نتایج قرعه‌کشی خودروهای وارداتی اعلام شد + لینک حقوق کارگران در صورت تعطیلی کارگاه چگونه پرداخت می‌شود؟ آیین‌نامه واردات خودرو‌های نو اصلاح شد رشد قیمت خودرو‌های خارجی درپی افزایش قیمت دلار (۲۸ آذر ۱۴۰۳) قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۲۸ آذر ۱۴۰۳) | آریسان ۵۰۰ میلیونی شد عرضه در بورس شدت گرفت | گزارش وضعیت بازار سهام (۲۸ آذر ۱۴۰۳) طلا گرمی ۵ میلیون تومان شد (۲۸ آذر ۱۴۰۳) ثبت سفارش کالا بدون سابقه تا سقف ۵۰۰ هزار دلار امکان‌پذیر شد بیش از یک میلیون نفر از مشمولان، سود سهام عدالت دریافت نمی‌کنند + علت گشت‌های مشترک بازرسی جهاد کشاورزی از بازار یلدا ۱۴۰۳ افزایش ۳۰ درصدی مصرف گاز در خراسان رضوی | تقاضا برای کاهش مصرف همچنان وجود دارد درس‌های نیاموخته از زمستان ۱۴۰۱ دلار وارد کانال ۷۷ هزار تومان شد | سکه تمام ۵۵ میلیون تومان را هم رد کرد (۲۸ آذر ۱۴۰۳) موانع و راهکارهای برون‌رفت از ناترازی انرژی | تأمین انرژی با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی توضیحات فرزین درباره سیاست جدید ارزی | ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی حذف نمی‌شود تصویب قانون رمزارزها در کمیسیون عالی فضای مجازی مصرف گاز در خراسان‌رضوی رکورد زد (۲۸ آذر ۱۴۰۳) تداوم کاهش فشار گاز در بردسکن تخلفات بازار شب یلدا را به ۱۳۵ گزارش دهید ساعت شروع عرضه اولیه امروز مشخص شد (۲۸ آذر ۱۴۰۳) واریز مرحله سوم سود سهام عدالت از امروز (چهارشنبه، ۲۸ آذر ۱۴۰۳) + مبلغ دقیق سود سهام ویدئو | افزایش ظرفیت تولید برق از نیروگاه‌های تجدیدپذیر تا پایان سال ۱۴۰۳ قیمت طلای جهانی امروز چند؟ (۲۸ آذر ۱۴۰۳) قیمت میوه در آستانه شب یلدا در مشهد اعلام شد (۲۸ آذر ۱۴۰۳) + لیست قیمت پیش‌فروش ۸ محصول ایران‌خودرو از یکم دی ۱۴۰۳ + لینک ثبت‌نام و جزئیات مسکن در جنوب تهران حکم طلا گرفت! + علت پیش بینی قیمت ارز و دلار (چهارشنبه ۲۸ آذر ۱۴۰۳) پیش بینی بورس (چهارشنبه ۲۸ آذر ۱۴۰۳) برق شهرک‌های صنعتی استان تهران از فردا (چهارشنبه ۲۸ آذر ۱۴۰۳) وصل می‌شود
سرخط خبرها

حقوق کارگران در صورت تعطیلی کارگاه چگونه پرداخت می‌شود؟

  • کد خبر: ۳۰۶۱۳۵
  • ۲۸ آذر ۱۴۰۳ - ۱۵:۲۴
حقوق کارگران در صورت تعطیلی کارگاه چگونه پرداخت می‌شود؟
در کارگاه‌هایی که بنا به شرایطی دچار وقفه فعالیت یا تعطیلی شوند امکان گرفتن بیمه بیکاری کارگر وجود دارد و کارفرما مکلف است حق و حقوق و مزایای کارگر را بپردازد.

به گزارش شهرآرانیوز، گا‌ها مواقعی پیش می‌آید که به دلیل اوضاع و احوال اقتصادی و نوسانات بازار ادامه فعالیت کارگاه‌های تولیدی امکان پذیر نبوده و کارگاه با تعطیلی و وقفه در فعالیت خود مواجه می‌شود. در این شرایط ادامه فعالیت برای کارگرانی که در آن کارگاه مشغول به کار هستند نیز مقدور نیست و تعطیلی آثار و پیامد‌هایی را برای آنها به بار می‌آورد.

