مدارس مشهد فردا سه شنبه (۴ دی ۱۴۰۳) تعطیل شد؟ یلدای خونین | قتل خاله و شوهرخاله در شب یلدا فوت ۲۴ بیمار در کشور به علت نبودِ داروی هموفیلی ۹۸۵۲ نفر در آزمون وکالت امسال کانون وکلای دادگستری قبول شدند با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی، از ابتلا به بیماری‌های ویروسی و تنفسی پیشگیری کنید رئیس کل نظام پرستاری کشور: خدمات پرستاری در منزل تحت پوشش بیمه قرار بگیرد سامانه‌های بیماریابی علیه تب‌دنگی در کرمان فعال است برداشتن تخمدان احتمال آلزایمر را در زنان افزایش می‌دهد تخلف محرز در یکی از مدارس مشهد | نظافت اجباری مدرسه توسط ولی دانش‌آموز تصادف اتوبوس با تانکر حامل سوخت، جان ۹ نفر را در زاهدان گرفت (۳ دی ۱۴۰۳) سقط عمدی جنین سبب نارسایی دهانه رحم می‌شود افزایش تولید شیرخشک رژیمی برای کودکان زیر ۲ سال توصیه‌هایی به بیماران کلیوی ناشی از دیابت پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (دوشنبه، ۳ دی ۱۴۰۳) | صدور هشدار سطح نارنجی آلودگی هوا برای شهر‌های بزرگ و صنعتی مشهد، سکونتگاه یک میلیون و ۳۵۰ هزار حاشیه‌نشین | ۸۵ درصد اراضی بازآفرینی مشهد، موقوفه هستند + فیلم کلاهبرداری با شگرد ارائه تسهیلات | شناسایی ۱۰۰ مال‌باخته تاکنون (۳ دی ۱۴۰۳) آیت‌الله علم‌الهدی: خدمت به مجاوران باید تشکیلاتی و مستمر باشد قتل زن هنرمند توسط راننده‌اش در مشهد مقابل کلانتری + عکس معرفی ۲ ویتامین که به کاهش وزن کمک می‌کنند غذا‌های کنسروی در چه شرایطی کشنده هستند؟ حکم ریاست ۱۸ دانشگاه کشور تأیید شد افزایش ۵۰ درصدی حقوق بازنشستگان کشوری در سال ۱۴۰۴ | نحوه اجرای متناسب‌سازی در سال آینده چگونه است؟ نفوذ سامانه بارشی از غرب کشور از جمعه | آلودگی شدید هوای مشهد و ۹ شهر دیگر (۳ دی ۱۴۰۳) وزارت بهداشت: مردم هنگام آلودگی هوا در فضای باز تردد نکنند یک سرماخوردگی ساده با درمان میلیونی! «جنین» غیر از خدا پناهی ندارد وضعیت ارز دارو در سال ۱۴۰۴ چگونه خواهد بود؟ هشدار هواشناسی درباره آلودگی هوای مشهد در روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه (۳ و ۴ دی ۱۴۰۳) سهم مردم از هزینه‌های درمان بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است | بدهی ۹۴ هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت زن معتاد مدعی شد: قابله نوزادم را بعد زایمان دزدید «فاطمه» و «زهرا» پرتعدادترین نام دختران در ایران در حادثه سقوط هواپیما گردشگری در برزیل ۹ نفر کشته شدند+تصویر
سرخط خبرها

ایمنی شهر‌های ایران برابر کرونا زیر ۲۰ درصد است

  • کد خبر: ۳۰۵۹۱
  • ۲۶ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۴:۲۶
ایمنی شهر‌های ایران برابر کرونا زیر ۲۰ درصد است
معاون تحقیقات وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اعلام اینکه ایمنی بیشتر نقاط کشور در برابر کرونا، هنوز زیر ۲۰ درصد است، از احتمال وقوع موج بعدی کرونا در بسیاری از کشورها از جمله ایران به دلایل متعدد خبر داد.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر رضا ملک زاده، عضو «کمیته اجرایی پژوهش بزرگ بین المللی Solidarity  clinical trial for COVID-۱۹ treatments سازمان بهداشت جهانی» در مورد میزان ایمنی ایجادشده در شهرهای مختلف کشور در برابر ویروس کرونا توضیح داد: به جز سه شهر کشورمان که بیش از ۶۰ درصد مردم آنها ایمنی کسب کرده اند، در سایر مناطق، ایمنی زیر ۲۰ درصد و در مناطق روستایی که ۳۰ درصد جمعیت کشور را تشکیل می دهند، ایمنی زیر ۱۰ درصد است.

