رئیس بنیاد فرهنگی روایت فتح: در حوزه فیلم‌سازی دفاع مقدس خیلی عقب هستیم آموزش داستان نویسی | تداوم حافظه (بخش هفتم) علی نصیریان در مراسم اکران هفت بهارنارنج: به خاطر پول، هنر را رها نکنید درباره ماریو بارگاس یوسا، نویسنده برنده نوبل | از تبار عاصیان و ناسازان جواد علیزاده: من با کاریکاتورهایم نفس می کشم مروری بر انواع شعر انقلاب اسلامی | روحی تازه در کالبد شعر یک محسن غیرمعمولی! | به مناسبت سالروز تولد محسن تنابنده چند داستان تقریبا واقعی درباره سنگ‌های قیمتی سریال «پایتخت ۷» چند قسمت است؟ سریال «وحشی» هومن سیدی چند قسمت است؟ + تیزر و جزئیات دانلود قسمت بیست‌ویکم سریال پایتخت ۷ + تماشای آنلاین معرفی نامزد‌های نهایی جایزه ادبی «بیستون» انیمیشن رؤیاشهر در راه سینما + پوستر ساخت سریال کری، به سفارش آمازون چهارمین همکاری جانی دپ و پنه‌لوپه کروز در فیلم نوشنده روز فیلم سلام علیکم حاج آقا، روی پرده سینما هویزه مشهد + زمان اکران چهره برتر هنر انقلاب اسلامی: صرفاً خلق اثر کافی نیست؛ باید منتشر شود تا تأثیرگذار باشد خرس پایتخت ۷ واقعی بود! + جزئیات و فیلم فیلم ایرانی- فلسطینی «روحت را در دستت بگذار و قدم بزن» در راه جشنواره کن
سرخط خبرها

کتاب «خودآموز خبرنگاری حرفه‌ای» در مشهد رونمایی شد

  • کد خبر: ۳۰۵۰۶۳
  • ۲۱ آذر ۱۴۰۳ - ۱۹:۴۴
کتاب «خودآموز خبرنگاری حرفه‌ای» در مشهد رونمایی شد
کتاب «خودآموز خبرنگاری حرفه‌ای رونمایی» اثر «علیرضا دوانلو» با حضور اهالی رسانه و قلم در مشهد رونمایی شد.

به گزارش شهرآرانیوز، مجتبی محمودی امشب (۲۱ آذر ۱۴۰۳) در این مراسم که در مرکز اسناد و کتابخانه ملی مرکز شرق کشور برگزار شد، با اشاره به اهمیت قلم و جایگاه آن در رسانه گفت: قلم مقدس است و خداوند در قرآن به قلم قسم یاد کرده است. با پیشرفت تکنولوژی و تحول فضای رسانه‌ای، کار در حوزه خبرنگاری سخت‌تر شده است.

رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی مرکز شرق کشور گفت: مخاطب امروز دیگر منفعل نیست، بلکه کاربری هوشمند است که قدرت انتخاب دارد.

وی افزود: برای جلب توجه مخاطب، پیش از هر چیز باید تکنیک‌های رسانه‌ای را فرا گرفت و دانش آن را آموخت. اما رسانه تنها دانش نیست؛ بلکه هنر نیز می‌باشد.

محمودی همچنین به سختی‌های حرفه خبرنگاری اشاره کرد و گفت: خبرنگاری از مشاغل دشوار محسوب می‌شود. بسیاری از خبرنگاران که سال‌ها صدای مردم بودند و درد‌های جامعه را انعکاس دادند، خود فرصتی برای بیان مشکلاتشان نداشتند و به‌عنوان تریبون‌سازان، اغلب تریبونی برای خود نداشتند.

