به گزارش شهرآرانیوز؛ مجید محمدزادهصابر امروز (یکم آذر ۱۴۰۳) در اولین نشست شهرهای ایرانی شرکتکننده در اجلاس بریکس پلاس، اظهار کرد: ایران از ۱۱ دی ۱۴۰۲، عضو مجموعه بسیار آیندهدار و موفق بریکس شد که الان چشم جهانیان و ناراضیان از وضع موجود، به بریکس است. عدهای نگران هستند وضع موجود جهان تغییر پیدا کند و عدهای امیدوار هستند تغییری ایجاد شود.
وی افزود: کشورهایی که عزم خود را جزم کردند قد و قواره خود را در کره زمین بالاتر ببرند و به دلیل اینکه بیشتر دارای تمدنهای دینی و کهن هستند، میخواهند ظلمی را که در چند دهه اخیر شده، جبران کنند. کشورهای معارض و کشورهای غربی هم عزم کردند که از رشد کشورهای بریکس ممانعت کنند.
محمدزادهصابر ادامه داد: عضویت ما در بریکس در رقابت تنگاتنگی با کشورهای قدرتمند صورت گرفت. توانستیم به این عضویت نائل شویم و در همه رویدادها فعالانه شرکت کنیم. حضور فعال ما مورد اذعان و تأیید کشورهای دیگر قرار گرفته است. ایدهها، طرحها و حضور فعال ایران در بریکس بسیار راهگشا بوده و بریکس را وارد فاز جدیدی کردیم.
هماهنگکننده ملی بریکس جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه بریکس نهاد و ساختاری جهانی بوده و منطقهای نیست، عنوان کرد: بریکس در تمام عرصهها برای همه جهان برنامهریزی داشته و برای ساختارهای فعالی که برپایه برابری نیستند، جایگزینهایی دارد. این مجموعه ساختارهایی مشابه ساختارهای کنونی جهان تعیین میکند که در برخی موفق شده و برخی در دستورکار است.
وی بیان کرد: مجموعه بریکس بیشترین برنامهها را دارد. تاکنون، ۲۵۸ برنامه و رویداد را برنامهریزی کرده که غیرقابلمقایسه با سازمانهای دیگر است و نشان میدهد کشورها واقعاً مصمم هستند تا به اهداف خود برسند. سالانه نشستهای مختلفی نیز برگزار میشود. بریکس استانداردهای جهانی هم طراحی میکند.
محمدزادهصابر اضافه کرد: در بخش مردمی و فرهنگی برای مدیریت شهری هم برنامههای خاصی وجود دارد. حداقل حُسن این همکاریها در نهادهای بینالمللی برای شهر این است که میزان رضایتمندی شهروندان را افزایش دهیم. ما وظیفه داریم شهروندان و مردم خودمان را راضی نگه داریم و یکی از این راهها، تعامل متقابل با کشورهای دیگر است.
هماهنگکننده ملی بریکس جمهوری اسلامی ایران گفت: ما میتوانیم از کشورهای دیگر الگو بگیریم و در شهرهای خود پیاده کنیم. یکسری تجربیاتی هم ما داریم که میتوانیم این تجربیات و الگوی نظامی اسلامی را به شهرهای دیگر ارائه دهیم و الگوی کشورمان را به آن کشورها صادر کنیم و درآمد هم داشته باشیم.
وی خاطرنشان کرد: ما آمادگی برگزاری اجلاسها را داریم، اما متأسفانه در شهرهای ما آمادگی برای برگزاری اجلاسها کمتر است. شهرها باید آمادگی و زیرساختهای لازم را ایجاد کنند و ما هم آمادگی داریم رویدادها را در شهرهای مختلف ایران توزیع کنیم.