 

معاون تحقیقات وزیر بهداشت درباره آخرین وضعیت شیوع کرونا و اقدامات انجام شده وزارت بهداشت از زمان آغاز اپیدمی بیماری کووید - ۱۹ تاکنون گفت: ایران با برخورداری از قوی ترین شبکه بهداشت و پیشگیری، تلاش های فوق العاده ای برای کنترل اپیدمی کرونا انجام داده که با موفقیت های قابل توجهی نیز همراه بوده است.

 

به گزارش معاونت تحقیقات وزارت بهداشت وی در این خصوص توضیح داد: در گام نخست، برنامه غربالگری بیماران مبتلا به کرونا را طراحی و اجرا کرد تا با مراقبت اولیه و در صورت نیاز به انجام آزمایش از مراجعه مستقیم افراد به بیمارستان ها پیشگیری و با آموزش و حمایت لازم، مشکلات و نگرانی مردم را برطرف کند؛ چرا که در شرایط بحرانی اپیدمی ویروس کرونا، دور نگه داشتن افراد سالم از بیمارستان ها، کلید موفقیت در کنترل بیماری بود.

 

ملک زاده اظهار کرد: در شبکه درمان کشور، نزدیک به ۵۰ هزار پزشک متخصص و فوق تخصص در اقصی نقاط میهن، از جمله سه هزار متخصص در شهرهای محروم و در گرمای بی امان جنوب کشور، طی سخت ترین شرایط، به درمان بیماران مبتلا به کرونا مشغول هستند.

 

وی افزود: بیش از هشت هزار تخت آی سی  یو در بیمارستان های تحت پوشش وزارت بهداشت، بخش عمومی و بخش خصوصی پذیرای بیماران بدحال مبتلا به کرونا بوده اند. ۱۷۵۰۰ خانه بهداشت در روستاها، ۲۸۰۰ پایگاه سلامت در شهرها و ۵۷۰۰ مرکز جامع سلامت در شهرها و روستاها همچنان به ارائه خدمات در زمینه شناسایی یا درمان مبتلایان مشغول هستند.

 

ملک زاده گفت: همچنین ۱۲۰۰ مرکز درمانی سرپایی کووید ۱۹ که مجهز به امکانات نمونه گیری برای تست تشخیصی و درمان سرپایی و آموزش بیماران هستند، ۱۶ ساعته به ارائه خدمات تشخیصی و درمانی کرونا و آموزش به بیماران می پردازند. همچنین موثرترین داروی مورد نیاز بیماران مبتلا به کرونا، به صورت رایگان در اختیار بیماران بستری که به آن نیاز داشته اند، قرار گرفته است.

 

 