رئیس سازمان کتابخانه و اسناد مرکز شرق کشور، نقش خبرنگاران در ثبت تاریخ شفاهی را نیز برجسته دانست و اظهار داشت: بخشی از تاریخ شفاهی ما به‌واسطه تلاش خبرنگاران زنده مانده است. این امر می‌تواند به نسل جدیدی که قصد ورود به عرصه رسانه را دارند، کمک کند و آنها را در مسیر فعالیت حرفه‌ای‌شان یاری دهد.

در ادامه علیرضا دوانلو اعلام کرد: این کتاب حاصل ۳۰ سال تجربه و فعالیت بنده در عرصه روزنامه‌نگاری است.

وی گفت: در گذشته هیچ منبعی برای مطالعه نداشتیم در صورتی که ظرفیت‌های زیادی در کشور وجود داشت. از سال ۷۹ آموزش روزنامه‌نگاری را آغاز کردیم و پایه بسیج رسانه را بنا نهادیم.

وی با تأکید بر اهمیت حرفه‌ای‌گرایی در رسانه‌ها افزود: در جریان مقاومت نباید به دنبال کار سیاسی یا امنیتی بود، بلکه باید تمرکز بر کار حرفه‌ای باشد. دوستان ما در رسانه‌ها در معرض حملات و مشکلات بسیاری قرار دارند و باید انتخاب کنند که یا به دنبال سود باشند یا با شرافت از مردم دفاع کنند. روزنامه‌نگاری شغل نیست؛ بلکه مبارزه است.

وی ابزار خبرنگاری را اطلاعات دانست و بیان کرد: اسلحه خبرنگار اطلاعات اوست و هدف رسانه‌ها باید جهت‌دهی به اطلاعات باشد، نه صرفاً جمع‌آوری آن.

این نویسنده کتاب درباره ویژگی‌های کتاب خود توضیح داد: هدفم از نوشتن این کتاب، پرورش خبرنگاران است. مطالب کتاب به شکلی نوشته شده که حتی فردی با تحصیلات پایین بتواند آن را بخواند و به یک خبرنگار تبدیل شود. مفاهیم پنهان خبر را آشکار و عناصر آن را به سادگی مطرح کرده‌ام.

وی افزود: در این کتاب ضمن بیان ساده تئوری‌ها، تلاش کرده‌ام مطالب را به سمت عملیاتی شدن سوق دهم تا خوانندگان بتوانند آموخته‌های خود را در عمل به‌کار گیرند.

در ادامه افسانه مظفری، مدیر گروه علوم ارتباطات و دانش‌شناسی واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی، در سخنانی به سختی‌ها و اهمیت حرفه روزنامه‌نگاری اشاره کرد و گفت: خبرنگاری با وجود شیرینی‌هایش، حرفه‌ای دشوار است. قدرت قلم به ما انرژی می‌دهد تا در حد امکان و در چارچوب قوانین به جامعه نظارت کرده و نقش کنترل‌کننده را ایفا کنیم.

وی با تأکید بر اهمیت تجربه در تربیت خبرنگاران افزود: صرفاً با اتکا به تئوری نمی‌توان خبرنگار تربیت کرد لذا این کتاب برای تربیت یک خبرنگار بسیار مثمر ثمر و ویژه است.

مظفری تصریح کرد: روزنامه‌نگاران در همه جای دنیا از جایگاه ویژه‌ای برخوردارند، اما در ایران هنوز این جایگاه به درستی تعریف نشده است.

وی با اشاره به چالش‌های روزنامه‌نگاری در ایران اظهار داشت: برخی افراد تنها نام روزنامه‌نگار را یدک می‌کشند، اما هیچ تخصصی در این حرفه ندارند. روزنامه‌نگار واقعی باید توانایی مهندسی افکار، جریان‌سازی و تنویر افکار عمومی را داشته باشد.

وی درباره این کتاب گفت: این کتاب چراغ راهی برای خبرنگارانی است که می‌خواهند به‌صورت حرفه‌ای وارد این عرصه شوند و مهارت‌ها و دانش لازم را به دست آورند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->