قرار عاشقی در برنامه حسینیه معلی + زمان پخش ارتقای سیمای رسانه‌ای مشهد یکی از دستاورد‌های مهم نشان مشهدالرضا(ع) است مستند پرونده‌های بی‌بی منتشر شد تمدید مهلت ارسال آثار به جشنواره هنر‌های شهری مشهد + جزئیات سریال «تاسیان» چه زمانی پخش می‌شود؟ + تیزر جدید فیلم چمدان، اثر پربیننده شبکه نتفلیکس شد کپی بی‌کیفیت | نگاهی به سریال سوجان که این شب‌ها از تلویزیون پخش می‌شود مسعود جعفری جَزی: طالبان را با «مثنوی» و «شاهنامه» باید متحول کرد اولین کنسرت سال میلادی علی رهبری در تالار اپرای مارینسکی چین واکنش حسن فتحی به تبلیغ جنجالی سریال ازازیل صفحه نخست روزنامه‌های کشور - چهارشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۳ دیدار دبیر جشنواره فیلم فجر با رؤسای صنوف سینمایی تغییر تقویم جشنواره‌های جهانی توسط جشنواره فیلم لوکارنو توضیح جدید فرهنگستان زبان و ادب فارسی درباره جایگزینی واژه «هفتک» به‌جای «تیک» ماجرای استوری‌های ترسناک بهرنگ علوی | بازی با امنیت روانی جامعه به بهانه تبلیغ سریال ازازیل تمدید مهلت ارسال اثر به جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت فیلم سینمایی مرد تاریکی ۲ در شبکه نمایش + زمان پخش توافق جنیفر لوپز و بن افلک برای طلاق
سرخط خبرها

دومین رویداد ملی «سینما حماسه» در مشهد| روایت تاریخ ایران از دریچه امید و حماسه+ویدئو

  • کد خبر: ۳۰۳۰۱۷
  • ۱۰ آذر ۱۴۰۳ - ۱۹:۱۶
دومین رویداد ملی «سینما حماسه» در مشهد| روایت تاریخ ایران از دریچه امید و حماسه+ویدئو
مراسم رونمایی از آثار داستانی و کتاب نشست‌های تخصصی دومین رویداد ملی «سینما حماسه» در پردیس سینما هویزه برگزار شد.

به گزارش شهرآرانیوز، عصر امروز، ۱۰ آذرماه مراسم رونمایی از آثار داستانی و کتاب نشست‌های تخصصی دومین رویداد ملی «سینما حماسه»، در پردیس سینما هویزه مشهد برگزار شد.

در این مراسم از فیلم‌های «سر»، «سیاه ماهی» و «پای پرواز» که در باشگاه فیلم رویش تولید شده‌اند، رونمایی شد.

فیلم‌های «سر» به کارگردانی علیرضا رضایی، نویسندگی احسان فولادی فرد و تهیه‌کنندگی سجاد انتظاری و «پای پرواز» به کارگردانی روح‌الله جلالی طلب، نویسندگی محمد صالح نوروز‌نژاد و تهیه‌کنندگی سجاد انتظاری در چهل و یکمین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران حضور داشتند  همچنین فیلم «سیاه ماهی» به کارگردانی سعید ولی‌زاده، نویسندگی محسن جهانی و تهیه‌کنندگی داوود کرمی  در سومین جشنواره چند رسانه‌ای میراث فرهنگی حضور داشت.

در این مراسم کتاب نشست‌های تخصصی این رویداد با حضور هادی مقدم دوست، دکتر محمد شهبا، دکتر فرزاد قائمی و نصرت‌الله تابش رونمایی شد.

این کتاب شامل گفتار‌هایی از دکتر محمد شهبا، محمد گذر آبادی، هادی مقدم دوست، نصرت‌الله تابش و دکتر فرزاد قائمی درباره زیبایی شناسی فیلم کوتاه حماسی، ژانرحماسی، شخصیت حماسی، فرم و حماسه و تطور اعصار سه گانه حماسه در ایران می‌باشد که به کوشش احمدرضا کرمی گرد آوری و به چاپ رسیده است.

همچنین ۳ فیلمنامه برگزیده رویداد به همراه مشخصات تیم تولید کننده فیلم‌ها و تصاویری از برگزاری دومین رویداد سینما حماسه در این کتاب منتشر شده است.

