رهایی نوجوان ۱۶ساله از چنگ گروگان‌گیران در عملیات پلیس (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) تصادف زنجیره‌ای در محور ملک‌آباد - مشهد؛ انتقال ۱۱ مصدوم به بیمارستان (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) ماجرای مرگ همزمان ۶ نفر در خانه باغی در ارومیه + فیلم و علت فوت هشدار سطح زرد هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی افزایش دما (چهارشنبه، ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) رفع توقیف گواهینامه رانندگان متخلف نوروز ۱۴۰۴ در خراسان رضوی آغاز ثبت‌نام اینترنتی کتاب‌های درسی از اردیبهشت رسانه‌ها در ارتقای سلامت عمومی نقش مهمی دارند | ضرورت تقویت همکاری اصحاب رسانه با فعالان حوزه سلامت زورگیری از ۲ دانشجوی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی تهران (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) خطر طغیان سرخک در خراسان رضوی زیر سایه واکسن هراسی احتمال بروز افسردگی در سالمندان گوشی باز این علائم روانی را جدی بگیرید بهره‌برداری از مرکز خدمات سلامت روستایی به همت خیران در سبزوار (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) انتقال تتلو به انفرادی تکذیب شد علت بیش از ۶۰ درصد مراجعات کودکان ایرانی به پزشک چیست؟ انتخاب معلمان نمونه ۱۴۰۴ در مراحل پایانی + جزئیات تیم‌های ملی المپیاد به مسابقات جهانی تابستانی اعزام می‌شوند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) | دمای مناطق گرمسیر استان به ۴۰ درجه می‌رسد برنامه‌ریزی برای تسهیل فرایند صدور کارت پایان خدمت معلمان در دستورکار قرار گرفت چرا برخی بیماران در اورژانس بیمارستان معطل می‌مانند؟ کشف ۲ هزار و ۷۰۰ کیلوگرم مواد مخدر در مرز‌های خراسان‌رضوی تولید ۶ میلیون قوطی شیرخشک در فروردین ۱۴۰۴ گوسفندها، سارقان بدسابقه را  لو دادند | دستگیری سارقانی با ۲۰ سال سابقه زندان توضیحات پلیس درباره پرونده عامل تعرض به کودکان + فیلم نحوه محاسبه حقوق بازنشستگان کشوری در سال ۱۴۰۴ اعلام شد + جدول فرماندهی انتظامی مشهد اقدامات خود در حوزه زائران نوروز ۱۴۰۴ را تشریح کرد آیا شام دیرهنگام باعث افزایش وزن می‌شود؟ دیه در قصور پزشکی بر عهده خود پزشک است؛ نه خانواده‌اش پیش‌بینی وزش باد، بارش باران و رعدوبرق در برخی نقاط کشور از امروز تا یکشنبه آینده (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) ارائه ۸ میلیون خدمت بهداشتی‌درمانی توسط سپاه پاسداران در مناطق محروم آیا ویتامین‌ها انرژی‌ساز هستند؟
سرخط خبرها

فلج مغزی و اُتیسم در دوران نوزادی قابل‌درمان است

  • کد خبر: ۳۰۴۹۵۷
  • ۲۱ آذر ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۷
فلج مغزی و اُتیسم در دوران نوزادی قابل‌درمان است
دبیر علمی کنگره نورومتابولیک گفت: تشخیص بموقع می‌تواند فلج مغزی و اُتیسم را درمان کند.

به گزارش شهرآرانیوز، چهاردهمین کنگره بیماری‌های نورومتابولیک ایران، صبح امروز (۲۱ آذر ۱۴۰۳) با حضور سیدعلی حسینی، رئیس دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی دانشگاه شهید بهشتی، برگزار شد.

حسینی در ابتدای کنگره گفت: انجمن نورومتابولیک در راستای تکمیل چرخه خدمات به شکل علمی، توانبخشی نیز به همایش‌ها اضافه شود تا بتوانیم خدمات تخصصی مرتبط با درمان افراد مبتلا به نورومتابولیک را به لحاظ تشخیصی، درمانی و توانبخشی مدیریت کنیم و در همین جهت جلسات سخرانی و کارگاه‌های تخصصی، راه‌اندازی کردیم تا در نهایت مراجعین از خدمات ما راضی باشند.

پروانه کریم‌زاده رئیس کنگره نورومتابولیک گفت: بیماری‌های نورومتابولیک ارثی در حیطه متابولیک کودکان قرار می‌گیرد. عنوان اصلی کنگره اختلال تکامل عصبی با علل نورومتابولیک زمینه‌ای است.

وی ادامه داد: روز اول در کنگره سه کارگاه برگزار می‌شود، روز دوم موضوع به بیماری‌های فلج مغزی اختصاص دارد، روز سوم به بیماری اُتیسم مربوط است. اُتیسم یک معضل در جوامع بشری است. اُتیسم روز به روز رو به افزایش است. اُتیسم یک علامت است و تشخیص نیست یعنی اُتیسم علامتی است که ممکن است در پشت آن علل ژنتیکی وجود داشته باشد.

رئیس کنگره نورومتابولیک اذعان کرد: سه اختلال به اعم از تنبلی تیروئید و فنیل کتونوری به صورت رایگان غربالگری آن در بیمارستان‌های مجهز صورت می‌گیرد.

محمود رضا اشرفی دبیر علمی کنگره در ادامه گفت: موضوع مهم در بررسی روز دوم کنگره پنج تا ۱۰ درصد کودکان دچار اختلالات تکاملی هستند. اگر در حیطه حرکتی اختلال باشد فلج مغزی است و اگر در حیطه تکاملی اگر در ارتباطی اختلال داشته باشیم اُتیسم می‌شود.

وی ادامه داد: فلج مغزی یک اختلال تکاملی است که تعدادی از این بیماران ممکن است در تشخیص بیمار اگر منشأ آن متابولیک باشد از دایره فلج مغزی خارج می‌شوند، اما اگر منشأ ژنتیکی باشد در دایره فلج مغزی هستند. اگر منشأ فلج مغزی ژنتیکی باشد قطعاً ارثی خواهد بود.

دبیر علمی کنگره افزود: ابتدا باید گفت که تشخیص به موقع بیماری اُتیسم و فلج مغزی خانواده می‌تواند فرزند سالم‌تری داشته باشد، همچنین در بارداری مجدد نیز دیگر نوزاد با علائم اُتیسم و فلج مغزی در ژن خانواده متولد نخواهد شد. راه‌های پیشگیری برای مادر این این است که انجام آزمایش‌های ژنتیکی است که قابل درمان و پیشگیری است، همچنین اگر مادر بتواند بهداشت را رعایت کند، ذهن آرام، تغذیه، مراقبت تحت نظر پزشک، حضور در بیمارستان‌های مجهز و جلوگیری از حوادث می‌تواند از تولد این نوع نوزادان جلوگیری شود.

ساسان ساکت دبیر اجرایی کنگره نورومتابولیک گفت: از سال ۱۳۹۰ این مجموعه به شکل سمیناری تشکیل و اجرا شده است.

منبع: مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->