ایران از فعالترین همکاران پژوهش بین‌المللی کووید ۱۹ سازمان بهداشت جهانی

معاون تحقیقات وزیر بهداشت همچنین در تشریح تلاش های تحقیقاتی ایران برای مقابله با کرونا و دستیابی به درمان موثر این بیماری گفت: ایران با بهره مندی از شبکه وسیع پژوهشی، علاوه بر تصویب ۲۹۷۰ پروژه تحقیقاتی مرتبط با کووید ۱۹ و اختصاص ۲۰ میلیارد تومان اعتبار به دانشگاه های علوم پزشکی برای طرح های مصوب، اعلام فراخوان حمایت از پروژه های تحقیقاتی کلان و بین رشته ای/دانشگاهی کووید - ۱۹  توسط موسسه ملی توسعه تحقیقات علوم پزشکی ایران (نیماد) با اعتبار هشت میلیارد تومان و دریافت ۲۸۶ پروژه تحقیقاتی، ثبت بیش از ۲۲۰  کارآزمایی بالینی در مرکز ثبت کارآزمایی بالینی ایران تا نیمه اول خرداد ماه، طراحی سامانه ثبت بیماران مبتلا به کووید -۱۹ به منظور پیگیری طولانی مدت وضعیت سلامت مبتلایان و طراحی مطالعات پژوهشی ملی و بین المللی در زمینه این  بیماری در آینده، همچنین با پیوستن به مطالعه کارآزمایی بزرگ بالینی سازمان بهداشت جهانی (Solidarity  clinical trial for COVID-۱۹ treatments ) با مشارکت ۲۹ بیمارستان وابسته به ۱۶ دانشگاه علوم پزشکی، بیشترین بیماران مبتلا را وارد این مطالعه کرده و از این نظر نسبت به بسیاری از مراکز پژوهشی اروپا، آمریکا و سایر نقاط جهان که همکار این مطالعه جهانی  هستند، فعال‌تر عمل کرده است.

 

انتشار ۳۵۰ مقاله علمی از سوی محققان ایرانی در زمینه کووید ۱۹

ملک زاده در همین زمینه، از انتشار ۳۵۰ مقاله علمی در زمینه بیماری کووید ۱۹ خبر داد که همگی در مجلات علمی بین المللی داخلی و خارجی منتشر شده اند.

 

معاون تحقیقات وزیر بهداشت افزود: همچنین در شرایط سخت تحریم ها، هزاران کیت تشخیص کرونا، دستگاه های ضدعفونی کننده، سامانه سلامت دیجیتال و هوش مصنوعی برای ثبت بیماری، آموزش، ردیابی و جابجایی بیماران مبتلا و بسیاری از محصولات مورد نیاز دیگر از دستگاه های اکسیژن ساز تا ماشین های بیهوشی و البسه محافظتی طی مدت شیوع کرونا در کشور، طراحی و تولید شده و مورد استفاده قرار گرفته اند.

 

احتمال وقوع موج دوم و حتی سوم کرونا در جهان و ایران

عضو «کمیته اجرایی پژوهش بزرگ بین المللی Solidarity  clinical trial for COVID-۱۹ treatments سازمان بهداشت جهانی» گفت: با وجود تلاش های گسترده وزارت بهداشت برای کنترل کرونا در ایران، شمار مبتلایان در کشور به بیش از ۱۸۷ هزار نفر (تا ۲۵ خرداد) رسیده و تعداد جانباختگان به مرز ۹ هزار نزدیک شده است.

 

ملک زاده افزود: استان های آذربایجان غربی، هرمزگان، خوزستان، کردستان، کرمانشاه، سیستان و بلوچستان و بوشهر در وضعیت قرمز قرار دارند. بر اساس آمار رو به افزایش ابتلا و مرگ ها، احتمال وقوع موج دوم و حتی سوم کرونا در جهان و از جمله در ایران به طور جدی مطرح است و با هر موج، تلفات انسانی روی می دهد.

 

موج دوم شیوع کرونا می‌تواند سخت‌تر باشد

معاون تحقیقات وزیر بهداشت با ارائه این توضیح که موج دوم شیوع همه‌گیری بیماری های عفونی بدان معناست که پس از کاهش موارد جدید بیماری، تعداد مبتلایان دوباره افزایش پیدا کند، افزود: همچنین موج های بعدی همه گیری کووید ۱۹ می تواند سخت ‌تر و ممکن است افزایش ابتلا در گروه های سنی یا جمعیتی خاص یا در مناطق به خصوصی در هر کشور یا مانند موج اول همه‌گیری باشد.

