دیدار مدیرعامل ایرنا با شهردار مشهد | مشهدالرضا از نقاط راهبردی است شهردار مشهد: تقویت دیپلماسی شهری؛ اولویت فعلی مدیریت شهری است آماده‌باش تمامی ظرفیت‌های شهرداری در پی اعلام هشدار نارنجی هواشناسی جعفر شاهرخی، سرپرست اداره‌کل روابط عمومی شهرداری مشهدمقدس شد + عکس شهروند خبرنگار | شامگاه حرم مطهر امام رضا (ع) عملیات چماق‌به‌دست‌های رژیم پهلوی در حمله به بیمارستان امام‌رضا (ع) مشهد شهرداری مشهد در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، در صدور پروانه، رشد ۹۶ درصدی داشته است معاون عمران، حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری مشهد: بخش شمالی پروژه میدان انقلاب اسلامی تا دهه فجر ۱۴۰۳ به بهره‌برداری می‌رسد برای اولین بار در مشهد، شیب طلاق نزولی شد رئیس کمیسیون بانوان و خانواده شورای اسلامی شهر مشهد: ما در این دوره، برای ۱۰ سال آینده شهرداری مشهد مدیر داریم سرپرست معاونت مالی و پشتیبانی شهرداری مشهد خبر داد: انعقاد قرارداد برای خرید حدود ۱۱.۲ میلیون مترمکعب پساب در سال تشدید نظارت بر بازار ویژه شب یلدا ۱۴۰۳ در مشهد معاون برنامه‌ریزی و توسعه سرمایه انسانی شهرداری مشهد: یکی از برند‌های این دوره مدیریت شهری نوآوری‌های شهری است کلانشهر مشهد همچنان آلوده (۲۲ آذر ۱۴۰۳) رئیس شورای اسلامی شهر مشهد: باید به ظرفیت‌های موجود برای توسعه شهر در بودجه ۱۴۰۴ توجه شود شهرداری مشهد، پیشرو در پژوهش و ایده‌های راهبردی شهردار مشهد مقدس: هیچ پروژه‌ای را برای افتتاحیه و کلنگ‌زنی معطل نمی‌کنیم + فیلم تمام عوامل خدمات شهری مشهد از بعدازظهر شنبه آماده‌باش هستند تصویب دریافت ۲۵۰ هزار تومان از گردشگران خارجی مشهد مقدس بخش زیادی از نهضت آسفالت بازخورد پیام‌های مردم است نقش دادگاه‌های صلح در پرونده‌های قضایی شهرداری مشهد
سرخط خبرها

استفاده از پهپاد آتش‌نشان در مشهد از سال ۱۴۰۴

  • کد خبر: ۳۰۲۵۵۳
  • ۰۷ آذر ۱۴۰۳ - ۱۴:۵۱
استفاده از پهپاد آتش‌نشان در مشهد از سال ۱۴۰۴
استفاده از پهپاد‌ها برای اطفای حریق یکی از فناوری‌هایی است که به‌تازگی به ناوگان و تجهیزات آتش‌نشانی‌ها در کشور‌های مختلف اضافه شده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ تجهیزات آتش‌نشانی در دنیا به‌سرعت درحال تغییر و مدرن‌شدن است و فناوری‌های جدید خیلی وقت است که به کمک آتش‌نشانی‌ها آمده‌اند تا سرعت و دقت عملیات‌ها بالاتر برود و از‌طرف‌دیگر خسارت‌های مالی و جانی کاهش پیدا کند.

استفاده از پهپاد‌ها برای اطفای حریق یکی از همین فناوری‌هاست که به‌تازگی به ناوگان و تجهیزات آتش‌نشانی‌ها در کشور‌های مختلف اضافه شده و امتحانش را پس داده است و حالا پای این پهپاد‌ها به مشهد هم باز شده و قرار است از سال آینده به لیست بلند بالای تجهیزات سازمان آتش‌نشانی شهرداری مشهد اضافه شود. پهپادی که از مدت‌ها پیش زمزمه تولید و خرید آن آغاز شده بود و در نمایشگاه مدیریت شهری امسال، بالاخره از آن رونمایی شد.

