رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور خبر داد: برگزاری جلسات فوری برای حل وضعیت نیرو‌های شرکتی شهرداری‌ها ظفرقندی در گفت‌وگو با شهرآرانیوز: وزارت بهداشت پیگیر رفع کمبود‌های بیمارستانی در مشهد است + فیلم علی اکبر ولایتی به کرونا مبتلا شد | حال عمومی او مساعد است (۲۷ فروردین ۱۴۰۴) سخنگوی دولت: واردات خودرو توسط جانبازان به تصویب دولت رسید | معرفی وزیر اقتصاد ارتباطی با روند مذاکرات ندارد تیم مذاکره‌کننده ایران با آمریکا نیازمند برخورد‌های هوشمندانه کنشگران سیاسی و رسانه‌ای است وزیر ارتباطات در گفت‌و‌گو با شهرآرانیوز: دستورات لازم برای تقویت زیرساخت‌های ارتباطی خراسان رضوی صادر شده است + فیلم سخنگوی دولت در پاسخ به سؤال شهرآرانيوز: ایجاد تسهیلات برای سفر‌های زیارتی از موضوعات مهم برای ماست | مشهد اولین مقصد گردشگری زیارت برای ایرانی‌ها و خارجی‌هاست خلف وعده زودهنگام واشنگتن در مرحله اعتمادسازی مذاکرات با تهران | دولت ترامپ به تنظیمات کارخانه برگشت واکنش بروجردی به مخالفان مذاکره با آمریکا: راه‌حل دیگری برای اقتصاد و معیشت ارائه کنید عراقچی: در سفر به روسیه حامل پیام رهبر انقلاب به پوتین هستم | اصل موضوع غنی‌سازی قابل‌مذاکره نیست + فیلم وزیر نیرو: فکر می‌کنم که تابستان بهتری پیش رو خواهیم داشت + فیلم گروسی امروز وارد تهران می‌شود (۲۷ فروردین ۱۴۰۴) مجلس لایحه معاضدت متقابل در امور کیفری میان ایران و ونزوئلا را تصویب کرد ابراز امیدواری روسیه به تصویب معاهده مشارکت راهبردی با ایران در اسرع وقت استاندار خراسان رضوی با سرکنسول عربستان سعودی در مشهد دیدار کرد هشدار درباره ناتوانی نظامی آمریکا دربرابر رقبایش ویدئو | گزارش اختصاصی خبرنگار شهرآرانیوز از حیاط هیئت دولت چهاردهم | پیگیری مطالبات مشهد با حضور وزیران پیام مذاکرات عمان به ترامپ: تهران دروازه کاهش تنش در منطقه است اخراج ۱۲ دیپلمات الجزایری از فرانسه روزنامه طلوع پاکستان: اگر جنگی علیه ایران دربگیرد، برنده آن ایران خواهد بود احضار کاردار آرژانتین به وزارت امور خارجه (۲۷ فروردین ۱۴۰۴) نقطه مثبت حذف اتحادیه اروپا در مذاکرات شریعتی: لوایح پالرمو و CFT، تنها با تحقق دو شرط اجرایی شوند حمله هوایی ارتش صهیونیستی به محل اسکان آوارگان در شهر غزه انتقاد نماینده مجلس به کمیسیون ماده ۵ استانداری خراسان رضوی؛ مصوبه ساخت و ساز در ارتفاعات مشهد تخلف است بمباران یک منطقه صهیونیست‌نشین توسط جنگنده اسرائیلی! کاخ سفید اذعان کرد: ترامپ خواهان مذاکره با ایران است استعفای معاون وزير كشور از سمتش
سرخط خبرها

نایب‌رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس: تعیین سرنوشت سوریه، حق مردم آن کشور است

  • کد خبر: ۳۰۴۶۲۳
  • ۱۹ آذر ۱۴۰۳ - ۱۴:۱۸
نایب‌رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس: تعیین سرنوشت سوریه، حق مردم آن کشور است
نایب‌رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در تحولات سوریه، فقط ملت این کشور حق تعیین سرنوشت خود را دارند، تأکید کرد: رژیم صهیونیستی و آمریکا نباید در مقدرات این کشور دخالت کنند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ عباس مقتدایی که ریاست هیئت ایرانی را بنا به دعوت طرف روسی در هفدهمین نشست بین‌المللی مجمع پارلمانی امنیت دسته‌جمعی برعهده دارد، روز دوشنبه در سخنانی در جمع رؤسای پارلمان‌های کشور عضو این سازمان، گفت: هرگونه دخالت در امور سوریه، قطعاً موجب تشدید و استمرار بی‌ثباتی و ناآرامی در این کشور خواهد بود.

