زلزله ۴.۶ ریشتری شاهرود را لرزاند (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز رقابت داوطلبان گروه آزمایشی علوم تجربی در کنکور ۱۴۰۴ راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند ممانعت از پوشش خبری کنکور سراسری ۱۴۰۴ در دانشگاه فردوسی مشهد + فیلم با این صبحانه قند خون خود را پایین بیاورید نقش مادر در تربیت فرزند و اشتباهات رایج مادران ۲ شرور به اتهام درگیری دسته‌جمعی در تهران دستگیر شدند (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ابلاغ ۲۴ راهنمای تجویز دارو و پروتکل درمانی ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان با عقدنامه‌های ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۴ قابل انجام است + جزئیات آیا لکه‌های سفید روی ناخن‌ها نشانه کم‌خونی است؟ کاهش ۵۲ درصدی طلاق در خانواده‌های دارای چهار فرزند به بالا اعتراض داوطلبان آزمون سمپاد درباره لو رفتن سؤالات آزمون ورودی به کجا رسید؟ چیزی به نام وِیپ ایمن وجود ندارد آیا چای و شکلات تلخ برای سلامت قلب مفیدند؟ دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران، دولت باید بدهی سنگین خود به تأمین‌اجتماعی را پرداخت کند
سرخط خبرها

ارائه خدماتِ سلامت روان به اتباع در ایران

  • کد خبر: ۳۰۵۳۶۱
  • ۲۴ آذر ۱۴۰۳ - ۱۴:۰۳
ارائه خدماتِ سلامت روان به اتباع در ایران
سرپرست دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت خدماتی که در راستای توجه به سلامت روان اتباع در کشور ارائه می‌شود را تشریح کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، «محمدرضا شالبافان» گفت: بحث سلامت روان در هر جامعه‌ای مسئله‌ای نیست که بتوان آن را بین اقشار مختلف یا طبقات مختلف تقسیم‌بندی کرد. باید به سلامت روان جامعه به عنوان یک کل نگاه کرد و هر کسی که در آن جامعه زندگی می‌کند، باید مورد پوشش قرار گیرد و سلامت روانش مهم باشد.

وی در پاسخ به این پرسش که وزارت بهداشت در راستای توجه به سلامت روان اتباع چه خدماتی ارائه می‌دهد؟ بیان کرد: در خصوص سلامت روان خدماتی که وزارت بهداشت در سطوح دو و سه ارائه می‌دهد، جزء خدماتی هستند که هر فردی مراجعه کند، در صورتی که شرایطش اورژانسی باشد، حتما تحت خدمت‌رسانی قرار می‌گیرد. در این زمینه، تفاوتی بین افرادی که مراجعه می‌کنند بر اساس ملیت، نحوه اقامت و مسائلی از این قبیل، نمی‌توانیم قائل شویم، چرا که وظیفه انسانی ماست که این خدمات ارائه شود. به طور مثال فردی که با افکار خودکشی به یک مرکز روان‌پزشکی یا روان‌پزشک وزارت بهداشت مراجعه می‌کند، خدمات لازم شامل بستری و سایر اقدامت حمایتی را دریافت می‌کند.

او ادامه داد: بخش دیگری از خدماتی که به اتباع ارائه می‌شود، در راستای رفتار‌های پرخطر در زمینه مصرف مواد است. این خدمات در مراکز مختلف کاهش آسیب و حمایت از افراد مبتلا به سوءمصرف مواد در سطح کشور ارائه می‌شود. از میان مراجعه کنندگان به این مراکز ممکن است، افرادی باشند که اتباع کشور‌های دیگر باشند.

شالبافان تاکید کرد: در مورد خدماتی که در سطح یک ارائه می‌شود باید گفت که تشکیل پرونده و بررسی‌ها در مراکز بهداشت و سلامت تابع قوانین و شرایط خود است. اما در این شرایط افرادی که برایشان تشکیل پرونده انجام می‌شود، حتما تحت رسیدگی، بررسی و غربالگری قرار خواهند گرفت.

تفکیکی بین افراد قائل نمی‌شویم

سرپرست دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت با اشاره به تاثیر مسائل حوزه سلامت در بین کشور‌های یک منطقه، تصریح کرد: مسائل مرتبط با سلامت، به ویژه سلامت روان، یک مسئله منطقه‌ای هستند، چرا که به صورت لحظه‌ای جهان دستخوش تغییرات می‌شود. کشور‌های مختلفی که در یک منطقه هستند، خیلی مسائل سلامت و سلامت روان آنها ممکن است به هم متصل باشد. همان‌طور که انتظار داریم در سایر کشورها، اگر هموطنان ما حضور داشتند و مهمان سایر کشور‌ها بودند، در هر شرایطی از نظر سلامت روان و سایر جنبه‌های سلامت، مورد رسیدگی‌های علمی فارغ از تبعیض و استاندارد قرار بگیرند، قطعا در حد بضاعت و امکانات‌مان در کشور ما نیز وزارت بهداشت به عنوان متولی اصلی سلامت این خدمات را با همکاری سایر نهاد‌ها و همین طور حمایت نهاد‌های بین‌المللی انجام خواهد داد و در این زمینه تفکیکی بین افراد عموما قائل نمی‌شویم.

او درباره مراجعه اتباع درگیر اعتیاد به مراکز کاهش آسیب اظهار کرد: مشکلی که در زمینه مراجعه اتباع به مراکز کاهش آسیب وجود دارد این است که بسیاری از اتباع به دلایل مختلف ممکن است به این مراکز مراجعه نکنند، یعنی خودشان تمایلی نداشته باشند که به این مراکز مراجعه کنند. ولی اگر افراد مراجعه کنند، حتما خدمات به آنها در این مراکز ارائه خواهد شد.

کاهش آسیب‌های سلامت روان در اتباع باعث افزایش کیفیت زندگی ایرانیان خواهد شد

 او متذکر شد: مطالعات مختلف در سطح جهان نشان داده است که آسیب‌های روانی و اجتماعی در مهاجرانی که احساس پذیرفته شدن و احترام در جوامع میزبان می‌کنند بسیار کمتر از کسانی است که احساس طرد شدگی و پذیرفته نشدن می‌کنند. در نتیجه بدیهى است که وقتى آسیب هاى اجتماعى در این گروه بالا رود این آسیب‌ها مى تواند در کلیت وضعیت سلامت روان اجتماعى جامعه هم تاثیر بگذارد.

شالبافان ادامه داد: کشور ما از سابقه‌ی قدیمی و بسیار خوبی در زمینه پذیرش مهاجرین برخوردار است. همیشه مردم ما تلاش کرده‌اند که به این مهاجران کمک کنند و در طول زمان آنها را مورد احترام انسانی قرار داده‌اند.

وی در پایان خاطر نشان کرد: باید در نظر داشت بسیاری از اتباع در ارتباط با مردم کشور ما هستند. ممکن است که در ایران ازدواج کنند، با فرزندان ما در یک مدرسه حضور پیدا کنند و یا هم‌محله‌ای باشند؛ لذا کاهش آسیب‌های سلامت روان و اجتماعی در اتباع باعث افزایش کیفیت زندگی و بهزیستی خود مردم کشور ما خواهد شد. درنتیجه موضوع سلامت روان اتباع باید با در نظر گرفتن قوانین و اسناد بالادستی که از سوی سیاست‌گذاران کشور ما تدوین و ابلاغ می‌شود، مورد توجه قرار گیرد.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->