اعتکاف، خلوتی برای یافتن خود و اتصال به معبود+ویدئو مراسم نیمه ماه رجب و قرائت دعای‌ام داود در جوار حرم مطهر رضوی برگزار شد تولیت آستان قدس رضوی در دیدار وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی: از حضور هنرمندان در بارگاه امام رضا (ع) استقبال می‌‏کنیم نکوداشت بیستمین سالگرد رحلت آیت‌الله مروارید در مشهد برگزار می‌شود سند کربلا روایت توست پویش ملی اعتکاف رسانه در مساجد مشهد برگزار شد حامی ولایت، ناجی مقاومت | فراز‌های مهم زندگی عقیله ولایت، حضرت زینب (س) اهدای گنجینه‌ای کم‌نظیر از سکه‌های تاریخی به حرم امام‌رضا(ع) حضرت زینب (س) الگوی صبر، همدلی و شجاعت برای جهان امروز است ویژه‌برنامه‌های مراسم‌ اُم‌داوود در حرم امام‌رضا(ع) (۲۷ دی ۱۴۰۳) مشهدی‌های حرم‌ساز | روایتی از تلاش خیران شهرمان برای توسعه و بازسازی حرم حضرت زینب (س) شهید نواب صفوی اولین رهبر دینی انقلاب اسلامی است اعمال اُم‌‌داوود چیست و چرا به این نام معروف است؟ اعتبار تجربیات معنوی در متاورس چگونه است؟ اعتکاف جمعی یا عبادت فردی؟ درباره ویژگی‌های تاریخی و معماری ایوان غربی صحن انقلاب حرم امام رضا (ع) | ناشنیده‌هایی از ایوان ساعت چگونه مشمول لطف امام رئوف (ع) باشیم؟
سرخط خبرها

ام‌البنین(س) پرورش‌دهنده پرچمدار کربلا بود | سربازی ولایت‌مدار در کسوت مادری

  • کد خبر: ۳۰۵۵۵۴
  • ۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۶
ام‌البنین(س) پرورش‌دهنده پرچمدار کربلا بود | سربازی ولایت‌مدار در کسوت مادری
ولایت‌مداری از فضائل ویژه حضرت‌ ام‌البنین(س) بود به طوری که با شنیدن خبر شهادت فرزندانشان در کربلا فرمودند «فرزندانم و هر آنچه زیر آسمان کبود است، به فدای حسین باشد».

یک استاد حوزه و دانشگاه در گفت‌و‌گو با شهرآرانیوز، در خصوص فضائل‌ ام‌البنین(س)، با بیان اینکه ولایت‌مداری‌ ایشان را می‌توان از منش و رفتارشان در عصر امام علی(ع)، امام حسن(ع) و امام حسین (ع) دریافت، می‌گوید: ایشان همواره مدافع حریم ولایت بود و در بزنگاه‌های حساس، با بخشش و ایثار ارزشمندترین دارایی‌هایش، دِین خود را به امام زمان خویش ادا کرد.

انسیه‌سادات فخری در خصوص معرفی شخصیت ‌ام‌البنین(س) بیان می‌کند: «فاطمه بنت حِزام» مشهور به‌ «ام‌البنین»، از قبیله بنی‌کلاب بود. پدرش مردی شجاع و دلیر و راستگو بود و از نمودهای شرافت در میان عرب به شمار می‌رفت.

این استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه ویژگی‌های شخصیتی این بانوی گرامی باعث شده که به عنوان یکی از زنان ولایت‌مدار در طول تاریخ شناخته شود، می‌گوید: ولایت‌مداری‌ ام‌البنین(س) را باید در سخنان و واکنش‌های او در مواجهه با امیرالمؤمنین(ع) و امام‌حسین(ع) و رویداد‌ها و جنایاتی که در کربلا واقع شد، مشاهده کرد.

وی می‌گوید: یکی از نتیجه‌های آگاهی و محبت، حس وفاداری به عزیزان است و در زندگی‌ ام‌البنین‌(س) این وفاداری در سخنان او پس از شهادت مولای متقیان علی(ع) مشهود است.

فخری ادامه می‌دهد: وفاداری‌ ام‌البنین(س) به همسر بزرگوار خویش به حدی است که پس از شهادت حضرت‌علی‌(ع) با آنکه جوان بود، اما به احترام آن حضرت و برای حفظ حرمت او، تا پایان عمر ازدواج نکرده و همسر دیگری را اختیار نمی‌کند؛ با آنکه مدتی نسبتاً طولانی (بیش از بیست سال) پس از آن حضرت زنده بود.

صبر و تسلیم در مسیر ولایت

وی اظهار می‌کند: حضرت‌ ام‌البنین(س) سربازی برای ولایت بود که در کسوت مادری قرار داشت؛ این امر را می‌توان از منش و رفتار این حضرت در عصر امام‌علی‌(ع)، امام‌حسن‌(ع) و امام‌حسین (ع) دریافت که همواره مدافع حریم ولایت بود و در بزنگاه‌های حساس، با بخشش و ایثار ارزشمندترین دارایی‌هایش، دِین خود را به امام زمان خویش ادا کرد.

این استاد حوزه و دانشگاه می‌گوید: اهل بیت (ع) نیز برای ایشان جایگاهی والا قائل بودند تا جایی که حضرت زینب کبری (س) پس از واقعه کربلا و رسیدن به مدینه، به دیدار حضرت ‌ام‌البنین‌(س) رفت و شهادت چهار فرزندش را به ایشان تسلیت گفت و همچنین در اعیاد برای عرض تسلیت نزد ایشان می‌رفتند.

وی حضرت ‌ام‌البنین(س) را پرورش‌دهنده پرچمدار کربلا می‌داند و می‌گوید: سِمَتِ مادری، برای شخصیتی همچون عباس ابن علی (ع) که پرچمدار صحرای سوزان کربلا بود، افتخار بزرگی است که نصیب بانوی شایسته‌ای همچون ایشان شده است‌. فرزندی همچون ابوالفضل العباس(ع) باید در دامان مادری پاک‌طینت و نیکوسیرت پرورش یافته باشد که چنان رشادت‌ها و شجاعت‌های بی‌نظیری را از خود بر جای گذارد که تاریخ همتای ایشان را به خود ندیده یا به‌ندرت دیده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->