قیمت کارخانه خودرو‌های داخلی در آخر اسفند ۱۴۰۳ اعلام شد قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی چه تغییری کرد؟ (۲۷ اسفند ۱۴۰۳) چرا سکه گران شد؟ (۲۷ اسفند ۱۴۰۳) قیمت امروز گوشت قرمز و مرغ اعلام شد | گوشت خورشتی در مشهد کیلویی چند؟ (۲۷ اسفند ۱۴۰۳) + جدول برنامه زمان‌بندی فروش بلیت‌های استردادشده قطار چگونه است؟ وضعیت ۵ بازار مالی در سال ۱۴۰۳ و پیش‌بینی عملکرد بازار‌ها در سال ۱۴۰۴ | بازار‌های بی‌قرار فاصله دستمزد با سبد معیشت کارگران به ۱۳ میلیون تومان رسید (۲۷ اسفند ۱۴۰۳) زنگنه در گفت‌وگو با شهرآرانیوز پاسخ داد: پس از استیضاح چرا روند گرانی ادامه دارد؟ | نباید همتیِ در سایه داشته باشیم دوام کوتاه‌مدت بورس در محدوده مثبت | گزارش وضعیت بازار سهام (۲۷ اسفند ۱۴۰۳) زمان ثبت سفارش خرید عرضه‌اولیه «کانسار» مشخص شد | ۲ ساعت برای شرکت در عرضه‌اولیه امروز (۲۷ اسفند ۱۴۰۳) فرصت دارید طلا در مشهد به چه رقمی رسید؟ (۲۷ اسفند ۱۴۰۳) | ورود سکه به کانال ۸۷ میلیون تومان! قیمت بلیت هواپیما تهران به مشهد در آستانه نوروز ۱۴۰۴ (۲۷ اسفند ۱۴۰۳) چگونه از تاریخچه دریافت سود سهام عدالت خود مطلع شویم؟ ورود دلار به کانال ۹۴ هزار تومان | صعود خیره‌کننده قیمت طلا و سکه (۲۷ اسفند ۱۴۰۳) + جدول مشهد، قطب آجیل و خشکبار ایران | پیش‌بینی تبدیل‌شدن خراسان به بزرگ‌ترین تولیدکننده پسته در کشور رشد اقتصادی ۳.۷ درصدی در ۹ماهه نخست ۱۴۰۳ رئیس کمیسیون عمران مجلس: کمیته‌ای برای تعیین قیمت بلیت هواپیما تشکیل شد نقل و انتقال اسناد سبزرنگ با قولنامه قابل پذیرش نیست قیمت امروز میوه و صیفی جات در مشهد (۲۷ اسفند ۱۴۰۳) | پیاز و سیب زمینی را چند بخریم؟ چرا سود سهام عدالت برخی افراد هنوز واریز نشده است؟ (۲۷ اسفند ۱۴۰۳) مسکن در انتظار گرانی است؟ قدرت خرید حداقل دستمزد کارگری در عرض ۱۶ ساعت، ۷ درصد افت کرد سود بازرگانی واردات خودروی کارکرده اعلام شد پیش بینی بورس (دوشنبه ۲۷ اسفند ۱۴۰۳)| صعود آهسته و پیوسته پیش‌بینی اتاق اصناف، افزایش قیمت طلا تا انتهای فروردین ۱۴۰۴ فعالیت ۹۸۱ مشاور املاک غیرمجاز در مشهد | ۱۳۰۰ واحد مسکونی خالی در سطح شهر، مشمول مالیات ویژه شدند بررسی قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۶ اسفند ۱۴۰۳) | افزایش ۱۷ تا ۵۰ میلیونی قیمت‌ها
سرخط خبرها

حقوق کارگران در صورت تعطیلی کارگاه چگونه پرداخت می‌شود؟

  • کد خبر: ۳۰۶۱۳۵
  • ۲۸ آذر ۱۴۰۳ - ۱۵:۲۴
حقوق کارگران در صورت تعطیلی کارگاه چگونه پرداخت می‌شود؟
در کارگاه‌هایی که بنا به شرایطی دچار وقفه فعالیت یا تعطیلی شوند امکان گرفتن بیمه بیکاری کارگر وجود دارد و کارفرما مکلف است حق و حقوق و مزایای کارگر را بپردازد.

به گزارش شهرآرانیوز، گا‌ها مواقعی پیش می‌آید که به دلیل اوضاع و احوال اقتصادی و نوسانات بازار ادامه فعالیت کارگاه‌های تولیدی امکان پذیر نبوده و کارگاه با تعطیلی و وقفه در فعالیت خود مواجه می‌شود. در این شرایط ادامه فعالیت برای کارگرانی که در آن کارگاه مشغول به کار هستند نیز مقدور نیست و تعطیلی آثار و پیامد‌هایی را برای آنها به بار می‌آورد.