 

چرا آهنگ «کاهش شیوع کرونا» کند شده است؟

ملک زاده در پاسخ به این پرسش مهم که «چرا آهنگ کاهش شیوع کرونا کند شده است؟» توضیح داد: آمارهای جهانی نشان می دهد شوک کرونا به نظام های سلامت کشورها با روند کاملا صعودی همچنان ادامه دارد. در حالی که ماه ها پس از موج اول اپیدمی کرونا، چشم ها به نقطه کاهش موارد ابتلا دوخته شده بود، اما باز شدن درب های قرنطینه، شروع  کسب و کارها، برداشته شدن محدودیت های رفت و آمدی قبلی، افزایش تست های آزمایشگاهی و شناسایی ناقلان جدید، آمار مبتلایان بیماری کووید - ۱۹ در جهان را به مرز هشت میلیون نفر نزدیک کرده و تعداد مرگ‌ها را به بیش از ۴۰۰ هزار نفر افزایش داده است.

 

عضو «کمیته اجرایی پژوهش بزرگ بین المللی Solidarity  clinical trial for COVID-۱۹ treatments سازمان بهداشت جهانی» با اشاره این که در حال حاضر آمریکا، برزیل، روسیه، هند، انگلستان، اسپانیا، ایتالیا، پرو، آلمان، ایران، ترکیه، شیلی، فرانسه، مکزیک، پاکستان، ۱۵ کشور اول جهان در تعداد ابتلا هستند، بارزترین مثال برای بازگشت کرونا به سرعت شیوع گذشته را آلمان دانست که با وجود برخورداری از سیستم بهداشتی بسیار قوی، اختصاص شمار قابل توجهی از تخت‌های آی سی یو به بیماران بدحال مبتلا و حتی انجام تست های فراوان و رایگان کرونا، در حال حاضر در رده نهم فهرست جای گرفته است؛ یا کره جنوبی با وجود همه موفقیت ها با افزایش مجدد شمار مبتلایان، بار دیگر به بسته ماندن درب مدارس تن داده است.

 

به گفته وی، این شرایط تحمیلی بر کشورها، یک بار دیگر، اهمیت پیام سازمان بهداشت جهانی را یادآور می شود که کرونا را باید یک مساله جهانی دانست که هیچ کشوری نمی تواند ادعای مصویت در برابر آن را داشته باشد و این که جهان با هم در برابر کرونا موفق خواهد شد و هر دولت و هر فرد، باید نقش خود را به خوبی ایفا کند.

 

کاهش ۵۵ درصدی رعایت پروتکل‌های بهداشتی در کشور

ملک زاده با اشاره به کاهش رعایت پروتکل های بهداشتی از سوی مردم و اصناف از میانگین ۷۷ درصد تا پایان اردیبهشت ماه به میانگین ۲۲ درصد در کل کشور و ۱۱ درصد در تهران در حال حاضر گفت: پیش از این بارها هشدار داده شده بود که درصورت عدم رعایت پروتکل های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی، ما شاهد وقوع موج دوم اپیدمی کرونا خواهیم بود.

 

به گفته وی، یکی از دلایل مهم کاهش رعایت پروتکل های بهداشتی، تصور بسیار اشتباه «توقف موج شیوع ویروس کرونا» است. همین تصور اشتباه همچنین سبب شده است شمار زیادی از مردم در تعطیلات، مسافرت کرده و راهی شهرهای مختلف شوند و به رغم تلاش شبانه روزی و پرفشار کادر درمانی کشور و نیروهای سایر بخش های امدادی، امروز شاهد قرار گرفتن تعدادی از استانها در وضعیت هشدار هستیم.

 

ملک زاده خاطرنشان کرد: در شرایطی که  روابط  و مبادلات بین همه کشورها نمی تواند تعطیل شود، اقتصاد و کسب و کار خسارت هنگفت دیده از کرونا را نمی توان ساکن و غیرفعال نگاه داشت و حتی اعمال محدودیت های اجتماعی به سختی قابلیت تداوم خواهد یافت و در حالی که وزارت بهداشت، تمام ظرفیت خود را برای کنترل ویروس کرونا در جامعه به کار گرفته و از هیچ کوششی فروگذار نکرده است، تنها روش برای مقاومت در برابر این دشواری ها و تا زمان آماده شدن واکسن یا درمان ساده و مفید کرونا، حداقل در سال جاری، جلوگیری از شکل گرفتن اجتماعات (مذهبی، سیاسی، آموزشی، اجتماعی، خانوادگی و ...)، رعایت پروتکل های بهداشتی مقابله با کرونا، حفظ  فاصله گذاری اجتماعی، استفاده از ماسک بخصوص در اجتماعات چند نفره، جدی گرفتن شست و شوی مرتب دست ها با آب و صابون به مدت ۳۰ ثانیه است.

