به گزارش شهرآرانیوز، بیمه ضمانتی برای روزهای سخت افراد است. امروزه یکی از دغدغههای بانوان خانهدار یا حتی بانوان ازکارافتاده، نداشتن حقوق بازنشستگی است.
زنان خانهدار اگرچه در خانه هستند، اما شغل سنگینی دارند و درعینحال، زحماتشان دیده نمیشود و کمتر به آنها توجه میشود؛ گویی کارهایی که انجام میدهند وظیفهشان است، درحالیکه اینگونه نیست و باید به زنان خانهدار همچون زنان شاغل نگاه کرد.
این طرح اگرچه از دهه ۸۰ شروع شده، اما ثمره آن به صورت جدی در یکی،دو سال گذشته دیده میشود. تأمین امنیت اقتصادی زنان بهخصوص در دوران پیری و ازکارافتادگی از مزایای بیمه برای زنان خانهدار است.
حقوق بازنشستگی زنان خانهدار، مستمری ماهانهای است که پس از واریز و پرداخت حق بیمه زنان خانهدار و با رسیدن به سن بازنشستگی موردنظر سازمان تأمین اجتماعی، به زنان، پرداخت میشود.
مدیرکل تأمین اجتماعی استان خراسان رضوی به مناسبت روز بیمه، در گفتوگو با شهرآرانیوز گفت: زنان خانهدار، دختران و دانشجویان، مانند بسیاری از اقشار کشور میتوانند از طریق طرح بیمه فراگیر خانواده ایرانی تحت پوشش تأمین اجتماعی قرار بگیرند و از خدمات این سازمان استفاده کنند.
مهدی شفیعی با بیان اینکه در این نوع بیمه، اشتغال نیاز نیست، گفت: حداقل سن ۱۸ سال و حداکثر سن ۵۰ سال است؛ انتخاب و پرداخت حق بیمه ماهیانه با یکی از نرخهای (۱۲، ۱۴ و ۱۸ درصد حداقل دستمزد) محاسبه میشود.
وی ادامه داد: نرخ حق بیمه ۱۲ درصد شامل تعهدات بازنشستگی و فوت بعد از بازنشستگی میشود. نرخ دیگر ۱۴ درصد است که تعهد بازنشستگی و فوت قبل و بعد از بازنشستگی برای آن تعریف شده است. کاملترین نوع تعهدات بیمهای در نرخ ۱۸ درصد است که شامل بازنشستگی ازکارافتادگی و فوت است. البته این نرخها فقط مربوط به سهم بیمه شده است و علاوه بر آن، دو درصد نیز سهم کمک دولت است که از بیمهشده مطالبه نمیشود و دولت آن را پرداخت میکند.
وی با بیان امتیازات بانوان در حوزه بازنشستگی تأمین اجتماعی افزود: بانوان بازنشسته یا ازکارافتاده کلی در صورت فوت همسر به صورت همزمان، میتوانند علاوه بر مستمری بازنشستگی یا ازکارافتادگی کلی خود، مستمری همسر مرحومشان را نیز دریافت کنند.
مدیرکل تأمین اجتماعی استان خراسان رضوی گفت: چنانچه زن و شوهر هر دو بیمهپرداز تأمین اجتماعی باشند، در صورت فوت آنها، فرزندان تحت تکفل میتوانند همزمان هر دو مستمری پدر و مادر را دریافت کنند.
شفیعی بیان کرد: بانوان بیمهشده (بیمه زنان خانهدار)، میتوانند مستمری والدین خود را در زمان بیمهپردازی، دریافت نمایند. چنانچه بانوان بهتبع بیمهپردازی والدین یا همسر، تحت پوشش درمان باشند، میتوانند بدون پرداخت حق سرانه درمان کماکان از خدمات درمانی تأمین اجتماعی استفاده کنند.