توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است ایران فرهنگی؛ از رودکی تا نسل جدید، میراثی که باید زنده بماند رودکی؛ گنجینه‌ای برای تحکیم پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان ضرورت بهره‌گیری از فرصت‌های فرهنگی مشترک ایران و آسیای میانه سفیر تاجیکستان در ایران: رودکی، حلقه پیوند فارسی‌زبانان است وضعیت قرمز عمومی اختتامیه نخستین همایش «رودکی و پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان» برگزار شد رییس نظام پزشکی مشهد: آمار مرگ‌های ناشی از آلودگی هوا نگران کننده است ضرب‌وشتم پرستار در بیمارستان قائم(عج) مشهد، این بار توسط پزشک بانوی وزرشکار مشهدی به چهار بیمار زندگی دوباره بخشید (۵ دی ۱۴۰۳) پروژه جایگزین یک باب مدرسه سنگی در خراسان رضوی ۹۴ درصد پیشرفت فیزیکی دارد هواشناسی خراسان رضوی در پی آلودگی هوا هشدار نارنجی صادر کرد (۵ دی ۱۴۰۳) تاخیر طولانی پرواز تهران به مشهد به علت برخورد خودرو به هواپیما روی باند (۵ دی ۱۴۰۳) درباره خواص بی‌شمار کدو حلوایی | نارنجی پرخاصیت ویدئو | چند توصیه خودمراقبتی در روز‌های آلودگی هوا نارضایتی مردم از کاهش ساعت کاری کارمندان | ادارات در خواب نیم‌روزی! دستگیری زنی که از ۲ فرزندش برای پوشش فروش مواد مخدر استفاده می‌کرد | زندان، انتهای عشق شیرین و فرهاد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (چهارشنبه، ۵ دی ۱۴۰۳) | ورود سامانه بارشی از بعدازظهر شنبه ورزش عملکرد مغز را تقویت می‌کند پیوند ۶۵۳ عضو و بافت از بیماران مرگ مغزی در مشهد انجام شد (۵ دی ۱۴۰۳) سالانه ۳۵۰ هزار نفر زیر پوشش غربالگری سرطان قرار می‌گیرند سامانه بارشی جدید از روز جمعه (۷ دی ۱۴۰۳) وارد کشور خواهد شد مدیرکل جدید بهزیستی خراسان رضوی منصوب شد (۵ دی ۱۴۰۳) خراسان رضوی، رتبه دوم بیشترین اعزام زائران عمره مفرده با غذا‌هایی که خطر سرطان روده بزرگ را افزایش می‌دهند، آشنا شوید با سیگار کشیدن نوجوانمان چطور رفتار کنیم؟ اثر داروی فشار خون در جلوگیری از صرع اجرای برنامه شیر مدرسه نیاز ۹ همتی می‌طلبد آخرین اخبار از برگزاری آزمون استخدامی برای تامین معلم در مهر ۱۴۰۴ پرداخت وام ضروری ۳۰ میلیون تومانی برای ۵۱ هزار نفر از بازنشستگان کشوری حکم امیر تتلو در دیوانعالی شکست |خواننده پرحاشیه دوباره محاکمه می‌شود اطلاعیه دانشگاه پیام نور برای برگزاری امتحانات در روزهایی که به علت آلودگی هوا تعطیل شده‌اند
سرخط خبرها

تشنج‌های تکرارشونده، صرع محسوب می‌شود

  • کد خبر: ۳۰۱۶۹۲
  • ۰۳ آذر ۱۴۰۳ - ۱۳:۵۷
تشنج‌های تکرارشونده، صرع محسوب می‌شود
فوق‌تخصص مغز و اعصاب کودکان و عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: تشنج زمانی رخ می‌دهد که سلول‌های عصبی مغز هم‌زمان با هم تحریک شوند و تشنج‌های تکرارشونده نیز صرع محسوب می‌شود. 

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر مهران بیرقی طوسی با اشاره به اینکه تشنج‌های تکرارشونده صرع محسوب می‌شود، اما تشنج‌هایی که در پی تب ایجاد شود حتی اگر چند بار تکرار شود صرع نام‌گذاری نمی‌شود، گفت: حمله‌های عصبی ممکن است تشنجی یا غیرتشنجی باشد که اگر این حمله‌ها تشنجی باشد، مصداق صرع می‌شود.

