ماهیت تنها ۱۰درصد مشاغل کارگری غیردائم است آزادی ۱۳۷۳ زندانی جرائم غیرعمد خراسان رضوی در چهار سال اخیر | پویش «نذر هشتم» چهارساله شد + فیلم کاهش فشار بر مستأجران | مالکان عقب‌نشینی کردند قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۸ آذر ۱۴۰۳) | ریزش قیمت تا ۵۵ میلیون تومان ریزش قیمت خودرو‌های داخلی (۸ آذر ۱۴۰۳) + جدول قیمت بررسی نرخ امروز طلا و سکه در مشهد و میزان تغییر قیمت (۸ آذر ۱۴۰۳) موافقت با ۱۱ طرح بوم‌گردی در خراسان رضوی ماجرای «سهمیه کارت آزاد جایگاه تمام شده است» چیست؟ ضرورت حل تعرفه ترجیحی در میان کشور‌های عضو اکو افزایش تقاضا برای سرمایه‌گذاری در بازار نقره | بازار طلایی نقره قیمت امروز ارز، طلا، سکه و بیت‌کوین (۸ آذر ۱۴۰۳) در جستجوی گنج ۷۳۶ میلیون دلاری بعد از به زباله انداختن اشتباهی بیت‌کوین! نرخ جدید بهره بین‌بانکی اعلام شد (۸ آبان ۱۴۰۳) + جدول بیش از ۵۱۴ هزار سکه در ۴۰ حراج به فروش رسید | زمان حراج بعدی سکه مشخص شد ابلاغ شرایط جدید وام فرزندآوری | مهلت تکمیل مدارک ۳۰ روز شد از ابتدای سال تاکنون کدام بانک‌ها بیشتر وام دادند؟ (۸ آذر ۱۴۰۳) نماینده مجلس: انتظار داریم طرح سامان‌دهی کارکنان دولت هرچه سریع‌تر تعیین تکلیف شود (۸ آذر ۱۴۰۳) مصوبه ترخیص درصدی کالا‌ها تمدید شد ثبت‌نام سهام برای متولدان ۱۴۰۲ در پنجره ملی خدمات دولت هوشمند آغاز شد + لینک سایت توزیع هم‌زمان سبدکالا ۵میلیونی و یارانه ممکن نیست افزایش ۲۵۰ میلیونی قیمت خودروی وارداتی در سامانه صمت کارنامه بیت‌کوین در ۲۰۲۴ | چه چشم‌اندازی در انتظار این بازار در سال جدید میلادی است؟ قیمت امروز میوه و صیفی جات در مشهد (۸ آذر ۱۴۰۳) | انار کیلویی ۱۰ هزار تومان در تره بار تغییرات قریب‌الوقوع در بازار روغن و گوشت تقسیم سود بزرگ در بازار سهام الان وقت خرید طلا است؟ فروش فوق العاده یکی از محصولات پرطرفدار سایپا ویژه آذر ۱۴۰۳ + جزئیات پیش بینی قیمت دلار (پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳)| دلار زیر کانال هفتاد اردوغان به دنبال تکمیل کمربند امنیتی از مدیترانه تا مرز ایران!
سرخط خبرها

افزایش تقاضا برای سرمایه‌گذاری در بازار نقره | بازار طلایی نقره

  • کد خبر: ۳۰۲۶۸۵
  • ۰۸ آذر ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۶
افزایش تقاضا برای سرمایه‌گذاری در بازار نقره | بازار طلایی نقره
با توجه به بازدهی بازار نقره و افزایش قیمت طلا، رغبت برای سرمایه‌گذاری در این بازار افزایش پیدا کرده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ نقره، فلزی که همواره در سایه درخشش طلا قرار داشته، این روز‌ها بیش از گذشته مورد توجه قرار گرفته است. در حالی که افزایش قیمت جهانی طلا و تورم داخلی، بسیاری از مردم را از بازار طلا دور کرده، نقره با قیمت پایین‌تر و پیش‌بینی رشد قیمتی، به گزینه‌ای تازه برای سرمایه‌گذاری تبدیل شده است. اما آیا این بازار می‌تواند پاسخگوی انتظارات سرمایه‌گذاران باشد؟ و آیا ورود به آن به‌اندازه طلا امن و منطقی است؟ این گزارش به بررسی وضعیت بازار نقره و فرصت‌های سرمایه‌گذاری در آن می‌پردازد.

سبقت نقره از طلا

پیشی‌گرفتن بازدهی بازار نقره از طلا هر چند موضوع تازه‌ای نیست، اما در ماه‌های اخیر بیش از گذشته در حرف‌های برخی از تحلیلگران به این موضوع پرداخته شده و حتی پای تبلیغ برای سرمایه‌گذاری در این بازار در فضای مجازی نیز باز شده است. 

حالا اگر بخواهیم به پیشینه بازدهی بازار نقره و مقایسه آن با طلا نگاهی بیندازیم، بد نیست به سه سال قبل بازگردیم. بازدهی قیمت نقره از آذر ۱۴۰۰ تاکنون حدود ۳۱۹ درصد بوده، در همین بازه زمانی طلا برای سرمایه‌گذارانش ۲۶۰ درصد بازدهی داشته است. 
در یک سال قبل نیز بازار نقره ۱۲۰ درصد و بازار طلا ۸۴ درصد برای سرمایه‌گذاران خود سود به ارمغان آورده است. اگر بازه زمانی را کوتاه‌تر کنیم، این بازدهی در یک ماه گذشته برای سرمایه‌گذاران نقره حدود ۱۲ درصد و برای سرمایه‌گذاران طلا حدود ۳ درصد بوده است.

