ارسال ۵۰۰اثر به جشنواره ادبی داستان کوتاه «هشت» در مشهد علیرضا خمسه به «استخر» سروش صحت پیوست برگزاری نخستین نشست فعالان سینمای خراسان رضوی در مشهد تمام مهربانی‌های یار مهربان تصویرگر آواز‌های آبی شهر | یادی از استاد علی‌اکبر زرین‌مهر نقاش فقید مشهدی هم‌زمان با سالروز درگذشتش ماجرای تخلص استاد شهریار در مسابقه تلویزیونی «دونقطه» + فیلم گنجینه ای از هنر ناب ایرانی در حرم رضوی | گذری به موزه تخصصی فرش آستان قدس رضوی روایتی طنزآمیز از روابط انسانی | گزارشی از اکران مردمی فیلم «ناجورها» در مشهد پرتره «سیدحسن حسینی»، شاعر برجسته، روی آنتن تلویزیون + زمان پخش زوربا، یک مرد رها | معرفی کتاب «زوربای یونانی» به بهانه انتشار کتاب صوتی‌اش مدیرعامل مؤسسه فرهنگی شهرآرا: حمایت شهرآرا از سینما برای گرم‌ترشدن بازار هنر مشهد است + فیلم «جیمی کیمل» مجری مشهور تلویزیون اخراج شد سواد رسانه‌ای؛ سپر دفاعی در جنگ نوین حماسه در غزل | فردوسی چه تأثیراتی بر شهریار گذاشته است؟ رائد فریدزاده: حمایت از پروژه‌های سینمایی استانی باید هدفمند و بلندمدت باشد + فیلم لغو اجرا‌های محسن یگانه در گرگان + علت مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی: ظرفیت هنری استان نیازمند ایجاد زیرساخت‌های لازم است پایان بخش اجرایی جشنواره هجدهم موسیقی جوان رمان «جایی برای دفن مردگان نیست» در کتابفروشی‌ها
سرخط خبرها

روایت تصویری تاریخ قاجار در نشریه تخصصی «عکاس‌باشی»

  • کد خبر: ۳۰۱۶۰۸
  • ۰۳ آذر ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۰
روایت تصویری تاریخ قاجار در نشریه تخصصی «عکاس‌باشی»
نشریه تخصصی «عکاس‌باشی» با انتشار مجموعه‌ای از تصاویر تاریخی دوران قاجار، پنجره‌ای تازه به سوی گذشته باز کرده است.

الهام اسماعیلی | شهرآرانیوز؛ شرمین نصیری، مدیر گروه رشته عکاسی در دانشگاه علمی کاربردی فرهنگ و هنر یک مشهد، در گفتگو با خبرنگار ما از تجربیات، دستاورد‌ها و چالش‌های خود در حوزه تولید محتوا‌های تخصصی در زمینه عکاسی و پژوهش‌های مرتبط با تاریخ هنر گفت. 

روایت تصویری تاریخ قاجار در نشریه تخصصی «عکاس‌باشی»

وی در ابتدای صحبت‌های خود به هدف از تأسیس نشریه الکترونیکی «عکاس‌باشی» اشاره کرد و افزود: این نشریه با هدف پوشش جای خالی مجلات تخصصی عکاسی راه‌اندازی شد. 

نصیری تصریح کرد: به دلیل اهمیت مسائل محیط زیستی و جلوگیری از قطع درختان، مجوز فعالیت ما فقط به صورت الکترونیکی صادر شده است. با این حال، برای اطلاع‌رسانی و ترویج هر شماره، پوستری از جلد مجله را چاپ کرده و در گالری‌ها، کتاب‌فروشی‌ها و دانشگاه‌ها توزیع می‌کنیم. 

پرداختن به عکس‌های قاجاری و پژوهش‌های تاریخی

نصیری با اشاره به اهمیت دوره قاجار در تاریخ عکاسی ایران، افزود: اوایل خرداد ماه مجموعه‌ای از عکس‌های دوره قاجار به صورت آنلاین منتشر شد. این تصاویر، بدون قید کپی‌رایت در دسترس عموم قرار گرفتند. ما هم که در مشهد فعالیت داریم و به دلیل بعد مسافت نمی‌توانیم مرتبا به آلبوم‌خانه کاخ گلستان مراجعه کنیم، لذا از این فرصت استفاده کردیم و تصمیم گرفتیم سه شماره از نشریه را به بررسی علمی و پژوهشی این عکس‌ها اختصاص دهیم.

این استاد عکاسی درباره موضوعات این شماره‌ها توضیح داد: شماره چهارم به پوشش زنان قاجار اختصاص یافت و بازخورد‌های خوبی از دانشجویان و اساتید رشته طراحی لباس دریافت کردیم، زیرا تا به حال این موضوع به این شکل جامع در یک نشریه بررسی نشده بود.

وی خاطرنشان کرد: شماره پنجم را نیز به طبقات اجتماعی و عناوین درباری آن دوران اختصاص دادیم. به‌ویژه القاب ابداعی ناصرالدین‌شاه برای درباریان و کارگزارانش که جزئیات جالبی دارد. 

پژوهش‌های جانبی در نشریه

مدیر گروه رشته عکاسی در دانشگاه علمی کاربردی فرهنگ و هنر یک مشهد از پژوهش‌های جانبی مرتبط با این دوره نیز یاد کرد و گفت: یکی از موضوعات جذاب، حضور ژان در کاوش‌های باستانی شوش بود. عکس‌های این کاوش‌ها در مجموعه قاجاریه یافت شد که این موضوع برای باستان‌شناسان و علاقه‌مندان تاریخ بسیار جذاب است. 

بازخورد مثبت از دانشگاه‌ها و ضرورت حمایت بیشتر

وی همچنین به استقبال دانشگاه‌های هنر شیراز و جامعه‌شناسی اشاره کرد و افزود: این نشریه، علاوه بر هنرمندان و دانشجویان، مورد توجه پژوهشگران حوزه‌های فرهنگی و اجتماعی نیز قرار گرفته است و ما خرسندیم که توانسته‌ایم قدمی مؤثر در معرفی فرهنگ و هنر دوره قاجار برداریم.

در پایان، نصیری از چالش‌های پیش روی فعالیت‌های فرهنگی و هنری در مشهد چنین گفت: ما به حمایت‌های بیشتری در زمینه فرهنگ و هنر، خصوصا در مشهد، نیاز داریم. انتظار داریم دستگاه‌های مرتبط تسهیلات بیشتری برای نگارخانه‌ها، نمایشگاه‌های هنری و نشریات تخصصی فراهم کنند. امیدوارم فعالیت‌های ما مورد توجه قرار گیرد و شاهد رشد و توسعه بیشتری در این زمینه باشیم.

شرمین نصیری، متولد ۱۳۶۱، عکاس، پژوهشگر و مدیر گروه رشته عکاسی دانشگاه علمی کاربردی فرهنگ و هنر یک در مشهد است. او با تلاش و پشتکار در زمینه فرهنگ و هنر، نقش مؤثری در ارتقای آگاهی عمومی نسبت به تاریخ عکاسی و فرهنگ ایران ایفا کرده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->