وی با بیان اینکه تشنج‌های تکرارشونده کودکان، صرع محسوب می‌شود، خاطرنشان کرد: هر تشنجی ممکن است در هر سنی شروع شود، حتی در دوران جنینی نیز ممکن است تشنج بروز کند. 

دکتر بیرقی‌طوسی با اشاره به اینکه گاهی اوقات به دلیل متابولیک و کمبود و اختلالات ساختمانی خاص مغز از لحظه‌ای که نوزاد به دنیا می‌آید، تشنج به علل مختلف بروز می‌کند، اظهار کرد: در برخی اوقات نیز نوزاد به دلیل حوادث زایمانی دچار تشنج می‌شود که اگر این تشنج‌ها غیر برانگیخته باشند، صرع در نظر گرفته می‌شود. 

وی با اشاره به اینکه بسیاری از تروما‌های سر باعث تشنج نمی‌شود، اما چون بیمار ژن تشنج داشته آن ژن خود را نشان می‌دهد، اظهار کرد: تشنج بیش از ۳۰ دقیقه می‌تواند صدمات جبران‌ناپذیری به مغز وارد کند.

دکتر بیرقی‌طوسی عنوان کرد: نقص توجه، اختلالات یادگیری، رفتاری و گفتاری همراه با یبوست طولانی و تشنج‌های طولانی می‌تواند صدمات زیادی به مغز وارد کند. 

فوق‌تخصص مغز و اعصاب کودکان و عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه فیلم‌برداری از تشنج کودک می‌تواند زمینه تشخیص درست بیماری را برای پزشک فراهم کند، گفت: بیش از ۷۰ درصد موارد صرع با دارو کنترل و حتی درمان می‌شوند و برای ۳۰ درصد باقی‌مانده، راهکار‌های درمانی دیگری پیشنهاد می‌شود. 

عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه ام‌آرآی خاص و نوار مغز ۲۴ساعته، رژیم کتوژنیک یا تحریک عصب واگ، روش‌های جراحی و ژن‌درمانی برای بیماران پیچیده‌تر توصیه می‌شود، گفت: انواع بیماری صرع در کودکان شامل تشنج صرعی کانونی است که زمانی اتفاق می‌افتد که فعالیت الکتریکی در یک یا چند ناحیه، از یک سمت مغز کودک دچار اختلال می‌شود. قبل از وقوع این بیماری، امکان دارد کودک علائمی از خود نشان دهد که این نشانه‌ها شامل احساساتی مانند ترس یا سرخوشی، تغییرات بینایی، تغییر در حس بویایی و ناهنجاری‌های شنوایی است.

وی بیان کرد: صرع عمومی در هر دو طرف مغز اتفاق می‌افتد؛ یعنی پس از تشنج، کودک هوشیاری خود را از دست می‌دهد و احساس خواب‌آلودگی و خستگی می‌کند.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: بیماری صرع یکی از عواملی است که روی افسردگی و اضطراب و تشدید آن تاثیر می‌گذارد، اما از آنجاکه افسردگی معمولاً در کودکان قابل‌تشخیص نیست، والدین آن را متوجه نمی‌شوند؛ چراکه علائم افسردگی در کودک بیمار به‌عنوان احساسات طبیعی و تغییرات روانی شناخته می‌شود.

وی با اشاره به اینکه افسردگی و مشکلات رفتاری مانند پرخاشگری می‌تواند در پی ابتلا به صرع در کودکان انجام شود، گفت: والدین باید بتوانند فضای آرامی را در منزل برای او ایجاد کنند تا چیزی موجب عصبانیت کودک نشود.

دکتر بیرقی‌طوسی با بیان اینکه تعلل در امر واکسیناسیون کودک نباید اتفاق بیفتد، زیرا این واکسن‌ها می‌توانند از کودک در برابر برخی بیماری‌هایی که منجر به صرع می‌شوند، پیشگیری کنند، گفت: مصرف بموقع دارو و مراقبت از سر دربرابر ضربه و نیز تغذیه مناسب تأثیرات بسزایی در بهبود حال بیماران دارند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->