در ابتدای این مراسم، مجید عسگری، رئیس حوزه هنری خراسان رضوی در ابتدای سخنان خود به یاد و نام سید حسن نصرالله و سایر شهدای مقاومت ادای احترام کرد و اظهار کرد: یاد و نام بزرگ شهدای مقاومت، به ویژه سید حسن نصرالله و سایر کسانی که در این یک دهه اخیر برای حفظ عزت و کرامت این سرزمین جانفشانی کرده‌اند، همواره در دل‌های ما زنده است. در این سال‌ها، هنرمندان در سرتاسر کشور به ویژه در خراسان رضوی، تلاشی مستمر و پیگیر برای بازنمایی تاریخ و حماسه‌های کشور از زاویه‌ای امیدوارکننده و شجاعانه انجام داده‌اند.

وی افزود: چند سال پیش، گروهی از هنرمندان و اندیشمندان حوزه هنری خراسان رضوی گرد هم آمدند تا این نیاز را شناسایی کنند که ما به هنری نیاز داریم که بتواند تاریخ این سرزمین، تاریخ ملت و حماسه‌های آن را از دریچه‌ای پر از امید و حماسه روایت کند. هرچند در طول یک قرن اخیر در عرصه‌های مختلف هنری از جمله سینما، ادبیات و هنر‌های تجسمی آثار ارزشمندی در زمینه حماسه و مقاومت تولید شده است، اما همچنان احساس می‌شد که نیاز به یک بستر و فضایی وجود دارد که بتواند این روایت‌ها را با نگاهی نو و از زاویه‌ای معاصر و سازنده به نسل‌های جدید ارائه دهد.

رئیس حوزه هنری خراسان رضوی  با اشاره به تاریخ غنی خراسان رضوی در حوزه‌های حماسی و فرهنگی بیان کرد:  هیچ جایی بهتر از خراسان نمی‌تواند به عنوان مهد شاهنامه فردوسی، حماسه‌های شیعی، و فرهنگ دینی و انقلابی این کشور، محل گفت‌و‌گو درباره تاریخ و حماسه‌های این سرزمین باشد. خراسان نه تنها مهد شاهنامه فردوسی است، بلکه جایی است که در طول تاریخ حماسه‌های بزرگ شیعی مانند خاوران‌نامه و علی‌نامه‌ها، همچنین حماسه‌های مدافعان حرم و شهدای عظیم‌الشأن این دیار رقم خورده است.

عسگری تاکید کرد: خراسان به عنوان "خراسان بزرگ" و "خراسان فرهنگی"، باید نقش پیشرو را در تولید و ترویج آثار حماسی در سطح ملی ایفا کند. به طور قطع، بهترین نقطه برای تولید و گسترش آثار حماسی در سینما، داستان، رمان و دیگر قالب‌های هنری، همین منطقه است. در این چند سال اخیر، شاهد بوده‌ایم که هنرمندان خراسانی با تولید آثار سینمایی، مستند، نقاشی و آثار تجسمی در حوزه حماسه و مقاومت، نقشی برجسته در شکل‌گیری این نوع نگاه در فضای هنری کشور ایفا کرده‌اند.

وی در ادامه سخنان خود به اقدامات صورت‌گرفته در زمینه سینما و هنر‌های تصویری اشاره کرد و گفت: در این چند سال، دوستان ما در حوزه هنری خراسان رضوی و در سطح ملی تلاش کرده‌اند که آثار هنری حماسی تولید کنند که تاریخ این سرزمین را از دریچه‌ای امیدبخش و سازنده روایت کند. امروز، این تلاش‌ها به بار نشسته و شما شاهد اکران آثار سینمایی هستید که حاصل بیش از دو سال کار پیگیر در زمینه سینما حماسه است.

رئیس حوزه هنری خراسان رضوی ادامه داد: رویداد سینما حماسه، از بیش از ۷۰۰ طرح و پروژه سینمایی در قالب مستند و فیلم کوتاه داستانی پذیرایی کرده و پس از مشاوره، داوری و پالایش، نهایتاً ۳ اثر برگزیده برای نمایش امروز آماده شده است.

این آثار در حوزه مستند و فیلم کوتاه داستانی به تولید رسیدند و توسط هنرمندان توانمندی که در این عرصه فعالیت کرده‌اند، آماده عرضه به تماشاگران شدند.

وی در پایان سخنان خود از هنرمندان و فعالان فرهنگی حاضر در مراسم تشکر کرد و  خاطرنشان کرد:  امیدوارم که این رویداد نقطه آغازین برای تولیدات بیشتر در این حوزه باشد و در آینده شاهد خبرهای بهتری از تولیدات هنری و آثار فرهنگی در خراسان و کشور باشیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->