انفجار ساختمان مسکونی در شمال تهران ۷ نفر را مصدوم کرد (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) اسامی مصدومان حادثه واژگونی اتوبوس کرمان اعلام شد | حال ۵ نفر وخیم است (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) دستگاه قضا به حادثه اتوبوس کرمان ورود کرد | ۱۴ کشته، ۲۹ مصدوم و ۵ نفر بدحال (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) افزایش تعداد جان‌باختگان حادثه واژگونی اتوبوس کرمان به ۱۳ نفر (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) جان‌باختگان حادثه اتوبوس جیرفت - مشهد به ۱۰ نفر افزایش یافت (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) واژگونی اتوبوس با ۷ کشته و ۳۰ مصدوم در کرمان (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) اطلاعیه سازمان هواپیمایی کشوری در خصوص بازگشت مسافران نوروزی بازدید بیش از ۱۲۷ هزار گردشگر از موزه‌ها و اماکن تاریخی خراسان رضوی در ایام نوروز ۱۴۰۴ اسامی دو‌شهید حادثه انفجار در کلانتری مشهد + عکس(۱۰ فروردین ۱۴۰۴) شهادت دو نیروی پلیس طی انفجار در کلانتری رجایی مشهد انفجار در یک کلانتری در مشهد| ۳ نفر از کارکنان پلیس مصدوم شدند ایران تا ۱۴۳۰ پیرترین کشور جهان می‌شود معرفی بهترین جایگزین‌ها برای تخم‌مرغ کاهش تردد روزانه وسایل نقلیه در سطح راه‌های کشور نسبت به نوروز سال گذشته اورژانس پیش بیمارستانی آماده خدمت رسانی در روز عید سعید فطر  (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) ۲۵ درصد بیماران مبتلا به سل در کشور، مهاجران افغانستانی هستند صدور هشدار هواشناسی در پی پیش‌بینی وقوع سیلاب در ۶ استان کشور (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) هشدار پلیس فتا در خصوص شگرد کلاهبرداران سایبری در تعطیلات نوروز اهمیت آگاهی از اختلالات خون‌ریزی‌دهنده در زنان و دختران پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۱۰ فروردین ۱۴۰۴) | دمای مشهد به ۳۰ درجه می‌رسد انجام ۵۴۴ مورد بازرسی در حوزه غذاودارو در قالب طرح سلامت نوروزی (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) تولد ۱۰۱ نوزاد در بیمارستان‌ ام‌البنین(س) مشهد از ابتدای سال ۱۴۰۴ افزایش ۱۲ درصدی پرواز‌های فرودگاه‌ بین‌المللی مشهد تا امروز (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) اهدای عضو نوجوان مرگ مغزی مشهدی به ۳ بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) پیش‌بینی بارش باران در برخی استان‌ها از امروز (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) تعداد کشته شدگان در زلزله میانمار به یک هزار و ۶۴۴ تن رسید افزایش تعداد جان‌باختگان تصادفات نوروزی به ۵۵۰ نفر (۹ فروردین ۱۴۰۴) اختصاص بسته حمایتی ویژه به خانوارهای نیازمند دارای کودک + جزئیات قانون جدید ارث مادر به فرزندان در سال ۱۴۰۳ افزایش ۵۰ درصدی حقوق بازنشستگان تکذیب شد کاهش ۲۵ درصدی تلفات تصادفات نوروزی در خراسان رضوی (۹ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

مدیر حوزه علمیه خراسان: وحدت میان حوزه و دانشگاه به آسیب‌شناسی نیاز دارد

  • کد خبر: ۳۰۶۱۷۰
  • ۲۸ آذر ۱۴۰۳ - ۲۰:۲۲
مدیر حوزه علمیه خراسان: وحدت میان حوزه و دانشگاه به آسیب‌شناسی نیاز دارد
مدیر حوزه علمیه خراسان گفت: با وجود همه زحماتی که در مراکز مختلف علمی در جهت وحدت میان حوزه و دانشگاه صورت گرفته، این موضوع به یک بحث نمادین تبدیل شده است و نیازمند به آسیب‌شناسی است.
رضا میرزاده
خبرنگار رضا میرزاده

به گزارش شهرآرانیوز، حجت الاسلام «علی خیاط» مدیر حوزه علمیه خراسان امشب (۲۸ آذرماه) در همایش چهلمین سال تاسیس دانشگاه علوم اسلامی رضوی در مشهد، از این دانشگاه به عنوان یکی از میوه‌های شجره تناور انقلاب اسلامی یاد کرد که توسط بزرگان انقلاب اسلامی تدبیر شد و با همت تولید فقید آستان قدس رضوی مرحوم آیت‌الله «واعظ طبسی» تاسیس شد.