با تعطیلی یک کارگاه تنها کارفرما نیست که متضرر می‌شود، بلکه کارگری هم که نان آور خانواده است به نوعی دچار مشکل می‌شود و چه بسا معیشت او به خطر بیفتد، از این رو کارگری که با مشکلات ناشی از بیکاری دست و پنجه نرم می‌کند باید مورد حمایت قرار گیرد و لزوم حمایت از این افراد سبب شده است تا در قانون کار و قانون بیمه بیکاری حمایت‌هایی در خصوص این قبیل کارگران وضع شود که از جمله آنها می‌توان به بازگشت مجدد به کار پس از احیای کارگاه و پرداخت بیمه بیکاری به کارگران بیکار شده اشاره کرد.

بر اساس ماده ۱۵ قانون کار چنانچه کارفرمایی به دلیل تعمیرات کارگاه را تعطیل کند، این تعطیلی به نوعی تعلیق کارگران یا تعطیلی ناخواسته آنان محسوب می‌شود از این رو کارفرما مکلف است حق و حقوق کارگران را بپردازد.

البته تعطیلی کارگاه ممکن است به صورت قهری و خارج از اراده افراد به وجود آمده باشد یا اینکه خود کارفرما بنا به دلایل و ملاحظاتی نظیر بازسازی کارگاه اقدام به تعطیلی کارگاه کند.

در همین راستا در قانون کار در صورت تعطیلی کارگاه‌ها تدابیری به منظور حمایت از کارگران در نظر گرفته شده و در خصوص کارگاه‌هایی که به طور کامل و دائمی تعطیل نشده یا قرارداد کارگران آن به اتمام نرسیده، تعیین تکلیف شده است.

مطابق ماده ۱۵ قانون کار در مواردی که به واسطه قوه قهریه و یا بروز حوادث غیر قابل پیش بینی که وقوع آن از اراده طرفین خارج است، تمام یا قسمتی از کارگاه تعطیل شود و انجام تعهدات کارگر یا کارفرما به طور موقت غیر ممکن شود، قرارداد‌های کار با کارگران تمام یا آن قسمت از کارگاه که تعطیل می‌شود به حال تعلیق در می‌آید. تشخیص موارد فوق با وزارت کار است.

چنانچه کارگاه بر اثر حوادث طبیعی نظیر سیل و زلزله یا حوادث غیر قابل پیش بینی مانند جنگ تعطیل و کارگران بیکار شوند، پس از فعالیت مجدد کارگاه، کارفرما مکلف است کارگران بیکار شده را در همان واحد بازسازی شده به کار اصلی بگمارد. بنابر این بر اساس ماده ۱۵ قانون کار چنانچه کارفرمایی به دلیل تعمیرات کارگاه را تعطیل کند، این تعطیلی به نوعی تعلیق کارگران یا تعطیلی ناخواسته آنان محسوب می‌شود از این رو کارفرما مکلف است حق و حقوق کارگران را بپردازد، ولی چنانچه قرارداد کارگر به اتمام رسیده باشد، کارگر می‌تواند درخواست برقراری بیمه بیکاری بدهد.

در ماده ۳۰ قانون کار نیز حمایت از کارگران در چنین شرایطی دیده است به نحوی که چنانچه کارگاه بر اثر حوادث طبیعی نظیر سیل و زلزله یا حوادث غیر قابل پیش بینی مانند جنگ و نظایر آن تعطیل شود و کارگران آن بیکار شوند، پس از فعالیت مجدد کارگاه، کارفرما مکلف است کارگران بیکار شده را در همان واحد بازسازی شده و مشاغلی که در آن به وجود می‌آید به کار اصلی بگمارد.

دولت مکلف است با توجه به اصل ۲۹ قانون اساسی و با استفاده از درآمد‌های عمومی و درآمد‌های حاصل از مشارکت مردم و نیز از طریق ایجاد صندوق بیمه بیکاری نسبت به تأمین معاش کارگران بیکار شده کارگاه‌ها اقدام و با توجه به بند ۲ اصل ۴۳ قانون اساسی امکانات لازم برای اشتغال مجددرا فراهم کند.

در صورتی که کارگر به دلیل تعطیلی کارگاه بیکار شد، امکان گرفتن بیمه بیکاری او وجود دارد و تمام حقوق و مزایای وی باید توسط کارفرما تسویه شود.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->