 

کانون‌های پرخطر در زمان اوجگیری کرونا

معاون تحقیقات وزیر بهداشت در ادامه، درباره کانون های پرخطر در زمان اوجگیری کرونا گفت: بررسی موج اول اپیدمی کرونا در کشور حاکی است مدارس و دانشگاه ها، آزمایشگاه ها، مطب های پزشکی و اورژانس، مراکز درمانی، اماکن عمومی و تجمعات، تئاترها، سینماها یا کنسرت ها، مسافرت و محل های کار، پرخطرترین کانون ها برای شیوع کرونا بوده اند.

 

وی افزود: با توجه به تعطیلی تعداد زیادی از این مراکز و نیز برخی حرف و مشاغل در زمان اعمال محدودیت های اجتماعی پیشگیرانه همزمان با اوجگیری کرونا، اگرچه خطر انتشار ویروس در کانون های فوق، تحت کنترل درآمد، اما همین کانون ها در صورت شروع موج های بعدی اپیدمی می توانند مجددا به عنوان نقاط اصلی خطر مطرح باشند.

 

جمعیت‌های پرخطر در معرض خطر کرونا

به گفته وی، نتایج بررسی ها نشان می دهد: پزشکان و پرستاران دارای ارتباط مستقیم با مبتلایان، افراد شاغل در داروخانه ها، کارمندان بانک ها، صندوقداران و کارگران سوپرمارکت ها و رستوران ها، کارکنان حمل و نقل عمومی و کارمندان مراقبت های بهداشتی درجه یک، به ترتیب پرخطرترین گروه های شغلیدر معرض ابتلا هستند.

 

بیماران در معرض خطر کرونا

ملک زاده همچنین لزوم مراقبت بیشتر افراد دارای بیماری های زمینه ای پرخطر در برابر کرونا مانند بیماری های قلبی عروقی، دیابت، فشار خون بالا، کلیوی، تنفسی و ریوی، بدخیمی ها، نقص ایمنی، اچ آی وی، پیوند عضو و چاقی را یادآور شد.


وی اظهار داشت: افراد سنین ۶۰ سال به بالا بیشتر از سایر گروه های سنی در معرض خطر کرونا قرار دارند و باید احتیاط های لازم و مراقبت های پیشگیرانه کافی را همچنان رعایت کنند.

 

کرونا نیازی به شرایط آب و هوایی خاص برای یافتن میزبان مناسب ندارد

معاون تحقیقات وزیر بهداشت گفت: معمولا بروز عفونت های تنفسی از جمله آنفلوآنزا در ماه های گرم سال کمتر می شود و حتی تحقیقات درباره دیگر انواع ویروس کرونا نشان داده که خشکی هوا و پرتو فرابنفش آفتاب در تابستان، شرایط را برای ویروس در بیرون بدن میزبان نامساعد می کنند. اما رفتار این ویروس جدید هنوز ناشناخته است و با توجه به قدرت بالای سرایت آن، نیازی به شرایط خاص آب و هوایی ندارد تا بتواند میزبانی برای خود بیابد و تکثیر شود.

 

یک پاسخ برای پرسش تکراری «کرونا کی پایان می‌یابد؟»

این روزها یک پرسش تکراری مطرح می شود: کرونا کی پایان می یابد؟ دکتر ملک زاده در پاسخ به این پرسش گفت: کرونا در بین ما خواهد ماند و تا زمان آماده شدن واکسن اختصاصی ویروس، ما در قله های فصلی، با آن زندگی خواهیم کرد و نمی توانیم پایانی قطعی برای کرونا متصور شویم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->