ویدئو| گردش شبانه و قهوه نوشی وزیر خارجه ترکیه و ابومحمد الجولانی در دمشق بازگشایی سفارت عربستان در افغانستان (۲ دی ۱۴۰۳) توزیع برخی مواد غذایی در پروازهای داخلی و خارجی ممنوع شد نتانیاهو علیه انصارالله یمن یاوه‌گویی کرد ویدئو| محمد الجولانی با کت و شلوار و کراوات با وزیر خارجه ترکیه دیدار کرد وزارت خارجه اتهامات دادگستری آمریکا علیه تبعه کشورمان را رد کرد ابراز امیدواری مشاور امنیت ملی آمریکا برای توافق ترامپ با ایران جزئیات سرنگونی جنگنده آمریکایی توسط انصارالله یمن (۲ دی ۱۴۰۳) عراقچی: رژیم صهیونیستی علیرغم همه جنایات و تجاوزات خود نتوانسته به اهداف شیطانی خود دست یابد دیدار و گفتگوی وزیر خارجه ترکیه با الجولانی در دمشق قتل یک راننده روس در ایران | بیانیه سفارت مسکو در تهران پیش‌بینی راه‌حل مشکل ناترازی کشور در برنامه هفتم توسعه آیت‌الله علم‌الهدی: حضرت فاطمه (س)، بنیان‌گذار جریان مقاومت است | شهدای فاطمیون، رهروان صدیق مکتب فاطمی رئیس‌جمهور در مراسم تجلیل از مقام زن شرکت کرد | پزشکیان: حقوق افراد را باید مستقل از جنسیت‌ها حفظ کرد تعیین شروط انتشار دلایل ردصلاحیت داوطلبان انتخابات شوراها در مجلس شورای اسلامی دیدار مداحان اهل بیت (ع) با رهبر معظم انقلاب اسلامی | حضرت آیت الله خامنه ای: ملت ایران هر کسی که مزدوری آمریکا را بکند، لگدمال خواهد کرد| نیروی نیابتی نداریم + فیلم و عکس (۲ دی ۱۴۰۳) قالیباف: ناترازی انرژی در کمیسیون‌های تخصصی بررسی شود | بودجه ۱۴۰۴، اقدامات معیشتی مثبتی خواهد داشت «سکینه سادات پاد»، دستیار رئیس‌جمهور استعفا داد اتاق اندیشه‌ورزی استان خراسان رضوی با حکم استاندار تشکیل شد+معرفی اعضا استاندار خراسان رضوی به دیدار مادر شهید رئیسی رفت حمله هوایی شدید به صنعاء واکنش وزارت خارجه ایران به اقدام خشونت‌آمیز در آلمان روسیه: حمله اوکراین به کازان ناشی از شکست در صحنه نبرد است خانواده‌های صهیونیست اذعان کردند: نتانیاهو فردی وحشی است سفیر چین با لاریجانی دیدار کرد (یکم دی ۱۴۰۳) عارف: راهبرد دولت اصلاح قیمت‌ها و عدم آسیب به معیشت مردم است (یکم دی ۱۴۰۳) فایننشال‌تایمز فاش کرد: ریاض درباره عامل حمله ماگدبورگ به برلین هشدار داده بود وزیر امور خارجه: ایران آماده ورود به مذاکرات شرافتمندانه است
سرخط خبرها

حاکم نظامی «بورکینا فاسو» نخست‌وزیر را برکنار و دولت را منحل کرد

  • کد خبر: ۳۰۴۱۶۵
  • ۱۷ آذر ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۴
حاکم نظامی «بورکینا فاسو» نخست‌وزیر را برکنار و دولت را منحل کرد
«ابراهیم ترائوره» حاکم نظامی بورکینا فاسو در غرب آفریقا روز جمعه نخست وزیر این کشور را برکنار و دولت را منحل کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، «آپولینر یواکیم کایلم دی‌تامبیلا» * نخست وزیر برکنار شده به عنوان رئیس سه دولت پیاپی کار کرده بود و در ترمیم‌های قبلی کابینه ماندگار شده بود. اکنون، اما هیچ علت رسمی برای برکناری او اعلام نشده است. کایلم دی‌تامبیلا در اکتبر ۲۰۲۲ در پی کودتای سپتامبر همان سال و به قدرت رسیدن ترائوره به عنوان نخست وزیر منصوب شده بود.

در دستور صادر شده از سوی ترائوره که یک نسخه از آن به خبرگزاری فرانسه رسیده، با اعلام اینکه کار رسمی نخست وزیر به پایان رسیده، آمده است که اعضای دولت منحل شده تا زمان تشکیل دولت جدید به اجرای امورات جاری ادامه خواهند داد.

بورکینافاسو از زمان کودتای ژانویه ۲۰۲۲ که سرهنگ «پل آنری دامیبا» قدرت را به دست گرفت با بی‌ثباتی رو به رو بوده است. کمتر از یک سال بعد نیز سروان ترائوره با یک کودتای دیگر دامیبا را برکنار کرد. دامیبا که «روک مارک کریستین کابوره» رئیس جمهور منتخب سابق را بر کنار کرده بود اکنون در کشور توگو همسایه جنوبی بورکینا فاسو در تبعید به سر می‌برد.

بورکینا فاسو یکی از چند کشور منطقه ساحل در غرب آفریقا است که نظامیان در سال‌های اخیر در آنها قدرت را به دست گرفته‌اند. ارتش بورکینا فاسو از نارضایتی عمومی از عملکرد دولت‌های منتخب قبلی بر سر مسائل امنیتی استفاده کرد و دولت را بر کنار کرد.

بورکینا فاسو در دوره حکومت نظامی کنونی اولویت خود را بر احیای حاکمیت ملی قرار داده و قدرت‌های غربی را مورد انتقاد قرار داده است. این کشور همچنین اتحاد خود را با کشور‌های مالی و نیجر (همسایگان شمالی و شمال شرقی) که آنها نیز در پی کودتا‌های سال‌های اخیر تحت حاکمیت دولت‌های نظامی قرار دارند تقویت کرده است. این سه کشور در ماه سپتامبر امسال (شهریور) «ائتلاف کشور‌های ساحل» را تشکیل دادند و ضمن قطع رابطه با کشور فرانسه استعمارگر سابق، به سمت رابطه با روسیه گرایش پیدا کردند.

حکومت نظامی بورکینا فاسو برای پایان دادن به چالش‌ها و مشکلات امنیتی این کشور تلاش کرده، اما همچنان حدود نیمی از قلمرو این کشور خارج از کنترل دولت است. هیات حاکمه نظامیان در ماه مه امسال (اردیبهشت) حکومت نظامی را برای مدت پنج سال دیگر تمدید کرد.

بورکینا فاسو تا اواسط قرن بیستم میلادی مستعمره فرانسه بود و رابطه این کشور با فرانسه از زمان کودتای سال ۲۰۲۲ تا کنون تیره شده است.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->