صفحه نخست روزنامه‌های کشور - چهارشنبه ۱۴ آذر ۱۴۰۳ جواب عجیب نیکی کریمی: این سوالها دور از نزاکت است دلیل فوت شوهر اول آناهیتا همتی چه بود؟ برادران سهیلی با دو فیلم در هجدهمین جشنواره سینماحقیقت بازی «جان کراسینسکی» در درام دلهره‌آور «رود خاموش» مردی که به عشق اولش، کتاب، بازگشت | درگذشت «داریوش دانشور»، صاحب کتاب‌فروشی پرخاطره «دانشور» مشهد دوبله «کاپیتان میلر» برای شبکه سه شهاب حسینی با «حوض نقاشی» در شبکه نمایش + زمان پخش برگزاری نشست انتقال تجربه با حضور «مجید پتکی» بازیگر سینما و تئاتر در مشهد درباره سریال «پردیسان» به کارگردانی محمدرضا آهنج + بازیگران و خلاصه داستان فیلم‌های سینمای ایران با موضوع معلولان آموزش داستان نویسی | رج‌های ناتمام (بخش آخر) بزرگی از توس که ناشناخته است | برگزاری نشست نقدوبررسی کتاب «زاد آخرت» در دانشگاه فردوسی مشهد درگذشت «پارک مین جه» بازیگر جوان سریال‌های کره‌ای + علت مرگ جایزه بهترین فیلم جشنواره زیمبابوه در دستان «در آغوش درخت» «نیلز آرستروپ» بازیگر «اسب جنگی» و «پیامبر» درگذشت جدیدترین خبرها از سریال «سلمان فارسی» + عکس
سرخط خبرها

گزارشی از برگزاری نمایشگاه نقاشی و نقاشی خط «حامی» در نگارخانه «پایتخت معنوی جهان اسلام» مشهد

  • کد خبر: ۳۰۲۷۲۲
  • ۰۸ آذر ۱۴۰۳ - ۱۴:۵۴
گزارشی از برگزاری نمایشگاه نقاشی و نقاشی خط «حامی» در نگارخانه «پایتخت معنوی جهان اسلام» مشهد
این روز‌ها سی نفر از هنرمندان مشهدی، آثار نقاشی و نقاشی خط خود را در نمایشگاهی به نام «حامی» در نگارخانه پایتخت معنوی جهان اسلام به نمایش گذاشته‌اند.

ریحانه موسوی | شهرآرانیوز؛ در این نمایشگاه، آثار نقاشی با تکنیک‌های کالی گرافی، ورق طلا، اکریلیک، رنگ روغن، مدادرنگی، تکسچر، لیپان آرت، آبرنگ، سیاه قلم، پاستل، آب مرکب و گواش است و آثار نقاشی خط نیز با تکنیک‌های اکریلیک با خط کوفی.

نمایش ۴۸اثر از ۳۰هنرمند

مریم رحمتی، نمایشگاه گردان و مدیر نگارخانه تعطیل شده حامی، در گفت‌و‌گو با شهرآرا، با اشاره به اینکه این نمایشگاه شامل ۴۸اثر از سی هنرمند است، گفت: در این نمایشگاه آثار مختلفی همچون نقاشی، نقاشی خط و کالی گرافی دیده می‌شود که مضمون و تکنیک‌های آن‌ها آزاد است. وی افزود: ما به دلیل افزایش قیمت‌ها نتوانستیم اجاره بهای نگارخانه حامی را پرداخت کنیم؛ به همین دلیل به طور موقت تعطیل کردیم. اما به دنبال آن هستیم که با کمک مردم و مسئولان، دوباره آن را سر پا کنیم؛ به همین دلیل نمایشگاه‌ها را در نگارخانه‌های سطح شهر برگزار می‌کنیم. نام گذاری این نمایشگاه هم به نگارخانه حامی بر‌ می‌گردد.

برگزاری نمایشگاه؛ زیاد، مخاطب کم

صبا خردمند، هنرمند حاضر در این نمایشگاه که مشغول اجرای یک اثر نقاشی خط بود، درباره نمایش اثرش در این رویداد گفت: «حامی»، ششمین نمایشگاهی است که در آن حضور دارم. کاری که در حال اجرای آن هستم، یک تابلوی نقاشی خط است. در این سبک، با حروف و خطوط، نقاشی ایجاد می‌کنیم. بیننده از دور یک دایره یا مستطیل می‌بیند، ولی وقتی به آن نزدیک شود، متوجه خواهد شد که همه آن‌ها حروف است. 

