توضیحات سازمان سنجش درباره آزمون اختصاصی پذیرش دانشجو - معلم انتقال یک ایرانی از زندان چین به کشور پس از ۱۸ سال وقوع بارش‌های رگباری همراه با وزش باد در خراسان رضوی از امروز (۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) حجاج ایرانی از همراه داشتن مواد اسیدی و دارو‌های پودرشده و بحث تنش‌زا پرهیز کنند مشاهده لاشه دو توله پلنگ ایرانی در پارک ملی خَبر کرمان بازداشت چهار نفر از عوامل پخش برنامه تفرقه‌افکنانه در صداوسیما با دستور قضایی از «هرمز» تا «کوچه»؛ تکرار یک تراژدی توریستی؟ توضیحات رئیس مرکز اطلاع‌رسانی وزارت آموزش و پرورش در خصوص نگرانی از پلیسی شدن محیط مدارس جزئیات زورگیری از دانشجویان خواجه نصیرالدین طوسی آزادی ۸۲۹ نفر از زندانیان جرایم غیرعمد در سال ۱۴۰۳ | فقط ۷۲۰ زندانی بدهکار دیگر در زندان‌های استان باقی مانده‌اند فراخوان چهارم جذب نخبگان در دستگاه‌های اجرایی از شهریورماه ۱۴۰۴ رهایی نوجوان ۱۶ساله از چنگ گروگان‌گیران در عملیات پلیس (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) تصادف زنجیره‌ای در محور ملک‌آباد - مشهد؛ انتقال ۱۱ مصدوم به بیمارستان (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) ماجرای مرگ همزمان ۶ نفر در خانه باغی در ارومیه + فیلم و علت فوت هشدار سطح زرد هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی افزایش دما (چهارشنبه، ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) رفع توقیف گواهینامه رانندگان متخلف نوروز ۱۴۰۴ در خراسان رضوی آغاز ثبت‌نام اینترنتی کتاب‌های درسی از اردیبهشت رسانه‌ها در ارتقای سلامت عمومی نقش مهمی دارند | ضرورت تقویت همکاری اصحاب رسانه با فعالان حوزه سلامت زورگیری از ۲ دانشجوی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی تهران (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) خطر طغیان سرخک در خراسان رضوی زیر سایه واکسن هراسی احتمال بروز افسردگی در سالمندان گوشی باز این علائم روانی را جدی بگیرید بهره‌برداری از مرکز خدمات سلامت روستایی به همت خیران در سبزوار (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) انتقال تتلو به انفرادی تکذیب شد علت بیش از ۶۰ درصد مراجعات کودکان ایرانی به پزشک چیست؟ انتخاب معلمان نمونه ۱۴۰۴ در مراحل پایانی + جزئیات تیم‌های ملی المپیاد به مسابقات جهانی تابستانی اعزام می‌شوند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) | دمای مناطق گرمسیر استان به ۴۰ درجه می‌رسد برنامه‌ریزی برای تسهیل فرایند صدور کارت پایان خدمت معلمان در دستورکار قرار گرفت چرا برخی بیماران در اورژانس بیمارستان معطل می‌مانند؟
سرخط خبرها

ایرانی‌ها ۸ برابر متوسط جهانی دچار سوختگی می‌شوند

  • کد خبر: ۳۰۵۸۴۵
  • ۲۶ آذر ۱۴۰۳ - ۱۹:۵۸
ایرانی‌ها ۸ برابر متوسط جهانی دچار سوختگی می‌شوند
میزان شیوع سوختگی در ایران ۸ برابر متوسط جهانی است و هر سال بیش از ۱۵۰ هزار مورد سوختگی در ایران رخ می‌دهد که منجر به بستری شدن ۲۵ تا ۲۸ هزار نفر در مراکز درمانی و فوت سالانه حدود ۳ هزار نفر می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، سوختگی یکی از شایع‌ترین آسیب‌های خانگی به خصوص در بین کودکان است. اصطلاح «سوختگی» بیش از احساس سوزش مرتبط با آسیب بافتی ناشی از آن است. سوختگی با آسیب شدید پوستی مشخص می‌شود که باعث می‌شود سلول‌های پوست آسیب دیده بمیرند.

