مصرف گاز خانگی از ۶۴۱ میلیون مترمکعب در کل کشور عبور کرد (۲۶ آذر ۱۴۰۳) تشکیل ۱۰۰ پرونده تخلف یلدایی در مشهد (۲۶ آذر ۱۴۰۳)  آخرین قیمت دلار توافقی نیما (۲۶ آذر ۱۴۰۳) | دلار حواله: ۶۱هزار و ۲۸۹ تومان هرگونه افزایش نرخ ارز رسمی، سبد معیشت کارگران را تحت تاثیر قرار می‌دهد نرخ طلا در مشهد اعلام شد (۲۶ آذر ۱۴۰۳) آخرین وضعیت پرواز‌ها در فرودگاه مشهد (۲۶ آذر ۱۴۰۳) | پرواز‌های شب گذشته بدون اختلال انجام شد افزایش ۸ درصدی تأمین سوخت مایع نیروگاه‌ها توسط شرکت پخش فرآورده‌های نفتی خراسان رضوی در سال ۱۴۰۳ قیمت دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۶ آذر ۱۴۰۳) | فتح کانال ۱۰۱ هزار دلار توسط بیت کوین ساعت قطعی برق در مشهد از فردا (۲۷ آذر ۱۴۰۳) تغییر می‌کند + جزئیات مدیرعامل برق‌ منطقه‌ای خراسان رضوی: پایداری خوبی در شبکه برق استان وجود دارد تعطیلی پنجشنبه‌ها در دستور کار صحن علنی مجلس قیمت جوجه یک روزه کاهش یافت (۲۶ آذر ۱۴۰۳) + علت آغاز حراج سکه‌های ۱۴۰۳ از ساعت ۱۲ امروز (۲۶ آذر ۱۴۰۳) + شرایط بررسی عملکرد ۱۰۰ روزه دولت چهاردهم در بورس دامنه نوسان بورس افزایش می‌یابد؟ آغاز فعالیت کامل بازار ارز تجاری از امروز (۲۶ آذر ۱۴۰۳) قیمت امروز میوه و صیفی جات در مشهد (۲۶ آذر ۱۴۰۳) | هندوانه یلدایی چند؟ یارانه آذر ماه واریز شد (۲۶ آذر ۱۴۰۳) واردات خودرو در انحصار ۲۰ شرکت برخورد با متخلفان ارزی خودرو‌های وارداتی آغاز می‌شود؟ بازار ارز تجاری و حراج سکه فردا دوشنبه (۲۵ آذر ۱۴۰۳) باز است؟ هشدار جدی پلیس راه؛ از سفرهای غیرضرور خودداری شود افزایش ۴۵ درصدی ارزش پول سوریه یک هفته پس از سقوط بشار اسد (۲۵ آذر ۱۴۰۳) زمان واریز یارانه آذر ماه مشخص شد برای دریافت سود سهام عدالت تا فردا (۲۶ آذر) فرصت دارید قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۲۵ آذر ۱۴۰۳) | قیمت‌ها افزایشی شد کاهش قیمت خودرو‌های داخلی (۲۵ آذر ۱۴۰۳) | آریسان یک گام تا نیم‌میلیاردی‌شدن افزایش دوبرابری قیمت گل در آستانه شب یلدا ۱۴۰۳ در مشهد عبور مصرف گاز بخش خانگی از ۶۰۰ میلیون مترمکعب (۲۵ آذر ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

آغاز فعالیت کامل بازار ارز تجاری از امروز (۲۶ آذر ۱۴۰۳)