این بازدهی‌ها باعث شده‌است که رغبت برای خرید این کالا افزایش پیدا کند و حتی به جذب بیشتر مشتریان خانگی نیز نزدیک شود.
بد نیست این نکته را هم اضافه کنیم قیمت نقره، مانند طلا، به‌شدت وابسته به بازار جهانی و نوسانات اونس جهانی است. در سال‌های اخیر، تقاضای صنعتی برای نقره (مانند صنایع الکترونیک، انرژی‌های تجدیدپذیر و پزشکی) نقش مهمی در رشد قیمت آن داشته است.

مزایا و معایب نقره

نقره در مقایسه با طلا، نوسانات بیشتری دارد که نوسانات قیمتی بیشتر ریسک سرمایه‌گذاری را افزایش می‌دهد. برخی کارشناسان معتقدند پیشی‌گرفتن بازدهی نقره از طلا همیشگی نبوده و گاهی در بازه‌های کوتاه‌مدت فلز طلایی از نقره‌ای پیشی می‌گیرد.

همچنین باتوجه‌به دیده‌شدن تقلب در بازار فلز‌های گران‌بها، نقره نیز از این موضوع مستثنا نیست و برای سرمایه‌گذاری ایمن‌تر نیازمند فاکتور‌های معتبر و خرید از منابع مطمئن است.
مهم‌ترین دست‌انداز برای فروش نقره از سوی سرمایه‌گذاران خانگی به‌اصطلاح نقدشوندگی این فلز به‌حساب می‌آید. نبود ساختار قانونی و شفافیت کامل در خریدوفروش مصنوعات نقره، نقدشوندگی این فلز را کاهش می‌دهد.

معایبش را گفتیم حالا بد نیست به مزایای آن نیز اشاره کنیم. از جمله ویژگی‌های مثبت نقره قیمت پایین‌تر آن نسبت به طلاست که امکان ورود سرمایه‌گذاران کوچک‌تر را فراهم می‌کند. 
بازدهی بالا و پیش‌بینی جهش‌های قیمتی در میان‌مدت به دلایلی از جمله افزایش تقاضای صنعتی، همچنین ورود این فلز به بورس کالا و قابلیت نقدشوندگی بالای شمش نقره در بازار‌های داخلی و جهانی از دیگر مزایای آن است.

گرمای بازار نقره

رئیس اتحادیه فروشندگان طلا و نقره مشهد، در گفت‌وگویی درباره وضعیت بازار نقره باتوجه‌به افزایش قیمت طلا گفت: با رشد قیمت اونس جهانی و افزایش نرخ طلا، بخشی از سرمایه‌گذارانی که توان خرید طلا را ندارند، به بازار نقره روی آورده‌اند. به‌ویژه خرید شمش‌های نقره در ماه‌های اخیر رشد داشته است.

یوسف تقی‌زادگان در ادامه با اشاره به شرایط سرمایه‌گذاری در بازار نقره افزود: بازار نقره، به‌ویژه در بخش خرید شمش یا آب‌شده، تا حدودی گرم شده است، اما در بخش مصنوعات نقره مانند سرویس‌ها و زیورآلات، همچنان تقاضای درخورتوجهی وجود ندارد و با کاهش قدرت خرید مردم، مانند بازار طلا در رکود است.
به گفته وی در شرایط فعلی، افرادی که به سرمایه‌گذاری در نقره روی آورده‌اند، عمدتا صنف‌های مرتبط و سرمایه‌گذاران حرفه‌ای هستند بااین حال، کسانی که توانایی ورود به بازار طلا را ندارند به این بازار توجه نشان داده‌اند.

رئیس اتحادیه فروشندگان طلا و نقره مشهد همچنین تأکید کرد: برای خرید نقره، لازم است مشتریان حتما از فروشندگان معتبر خرید و فاکتور رسمی دریافت کنند. در غیر این صورت، ممکن است با مشکلاتی روبه‌رو شوند. فاکتور‌های غیررسمی یا برگ‌هایی که ارزش قانونی ندارند، می‌توانند برای خریداران دردسرساز شوند.

نقره و انواع آن

در ایران، نقره به دو شکل عمده خریدوفروش می‌شود. اول مصنوعات نقره؛ این بخش همچنان محدود به خرید‌های شخصی یا استفاده‌های غیرسرمایه‌گذاری است و به دلیل کاهش قدرت خرید مردم، به گفته کسبه بازار آن چندان داغ نیست. البته دیده شده که برخی به دلیل محدودیت مالی مصنوعات نقره را جایگزین طلا کردند، به‌عنوان مثال در خرید حلقه ازدواج به نقره روی آوردند.

نوع دوم شمش و آب‌شده نقره است. این بخش اخیرا بیشتر مورد توجه سرمایه‌گذاران کوچک قرار گرفته است. افرادی که توان خرید طلا را ندارند، به سمت نقره حرکت می‌کنند.

بد نیست به این بخش بورس کالا و نقش آن در بازار نقره را نیز اضافه کنیم. بورس کالا، یکی از بستر‌های مهم برای شفافیت قیمت و جلوگیری از تقلب در معاملات است. هرچند نقره هنوز به‌اندازه طلا در بورس کالا شناخته‌شده نیست، اما افزایش تقاضا می‌تواند ورود نقره به بورس کالا را تقویت کند.

اگر سرمایه‌گذار تازه‌کار هستید، بهتر است از خرید شمش‌های نقره با فاکتور رسمی و از فروشندگان معتبر شروع کنید. در صورت تمایل به خرید از بورس کالا (در صورت عرضه نقره)، از مشاوره مالی استفاده کنید تا بهترین زمان ورود به بازار را پیدا کنید. برای سرمایه‌گذاری بلندمدت، ترکیب نقره با سایر دارایی‌ها (مانند طلا یا سهام) می‌تواند به کاهش ریسک کمک کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->