اکثر افراد بسته به علت و درجه آسیب می‌توانند بدون عواقب سلامتی جدی از سوختگی بهبود یابند. سوختگی‌های جدی‌تر نیاز به مراقبت‌های فوری پزشکی برای جلوگیری از عوارض و مرگ دارند.

در زیر برخی از این مراقبت‌ها را مشاهده می‌کنید:

هرگز در محیط‌های بسته مانند منازل و محیط کار آتش‌بازی نکنید.

از ریختن مواد سریع الاشتعال مانند نفت، بنزین و الکل بر روی مواد آتش‌گیر جداً خودداری کنید.

در صورت آتش گرفتن لباس از دویدن پرهیز نمایید، بلافاصله توقف کرده، بر روی زمین بخوابید و بغلطید.

گفتنی است؛ میزان شیوع سوختگی در ایران ۸ برابر متوسط جهانی است. هر سال بیش از ۱۵۰۰۰۰ سوختگی در ایران رخ می‌دهد. سالیانه نزدیک به ۲۸۰۰۰-۲۵۰۰۰ نفر در مراکز سوختگی بستری می‌شوند. هر ساله تقریباً ۳۰۰۰ نفر در اثر سوختگی در ایران جان خود را از دست می‌دهند.

همچنین؛ در ایران سوختگی در سال ۲۰۱۰ هشتمین علت مرگ زودرس بوده است. مایعات داغ (آب جوش) شایع‌ترین عامل سوختگی در کودکان است. شایع‌ترین محل‌های وقوع سوختگی با مایعات داغ، آشپزخانه، سفره و یا میز غذا و حمام است. کارگران ساختمانی، شایع‌ترین قربانیان برق‌گرفتگی در ایران به شمار می‌روند آموزش در کنار استانداردسازی و رعایت نکات ایمنی مؤثرترین شیوه پیشگیری از سوختگی است.

وسایل گازسوز باید استاندارد و دارای ترموکوبل باشند و توسط افراد متخصص نصب و حداقل یک‌بار در سال چک شوند. نشت گاز از پیک‌نیک، کپسول گاز و یا شیلنگ اجاق‌گاز، یکی از شایع‌ترین علل سوختگی‌های با شعله است. هرگز برای روشن کردن منقل از مواد سریع‌الاشتعال مانند الکل و بنزین استفاده نکنید. هرگز در تختخواب یا هنگامی‌که ممکن است به خواب بروید سیگار نکشید. سیگار و یا پیپ را درحالی‌که روشن است بدون مراقبت رها نکنید.

هرگز شمع روشن را در مجاورت پرده، مبل و هر چیز قابل اشتعال قرار ندهید.موقع تولد‌ها و سایر مراسم، روی شعله شمع خم نشوید، ممکن است مو‌ها و یا لباس شما آتش بگیرد.برف‌های شادی، جزء مواد سریع‌الاشتعال هستند، هنگام تولد و جشن‌ها مراقب باشید شعله شمع با آن برخورد نداشته باشد، زیرا به‌سرعت آتش می‌گیرد.بادکنک‌های حاوی گاز هلیوم می‌توانند در اثر حرارت مثلاً شعله شمع منفجر شوند و به شما آسیب بزنند.

از بازی کردن کودکان کنار بخاری برقی و یا چراغ‌های خوراک‌پزی به‌ویژه وقتی کتری و قوری روی آن قرار دارد و نامتعادل است، خودداری نمایید.هنگام آشپزی و انجام پخت‌وپز کنار اجاق‌گاز و یا نوشیدن مایعات داغ، کودک خود را در آغوش نگیرید. هنگام حمل نوشیدنی‌های داغ مراقب کودکان باشید.ظروف حاوی مایعات داغ (فنجان چای، ظرف حاوی غذا و ...) را در وسط میز قرار دهید.