این سخنان پس از آن مطرح شد که مخالفان مسلح سوری یکشنبه ۱۸ آذرماه ۱۴۰۳ از کنترل خود بر شهر دمشق و خروج «بشار اسد» رئیس جمهوری سوریه از این کشور خبر دادند.

نیاز جهان به مبارزه با تروریسم دولتی

نایب‌رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی محلی شورای اسلامی همچنین خاطرنشان کرد: آمریکا و هم پیمانان اروپایی آن از جمله انگلیس، فرانسه و آلمان، در تروریسم دولتی و وحشی‌گری رژیم صهیونیستی در قتل عام مردم غزه و لبنان و ناامنی در منطقه و تجهیز این رژیم شرور شریک و سهیم هستند.

وی گفت: اکنون بیش از هر زمان دیگری به خودباوری، وحدت و مقابله با خشونت و تروریسم دولتی نیاز است و با همکاری گسترده، هماهنگی منطقه‌ای و هم افزایی، پیشرفت و دستیابی به جهانی پرامنیت دست یافتنی‌تر خواهد بود.

این نماینده مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک کشور قدرتمند منطقه، همواره مخالفت خود را با دخالت بیگانگان بویژه ایالات متحـده آمریکا اعلام کرده است.

مقتدایی آمریکا را اصلی‌ترین عامل بی‌ثباتی، انحصار طلبی و یکجانبه گرایی و آتش افروزی، جنگ و ناامنی در مناطق مختلف جهان و بویژه در منطقه دانست و بر ضرورت وحدت ملل و دولت‌ها در برابر توطئه آمریکا و متحدانش تاکید کرد.

وی افزود: من به نمایندگی از ملت ایران و مجلس شورای اسلامی آمادگی کشورم را برای همکاری جهت تحقق امنیت جمعی، تحکیم صلح و ایجاد ثبات و برطرف کردن نا امنی‌ها از منطقه و جهان اعلام می‌دارم و معتقدم تلاش جمعی ما می‌تواند موجبات امنیت افزون‌تر و جهانی امن‌تر را فراهم آورد.

نایب‌رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی محلس شورای اسلامی افزود: ایران همواره پیشتاز و پیشگام مبارزه با یکجانبه گرایی بوده است و در این مسیر با کمک هم پیمانان راهبردی خود مدافع جدی صلح و آرامش در جهان است.

وی تاکید کرد: حامیان تروریسم از وحدت مدافعان صلح هراس دارند، اما ما معتقدیم که گسترش همکاری‌ها در چارچوب سازمان‌های شانگهای، اکو، اوراسیا، بریکس و سایر ترتیبات منطقه‌ای و نهاد‌های جهانی راه درستی است که برای همکاری و پیشرفت باید با جدیت و سرعت بیشتری آنرا دنبال کنیم.

مقتدایی افزود: ایران می‌تواند در اتصال کریدور‌هایی که شرق را به غرب و شمال را به جنوب متصل می‌کند نقش آفرینی کند و عزم ما در جهت همکاری با کشور‌های دوست و همسایه نیز جدی است و با هر نوع ناامنی در جهان، آسیا، منطقه قفقاز، غرب آسیا، خلیج فارس و مناطق دیگر منطقه و جهان مقابله خواهیم کرد.

نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی محلس از ویچسلاو والودین، رئیس دومای دولتی (مجلس سفلی) روسیه و دیگر کشور‌های عضو پیمان امنیت دسته‌جمعی خواست ترتیبی اتخاذ نمایند تا حرکتی هماهنگ در پارلمان‌های کشور‌های عضو پیمان امنیت جمعی سازماندهی شود تا حجم و وسعت تروریسم دولتی که در ماه‌های گذشته از سوی آمریکا، رژیم اسرائیل و سه کشور اروپایی، منجر به نسل کشی، جنایت علیه بشریت، نقض فاحش حقوق بشر و استفاده از سلاح‌های نامتعارف و نقض حاکمیت کشور‌ها بویژه در غرب آسیا و بخصوص فلسطین شده است را برای افکار عمومی و حتی خواص اثرگذار در پارلمان‌های کشور‌های عضو تبیین نمایند.