با تعطیلی یک کارگاه تنها کارفرما نیست که متضرر می‌شود، بلکه کارگری هم که نان آور خانواده است به نوعی دچار مشکل می‌شود و چه بسا معیشت او به خطر بیفتد، از این رو کارگری که با مشکلات ناشی از بیکاری دست و پنجه نرم می‌کند باید مورد حمایت قرار گیرد و لزوم حمایت از این افراد سبب شده است تا در قانون کار و قانون بیمه بیکاری حمایت‌هایی در خصوص این قبیل کارگران وضع شود که از جمله آنها می‌توان به بازگشت مجدد به کار پس از احیای کارگاه و پرداخت بیمه بیکاری به کارگران بیکار شده اشاره کرد.

بر اساس ماده ۱۵ قانون کار چنانچه کارفرمایی به دلیل تعمیرات کارگاه را تعطیل کند، این تعطیلی به نوعی تعلیق کارگران یا تعطیلی ناخواسته آنان محسوب می‌شود از این رو کارفرما مکلف است حق و حقوق کارگران را بپردازد.

البته تعطیلی کارگاه ممکن است به صورت قهری و خارج از اراده افراد به وجود آمده باشد یا اینکه خود کارفرما بنا به دلایل و ملاحظاتی نظیر بازسازی کارگاه اقدام به تعطیلی کارگاه کند.

در همین راستا در قانون کار در صورت تعطیلی کارگاه‌ها تدابیری به منظور حمایت از کارگران در نظر گرفته شده و در خصوص کارگاه‌هایی که به طور کامل و دائمی تعطیل نشده یا قرارداد کارگران آن به اتمام نرسیده، تعیین تکلیف شده است.

مطابق ماده ۱۵ قانون کار در مواردی که به واسطه قوه قهریه و یا بروز حوادث غیر قابل پیش بینی که وقوع آن از اراده طرفین خارج است، تمام یا قسمتی از کارگاه تعطیل شود و انجام تعهدات کارگر یا کارفرما به طور موقت غیر ممکن شود، قرارداد‌های کار با کارگران تمام یا آن قسمت از کارگاه که تعطیل می‌شود به حال تعلیق در می‌آید. تشخیص موارد فوق با وزارت کار است.

چنانچه کارگاه بر اثر حوادث طبیعی نظیر سیل و زلزله یا حوادث غیر قابل پیش بینی مانند جنگ تعطیل و کارگران بیکار شوند، پس از فعالیت مجدد کارگاه، کارفرما مکلف است کارگران بیکار شده را در همان واحد بازسازی شده به کار اصلی بگمارد. بنابر این بر اساس ماده ۱۵ قانون کار چنانچه کارفرمایی به دلیل تعمیرات کارگاه را تعطیل کند، این تعطیلی به نوعی تعلیق کارگران یا تعطیلی ناخواسته آنان محسوب می‌شود از این رو کارفرما مکلف است حق و حقوق کارگران را بپردازد، ولی چنانچه قرارداد کارگر به اتمام رسیده باشد، کارگر می‌تواند درخواست برقراری بیمه بیکاری بدهد.

در ماده ۳۰ قانون کار نیز حمایت از کارگران در چنین شرایطی دیده است به نحوی که چنانچه کارگاه بر اثر حوادث طبیعی نظیر سیل و زلزله یا حوادث غیر قابل پیش بینی مانند جنگ و نظایر آن تعطیل شود و کارگران آن بیکار شوند، پس از فعالیت مجدد کارگاه، کارفرما مکلف است کارگران بیکار شده را در همان واحد بازسازی شده و مشاغلی که در آن به وجود می‌آید به کار اصلی بگمارد.

دولت مکلف است با توجه به اصل ۲۹ قانون اساسی و با استفاده از درآمد‌های عمومی و درآمد‌های حاصل از مشارکت مردم و نیز از طریق ایجاد صندوق بیمه بیکاری نسبت به تأمین معاش کارگران بیکار شده کارگاه‌ها اقدام و با توجه به بند ۲ اصل ۴۳ قانون اساسی امکانات لازم برای اشتغال مجددرا فراهم کند.

در صورتی که کارگر به دلیل تعطیلی کارگاه بیکار شد، امکان گرفتن بیمه بیکاری او وجود دارد و تمام حقوق و مزایای وی باید توسط کارفرما تسویه شود.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->