استمرار برودت هوا تعطیلی مدارس و ادارات خراسان رضوی را در پی خواهد داشت آیا مدارس و ادارات مشهد و خراسان رضوی فردا (سه‌شنبه، ۲۷ آذر ۱۴۰۳) تعطیل است؟ ترافیک پرحجم در مسیر‌های منتهی به تفریحات زمستانی در مشهد (۲۶ آذر ۱۴۰۳) مدیرکل راه‌آهن خراسان: در روز گذشته توانستیم تمام قطار‌ها را طبق برنامه اعزام کنیم کدام دارو برای افراد مسن خطرناک است؟ وضعیت قابل قبول ایمنی جاده‌های خراسان رضوی در روز‌های سرد برفی امدادگران هلال‌احمر خراسان رضوی به ۳۶۷۹ حادثه‌دیده برف، خدمات دادند میزان بارش برف در نقاط مختلف مشهد و شهر‌های خراسان رضوی (۲۵ آذر ۱۴۰۳) مدیرکل فرودگاه‌های خراسان رضوی: برای تأمین سوخت هواپیما‌ها مشکلی نداریم امضای تفاهم‌نامه میان نیروی دریایی ارتش و سازمان انتقال خون تعداد تخت‌های دیالیز در دانشگاه علوم پزشکی مشهد مطابق با استاندارد‌های کشوری است از پرخوری و درهم‌خوری در شب یلدا بپرهیزید  کدام دانشگاه‌ها تا پایان هفته غیرحضوری شدند؟ برودت هوا قطار‌های سمنان- مشهد را متوقف کرد (۲۶ آذر ۱۴۰۳) احکام اصلاحی متناسب‌سازی بازنشستگان کشوری در روز‌های آینده صادر می‌شود (۲۶ آذر ۱۴۰۳) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (دوشنبه، ۲۶ آذر ۱۴۰۳) | مشهد سردترین مرکز استان کشور انجام ۱۱۱ عملیات مرتبط با بارش برف و قطعی برق توسط آتش نشانی مشهد اجرای کامل متناسب‌سازی برای بازنشستگان لشکری از آذرماه ۱۴۰۳ + جزئیات رژیم غذایی مناسب برای درمان HPV آیا «طرح پزشک خانواده» اجرایی شده است؟ آخرین وضعیت حرکت قطار‌ها در راه آهن مشهد (۲۶ آذر ۱۴۰۳) | جابه‌جایی ۳۶ هزار مسافر باوجود شرایط نامساعد جوی مراکز اهدای خون تعطیل نیست (۲۶ آذر ۱۴۰۳) نجات نوجوان مشهدی از مرگ خاموش + تصاویر منع پذیرفته‌شدگان کنکور ۱۴۰۳ از ثبت‌نام در آزمون ۱۴۰۴ افزایش ۱۰ درصدی تماس‌ها با اورژانس مشهد (۲۶ آذر ۱۴۰۳) ورود سامانه بارشی به کشور از جمعه (۳۰ آذر ۱۴۰۳) + فیلم یک جمله مهم برای تسکین عصبانیت کودکان معرفی بهترین سوپ‌ها برای سرماخوردگی «طب سوزنی»، درمانی برای کمردرد ۸ میلیون ایرانی دیابت دارند واژگونی خودرو در جاده نیشابور به مشهد پنج مصدوم برجای گذاشت (۲۵ آذر ۱۴۰۳) داماد خانواده جوان مزاحم مادرزنش را به قتل رساند
سرخط خبرها

ارائه خدماتِ سلامت روان به اتباع در ایران

  • کد خبر: ۳۰۵۳۶۱
  • ۲۴ آذر ۱۴۰۳ - ۱۴:۰۳
ارائه خدماتِ سلامت روان به اتباع در ایران
سرپرست دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت خدماتی که در راستای توجه به سلامت روان اتباع در کشور ارائه می‌شود را تشریح کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، «محمدرضا شالبافان» گفت: بحث سلامت روان در هر جامعه‌ای مسئله‌ای نیست که بتوان آن را بین اقشار مختلف یا طبقات مختلف تقسیم‌بندی کرد. باید به سلامت روان جامعه به عنوان یک کل نگاه کرد و هر کسی که در آن جامعه زندگی می‌کند، باید مورد پوشش قرار گیرد و سلامت روانش مهم باشد.

وی در پاسخ به این پرسش که وزارت بهداشت در راستای توجه به سلامت روان اتباع چه خدماتی ارائه می‌دهد؟ بیان کرد: در خصوص سلامت روان خدماتی که وزارت بهداشت در سطوح دو و سه ارائه می‌دهد، جزء خدماتی هستند که هر فردی مراجعه کند، در صورتی که شرایطش اورژانسی باشد، حتما تحت خدمت‌رسانی قرار می‌گیرد. در این زمینه، تفاوتی بین افرادی که مراجعه می‌کنند بر اساس ملیت، نحوه اقامت و مسائلی از این قبیل، نمی‌توانیم قائل شویم، چرا که وظیفه انسانی ماست که این خدمات ارائه شود. به طور مثال فردی که با افکار خودکشی به یک مرکز روان‌پزشکی یا روان‌پزشک وزارت بهداشت مراجعه می‌کند، خدمات لازم شامل بستری و سایر اقدامت حمایتی را دریافت می‌کند.

