به گزارش شهرآرانیوز؛ غلامرضا قنبری امروز، ۲۶ آذرماه، در اتاق خبر ستاد انرژی استان اظهار کرد: بخش کشاورزی به دلیل بارش نزولات جوی خوشحال است، اما در بخش زراعت باید یکسری مسائل را مد نظر قرار دهیم. ممکن است خسارتهایی به دلیل تنشهای دمایی در مسیر کاشت، داشت و حتی برداشت به محصولات وارد شود که اگر برخی موارد را رعایت نکنیم، راندمان تولیدی که امروز در مورد آن صحبت میکنیم کاهش پیدا کرده و منجر میشود کشاورزی از حیث اقتصادی خود خارج شود.
وی بیان کرد: از سال گذشته به واسطه قطعی برق چاهها و گاز، تاکیدات و توصیههای ما به واحدهای تولیدی این بود که از دو مسیر یا با دو راه حل و راهکار مشکل برق و تامین گاز و سوخت را مرتفع کنند. بسته به امنیت غذایی بخش کشاورزی و محصولات از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. در حوزه زراعت به دلیل اینکه دمای هوا در این روزها کاهش پیدا میکند و دمای بین شب و روز در استان خراسان رضوی تا ۲۰ درجه تفاوت دارد، اگر کشاورز ما مدیریت و تدبیر نکند، قطعا خسارتهای جدی وارد خواهد شد. ما اطلاعرسانیهای لازم در این زمینهها را انجام دادیم.
قنبری با بیان اینکه از سال گذشته پنلهای خورشیدی را برای تامین برق و قطعی برق چاههای کشاروزی در دستور کار قرار دادیم، عنوان کرد: استان ما یکی از استانهای پیشرو در این زمینه است. امروز حدود ۲۰۰۰ چاه کشاورزی به سمت تجهیز به پنلهای خورشیدی میروند که تاکنون حدود ۴۰۰ چاه کشاورزی به پنلهای خورشیدی تجهیز شده است. در برنامه هفتم توسعه و برنامه بودجه این موضوع به صورت ویژه در دستور کار قرار گرفته تا بتوانیم انرژی واحدهای تولیدی در بخش کشاورزی را با ظرفیت انرژیهای تجدیدپذیر تامین کنیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی افزود: در استان برخی محصولات تا ۷۰ درصد به سامانههای نوین آبیاری تجهیز شده که اگر مراقبتهای لازم در خصوص این سامانه انجام نشود، در صورتی که دما به زیر منفی ۸ درجه برسد، خسارتهایی به آنها وارد میکند. تغذیه مزارع یکی دیگر از اقدامات در برابر این تنشهای دمایی است. در زمان کاشت نیز توصیههای لازم به کشاورزان انجام شده است. امسال در خصوص تامین کود فسفات و پتاس در زمان کاشت، نگهداری و بعد از برداشت محصولات در باغات به استانداردهای لازم در این کودها رسیدیم که محصولات را در برابر تغییرات دمایی و اقلیم مقاوم میکند.
وی خاطرنشان کرد: در دو سال قبل که سرمای شدیدی بود، محصول زعفران دچار آسیب شد، بنابراین باید از آبیاری مزارع زعفران خصوصا در نقاطی که دمای هوا به زیر ۸ درجه کاهش پیدا میکند، جلوگیری شود. باید تغذیه مزارع زعفران برای مقاوم شدن آنها در مقابل تنشهای دمایی به صورت پودرپاشی اتفاق بیفتد.
قنبری گفت: در زمینه تغذیه باغها نیز ضمن اینکه باید تغذیه باغها در مقابل تنشهای دمایی انجام گیرد، باید از جابهجایی نهالها و همچنین عملیاتهای مربوط به حوزه باغبانی خودداری شود. باید نهالهای جوان پوششهای لازم را داشته باشند تا از آسیب به درختان جلوگیری شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی تصریح کرد: پیگیری شده تا واحدهای تولیدی دامپروری، گلخانهها و مرغداریهای ما به سمت تجهیز واحدها به مشعلهای دوگانه بروند تا در کنار استفاده از گاز از این مشعلها استفاده شود. در مورد دامهای جوان باید مراقبتها و حساسیتهای لازم اتفاق بیفتد. با توجه به پیگیریهایی که همکاران در سطح استان انجام دادند تاکنون آماری از خسارات به ما منتقل نشده است.