بامداد پرحادثه در خراسان رضوی | گازگرفتگی ۱۵ نفر در فریمان و درگز (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) چرایی عدم دسترسی بیماران هموفیلی به فاکتور ۹ در تعطیلات نوروزی انجام بیش از ۵۴ هزار بازدید بهداشتی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد  (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) ۶ گیاه موثر در درمان التهاب مفاصل نشانه‌های داغ کردن مغز چیست؟ تأمین ۱۰۵ قلم کمبود‌های دارویی مورد نیاز بیمارستان‌ها در طرح سلامت نوروزی رئیس پلیس راهور مشهد: ترافیک در ورودی‌ها و خروجی‌های مشهد پرحجم، اما روان است (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) آیا متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از فروردین ماه ۱۴۰۴ اجرا می‌شود؟ تغذیه مناسب برای حفظ سلامت کلیه‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم روند افزایش دما تا فردا راهکار‌های پیشگیری و درمان گزیدگی‌های آزاردهنده امدادگران هلال احمر خراسان رضوی در ۱۹۶ حادثه نوروزی امدادرسانی کردند گذر اسکان نوروزی در مدارس خراسان رضوی از مرز نیم میلیون نفر جابه‌جایی نیم میلیونی مسافران در فرودگاه بین‌المللی شهید هاشمی‌نژاد مشهد در نوروز ۱۴۰۴ | افزایش ۱۰ درصدی پرواز‌ها تشخیص آلزایمر و میزان پیشرفت آن با آزمایش خون پیش‌بینی بارش باران در استان‌های غربی کشور (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) حادثه در یک شهربازی تهران| ۳۱ نفر نجات پیدا کردند در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش‌های رگباری تا پایان هفته اسکان بیش از ۱۰۲ هزار زائر در فضا‌های آموزشی مشهد | آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «اوتیسم»، درخودماندگی خاموش | از هر ۷۰ نوزاد، یک نفر به اوتیسم مبتلا می‌شود علت تعطیلی دانشگاه‌های یزد در روز‌های شنبه و یکشنبه (۱۶ و ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چیست؟ انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند برقراری ۷۲۸۰۰۰ تماس با اورژانس در نوروز توصیه‌های ایمنی برای سیزده بدر | در این مکان‌ها مستقر نشوید تصادف‌های صبح سیزده‌بدر در مشهد؛ ۱۴ مصدوم در دو حادثه رانندگی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) معرفی ۲۲ هزار مرکز غیر بهداشتی به مراجع قضایی ۱۳ فروردین، بهانه‌ای برای آشتی با طبیعت است | مشهد، پرچمدار ترویج فرهنگ احترام به طبیعت باشد
سرخط خبرها

راهکارهای پیشگیری از گاز گرفتگی

  • کد خبر: ۳۰۳۲۵۸
  • ۱۲ آذر ۱۴۰۳ - ۰۹:۰۴
راهکارهای پیشگیری از گاز گرفتگی
رئیس آموزش اورژانس تهران گفت: در حالت‌های پیشرفته خفگی با گاز علائمی، چون کاهش سطح هوشیاری، تشنج و حتی باعث مرگ نیز می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، سعید مهرسروش در مورد گاز CO۲ و علت خفگی با این گاز توضیح داد: گاز CO۲ گازی است بی رنگ، بی بو و بدون مزه که در اثر سوختن ناقص مواد عالی منتشر می‌شود.

وی گفت: انواع گاز‌ها از خودرو‌های محبوس شده در مکان‌های مسقف گرفته تا اجاق‌های گاز تمام این موارد مونوکسید کربن تولید می‌کنند. متأسفانه مونوکسید کربن میل ترکیبی حدود ۲۰۰ تا ۲۵۰ برابر نسبت به اکسیژن دارد و موقعی که در محیط باشد به جای آنکه ما از اکسیژن استفاده کنیم به دلیل میل ترکیبی بیشتر مونوکسید کربن، جذب بدن خواهد شد.

وی افزود: مقدار خیلی کم مونوکسید کربن می‌تواند باعث سردرد و علائمی مثل سرماخوردگی، آبریزش بینی، سرگیجه شود، اما در حالت‌های پیشرفته علائمی، چون کاهش سطح هوشیاری، تشنج و حتی باعث مرگ نیز می‌شود.

رئیس آموزش اورژانس تهران گفت: در مرحله اول باید پیشگیری صورت گیرد. ما دو مرحله در بحث مونوکسید کربن داریم، ابتدا زمانی که هوا سرد شده و مردم سیستم‌های گرمایشی را استفاده می‌کنند. مرحله دوم موقعی که دمای هوا خیلی پایین‌تر می‌آید و مردم دمای بخاری را بالا می‌برند. این دو مرحله در بحث مونوکسید کربن اتفاق می‌افتد.

وی ادامه داد: مردم باید این را بدانند که در بحث پیشگیری، بررسی سالیانه تجهیزات گرمایشی منزل اعم از سالم و استاندارد بودن لوله‌ها، مشورت با کارشناس مربوطه و تأیید از سمت کارشناس لازم است همچنین باید راه خروجی هوا کافی باشد.

اقدامات اولیه برای فردی که دچار گازگرفتگی است

مهرسروش مطرح کرد: زمانی که فردی با مسمومیت منوکسید کربن واجه شود و دچار خفگی و مسمومیت با مونوکسید کربن شده است باید سریع با اورژانس و آتش نشانی تماس گرفته و بیمار را خیلی زود از آن محیط خارج کرده و در و پنجره‌ها را باز کند. البته فرد ناجی خود نیز باید مراقب باشد تا با گاز مونوکسید کربن دچار مسمومیت نشود.

وی اذعان کرد: درمان بیماری که دچار خفگی توسط گاز مونوکسید کربن شده است با توجه به اینکه چه مقدار مونوکسید کربن در خون فرد وجود داشته باشد اکسیژن رسانی به تمام بدن فرد طول می‌کشد، اما اکسیژن با دوز بالا مونوکسید کربن را از بدن فرد خارج کرده و اکسیژن جایگزین آن می‌شود.

منبع: خبرگزاری مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->