یادی از عباس آفرنده معمار مشهدی مرمتگر گنبد ایوان مقصوره مسجد گوهرشاد | آجر به آجر یک رؤیا «سلامت»، معروفی که باید به آن امر شود راهبرد قرآن در تبدیل حجاب از تابوی جاهلیت به هویت جمعی مسلمانان | انقلاب اخلاقی در پوشش مدیر حوزه‌های علمیه: پاپ فرانسیس نمادی از گفت‌وگوی ادیان و صلح جهانی بود آیات منتخب قرآن کریم برای ایام دهه کرامت ۱۴۰۴ خواندن روزانه قرآن در مساجد در طرح «تلاوت نور» کلید خورد از ساخت پنج فیلم سینمایی تا شناسایی بازیگران بااستعداد در تئاتر انقلاب و دفاع مقدس برنامه محفل مورد تحسین دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار گرفت علی مسعودی (مشهدی): به‌زودی ساخت فیلمی را با موضوع مشهد و امام‌رضا(ع) آغاز می‌کنم ثبت‌نام بیش از ۴ هزار زائر پیاده برای حضور در مشهد طی دهه کرامت ۱۴۰۴ افزایش چشمگیر هزینه سفر به عتبات | سفر زیارتی خانوادگی تا ۱۳۰ میلیون تومان! توزیع بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار محصول فرهنگی در حرم مطهر امام‌رضا(ع) کتاب «آقای ورزش»، روایت زندگی شهید علیرضا شمسی‌پور، به سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب می‌آید پخش ۴ انیمیشن با محوریت زندگی امام صادق (ع) اجتماع بزرگ عزاداران امام‌صادق(ع) در مشهد، چهارم اردیبهشت ۱۴۰۴ برگزار می‌شود بیش از ۸۵ هزار ویزا برای حج تمتع ۱۴۰۴ دریافت می‌شود نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت: علم بدون تقوا تهدیدی برای بشریت است حجت‌الاسلام و المسلمین اکبر ایزدی درگذشت از قهرمان سردشت تا دلاوران جزیره مجنون| معرفی سه شهید تازه‌تفحص‌شده خراسانی به بهانه بازگشت آن‌ها به آغوش وطن
سرخط خبرها

رونمایی از کتاب نفیس «در جواهرنشان» (۳۰ آبان ۱۴۰۳)

  • کد خبر: ۳۰۱۳۲۰
  • ۳۰ آبان ۱۴۰۳ - ۲۱:۵۷
رونمایی از کتاب نفیس «در جواهرنشان» (۳۰ آبان ۱۴۰۳)
به همت مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی، در آیینی با حضور سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و آیت‌الله مروی، تولیت آستان قدس رضوی، از کتاب نفیس «در جواهرنشان» رونمایی شد.
رضا نوایی
خبرنگار رضا نوایی

به گزارش شهرآرانیوز، آیین رونمایی از کتاب «در جواهرنشان» از مجموعه‌کتاب‌های شاهکار‌های هنری در آستان قدس رضوی چهارشنبه‌شب (۳۰ آبان ۱۴۰۳) با حضور سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجت‌الاسلام مروی تولیت آستان قدس رضوی، حجت‌الاسلام معزی نماینده ولی‌فقیه در جمعیت هلال‌احمر، حجت‌الاسلام سیدسعیدرضا عاملی عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی و عبدالحمید طالبی رئیس سازمان علمی‌فرهنگی آستان قدس رضوی، در محل مؤسسه کتابخانه و موزه ملک برگزار شد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم گفت: حرم امام‌رضا(ع) یک گنجینه غنی هنری بسیار کم‌نظیر و بلکه بی‌نظیر است و امام‌رضا(ع) یک فرصت تاریخی و معنوی نه‌تنها برای اسلام و تشیع بلکه برای ایران بوده است.

