محو شدن وزیر خارجه آلمان در تصاویر دیدار با الجولانی ۵ نظامی صهیونیست بر اثر انفجار بمب در غزه زخمی شدند (۱۶ دی ۱۴۰۳) سود فروش فیلترشکن به جیب چه کسانی می‌رود؟ سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس خبر داد: کارگروهی درباره اتباع خارجی در وزارت کشور تشکیل می‌شود تکذیب دیدار «پوتین» با «شولتس» و «ترامپ» السودانی: تلاش کردیم عراق را از حلقه آتشی که در منطقه گسترش یافته نجات دهیم دولت تصویب کر د: ایجاد بندر خشک توسط بخش خصوصی در خراسان‌شمالی وقوع انفجار‌های شدید در اطراف دمشق (۱۶ دی ۱۴۰۳) وزیر جنگ رژیم صهیونیستی به لغو توافق آتش‌بس با لبنان تهدید کرد بیش از ۲۰۰ میلیون دلار برای مراسم تحلیف دوم ترامپ جمع آوری شد رزمایش‌های اقتدار نیرو‌های مسلح در زمین و آسمان و دریا‌های ایران به اجرا در خواهد آمد علت شهادت یکی از مرزبانان در کردستان یخ زدگی در سرما نبود ابلاغ یک قانون از سوی رئیس جمهور جهت اجرا به وزارت راه و شهرسازی (۱۶ دی ۱۴۰۳) قالیباف: ناترازی انرژی نداریم پزشکیان: فقر و تبعیض عوامل اصلی ایجاد نارضایتی و وقوع جرم در جامعه است واکنش مجلس به سدسازی افغانستان | موضوع آب‌های مرزی به یک پروژه امنیتی تبدیل شده است دولت به صورت هم‌زمان برای معیشت، آموزش و سلامت مردم در حال برنامه‌ریزی و اقدام است سردار تنگسیری: میدان و دیپلماسی مکمل یکدیگر هستند آیت‌الله علم‌الهدی: اساس خدمت در هلال‌احمر بر فداکاری و ایثار استوار است سفر وزیر امور خارجه دولت انتقالی سوریه به قطر | اسعد حسن الشیبانی وارد دوحه شد ماجرای شهادت سپهر روشنی، مرزبان کردستانی چه بود؟ (۱۶ دی ۱۴۰۳) رئیس مجلس: ۱۲ هزار قانون فعلی به ۳۵۰۰ قانون تبدیل می‌شود | طرح تنقیح و تدوین قانون جامع سلامت تصویب شد عراقچی در مراسم بزرگداشت شهید سلیمانی: سلاح اصلی مکتب مقاومت خون شهدا است دستیار اجتماعی رئیس جمهور: سیاست‌هایی که رفع تحریم را به تعویق انداخت، منجر به فقر گسترده شد وزارت خارجه حمله به اتوبوس حامل نظامیان پاکستانی در شهر تربت آن کشور را محکوم کرد مراسم دانش‌آموختگی دانشگاه علوم انتظامی با حضور رئیس جمهور آغاز شد (۱۶ دی ۱۴۰۳) + فیلم | پزشکیان: نیروهای مسلح زینت و دژ محکم جامعه هستند اصلاحات قانون انتخابات شوراها؛ ساز و کار جایگزینی نفر علی البدل در انتخابات شوراها تعیین شد استفاده از سلاح‌ها و تجهیزات جدید در رزمایش نیروی زمینی سپاه
سرخط خبرها

نیوزویک: ناتو برای جنگ جهانی سوم آماده می‌شود

  • کد خبر: ۳۰۳۷۱۷
  • ۱۴ آذر ۱۴۰۳ - ۱۰:۴۴
نیوزویک: ناتو برای جنگ جهانی سوم آماده می‌شود
هفته‌نامه نیوزویک مدعی شد کشورهای اروپایی عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) به‌صورت مخفیانه و بدون سر و صدا خود را آماده رویارویی احتمالی با روسیه در سال‌های آینده می‌کنند که این تمهیدات علاوه بر افزایش بودجه دفاعی شامل اقدامات مدنی برای افزایش آگاهی‌بخشی به شهروندان است.

