به گزارش شهرآرانیوز؛ غلامحسین مظفری امروز (۲۱ آذر ۱۴۰۳) در دیدار با دانشجویان و تشکلهای دانشجویی دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی مشهد به مناسبت گرامیداشت روز دانشجو که در دانشکده مهندسی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: همیشه دانشجویان پیشقراولان حرکت جامعه بودند و هستند. اگر دانشجو از این تبوتاب و مطالبهگری بیفتد و بیانگیزه شود، حتماً جامعه در رخوت و خمودگی فرو خواهد رفت. فضای دانشگاه باید بانشاط و آزاد باشد.
وی بیان کرد: دولت به دنبال تفویض اختیار است؛ اینکه در استانها مداخله نکرده یا کمتر مداخله کند، پس ما نیز باید در دانشگاه مداخله نکنیم. هرجا مداخله کردیم، کار خراب شده است. توقع ما این است بسیاری از مسائلی را که در جامعه داریم، توسط دانشگاه حل کنیم. جمعیت دانشجویی ما نیز باید به این سمت برود. دانشجویان برای مسائل استان ایده و راهکار دارند که نشان از بلوغ فضای دانشگاه و بلوغ فکری دانشجویان دارد.
مظفری با بیان اینکه اگر امروز بسیاری از موضوعات از جمله ناترازی انرژی، کمبود آب و مشکلات مختلف برای دانشگاهها داریم، مقصر خود ما هستیم و باید جواب دهیم، عنوان کرد: بسیاری از گرفتاریهایی که به ما به ارث رسیده، به دلیل تصمیمگیریهایی است که در طول دوران داشتیم. مطالبهگریها نیز باید به همان سمت برود. تصمیماتی برای کشور گرفتیم که تصمیمات درستی نبوده است.
استاندار خراسان رضوی افزود: ۲۰ سال قبل زمانی که جوانترین نماینده مجلس بودم، متأسفانه تصمیمی در مجلس گرفتیم که امروز عواقب و تبعات شدید و منفی آن را میبینیم. هیچ کس پاسخ نداد که چرا این تصمیم سیاسی بد را در حوزه اقتصاد گرفتیم و چرا تصمیمی گرفتیم صرف اینکه ریاستجمهوری دوره بعد را ببریم، اما همه ارکان کشور را دچار مشکل کردیم؟ کسانی که تصمیم گرفتند الان طلبکار هم هستند.
وی ادامه داد: امروز در موقعیتی به لحاظ اقتصادی قرار گرفتیم که شرایط بسیار سخت بوده و عبور از این شرایط سخت نیازمند همراهی، همدلی، همفکری، اتحاد و انسجام جدی است. شعار وفاق رئیسجمهور یک شعار راهبردی، جدی و اساسی بوده، به این معنا که امروز اجازه نداریم مانند گذشته فکر کنیم. هر گروه، طیف و جریانی که آمد این ادعا را داشت که قصد دارد مسائل کشور را حل کند. ما با حذف یک بخش جامعه نمیتوانیم جامعه را اداره کنیم، این کار جواب نداده و نمیدهد.
مظفری خاطرنشان کرد: مصیبتی که امروز بر کشور حاکم شده، محصول همین تفکر است. نسلی که باید جامعه را تحویل بگیرد، درباره خیلی از موضوعات حرف دارد. ۵۰ درصد جمعیت کشور که حتماً درصد قشر جوان بیشتر است، با هر دلیلی وارد انتخابات نشدند؛ یعنی سرمایه اجتماعی به حد نازلی رسیده است. اگر این جمعیت که نیامدند، حرف خود را به کرسی بنشانند که گفتیم رأی ندهید، فایده ندارد، این مصیبتی جدی برای کشور است. نظامی که پایهاش مردم هستند، بدون مردم برای چه کسی میخواهد حکومت کند؟ باید از تمام ظرفیتهای خود برای رشد و تعالی استفاده کنیم.
استاندار خراسان رضوی با اشاره به اینکه شرایط ما عادی نیست، به اندازه کافی خراب کردیم و محصولش چیزی است که الان هستیم، تصریح کرد: کشور به سمتی رفته که به لحاظ اقتصادی دچار مشکل است، بنابراین کمتر میتوان به موضوعات اساسی و مهم مانند فرهنگ رسیدگی کرد. کشوری که به مسائل فرهنگی و اجتماعی خود نپردازد، ضعیف خواهد شد. توقع از خراسان این است که کانون مسائل فرهنگی و اجتماعی باشد. نسل جدید باید امیدوار باشد؛ وقتی امیدوار میشود که اعتماد کند و وقتی اعتماد میکند که باصداقت با آن صحبت کنیم.
