به گزارش شهرآرانیوز؛ علی شریعتیمقدم امروز (۳ آذر ۱۴۰۳) در کمیسیون توسعه کسبوکارهای دانشبنیان و اقتصاد دیجیتال خراسان رضوی که در محل اتاق بازرگانی استان برگزار شد، اظهار کرد: ما اعتقاد داریم استان خراسان رضوی ظرفیت دارد که قطب دوم و پیشرو در حوزه اقتصاد دیجیتال باشد و نقش بینالمللی در این حوزه ایفا کند؛ بر همین مبنا کمیسیون توسعه شکل گرفته و پیگیری شده است.
در ادامه، سهیل پروازی، دبیر کمیسیون کسبوکارهای دانشبنیان و اقتصاد دیجیتال اتاق بازرگانی خراسان رضوی، عنوان کرد: چشمانداز ما در زمینه توسعه اقتصاد دیجیتال استان در کوتاهمدت، تکمیل و بهرهبرداری از پروژههای زیرساختی دردستاجرا و توسعه خدمات دولت الکترونیک، در میانمدت، گسترش اکوسیستم استارتاپی و جذب سرمایهگذاریهای کلان در حوزه فناوریهای نوین و در بلندمدت، تبدیلشدن به هاب منطقهای اقتصاد دیجیتال صادرات خدمات و محصولات فناورانه است.
وی بیان کرد: ظرفیتهای استان در حوزه مراکز داده شامل مخابرات، بانک صادرات، شرکت توزیع برق، سازمان فناوری اطلاعات، دانشگاه فردوسی و قطب مرکز داده در برنامه توسعه استان است. در حوزه شهر هوشمند، شهرداری مشهد به عنوان سومین شهر هوشمند خاورمیانه و اولین شهر هوشمند کشور است.
پروازی با بیان اینکه کمبود زیرساختهای دیجیتال و ارتباطی و ۵G دغدغه بیشتر استانهاست، عنوان کرد: سرمایهگذاری در فناوری نوین بسیار ناکافی بوده که نیازمند توجه به این حوزه است. کمبود شدید سرمایهگذاری خطرپذیر و دسترسی آسان به منابع آن وجود دارد. چالشهای بعدی کمبود نیروی انسانی و ضعف شدید حکمرانی دیجیتال است.
دبیر کمیسیون کسبوکارهای دانشبنیان و اقتصاد دیجیتال اتاق بازرگانی خراسان رضوی افزود: عدم بهرهبرداری کافی از ظرفیتهای صادراتی دیجیتالی استان از دیگر چالشهاست. ما با افغانستان و آسیای میانه کوچکترین درگاه آنلاین بینالمللی را نداریم. مرکزیتزدایی با رویکرد توسعه زیستبوم استان دغدغه جدی ماست. باید دریچه برخی اختیارات، موضوعات و منابع برای ما باز شود. در حوزه امنیت سایبری نیز چالشهای هوش مصنوعی و مهندسی اجتماعی را داریم.
وی خاطرنشان کرد: درخواست داریم پروژه زون دیجیتال صنعتی را به صورت آزمایشی در مشهد، نیشابور و سبزوار اجرا کنیم. استان آمادگی دارد با همکاری سایر فعالان حوزه ICT برنامهریزی مشخصی داشته باشد. اتاق بازرگانی میتواند در زمینه تعریف مدل اقتصادی تأمین مالی با همکاری اتاق ویژه مراکز قطب داده کمک کند.
در بخش دیگری از جلسه، سادینا آبایی، رئیس کمیسیون فاوای اتاق ایران، تصریح کرد: یکی از وظایف اتاقها این است که کمیسیون فناوری و تحول دیجیتال را در تمام استانها ایجاد کنند. باید توانمندی بخش خصوصی را در کنار بخش دولتی تجمیع کنیم. باوجود تمامی ظرفیتهای استانها، سهم اقتصاد دیجیتال در استانهای ما بسیار پایین است که باید در این زمینه هدفگذاری کنیم.