برق دزدها نقره داغ می‌شوند! | یکسال قبض برق به نرخ آزاد وزیر نفت: ایران بی‌نیاز از واردات گازوئیل شد | واردات بنزین کم شده! جهش چشمگیر بهای اونس جهانی طلا | بازگشت پرقدرت خریداران (۱۲ شهریور ۱۴۰۵) تبدیل پلاک منطقه آزاد به پلاک ملی ارزان شد+ جزئیات قائم مقام وزیر صمت: برای کاهش نارضایتی عمومی، نباید فشار ناترازی‌ها را صنعت منتقل کنیم واردات آناناس مشروط به قرنطینه شد بررسی قیمت امروز خودرو‌های داخلی و وارداتی در بازار آزاد (۱۲ شهریور ۱۴۰۵) بررسی قیمت موبایل در مشهد (۱۲ شهریور ۱۴۰۵) | فشار بر بازار موبایل در آستانه بازگشایی مدارس جهش ناگهانی قیمت نفت از مرز ۹۷ دلار (۱۲ شهریور ۱۴۰۵) دغدغه‌های والدین برای خرید لوازم‌تحریر | حال زار بازار نوشت افزار صعود قیمت جهانی نقره | نگاهی به نرخ انواع شمش و ساچمه در بازار داخلی (۱۲ شهریور ۱۴۰۵) زمستان ساخت‌وساز | سرمایه‌گذاری در مسکن را به کما برد موج جدید گرانی خودرو | سایپا هم قیمت محصولاتش را افزایش داد صعود نرخ دلار به کانال‌های بالاتر (۱۲ شهریور ۱۴۰۵) ضرب‌الاجل استاندار خراسان رضوی برای تعیین‌تکلیف فهرست بدهکاران بانکی استان | مظفری: کارگروه پیگیری رفع تعهد ارزی استان تا ۲۲ شهریور تشکیل شود بازگشت غول‌های نفتی آمریکایی به ونزوئلا ماکارونی گران می‌شود بازگشت جریان نقدینگی ارزی | دلارهای نفتی شهریور، دست بانک مرکزی را پر کرد بنزین کم داریم، ظرفیت جایگاه‌ها و تأسیسات CNG بلااستفاده مانده است ترمیم مزد در دوراهی رشد هزینه‌های خانوار و تورم قیمت طلا در مشهد وارد کانال ۲۳ میلیون تومان شد (۱۲ شهریور ۱۴۰۵) دیوان عدالت اداری بر ممنوعیت بلوکه کردن بخشی از تسهیلات اعطایی به عنوان ضمانت رای مثبت داد بدهکاری ۵۲۲ میلیون یورویی فعالان اقتصادی خراسان رضوی به بانک مرکزی +فیلم افت قیمت نفت به کانال ۹۴ دلار (۱۲ شهریور ۱۴۰۵) ثبت سفارش واردات حبوبات آغاز شد پایان خاموشی‌ها در ایستگاه پایانی تابستان خیز قیمت طلای جهانی همزمان با تضعیف دلار (۱۲ شهریور ۱۴۰۵) رشد قیمت طلا و نقره در بازار جهانی اهرم صعود فلزات در ایران می‌شود؟ (۱۱ شهریور ۱۴۰۵)
سرخط خبرها

ایران در بین ۵ کشور اول جهان از بُعد بالابودن شاخص فلاکت

  • کد خبر: ۳۰۴۶۴
  • ۲۵ خرداد ۱۳۹۹ - ۲۰:۰۶
  • ۱
ایران در بین ۵ کشور اول جهان از بُعد بالابودن شاخص فلاکت
ایران در بین پنج کشور اول جهان از بُعد بالابودن شاخص فلاکت قرار گرفته است.

به گزارش‌ شهرآرانیوز،  کمال اطهاری‌، کارشناس بازار مسکن اظهارکرد:‌ آنچه مسلم است، این است که فشار اجاره‌بها سبب شده تا شاخص فلاکتی (بی‌کاری توأم با تورم) که ایران را در بر گرفته است، نزدیک به ۵۰ درصد شود و ایران در بین پنج کشور اول جهان از بُعد بالابودن شاخص فلاکت قرار گیرد.

