تصادف در مسیر سبزوار- خوشاب یک کشته و ۲ زخمی برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) کاهش مصرف آب در مشهد، نتیجه اقدامات فرهنگی موثر است مسمومیت ۶ عضو یک خانواده با گاز مونوکسید کربن در نزدیکی مشهد (۲ آذر ۱۴۰۳) ۸ محصول غیرمجاز آرایش چشم اعلام شد برخی جاده‌های خراسان رضوی بارانی و لغزنده است (۲ آذر ۱۴۰۳) آیا میتوان با زن مبتلا به ایدز ازدواج کرد؟ پروازهای ایران‌ایر به فرودگاه استانبول روزانه شد جزییات حادثه سقوط آسانسور یک ساختمان مسکونی در خیابان قائم مشهد واژگونی خودرو در بجستان خراسان رضوی یک کشته برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) دستگیری ۳۸۶ متهم به سرقت در اجرای طرح اقتدار امنیت اجتماعی در مشهد زمان برگزاری کنکور سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد تلاش‌های ماندگار استاد باقرزاده در توسعه دانشگاه فردوسی و رفاه دانشجویان اختصاص ۲.۲ هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام سیستان و بلوچستان آخرین اخبار از تأثیر معدل در کنکور توصیه‌هایی برای محافظت در برابر آلودگی هوا واژگونی خودرو در بولوار وکیل‌آباد مشهد بدون مصدوم و محبوس تنها نشانه پوکی استخوان «شکستگی» است ستاد حقوق بشر به تصویب قطعنامه پیشنهادی کانادا علیه ایران اعتراض کرد اختلافات مالی بین ۳ دوست در تهران منجر به قتل شد شمارش معکوس برای روشن‌شدن تنور نانوایی در محله عمار یاسر مشهد اعترافات مردی که همسرش را با کلنگ در مشهد به قتل رساند + عکس پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، یکم آذر ۱۴۰۳) | تداوم بارش باران در غالب نقاط استان نگرانی وزیر بهداشت از روند نزولی زادوولد در کشور | ثبت کمتر از یک میلیون تولد در سال ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی فعلاً بیمه تکمیلی ندارند! (یکم آذر ۱۴۰۳) | لطفاً بیمار نشوید انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه لبنان در ایران تأکید معاون وزیر نیرو بر ضرورت اعمال مدیریت مصرف آب در مشهد افزایش مرگ‌ومیر ناشی از «هاری» در ایران کمبود برخی تجهیزات پزشکی در مشهد که حیات بیمار را به خطر می ‎اندازد ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان بالای ۶۵ سال نیستم رمزگشایی از صد‌ها پرونده سرقت در روزهای اخیر | دستگیری ۳۴۱ سارق، کلاهبردار و مالخر
سرخط خبرها

۵ نکته کلیدی برای ایمنی بیشتر غذا‌ها در مقابل ویروس کرونا

  • کد خبر: ۳۰۵۹۳
  • ۲۶ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۴:۳۴
۵ نکته کلیدی برای ایمنی بیشتر غذا‌ها در مقابل ویروس کرونا
برای ایمنی بیشتر غذا‌ها در مقابل ویروس کرونا این ۵ نکته کلیدی را به خاطر بسپارید.

به گزارش شهرآرانیوز این نکات عبارتند از:


۱. تمیزکاری


• دست‌های خود را پیش از کار با مواد غذایی و در هنگام تهیه غذا‌ها بشویید
• دست‌های خود را پس از رفتن به توالت بشویید
• همه سطوح و تجهیزات مورد استفاده برای تهیه غذا‌ها را بشویید و ضد عفونی کنید
• آشپزخانه و مواد غذایی را در برابر حشرات، آفت و جانوران دیگر محافظت کنید


درحالی‌که بیشتر میکروارگانیسم‌ها منجر به بیماری نمی‌شوند، اما میکروارگانیسم‌های خطرناکی وجود دارند که در خاک، آب، حیوانات و انسان‌ها یافت می‌شوند. این میکروارگانیسم‌ها روی دست‌ها، دستمال‌ها و تجهیزات آشپزخانه وجود دارند، به خصوص روی تخته‌های گوشت، و با کوچک‌ترین تماسی می‌توانند به مواد غذایی منتقل شود و منجر به بیماری‌های غذایی شوند.