  • کد خبر: ۳۰۵۷۱۲
  • ۲۶ آذر ۱۴۰۳ - ۰۹:۲۵
آغاز فعالیت کامل بازار ارز تجاری از امروز (۲۶ آذر ۱۴۰۳)
همه معاملات توافقی بین واردکنندگان و صادرکنندگانی که پیش از این تحت عنوان روش واگذاری ارز حاصل از صادرات به غیر انجام می‌شد، از امروز ۲۶ آذرماه در سامانه معاملات بازار ارز تجاری مرکز مبادله ارز و طلای ایران انجام می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، طبق اعلام بانک مرکزی، امروز دوشنبه ۲۶ آذرماه آخرین مهلت صادرکنندگان برای حضور در بازار توافقی ارز است؛ بانک مرکزی قبلاً تأکید کرده بود که ۲۶ آذر بازار ارز تجاری (توافقی) به‌صورت کامل اجرایی می‌شود؛ بنابراین همه معاملات توافقی بین واردکنندگان و صادرکنندگانی که پیش از این تحت عنوان روش واگذاری ارز حاصل از صادرات به غیر انجام می‌شد، از امروز ۲۶ آذرماه در سامانه معاملات بازار ارز تجاری مرکز مبادله ارز و طلای ایران انجام می‌شود.

بنیان این بازار بر اساس عرضه و تقاضا تعیین شده است و الگوریتم کشف قیمت آن مشخص و با استاندارد بین‌المللی است و از طریق فرآیند مچینگ کشف قیمت را انجام می‌دهد.

بنابراین هر روز، بر اساس میانگین موزون قیمت معاملات، قیمت نهایی و پایانی کشف می‌شود که مبنای معاملات روز بعد خواهد بود.

محمد آرام معاون ارزی بانک مرکزی قبلاً درباره وضعیت قیمت‌گذاری در معاملات بازار تجاری گفته بود: قیمت در سامانه ارز تجاری می‌تواند در دامنه ۳ درصد حرکت رو به بالا یا رو به پایین داشته باشد و محدودیتی برای آن وجود ندارد؛ این یک استاندارد معاملاتی است که در معاملات بین‌المللی وجود دارد.

وی افزود: هدف سیاست‌گذار این است که دامنه نوسان گسترده و حد نوسان در یک دایره منطقی نگه داشته شود؛ چراکه در غیر این صورت بازار دچار بی‌ثباتی خواهد شد، وقتی بازار متعادل خواهد بود که حد نوسان آن منطقی باشد؛ یعنی نوسانات روزانه وجود داشته باشد که در همه بازار‌ها می‌تواند اتفاق بیفتد.

دلار نیما به تاریخ پیوست

از روز شنبه ۲۴ آذرماه معاملات سامانه نیما نیز با نرخ توافقی انجام شد و رسماً دلار نیما به تاریخ پیوست. در نخستین روز انجام معاملات نیما به‌نرخ توافقی، با توجه به عرضه و تقاضا‌های ثبت‌شده، از مجموع معادل ۷۶ میلیون دلار عرضه‌شده، معادل ۳۹.۵ میلیون دلار عرضه منجر به معامله شد که معادل دلاری میانگین موزون نرخ معاملات انجام‌شده حدود ۵۹۶.۴۷۸ ریال کشف قیمت شد.

از اول بهمن‌ماه نیز شرکت‌های پتروشیمی، پالایشی، فولادی، صنایع فلزات رنگین و فرآورده‌های نفتی نیز باید ارز حاصل از صادرات خود را در بازار ارز تجاری به‌صورت توافقی عرضه کنند، بنابراین از اول بهمن ماه دیگر سامانه معاملاتی نیمایی در کار نخواهد بود.

بر اساس آمارها، از کل معاملات ارز ۵۰ درصد نیمایی، ۲۵ درصد ارز ترجیحی و ۲۵ درصد ارز اشخاص است. از ۲۵ درصد سهم ارز اشخاص، ۱۳ درصد مصارف شخصی شرکت‌ها و حدود ۱۲ درصد نیز واگذاری به غیر است.

طبق مصوبه ۲۶ آبان ماه بانک مرکزی، ارز اشخاص به‌عنوان اولین گروه در سامانه ارز تجاری عرضه شد. محل تخصیص ارز این گروه مرکز مبادله و همچنین محل رفع تعهد ارز اشخاص هم مرکز مبادله ارز و طلای ایران است.