وی بیان کرد:‌ طبق آخرین اطلاعات مرکز آمار، نرخ تورم سال ۱۳۹۸، ۳۴.۸ درصد و نرخ بی‌کاری سال ۱۳۹۸، به ۱۰.۷ درصد رسید. این شاخص برای جوانان با نرخ بی‌کاری ۲۶درصدی به بالای ۶۰ درصد می‌رسد. این موضوع کمی پیچیده است. اکنون با صاحبخانه‌ای روبه‌رو هستیم که وقتی می‌خواهد اجاره‌بها دریافت کند، به نرخ تورم و بیکاری فرزندش نگاه می‌کند. ممکن است که با افزایش نرخ اجاره با این نوع نگاه، حتی برای مدتی خانه‌اش خالی بماند؛ اما در قدم اول تلاش می‌کند که مصیبتی را که به سرش آمده، به فرد دیگری منتقل کند تا تاب بیاورد.

کمال اطهاری بیان کرد: کسی که با شاخص فلاکت بالا روبه‌رو است و شغل دومی برای جبران آن وجود ندارد، راه‌حل را در دریافت اجاره‌بهای بیشتر می‌بیند. در مقابل افرادی که مستأجر هستند، شرایط ناگوارتری را تجربه می‌کنند. علاوه‌برآن با کاهش مداوم سرمایه اجتماعی، رابطه بین موجر و مستأجر هم به کمترین سطح خود می‌رسد. چنین شرایطی سبب می‌شود که برخی از افراد با  وجود نرخ بیکاری پایین‌تر تهران در مقایسه با شهرستان‌ها، مجبور به بازگشت شوند.

این کارشناس بازار مسکن افزود: آقای جهانگیری گفت دولت برای مهار رشد اجاره‌بهای مسکن ورود می‌کند که ممکن است با اصول اقتصاد سازگار نباشد. این صحبت در شرایط کنونی ایران درست نیست؛ زیرا تمام اقداماتی که دولت تاکنون انجام داده، غیراقتصادی بوده و همین امر سبب شده تا فرضا میزان اجاره‌بها تا این اندازه افزایش یابد.

وی ادامه داد: در واقع این اقدامی است که در چند دهه با استمرار عملکرد دولت‌های مختلف، انجام شده و سیاست سنجیده اقتصادی هر بار کنار گذاشته شده است. در اقتصادهای پیشرفته تاکنون به‌بازارسپاری بیشتر اقتصاد انجام شده است؛ اما به‌بازارسپاری جامعه انجام نشده است؛ ولی در ایران، برخلاف آن عمل شد و اقتصاد به رانت و جامعه نیز به بازار رانتی سپرده شد.

کمال اطهار در پایان افزود: کجای اقتصاد می‌گوید که مسکن می‌تواند در دوره رکود (دو سال اخیر) که باید قیمت‌ها افت کند‏، صددرصد با رشد همراه باشد؟ چرا آن موقع معاون رئیس‌جمهور نگفت که غیراقتصادی است؟

منبع: نود اقتصادی

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
هیچ
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۱۱ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۵
0
1
روزای روشن خداحافظ
سرزمین من خداحافظ....خداحافظ
خداحافظ
روزای خوبت بگو کجا رفت؟
تو قصه ها رفت یا از اینجا رفت؟
انگار گه اینجا هیچکی زنده نیست
گریه فراوون وقت خنده نیست
گونه ها خیسه دلا پاییزه
باروون قحطی از ابر میریزه
همه باهم قهر، همه ازهم دور
روزا مث شب، شبا سوت و کور
روزای روشن خداحافظ

همه عزادار، سر به گریبون
مردا سر دار، زنا تو زندون
نه تو آسمون نه رو زمینیم
انگار که خوابیم کابوس میبینیم
نوبت میگیریم بیجا بی هدف
واسه مردن هم باید رف تو صف
روزا و شبا اینجور میگذرن
هرجا که بخوان مارو میبرن
روزای روشن خداحافظ
سرزمین من خداحافظ....خداحافظ
خداحافظ!!
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
Start Google Analytics Code <-- End Google Analytics Code -->