هیئت قطری با دولت موقت سوریه دیدار می‌کند توافق رهبران «گروه ۷» درباره حفظ تمامیت ارضی، استقلال و حاکمیت سوریه سفارت آذربایجان در ایران بازگشایی می‌شود بغداد: از هیچ گروه یا حزب سیاسی در سوریه حمایت نمی‌کنیم رئیس‌جمهور: شخصاً روند اجرای تولید انرژی پاک را پیگیری می‌کنم گالانت: اشغال کرانه باختری تضمین امنیت ماست رئیس جمهور ترکیه: امیدوارم دولت جدید سوریه برای همسایگانش تهدید نباشد انتصاب نخست وزیر جدید فرانسه برادر خالد مشعل بعد از ۲۰ سال از زندان آمریکا آزاد شد ویدئو | دعوت سخنگوی دولت از مردم برای ۲ درجه کاهش دمای محیط آیت‌الله علم‌الهدی: سخنرانی رهبری تمام شبهات جریان مقاومت را از بین برد | نتیجه مزدوری برای آمریکا ذلت و شکست است بلینکن: باید تشکیل یک دولت انتقالی در سوریه را آغاز کنیم بازگشایی سفارت ترکیه در سوریه پس از ۱۳ سال ترامپ از عضویت اوکراین در ناتو حمایت نمی‌کند حملات جدید رژیم صهیونیستی به اردوگاه النصیرات بیش از ۳۰ شهید برجای گذاشت (۲۳ آذر ۱۴۰۳) پرچم‌ها و مفاتیح از حرم حضرت رقیه (س) به دستور تحریر الشام جمع آوری شد پیام پادشاه بحرین خطاب به «محمد جولانی» فرمانده گروهک تحریر الشام ویدئو| درخواست مسعود پزشکیان از مردم ایران توضیحات وزیر اقتصاد از جلسه ارائه گزارش به مجمع تشخیص مصلحت نظام اتحادیه اروپا درباره روند انتقال قدرت در سوریه بیانیه صادر کرد اطلاعیه وزارت ارتباطات در پی اختلال شبکه در زمان قطعی برق گفتگوی تلفنی وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و امارات چین صادرات پهپادها را تحت کنترل شدید قرار داد قدردانی حماس از تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل درخواست شرکت ملی گاز از مردم برای کاهش دو درجه‌ای دمای محیط سپاه پاسداران: شبکه ضد امنیت ملی در قزوین متلاشی شد مخبر: نقشه راه حرکت جمهوری اسلامی در کانون‌های اندیشه ورزی تدوین شود تروئیکای اروپا به دنبال مکانیسم ماشه علیه جمهوری اسلامی
سرخط خبرها

بازگشت بی سر و صدای سفیر آلمان به محل کارش در تهران (۶ آذر ۱۴۰۳)

  • کد خبر: ۳۰۲۳۷۱
  • ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۱۹:۵۷
بازگشت بی سر و صدای سفیر آلمان به محل کارش در تهران (۶ آذر ۱۴۰۳)
سفیر آلمان از چند روز پیش بدون سر و صدا به محل کار خود در تهران بازگشته و کار‌های خود را از سر گرفته است.

به گزارش شهرآرانیوز، ۷ آبان ماه جمشید شارمهد سرکرده گروهک انجمن پادشاهی معروف به تندر که سابقه اقدامات تروریستی در داخل ایران را داشت در زندان فوت کرد. این موضوع را آقای جهانگیر سخنگوی قوه قضائیه اعلام کرد.

یکی از جنایات معروف گروهک انجمن پادشاهی بمب‌گذاری در حسینیه رهپویان وصال شیراز در تاریخ ۲۴ فروردین ۱۳۸۷ بود که موجب به شهادت رسیدن ۱۴ نفر و مجروح شدن تقریبا ۳۰۰ نفر شد. 