به گزارش شهرآرانیوز، این هفته نامه آمریکایی نوشت: با توجه به هشدار‌ها درباره احتمال جنگ با روسیه فقط در ظرف چند سال، اعضای اروپایی ناتو تمهیدات لازم را برای دفاع از خود در صورت ورود سربازان روسی به خاک کشور‌های ائتلافی اندیشیده‌اند.

برونو کوهل رئیس سرویس اطلاعات خارجی آلمان نوامبر گذشته مدعی شد «روسیه خود را آماده جنگ با غرب می‌کند».

وی هشدار داد: اما این اقدام ممکن است حمله‌ای گسترده به خاک ناتو نباشد. مسکو ممکن است تجاوز محدود یا تقویت تاکتیک‌های جنگ هیبریدی را برای بررسی موضع ائتلاف مدنظر قرار دهد.

نیوزویک نوشت، ناتو خود را آماده دو سناریو می‌کند: جنگ تمام عیار و تکنیک‌های غیرمشهودتری که با هدف تضعیف ثبات در کشور‌های عضو این ائتلاف طراحی شده‌اند.

یورگن-یواخیم فون ساندارت رئیس سابق سپاه چندملیتی شمال شرق ناتو که در شمال غربی لهستان مستقر است، درست پیش از ترک پست خود در نوامبر گذشته، به نیوزویک گفت: روسیه گزینه‌های متعددی برای محک زدن انسجام ائتلاف دارد که شامل تصاحب زمین‌های محدود می‌شود.

آندریوس کوبیلیوس کمیسر دفاع اتحادیه اروپا، در ماه سپتامبر گفت که وزیران دفاع و فرماندهان ناتو در این زمینه توافق دارند که ولادیمیر پوتین [رئیس جمهوری روسیه]می‌تواند ظرف شش تا هشت سال آینده برای رویارویی با ناتو و اتحادیه اروپا آماده باشد.

رئیس سرویس اطلاعات خارجی استونی در فوریه هشدار داد که در صورت اصلاحات موفقیت آمیز در ارتش روسیه، ناتو «ممکن است در دهه آینده با ارتش توده‌ای به سبک شوروی رو‌به‌رو شود».

وی مدعی شد که ارتش روسیه از نظر فناوری در مناطقی غیر از جنگ الکترونیک و حملات دوربرد، نسبت به نیرو‌های ناتو «پایین‌تر» خواهد بود، اما «پتانسیل نظامی آن قابل توجه خواهد بود».

نیوزویک نوشت: در سرتاسر اروپا، ناتو اکنون در تلاش برای افزایش مخارج دفاعی خود بالاتر از دو درصد تولید ناخالص داخلی مورد مطالبه است که هنوز اجرایی نشده است. بسیاری از کشور‌ها از نظر تاریخی در دهه‌های پس از پایان جنگ سرد از این معیار فاصله گرفته‌اند. اما زمان در حال تغییر است. کشور‌های اروپایی متعهد شده‌اند که هدف مورد نظر را تامین کرده و از آن فراتر بروند و مقامات و کارشناسان به طور کلی انتظار دارند که دولت آینده دونالد ترامپ، رئیس جمهوری منتخب آمریکا، فشار‌ها بر اروپا را برای افزایش بیشتر هزینه‌های نظامی مضاعف کند.

نیوزویک با بیان این که کشور‌های شرق ناتو در این هدف پیشگام هستند نوشت: الکساندر ووچیچ رئیس جمهوری صربستان در ماه ژوئیه گفت که برای جنگ احتمالی با روسیه ناتو «اکنون آماده نیست»، اما آنها در آینده «آماده خواهند بود».