سیدعباس صالحی با بیان اینکه ایران در یک چهارراه تاریخی و جغرافیایی‌ قرار گرفته که امام‌رضا(ع) از هویت دینی و ملی ما در این حدود هزار سال محافظت کرده است، افزود: ما به عنوان ایرانی مدیون امام‌رضا(ع) هستیم که میراث تاریخی و مذهبی و ملی ما را در این قرن‌ها محافظت کرده است.

وی ادامه داد: هنر و دین قدمتی هم‌ذات انسان دارند و مثل دو بال برای تعالی انسان در طول تاریخ کاربرد داشته و خواهند داشت.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به کارکرد‌های هنر برای دین اشاره کرد و گفت: تبدیل ارزش‌های دینی به فرم‌های اثرگذار نیازمند قالب‌های هنری است.

صالحی اظهار داشت: تبدیل عناصر ذهنی و انتزاعی دین به اجزای تمدن نیز از طریق هنر ممکن است و هنر حلقه وصل دین و تمدن است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه هنر می‌تواند نمادسازی دینی را گسترش دهد، اظهار کرد: نماد‌های دینی بر جنبه‌های فردی و اجتماعی تأثیرگذارند و این هنر است که نمادسازی را به شکل تأثیرگذار انجام می‌دهد و اگر هنر نباشد، نمادسازی اتفاق نمی‌افتد.

صالحی با بیان اینکه هنر به موقعیت‌آفرینی دین کمک می‌کند، تصریح کرد: همه ادیان زبان درون‌دینی و برون‌دینی دارند. زبان درون دینی به مناسبات درونی آن دین و مذهب بر می‌گردد، اما مفاهیم فرادینی از طریق هنر به بقیه ادیان و مذاهب منتقل می‌شود به عبارتی هنر خط اتصال بین ادیان و مذاهب است.

وزیر ارشاد با بیان اینکه ادیان به ویژه ادیان ابراهیمی ابعاد باطنی و معنوی دارند افزود: آن ابعاد باطنی و معنوی فقط از طریق زبان هنر قابل انتقال و بیان است و این هنر است که ابعاد باطنی دین اسلام و مذهب شیعه را می‌تواند به مخاطب ارائه کند و اگر از هنر بهره نگیریم از مفاهیم قرآن و اهل بیت محروم خواهیم شد.

وی هنر را فرصتی برای ظهور متعالی محبت و ارادت دینی در همه ادیان به ویژه دین اسلام و مذهب تشیع عنوان کرد و افزود: در اسلام و مذهب تشیع محبت و ارادت دینی جاری و ساری است که بعضی اوقات این محبت ابعاد متعالی دارد و هنر بستر ظهور ارادت متعالی دینی است. محبت دینی بخش مهمی از هویت ادیان را در طول تاریخ تشکیل داده و کسی که زبان هنر را بر می‌گزیند فرصت ابراز ارادت متفاوت و متعالی را پیدا می‌کند.

امیر مهدی حکیمی مدیرعامل موسسه آفرینش‌های آستان قدس رضوی نیز با بیان اینکه حرم مطهر رضوی گنجینه بی نظیر هنری است گفت: هنرمندان در طول تاریخ مفاهیم قدسی و متعالی را در ظرف و فرم‌های هنری در بارگاه امام رضا (ع) جلوه گر کرده اند تا حس و حال زیارت را در زائران ایجاد کنند.

وی افزود: وفاق هنری و ملی زیر سایه امام رضا (ع) شکل گرفته و هنرمندان با هر ذائقه‌ای می‌توانند زیر سایه امام هشتم به خلق آثار هنری ماندگار بپردازند تا نسل‌های آینده در این باره هنر‌ها بیندیشند و بنویسند و تحلیل کنند.

کتاب «در جواهر نشان» درباره در جواهر نشان منحصر بفرد حرم مطهر رضوی است که به در مرصع معروف است و هم اکنون در قابی شیشه‌ای بر بالای روضه منوره قرار گرفته است.

کتاب «در جواهر نشان» را دکتر سید مسعود بنکدار نوشته است و در آن سیر تاریخی این در از زمان ساخت در عصر فتحعلی شاه تا تعمیر در سال‌های اخیر را همراه با مشخصات این در به رشته تحریر در آورده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->