آتش‌نشانی مشهد، رکورددار زودرسیدن به حریق

مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی شهرداری مشهد در گفت‌و‌گو با شهرآرا با تأکید بر اینکه مدیریت شهری به‌دنبال استفاده از فناوری‌های جدید برای اطفای حریق و کاهش خسارات است، گفت: در آتش‌نشانی شهرداری مشهد، حداقل‌زمان رسیدن به حریق را در کشور داریم و با‌وجود ترافیک‌های شهر و سرعت‌کاه‌ها که وجود دارد، آتش‌نشان‌ها در مشهد در مدت ۴ دقیقه و ۳۰ ثانیه به محل حادثه می‌رسند که این زمان بسیار کوتاه است؛ با‌این‌همه، اما به‌دنبال استفاده از فناوری‌های جدید و استفاده و بهره‌برداری از پهپاد‌های آتش‌نشان در ظرفیت سازمان آتش‌نشانی شهرداری مشهد در سال آینده هستیم.

برای ساخت این پهپاد‌ها با سازنده بومی که در شهر مشهد مستقر است، به جمع‌بندی رسیدیم و درحال‌حاضر در مرحله تبادل قرارداد هستیم تا این فناوری جدید به‌سرعت ساخته شود و در اختیار ما قرار بگیرد.

پهپادی که می‌تواند ۱۰۰ متر بالا برود

حمیدرضا کافی‌نیا با اشاره به ویژگی‌های پهپادی آتش‌نشانی که در نمایشگاه مدیریت شهری از آن رونمایی شد، توضیح داد: یکی از پهپاد‌هایی که قرار است از این به بعد در ناوگان سازمان از آن استفاده شود، پهپاد اطفای حریق است. این پهپاد می‌تواند تا ارتفاع صد متر، یک شیلنگ یک‌و‌نیم‌اینچ آتش‌نشانی را بالا ببرد و با دبی سیصد لیتر در دقیقه و برد پانزده متر، اقدام به پاشش آب و اطفای حریق کند. 

وی ادامه داد: می‌توانیم از این پهپاد برای اطفای حریق نمای ساختمان‌ها استفاده کنیم تا از سرایت حریق به دیگر‌نقاط ساختمان جلوگیری شود؛ مثلا در برج سلمان ابتدا نمای این ساختمان درگیر حریق شد و بعد به داخل ساختمان کشیده شد. اگر همان ابتدا بتوانیم آتشِ نما را خاموش کنیم، شاهد گسترده‌تر‌شدن حریق نخواهیم شد.

سرعت اطفای‌حریق بالاتر می‌رود

مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی شهرداری مشهد در ادامه و با بیان اینکه با ورود پهپاد‌های آتش‌نشان، سرعت اطفای حریق افزایش می‌یابد، تصریح کرد: یکی دیگر از مزایای این پهپاد‌ها این است که در هر نقطه‌ای می‌توانیم از آنها استفاده می‌کنیم و خطرات و مشکلاتی که استفاده از بالابر‌ها و نردبان‌ها دارد، کم می‌شود. 

نردبان و بالابر به‌اصطلاح باید روی زمین جک بزند و هر جک به‌صورت میانگین هشت تن به زمین نیرو وارد می‌کند؛ درحالی‌که ما نمی‌دانیم در آن نقطه چاه، کانیوو و... هست یا نه؟ یا اینکه اصلا جک در آن نقطه می‌تواند پایداری خودش را حفظ کند یا نه؟ اگر این اتفاق نیفتد، باعث واژگونی خودروی آتش‌نشانی خواهد شد. با ورود پهپاد آتش‌نشان به ناوگان سازمان، دیگر شاهد این مشکلات نخواهیم بود و با سرعت مناسب‌تری اطفای حریق صورت خواهد گرفت.

ساختما‌ن‌ها باید خوداطفا شوند

کافی‌نیا در پاسخ به سؤالی درباره لزوم استفاده از این فناوری جدید در سازمان آتش‌نشانی شهرداری مشهد تأکید کرد: امروز ساختمان‌های بلند‌مرتبه زیادی مثل پروما، آرمیتاژ و... در شهر مشهد داریم که اگر نمای اینها دچار آتش‌سوزی شود، به این پهپاد‌ها و روش‌های جدید برای اطفای حریق نیاز داریم؛ البته اولویت ما در سازمان آتش‌نشانی این است که ساختمان‌های خود‌اطفا در شهر داشته باشیم و مشاوره‌های ایمنی هم که درحال‌حاضر ارائه می‌کنیم، بر همین اصل و اساس است که از این فناوری‌ها در ساختمان‌ها و نمای آنها استفاده شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->