عناصر جمشید شارمهد قصد انجام ۲۳ اقدام تروریستی داشتند که ۵ مورد آن انجام شده بود. وی در عملیاتی پیچیده در سال ۹۹ از سوی وزارت اطلاعات دستگیر و به ایران منتقل شد. 

بعد از فوت جمشید شارمهد از آنجاکه وی تابعیت آلمانی داشت، مارکوس پوتسل سفیر آلمان در تهران ۹ آبان ماه تهران را به نشانه اعتراض ترک کرد.

با این وجود اخبار رسیده به خبرنگار تسنیم حاکیست که پوتسل، سفیر آلمان از چند روز پیش بدون سر و صدا به محل کار خود در تهران بازگشته و کار‌های خود را از سر گرفته است. با این وجود، این سفارتخانه و رسانه‌های ضدایران که خروج او را پر سر و صدا بازتاب داده بودند، بازگشت او را پوشش رسانه‌ای نداده‌اند.

البته این اولین بار نیست که سفیر آلمان از کشور می‌رود و بعد از مدتی بازمی‌گردد بلکه یک بار در اواسط دهه هفتاد هم این اتفاق رقم خورد. 

۲۶ شهریور ۱۳۷۱ در پی حمله مسلحانه در رستورانی به نام میکونوس در برلین آلمان، صادق شرفکندی سرکرده گروهک تروریستی دموکرات کردستان بهمراه سه نفر دیگر به قتل می‌رسند و تعدادی دیگر زخمی می‌شوند؛ در این حادثه دولت آلمان انگشت اتهام را به سمت جمهوری اسلامی نشانه می‌رود و با برپایی دادگاه صوری تلاش می‌کند تا جمهوری اسلامی را مقصر جلوه دهد.

در این دادگاه یک تاجر ایرانی به نام کاظم دارابی بهمراه ۴ تبعه لبنانی را به ادعای دست داشتن در این حمله محاکمه کردند که کاظم دارابی به حبس ابد متهم شد، اما در سال ۱۳۸۶ به ایران بازگشت. 

دادگاه نمایشی میکونوس حدود ۵ سال به طول انجامید و در فروردین سال ۷۶ و بعد از صدور حکم برای متهمان، کشور‌های اروپایی در یک کار مشترک اقدام به فراخواندن سفرای خود از تهران کردند که حرکتی عجیب و البته نادر در تاریخ دیپلماسی به شمار می‌رفت.

در آن زمان موضع برخاسته از عزت و اقتدار رهبر انقلاب حائز اهمیت بود چراکه ایشان دستور دادند تا سفیر آلمان به عنوان آخر سفیر فراخوانده شده از سمت کشور‌های اروپایی به ایران برگردد و در سخنرانی که چند روز بعد از حکم دادگاه در تاریخ ۱۰ اردیبهشت ۷۶ داشتند فرمودند: «در مرحله اوّل، سفیر آلمان را فعلاً تا مدّتى نباید راه بدهد که به ایران بیاید. بقیه هم که می‌خواهند به عنوان یک حرکت به اصطلاح آشتى‏ جویانه برگردند، مانعى ندارد. خودشان رفته‌‏اند، خودشان هم برمی‌گردند. دیدند که رفتن‌شان هیچ اهمیتى ندارد. اینها می‌خواهند برگردند، مانعى ندارد؛ اما در رفتن سفراى ایران به کشورهاى آنها، هیچ عجله‏‌اى نباید بشود. باید سرِ صبر و فرصت ببینند چه چیزى مصلحت است؛ هر چه که عزّت اسلامى اقتضا می‌کند - همان‌طور که همیشه گفته‌‏ایم - همان گونه عمل کنند.»

موضع عاقلانه و منطقی جمهوری اسلامی موجب شد تا دولت‌های اروپایی پس از مدتی (۱۰ ماه بعد) با پی بردن به بی‌ثمری و غیر منطقی بودن این حرکت چمدان‌ها را ببندند و به ایران بازگردند و سفیر آلمان بعنوان سفیر آخرین کشور اروپایی به ایران بازگشت.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->