او ادامه داد: بخش دیگری از خدماتی که به اتباع ارائه می‌شود، در راستای رفتار‌های پرخطر در زمینه مصرف مواد است. این خدمات در مراکز مختلف کاهش آسیب و حمایت از افراد مبتلا به سوءمصرف مواد در سطح کشور ارائه می‌شود. از میان مراجعه کنندگان به این مراکز ممکن است، افرادی باشند که اتباع کشور‌های دیگر باشند.

شالبافان تاکید کرد: در مورد خدماتی که در سطح یک ارائه می‌شود باید گفت که تشکیل پرونده و بررسی‌ها در مراکز بهداشت و سلامت تابع قوانین و شرایط خود است. اما در این شرایط افرادی که برایشان تشکیل پرونده انجام می‌شود، حتما تحت رسیدگی، بررسی و غربالگری قرار خواهند گرفت.

تفکیکی بین افراد قائل نمی‌شویم

سرپرست دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت با اشاره به تاثیر مسائل حوزه سلامت در بین کشور‌های یک منطقه، تصریح کرد: مسائل مرتبط با سلامت، به ویژه سلامت روان، یک مسئله منطقه‌ای هستند، چرا که به صورت لحظه‌ای جهان دستخوش تغییرات می‌شود. کشور‌های مختلفی که در یک منطقه هستند، خیلی مسائل سلامت و سلامت روان آنها ممکن است به هم متصل باشد. همان‌طور که انتظار داریم در سایر کشورها، اگر هموطنان ما حضور داشتند و مهمان سایر کشور‌ها بودند، در هر شرایطی از نظر سلامت روان و سایر جنبه‌های سلامت، مورد رسیدگی‌های علمی فارغ از تبعیض و استاندارد قرار بگیرند، قطعا در حد بضاعت و امکانات‌مان در کشور ما نیز وزارت بهداشت به عنوان متولی اصلی سلامت این خدمات را با همکاری سایر نهاد‌ها و همین طور حمایت نهاد‌های بین‌المللی انجام خواهد داد و در این زمینه تفکیکی بین افراد عموما قائل نمی‌شویم.

او درباره مراجعه اتباع درگیر اعتیاد به مراکز کاهش آسیب اظهار کرد: مشکلی که در زمینه مراجعه اتباع به مراکز کاهش آسیب وجود دارد این است که بسیاری از اتباع به دلایل مختلف ممکن است به این مراکز مراجعه نکنند، یعنی خودشان تمایلی نداشته باشند که به این مراکز مراجعه کنند. ولی اگر افراد مراجعه کنند، حتما خدمات به آنها در این مراکز ارائه خواهد شد.

کاهش آسیب‌های سلامت روان در اتباع باعث افزایش کیفیت زندگی ایرانیان خواهد شد

 او متذکر شد: مطالعات مختلف در سطح جهان نشان داده است که آسیب‌های روانی و اجتماعی در مهاجرانی که احساس پذیرفته شدن و احترام در جوامع میزبان می‌کنند بسیار کمتر از کسانی است که احساس طرد شدگی و پذیرفته نشدن می‌کنند. در نتیجه بدیهى است که وقتى آسیب هاى اجتماعى در این گروه بالا رود این آسیب‌ها مى تواند در کلیت وضعیت سلامت روان اجتماعى جامعه هم تاثیر بگذارد.

شالبافان ادامه داد: کشور ما از سابقه‌ی قدیمی و بسیار خوبی در زمینه پذیرش مهاجرین برخوردار است. همیشه مردم ما تلاش کرده‌اند که به این مهاجران کمک کنند و در طول زمان آنها را مورد احترام انسانی قرار داده‌اند.

وی در پایان خاطر نشان کرد: باید در نظر داشت بسیاری از اتباع در ارتباط با مردم کشور ما هستند. ممکن است که در ایران ازدواج کنند، با فرزندان ما در یک مدرسه حضور پیدا کنند و یا هم‌محله‌ای باشند؛ لذا کاهش آسیب‌های سلامت روان و اجتماعی در اتباع باعث افزایش کیفیت زندگی و بهزیستی خود مردم کشور ما خواهد شد. درنتیجه موضوع سلامت روان اتباع باید با در نظر گرفتن قوانین و اسناد بالادستی که از سوی سیاست‌گذاران کشور ما تدوین و ابلاغ می‌شود، مورد توجه قرار گیرد.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->