نیوزویک به نقل از روزنامه آلمانی الگماینه با استناد بر گزارشی که نوامبر گذشته منتشر شده است نوشت: آلمان طرح‌هایی را برای محافظت از ساختمان‌ها و تاسیسات مهم این کشور در صورت حملات برنامه ریزی کرده و این کشور به دنبال بررسی چگونگی انتقال صد‌ها هزار نیرو به شرق اروپا است.

سه کشور بالتیک لتونی، لیتوانی و استونی در ژانویه سال جاری توافقنامه‌ای را برای تقویت حفاظت در امتداد مرز‌های زمینی خود با روسیه و بلاروس امضا کردند.

ویلنیوس (لیتوانی) مین‌ها و دیگر تجهیزات دفاعی را در برابر تانک‌ها و خودرو‌های زرهی نصب کرده است.

لتونی همسایه شمالی لیتوانی استحکامات دفاعی مشابهی را ایجاد کرده است. دولت لتونی اعلام کرده است که حدود ۳۰۳ میلیون یورو (۳۱۸ میلیون دلار) در طول پنج سال برای تقویت دفاعی در مرز شرقی خود با روسیه اختصاص خواهد یافت.

لهستان ساخت و ساز آنچه را «سپر شرقی» خود می‌نامد آغاز کرده است که بیش از ۲.۵ میلیارد دلار هزینه دارد و ورشو آن را «بزرگترین عملیات برای تقویت مرز شرقی لهستان، جناح شرقی ناتو» از سال ۱۹۴۵ توصیف کرده است.

نیوزویک نوشت: این آمادگی‌ها فقط نظامی نیستند، بلکه شامل تدابیر و تمهیدات غیرنظامی نیز هستند. در اواسط نوامبر، سوئد جدیدترین عضو ناتو، بروشوری را منتشر کرد که به گفته آن به ساکنان این کشور کمک کرد تا «در صورت وقوع بحران یا جنگ، نحوه آماده شدن و اقدام را بیاموزند». این جزوه بیان می‌کند که افزایش سطح هوشیاری به چه معناست، چگونه هر یک از ساکنان در زمان جنگ شرکت می‌کنند و آژیر‌های مختلف چگونه به صدا در می‌آیند.

در فنلاند، راهنمایی‌های عمومی درباره چگونگی آمادگی برای بدترین تهدید جنگ در دسترس است.

لیتوانی اکتبر گذشته گفت این کشور ۱۲ میلیارد یورو در سال ۲۰۲۵ برای ایجاد و ارتقای پناهگاه‌ها اختصاص خواهد داد.

نیوزویک خاطرنشان کرد: در حالی که لهستان، کشور‌های بالتیک، فنلاند و سوئد و همچنین رومانی که با غرب اوکراین هم مرز است، سرمایه گذاری‌های دفاعی را به میزان قابل توجهی افزایش داده‌اند، اما از اروپای غربی عقب است.

این رسانه خاطرنشان کرد: انگلیس متعهد شده است که هزینه‌های دفاعی خود را به ۲.۵ درصد تولید ناخالص داخلی افزایش دهد. فرانسه نیز مانند آلمان در مسیر رسیدن به هدف ۲ درصدی ناتو در سال جاری قرار دارد.

هزینه‌های دفاعی استونی در حدود ۳.۴ درصد تولید ناخالص داخلی آن است و برنامه‌هایی برای افزایش آن به ۳.۷ درصد تا سال ۲۰۲۶ دارد. لهستان اعلام کرده است که در سال ۲۰۲۵ میلادی ۵ درصد از تولید ناخالص داخلی خود را صرف ارتش خواهد کرد.

ویلیام فریر کارشناس ارشد امنیت ملی در اندیشکده شورای ژئو استراتژی در لندن گفت که کشور‌های اروپای غربی در حال برداشتن «برخی گام‌های معنادار» هستند. کشور‌های عضو این ائتلاف به دنبال این هستند که چگونه قابلیت‌های دفاع هوایی و موشکی یکپارچه ناتو را بهبود بخشند و از حمله روسیه به اوکراین درس بگیرند.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->