این نماینده مجلس شورای اسلامی همچنین خاطرنشان کرد: ایران به عنوان کشوری مقتدر، برخوردار از توان دفاعی قوی و پیشگام در جلوگیری از نفوذ آمریکا و بیگانگان در منطقه آسیا به شرکت کنندگان در این اجلاس بر پیام همکاری و پیشاهنگی در وحدت را مجددا تاکید و در این فرصت از مساعی شما برای ایجاد جهانی امن‌تر پشتیبانی و البته قدردانی می‌کند.

هیات مجلس شورای اسلامی متشکل از عباس مقتدایی نایب رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی و عباس گودرزی عضو هیات رئیسه مجلس و گروه دوستی پارلمانی ایران و روسیه، به دعوت مجلس دومای دولتی روسیه، برای شرکت در نشست سالانه مجمع پارلمانی سازمان امنیت دسته جمعی (CSTO) و گفت‌و‌گو‌های دوجانبه با مقامات پارلمانی روسیه به مسکو سفر کرده‌اند.

سازمان پیمان امنیت جمعی (CSTO) یک ائتلاف نظامی بین دولتی در منطقه اوراسیا است که در سال ۱۹۹۲ در تاشکند ازبکستان به امضا رسید. ارمنستان، بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان، روسیه و تاجیکستان این پیمان را امضا کردند.

این پیمان ۱۸ سپتامبر ۲۰۰۳ (شهریور ۱۳۸۲) در راستای اجرایی شدن تصمیم سران دولت‌های عضو به یک سازمان منطقه‌ای بین المللی تبدیل شد که مقر آن در مسکو قرار دارد.

هدف اصلی این سازمان، تعدیل و تعمیق همکاری‌های نظامی ـ سیاسی، توسعه ساختار‌های چند جانبه، فرایند‌های همکاری برای تضمین امنیت ملی کشور‌های عضو بر پایه مبانی مشترک و کمک رسانی شامل کمک‌های نظامی به کشور‌های عضو است که قربانی خشونت شده‌اند، عنوان شده است.

ارمنستان که پیش‌تر در نشست‌های سران و وزیران دفاع سازمان پیمان امنیت جمعی حضور نیافته بود، در نشست مجمع پارلمانی این سازمان نیز غایب بود. این کشور پیشتر تهدید به خروج از این سازمان کرده است. ارمنستان از سال ۲۰۲۰ و جنگ دوم قره‌باغ، انتقاد‌هایی به عملکرد این سازمان دارد.

ایروان دلایل انتقاد از عملکرد سازمان پیمان امنیت جمعی را در نوع واکنش آن به «نقض تمامیت ارضی» ارمنستان طی حملات جمهوری آذربایجان عنوان کرده است.

رئیس‌جمهور روسیه هشتم آذرماه ۱۴۰۳ در حاشیه نشست سازمان پیمان امنیت جمعی در قزاقستان در پاسخ به پرسشی درباره غیبت ارمنستان در اجلاس آستانه گفت: هر کشوری این حق را دارد که انتخاب کند در زمینه امنیت چه کاری انجام دهد.

ولادیمیر پوتین ادامه داد: ارمنستان تمایل خود را برای خروج از سازمان پیمان امنیت جمعی اعلام نکرده است و احتمال بازگشت ایروان به کار تمام عیار در این سازمان وجود ندارد.

پوتین در واکنش به این که علت عدم تمایل ارمنستان به ادامه عضویت در سازمان پیمان امنیت جمعی را موضع این سازمان در قبال مناقشه این کشور با جمهوری آذربایجان عنوان می‌شود، اظهار داشت: رویداد‌های مربوط به قره باغ ربطی به سازمان پیمان امنیت جمعی نداشت، هیچ تجاوزی به ارمنستان صورت نگرفته بود.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->