فرآیند انجام معامله در تالار ارز تجاری به این صورت است که واردکننده بعد از تأمین ریال، از طریق بانک عامل درخواست خود را ثبت می‌کند. سقف قیمت خریدار، به بانک عامل اعلام می‌شود. صادرکننده هم با انجام صادرات و انجام کوتاژ و ارزیابی ارز، دفتر سفارش خریدار و فروشنده جورسازی یا مچینگ می‌شود. صادرکننده حداقل قیمت را به بانک اعلام می‌کند؛ یعنی از عددی کمتر ارز خود را نمی‌فروشد، این سفارشات در دفتر سفارش‌ها ثبت می‌شود، این درخواست‌ها منطبق می‌شود و اگر سفارش‌ها به معامله منجر شد، بانک عامل متوجه معامله می‌شود و تسویه ریال انجام می‌شود.

در دوره یک‌روزه تسویه ریالی انجام می‌شود و در دوره ۷ روزه از زمان ثبت معامله نیز تسویه ارز اتفاق می‌افتد و بعداً در سامانه‌های مرکزی، عملیات پس از معاملات انجام می‌شود.

طبق بخشنامه بانک مرکزی، صنایع روانکار، دوده، کامپاند، سیمان، سرامیک و انواع لبنیات از تاریخ سوم آذرماه ۱۴۰۳ ملزم به واگذاری ارز حاصل از صادرات خود در مرکز مبادله ایران به واردکنندگان بر اساس نرخ توافقی و سازوکار اجرایی این مرکز هستند. سایر صادرکنندگانی که در گروه‌های مذکور قرار ندارند تا دیروز می‌توانستند واگذاری ارز حاصل از صادرات خود را طبق روال سابق انجام دهند یا به‌صورت اختیاری در سامانه ارز تجاری عرضه کنند، اما از امروز دوشنبه ۲۶ آذرماه کلیه صادرکنندگان و واردکنندگان غیرنیمایی ملزم به خرید و فروش ارز در این سامانه هستند.

براساس دستورالعمل بانک مرکزی، تمامی صادرکنندگان مشمول بند (۲) ماده (۸) آیین‌نامه بازگشت ارز صادراتی به‌منظور واگذاری ارز حاصل از صادرات به دیگران، مکلفند ارز حاصل از صادرات خود را در مهلت مقرر در سامانه معاملات بازار ارز تجاری مرکز مبادله ارز و طلای ایران و در چهارچوب دستورالعمل مربوط به دیگران بفروشند.

بانک مرکزی تأکید کرده است که در راستای تکمیل اقدامات انجام‌شده برای ایجاد و راه‌اندازی بازار ارز تجاری کشور، تاکنون علاوه بر طراحی سامانه‌های مورد نیاز، گروه‌های مختلف صادرکنندگان و واردکنندگان از طریق هماهنگی‌های انجام‌شده با اتاق بازرگانی ایران و وزارت صنعت، معدن و تجارت، به بازار ارز تجاری وارد شده‌اند و نسبت به انجام معامله اقدام نموده‌اند.

گفتنی است؛ میزان معاملات انجام‌شده در سامانه ارز تجاری از ابتدای فعالیت تا روز ۲۴ آذرماه به‌ترتیب ۳۴۴ میلیون درهم، ۵۸ میلیون دلار، ۱۰ میلیون یوآن و ۱.۱ میلیون یورو بوده است.

طی این دوره ۴۵۵ معامله در نتیجه ۹۲۴ ثبت سفارش به‌روش معاملاتی جورسازی (مچینگ) انجام گرفت. تعداد ۲۲۳ بازرگان طی دوره مذکور معاملات خود را از طریق کارگزاران یا بانک‌های عامل در این سامانه انجام داده‌اند.

تاکنون ۲۲ بانک به سامانه معاملات ارز تجاری متصل شده‌اند و ۱۹ بانک نیز تاکنون اقدام به ثبت سفارش و معامله کرده‌اند.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->