حمل ظروف حاوی مایعات داغ، چای و غذا توسط کودکان می‌تواند حادثه‌آفرین باشد.هنگام پخت‌وپز غذا (خصوصاً در مناسبت‌ها و نذری‌ها) مراقب باشید کودکان اطراف دیگ‌های غذا بازی نکنند.وسایل برقی جهت تهیه غذا یا چای‌ساز را روی کابینت و دور از دسترس کودک خود قرار دهید.سیم وسایل برقی را پشت وسیله جمع کنید تا کودک با کشیدن سیم آن، سبب واژگونی وسیله و محتویات آن بر روی خود نگردد.

پریز‌های برق دور از دسترس کودکان باشد و بر روی آنها از محافظ پلاستیکی استفاده کنید. وسایل فلزی مانند میخ و سنجاق و ... را در نزدیک پریز‌های برق قرار ندهید.سیم برق وسایلی مانند سشوار و شارژر موبایل باید از دسترس کودکان دور بوده و حتماً از برق خارج شوند جویدن سیم برق توسط کودکان علت شایع برق‌گرفتگی در کودکان زیر ۲ سال در منازل است.

به کودکان بزرگ‌تر بیاموزید، برای کمک به فردی که دچار برق‌گرفتگی شده، هرگز به وی دست نزنید، بلکه توسط وسایل چوبی و یا پلاستیکی جریان برق را قطع نمایید.اجازه ندهید کودکان در نزدیکی منقل کباب و یا گودال آتش، بازی کنند. از نگهداری مواد آتش‌زا مانند بنزین، نفت، الکل و ... در منزل خودداری کنید. کبریت، فندک و مواد آتش‌زا را دور از دسترس کودکان خود قرار دهید و به آنها بیاموزید.

هر نوع مواد شیمیایی موجود در منزل (انواع جرم‌گیر، لوله‌بازکن و ...) را دور از دسترس کودک قرار دهید و در زمان استفاده از آنها مراقب کودکان باشید.سالانه حدود ۱۳ هزار نفر، فرد از کار افتاده به جامعه اضافه می‌شود، چون از بروز سوختگی جلوگیری نمی‌کنیم. بیشتر افرادی که در کشور دچار سوختگی می‌شوند، از اقشار ضعیف جامعه هستند که نیاز به حمایت دارند.

بیماران سوختگی با چهار چالش مهم فقر، مشکلات جسمی (چسبندگی، خارش، اسکار، درد، نازیبا شدن قسمت‌های سوخته و...)، مشکلات روحی و افسردگی به واسطه بیماری و ایزوله شدن و مشکلات اجتماعی رو‌به‌رو هستند.وقتی یک کودک دچار سوختگی می‌شود، سال‌های بیشتری با سوختگی مواجه است و اگر فوت کند سال‌های بیشتری از عمر مفید یک انسان تبدیل به مرگ می‌شود.

شایع‌ترین علت سوختگی کودکان، عدم مراقبت والدین و مربیان از آن‌ها است. حل مشکل سوختگی در ایران از راه پیشگیری می‌گذرد.بیمار سوختگی حق دارد شغل داشته باشد و توسط دیگران دوست داشته شود. از یخ و آب یخ برای تسکین درد سوختگی استفاده نکنید، اگر لباس کسی آتش گرفت اجازه ندهید بدود، بایستد، بخوابد و بغلتد. ﺳﻮﺧتگی یکی از مخرب‌ترین آسیب‌ها و نگرانی‌های ﻋﻤﺪه ﺑﻬﺪاﺷﺖ ﻋﻤﻮمی جهانی اﺳﺖ.

کودکان بیش از نیمی از جمعیت سوختگی‌های شدید (۴۰ تا ۵۰ درصد) را تشکیل می‌دهند. ﺳﻮختگی در کـﻮدکان، ﻧﻮﺟﻮاﻧﺎن، ﺟﻮاﻧﺎن و زﻧﺎن شایع‌تر است.

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->