وی اضافه کرد: شرایط ما شرایطی است که باید از همه ظرفیتها استفاده کنیم. کانون این حرکات باید دانشگاه باشد، اگر توانستیم جایگاه و شأن دانشگاه را برگردانیم یا به جایگاه واقعی برسانیم، میتوانیم امیدوار باشیم که جامعه ما هم رشد پیدا کند و مسائل آن حل شود. مشکلات کنونی حتماً حلشدنی است؛ البته با سختی و تلاش بیشتر. دانشگاه مؤثرترین کانون برای توسعه و پیشرفت یک جامعه است.
مظفری افزود: باید کرسیهای آزاداندیشی در دانشگاهها همیشه برقرار باشد تا دانشجویان حرف بزنند، ما هم بشنویم و تحمل شنیدن داشته باشیم. دانشگاه سیاسی این نیست که یک جریان دانشگاه را اداره کند؛ این است که همه حرف بزنند. باید فضای بازی در دانشگاه داشته باشیم که نقد کنند، حتی حرفهایی بزنند که خط قرمزهای بیرون از دانشگاه را رد کند.
استاندار خراسان رضوی گفت: ما استانی با ظرفیتهای بسیار بالا و البته مشکلاتی خاص داریم. از جمعیت قریب به هفتمیلیوننفری استان، بیش از ۵۰ درصد در مشهد ساکن هستند که جای نگرانی دارد. از این جمعیت ۳.۵ میلیون نفری، یک میلیون و ۲۷۰ هزار نفر به علاوه ۳۰۰ هزار نفر اتباع مجاز و ۴۰۰ هزار نفر اتباع غیرمجاز در حاشیه شهر ساکن هستند. جمعیتی در حاشیه شهر مشهد داریم که معادل جمعیت سه استان کشور است.
وی گفت: موضوع کمبود آب در مشهد و کشور بسیار خاص است، بنابراین هر ایده و فکری را که در این حوزه دارید، ارائه دهید. در زمینه زیرساختها نیاز به کارهای جدی داریم. استان ما ۳۰ میلیون نفر مسافر در سال دارد، ۸۰ درصد آنها از مسیر زمینی به استان وارد میشوند و پرترددترین جادههای کشور به سمت مشهد است، اما دلیل اینکه آزادراه حرم تا حرم شروع و بعد رها شده را نمیدانم! الان ساخت هر کیلومتر آزادراه ۱۱۵ میلیارد تومان هزینه دارد. شرق کشور ذخایر و معادن بسیار خوبی دارد، اما متأسفانه محرومترین منطقه کشور است.
مظفری بیان کرد: ظرفیتهای خراسان کم نیست، ۳۳ درصد معادن سنگآهن کشور را داریم، اما از ۲۰ میلیون تن برداشت در سال تقریباً سهمی نداریم. روزانه ۱۸۰۰ تریلی سنگآهن از جاده محدود خواف از استان خارج میشود و ما محصول آن را به خراسان وارد میکنیم. باید زنجیره تولید فولاد در خراسان باشد و موجب توسعه شرق کشور شود. معادن بسیار خوب مس را در خراسان داریم که سرمایه ارزشمندی است. سرمایه اصلی که میتواند ما را از گرفتاریها نجات دهد، سرمایه انسانی و ظرفیت دانشجویان است که باید وارد محیط کار شوند.
استاندار خراسان رضوی خاطرنشان کرد: باید اتاقهای فکر تشکیل دهیم که دانشگاه فردوسی مسئولیت تشکیل آنها را پذیرفته است. مهمترین اتاق فکر، اتاق فکر جوانان و دانشجویان است. چارچوبی که تعیین کردیم شورای مشورتی است که میتواند بین ۲۰ تا ۲۵ نفر عضو داشته باشد. من نیز خودم را ملزم میدانم از نکات مطرحشده در این شورا استفاده کنم.
وی ادامه داد: یکی از جمعهایی که در سه،چهار هفته گذشته خروجی داشتیم، حوزه ورزش بود. پیشکسوتان ورزش حرفهای زیاد و در عین حال ظرفیتهای خوبی داشتند و طراحی کردند. برای ورزشگاه امام رضا (ع) نیز با حجتالاسلام مروی صحبت کردم. روز یکشنبه آینده، ۲۵ آذرماه، مسابقه فوتبالی به عنوان کار خیریه بین تیم ملی سال ۹۸ و تیم مشهد طراحی شد. برای حضور بانوان نیز محدودیتی نداریم. منابعی که از این مسابقه خیریه تأمین شده به خانوادههای کارگران معدن طبس داده میشود. تا الان برای هفت خانواده ۲۰۰ میلیون تومان جمع شده است.
مظفری اضافه کرد: همه بزرگان فوتبال کشور به مشهد میآیند که مراسم وفاق و کنار هم قرارگرفتن نیز هست. این نشان میدهد افرادی میتوانند فضا را فراهم کنند که در بطن کار هستند. اگر قرار باشد موج مثبتی ایجاد و کار انجام شود، راهی نداریم جز اینکه مردم خودشان کار را انجام دهند. امیدواریم فضای روبهجلویی باشد تا شادیهای مشروع را در جامعه داشته باشیم.