در One UI 7 می‌توان حین پخش موسیقی، فیلم‌برداری کرد چرا شب ۳۰ آذر تنها شب یلدای ۱۴۰۳ نیست؟! در بازی Elden Ring: Nightreign دشمنانی از بازی‌های قبلی «فرام سافتور» هم حضور خواهند داشت + تریلر اسنپ به صورت هوشمند بر انحراف از مسیر و طولانی‌شدن غیرعادی سفر نظارت می‌کند نظرات مدیرعامل اینستاگرام درباره هوش مصنوعی و بحران اعتماد به شبکه‌های اجتماعی اسنپ‌فود از دسترس خارج شد (۲۶ آذر ۱۴۰۳) [به‌روزرسانی: اختلال برطرف شد] شیائومی ۱۵ اولترا احتمالا قوی‌ترین باتری تاریخ این برند را داشته باشد آیا بورس فردا، دوشنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۳، تعطیل است؟ تلسکوپ جیمزوب کهکشان‌هایی را کشف کرده که فقط ۲۰۰ میلیون سال پس از بیگ‌بنگ شکل گرفته‌اند هنوز در شورای عالی فضای مجازی خبری از رأی‌گیری برای رفع فیلترینگ نیست! پژوهش، موتور محرک پیشرفت کشور است سم آلتمن و جف بیزوس هم از دونالد ترامپ حمایت مالی خواهند کرد رندر اولیه‌ی کنسول نینتندو سوییچ ۲ فاش شد + ویدئو رونمایی از دستگاه فرکانس رادیویی توان‌بالا با حضور رئیس سازمان انرژی اتمی (۲۴ آذر ۱۴۰۳) جمینای ۲.۰، مدل هوش مصنوعی قدرتمند و جدید گوگل، رونمایی شد تصاویر جدید لورفته از گلکسی S۲۵ دو تغییر مهم را در این سری نشان می‌دهند + عکس اپل برای ساخت اولین تراشه هوش مصنوعی خود با «برودکام» همکاری می‌کند معرفی هوش مصنوعی vidu + آموزش ساخت ویدئو با عکس و متن اختلال در اینستاگرام، واتساپ و فیسبوک + علت (۲۱ آذر ۱۴۰۳) تراشه کوانتومی جدید گوگل فرضیه جهان چندگانه را تقویت کرد مدیر مالی OpenAI معتقد است ترامپ می‌تواند رئیس‌جمهور عصر هوش مصنوعی باشد!
سرخط خبرها

چرا شب ۳۰ آذر تنها شب یلدای ۱۴۰۳ نیست؟!

  • کد خبر: ۳۰۶۱۴۹
  • ۲۸ آذر ۱۴۰۳ - ۱۶:۵۰
چرا شب ۳۰ آذر تنها شب یلدای ۱۴۰۳ نیست؟!
آیا واقعا شب اول دی ۱۴۰۳ طولانی‌ترین شب سال و روز اول دی کوتاه‌ترین روز است؟

به گزارش شهرآرانیوز، محاسبات نجومی نشان می‌دهد امسال در بیشتر شهرها؛ از جمله تهران ۳۰ آذر و اول دی، طولانی‌ترین شب‌های سال هستند و از این منظر یلدای ۱۴۰۳ به‌تنهایی طولانی‌ترین شب نیست. کاظم کوکرم در مورد شب یلدا و معنای آن در علم نجوم اظهار داشت: امسال شب یلدا قاعدتاً باید جمعه شب ۳۰ آذر برگزار شود که برای بسیاری مناطق نیمکره شمالی کره زمین، طولانی‌ترین شب سال هم هست.

کوکرم ادامه داد: وقتی به شب یلدا می‌رسیم از نظر نجومی خورشید به نقطه انقلاب زمستانی در کره آسمان می‌رسد؛ نقطه انقلاب زمستانی نقطه‌ای است که خورشید در آن بیشترین پیشروی را در نیمکره جنوبی آسمان از دید ناظر زمینی دارد؛ یعنی در زمانی که انقلاب زمستانی رخ می‌دهد، خورشید از هر زمان دیگری به قطب جنوب آسمان نزدیک‌تر و از قطب شمال آسمان دورتر شده است.

به عبارت دیگر در روزی که خورشید به انقلاب زمستانی می‌رسد در لحظه ظهر سایه‌ها، بیشترین کشیدگی را نسبت به ظهر دیگر روز‌های سال دارند. به این شکل که اگر ما یک شاخصی (مانند یک شاقول یا میله‌ای که عمود به زمین نصب شده باشد) را در لحظه اذان ظهر در نظر بگیریم، در تمام سال در لحظه ظهر این شاخص سایه‌ای دارد، ولی در روز انقلاب زمستانی این سایه به بلندترین مقدار می‌رسد که ناشی از کمترین ارتفاع خورشید در لحظه ظهر برای ساکنان نیمکره شمالی زمین است.

شبی که طولانی‌تر از شب یلداست 

این منجم آماتور توضیح داد: لحظه‌ای که خورشید به نقطه انقلاب زمستانی می‌رسد امسال در روز یکم دی ماه واقع شده است؛ یعنی حوالی ساعت ۱۲ و۵۰ دقیقه ظهر به وقت ما در ایران، خورشید به نقطه انقلاب زمستانی می‌رسد. بعضی سال‌ها لحظه رسیدن خورشید به انقلاب زمستانی ۳۰ آذر و بعضی سال‌ها اول دی است.

وی تاکید کرد: اینکه این لحظه در اواسط روز اول دی واقع شده است، باعث می‌شود یک اتفاق جالب رقم بخورد و نتیجه اینکه برای مثال در تهران، شب یکم دی امسال تقریبا یک ثانیه بلندتر از شب یلدا می‌شود که ۳۰ آذر و جمعه شب است. در حالیکه تقریبا در بسیاری شهر‌های ایران طول شب در سی‌ام آذر و یکم دی تقریبا یکسان است.

چرا شب ۳۰ آذر تنها شب یلدای ۱۴۰۳ نیست؟!

پس هم جمعه شب یعنی ۳۰ آذر و هم شنبه شب یعنی یکم دی، هر دو بلندترین شب سال در طول سال ۱۴۰۳ خواهند بود، بلکه برای بعضی شهر‌ها و از جمله در تهران شنبه شب یک ثانیه حتی بلندتر هم هست؛ بنابراین شب ۳۰ آذر ماه، یعنی شب یلدای امسال به تنهایی بلندترین شب سال نیست و ما امسال دو شب یلدا به لحاظ تئوری و محاسبات نجومی داریم.

این روزنامه نگار علم در پایان یادآور شد: از فردای یکم دی ماه یعنی از دوم دی ماه به تدریج طول روز شروع شروع به به بلند شدن می‌کند و طول شب کوتاه و کوتاه‌تر می‌شود و این روند تا سی و یکم خرداد و یکم تیر ماه سال آینده ادامه دارد. آن زمان ما به بلندترین روز سال و کوتاه‌ترین شب سال می‌رسیم و این چرخه در طبیعت سالیان سال وجود دارد و در تقویم هجری شمسی با نهایت دقت محاسبه می‌شود که این از جذابیت‌های تقویم و دانش نجوم است.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->