چینش حروف و قرارگیری آن‌ها کنار یکدیگر بسیار مهم است تا بتواند آن جلوه و زیبایی بصری را در دید تماشاگر ایجاد کند.
وی افزود: پیش از این، خط نستعلیق و شکسته رواج داشت، اما کم کم سایر فونت‌ها نیز به آن اضافه شد و نقاشی را نیز با آن ترکیب کردند. فونتی که اکنون مشغول اجرایش هستم، «کوفی نوین» نام دارد. در اثر دیگرم نیز که بر دیوار نگارخانه نصب شده، از رنگ‌های نارنجی، خاکستری و مشکی استفاده شده است و «آتش دل» نام دارد.

خردمند که سال‌های زیادی است در هنر خوشنویسی فعالیت می‌کند، درباره علاقه مندی خود به این هنر گفت: من خط نستعلیق را در انجمن خوشنویسان مشهد، نزد استاد احمد قائم مقامی آموختم. پس از مدتی نزد دکتر کاظم خراسانی، فونت کوفی را آموزش دیدم و به دلیل علاقه‌ای که به خوشنویسی داشتم، تکنیک‌های مختلف را آموختم و کار خود را گسترش دادم. اکنون هم پنج سال است که به صورت حرفه‌ای فعالیت می‌کنم. درحال حاضر از استاد فاضل شمس که آثار گرافیکی خلق می‌کند، بسیار الهام می‌گیرم. 

این هنرمند یادآوری کرد: اکنون نمایشگاه‌های زیادی در مشهد برگزار می‌شود، اما تعداد بازدیدکنندگان کم است. هنرمندان و گالری گردانان تمام تلاش خود را می‌کنند. اما استقبال بسیار ضعیف است. این موضوع باعث می‌شود هنرمند کمی دلسرد شود؛ زیرا فروش آثار بسیار مهم است. در تهران وقتی نمایشگاهی برپا می‌شود، اطلاع رسانی زیاد و گسترده‌ای صورت می‌گیرد؛ به همین دلیل از نمایشگاه‌ها استقبال خوبی می‌شود، اما در مشهد این گونه نیست.

نارضایتی هنرمندان از اقتصاد هنر ادامه دارد

سیده سکینه سجادی که با سه اثر در این نمایشگاه حاضر شده است، درباره آن‌ها گفت: دو نمونه از کار‌های من، «گل ومرغ» است که در آن‌ها از تکنیک «پرداز» استفاده کرده‌ام و از قلم مو برای تراکم نقاط بهره گرفته‌ام؛ به همین دلیل زمان زیادی می‌برد تا نقاط ریز تجمع پیدا کنند و این اثر به وجود بیاید تا بتواند سطح گل و مرغ را نشان دهد. این دو اثر به سبک ایرانی و دارای لطافت است، اما اثر سوم من، کاری متفاوت‌تر است که برای خلق آن، از مواد و ابزار متفاوت تری استفاده کرده‌ام. 

در این اثر دو صورتک را به صورت بافت و با برجسته کاری ایجاد کرده‌ام. وی رضایت نداشتن هنرمندان از وضعیت اقتصاد هنر را عامل بی انگیزگی آن‌ها دانست و افزود: مدتی است که به همین دلیل در هیچ نمایشگاهی حضور ندارم. اما تصمیم گرفتم در این جمع حضور یابم تا با سایر هنرمندان و سبک‌های آن‌ها آشنا شوم.

عرصه‌هایی برای فروش آثار هنری وجود دارد

سالار محمدی که با دو اثر به سبک سوررئال به نمایشگاه «حامی» آمده است، درباره شیوه کار خود گفت: عادت ندارم اثرم را سریع تمام کنم؛ زیرا نیاز دارم ذهنیتم منسجم شود؛ به همین دلیل خلق این آثار حدود چهار ماه زمان برد. این اثر به بخشی از شخصیت خودم مربوط است که در قالب بذر در آب بوده و هنوز به دنیا نیامده است. وی با بیان اینکه در مشهد به برگزاری نمایشگاه‌های هنری بها داده نمی‌شود، افزود: اکنون سی هنرمند در نمایشگاه حضور دارند، اما متأسفانه استقبال چندانی از آن نشده است. 

محدودیت‌های زیادی نیز وجود دارد و ما باید فقط تعداد خاصی از آثار خود را در این مکان به نمایش بگذاریم. وی در پایان بیان کرد: من زیاد اهل فروش آثارم نیستم، اما برای کسی که مسیر فروش را بلد باشد، چندان سخت نیست و عرصه‌هایی وجود دارند که می‌توانند به فروش آثار کمک کنند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->