 

۲. مواد غذایی پخته و خام را از یکدیگر جدا کنید


• گوشت، مرغ، و ماهی خام را از غذا‌های پخته جدا کنید.
• از تجهیزات و ابزار‌های جداگانه‌ای (مانند چاقو و تخته گوشت جداگانه) برای کار با غذا‌های خام استفاده کنید.
• مواد غذایی را در ظروف مناسب قرار دهید تا از تماس میان مواد غذایی خام و آماده جلوگیری شود.


مواد غذایی خام و بخصوص گوشت چهارپایان، مرغ و ماهی ممکن است حاوی میکروارگانیسم‌های خطرناکی باشد که در هنگام آماده سازی و ذخیره سازی مواد غذایی به آن‌ها منتقل شوند.

 

۳. کاملا بپزید


• بخصوص گوشت قرمز، ماهی و مرغ و تخم‌مرغ را کامل بپزید
• غذا‌هایی مانند سوپ را به دمای جوش برسانید تا اطمینان حاصل شود که دمای آن‌ها از ۷۰ درجه عبور کرده است. برای گوشت قرمز و مرغ، سوپ آن‌ها باید شفاف باشد نه صورتی. به‌طور ایده‌آل می‌توانید از یک دماسنج استفاده کنید.
• در هنگام گرم کردن نیز باید مواد غذایی پخته شده را به طور کامل گرم کنید.


کامل پختن مواد غذایی منجر به کشته شدن همه میکروارگانیسم‌های خطرناک می‌شود. مطالعات نشان داده است که پختن مواد غذایی را بیش از ۷۰ درجه می‌تواند از ایمنی مصرف آن اطمینان حاصل کند. مواد غذایی که نیازمند توجه بیشتر هستند شامل گوشت خرد شده، کباب رول، تکه‌های بزرگ گوشت و مرغ کامل می‌باشند.

 

۴. مواد غذایی را در دمای مناسب نگهدارید


• مواد غذایی پخته شده را برای بیشتر ذو ساعت در دمای اتاق نگذارید.
• همه مواد غذایی پخته شده و فاسد شدنی را در یخچال (ترجیحاً زیر پنج درجه سانتی‌گراد) نگه دارید
• مواد غذایی پخته شده را پیش از سرو کردن به درستی گرم کنید (بیش از ۶۰ درجه سانتی‌گراد)
• مواد غذایی را به مدت طولانی در یخچال نگهداری نکنید
• مواد غذایی منجمد را در دمای اتاق یخزدایی نکنید


میکروارگانیسم‌ها می‌توانند در صورت قرارگیری مواد غذایی در دمای اتاق به سرعت تکثیر شوند. با نگهداشتن مواد غذایی در زیر پنج درجه یا بالای ۶۰ درجه گرما رشد میکروارگانیسم کند می‌شود و یا متوقف می‌گردد. برخی از میکروارگانیسم‌های خطرناک در زیر ۵ درجه هم زنده هستند.

۵. از آب و مواد خام ایمن استفاده کنید


• از آب ایمن استفاده کنید یا آب را به گونه‌ای فراوری کنید که ایمن شوند
• مواد غذایی تازه و کامل (خرد نشده) را انتخاب کنید
• برای ایمنی بیشتر، از مواد غذایی فراوری شده مانند شیر پاستوریزه، استفاده کنید
• میوه‌ها و سبزیجات را در صورتی که خام خورده می‌شوند کامل بشویید
• از مواد غذایی پس از تاریخ انقضای آن‌ها استفاده نکنید


مواد خام، مانند آب و یخ، ممکن است دارای مواد شیمیایی و میکروارگانیسم‌های خطرناک باشند. مواد شیمیایی سمی می‌توانند در غذا‌های فاسد شده و آسیب دیده شکل بگیرند. مراقبت در گزینش مواد خام و اقدامات ساده مانند شست‌وشو و پوست کندن می‌تواند این خطر را کاهش دهد.

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->