وی با اشاره به این که این دانشگاه در ابعاد مختلف نقش آفرین بوده است، افزود: در حوزه بین‌الملل، فارغ‌التحصیلان این دانشگاه قبل از سایر حوزه‌های علمی کشور، به عنوان یک نهاد حوزوی در دنیا تاثیرگذار بودند و اداره مراکز علمی اسلامی را در اقصی نقاط جهان عهده دار شدند.

حجت‌الاسلام خیاط خاطرنشان کرد: در داخل کشور نیز همینگونه بوده و فارغ‌التحصیلان دانشگاه علوم اسلامی رضوی، نقش‌آفرین بوده‌اند. حضور این عزیزان به عنوان عضو هیئت علمی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی تا مسئولیت‌های مختلف قضایی و نظامی و ... منشأ خدمت بوده است. ضمن این که کمتر مدرسه علمیه‌ای در استان‌های خراسان رضوی پیدا می‌شود که در آن اثری از فارغ‌التحصیلان دانشگاه علوم اسلامی رضوی وجود نداشته باشد و در جایگاه‌های مسئولیت مدرسه یا استاد، از حضور فعال آنها استفاده نشود.

وی تاکید کرد: این نهاد مقدس توانسته است نقش خوبی در حوزه‌های علمی و اجرایی ایفا کند که این مهم، محصول اخلاص موسسان آن بوده که که با قدم صدق، پای در این راه نهادند.

ضرورت توجه به موضوع وحدت حوزه و دانشگاه

مدیر حوزه علمیه خراسان در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به تقارن این ایام با سالروز وحدت حوزه و دانشگاه و ماهیت حوزوی و دانشگاهی دانشگاه علوم اسلامی رضوی گفت: وحدت دو نهاد مهم حوزه و دانشگاه می‌تواند تاثیرات شگرفی می‌تواند در رشد و بالندگی کشور و نظام اسلامی داشته باشد. اما متاسفانه با وجود همه زحماتی که در مراکز مختلف علمی صورت گرفته، این موضوع به یک بحث نمادین تبدیل شده است و نیازمند به آسیب‌شناسی است.

وی افزود: آسیب‌ها و چالش‌های این اقدام راهبردی و غفلت‌هایی که در مورد آن صورت گرفته است، باید شناسایی و برطرف شود.

حجت‌الاسلام خیاط در ادامه به تشریح برخی از این آسیب‌ها پرداخت و گفت: یکی از مهمترین آسیب‌هایی که در این مسئله وارد شده است، تصورات کلیشه‌ای و موانع معرفتی است که نسبت به آن وجود دارد و این موضوع منجر به بی‌اعتمادی دو طرف حوزوی و دانشگاهی به یکدیگر می‌شود. متاسفانه اعتماد سازی لازم در طرفین اتفاق نیفتاده است. از سوی دیگر، سیاست زدگی و مباحث سیاسی نیز منشا تفرقه و بی اعتمادی طرفین شده است. از این رو، برخی موضوع وحدت حوزه و دانشگاه را امری حاکمیتی قلمداد می‌کنند و آن توجهی که باید به ابعاد مهم همکاری این دو نهاد علمی صورت بگیرد، اتفاق نمی‌افتد.

وی از عدم مدارا و نبود سعه صدر لازم در طرفین موضوع به عنوان یکی دیگر از آسیب‌های موضوع وحدت حوزه و دانشگاه یاد کرد و افزود: متاسفانه هر اتفاق اشتباه در هر طرف این موضوع، به تمام بدنه آن تعمیم داده می‌شود.

وحدت حوزه و دانشگاه یک مسئله راهبردی و اقدام استراتژیک

مدیر حوزه علمیه خراسان تاکید کرد: از سوی دیگر، به مسئله وحدت حوزه و دانشگاه به عنوان یک مسئله راهبردی و اقدام استراتژیک، توجه صورت نگرفته است و این که این اقدام چه میزان می‌تواند در حوزه تولید علم و پیشرفت کشور موثر باشد، مورد توجه نبوده است.

وی افزود: تلقی‌های ناروا و برداشت‌های نادرست از مسئله وحدت میان حوزه و دانشگاه نیز موجب بروز آسیب شده است. متاسفانه این تلقی به وجود آمده که وحدت میان این دو نهاد، منجر به از بین رفتن استقلال آنها می‌شود. خوانش‌های ناصوابی که موجب می‌شود اصل مسئله به فراموشی سپرده شود.

حجت‌الاسلام خیاط در ادامه گفت: آسیب دیگری که بیشتر از سوی نهاد‌های حاکمیتی وارد شده و مانع از تحقق وحدت حوزه و دانشگاه می‌شود، این است گاهی احساس می‌شود در بدنه مدیریت کشور، مطالبه جدی برای حل مسئله با بهره‌گیری از ظرفیت حوزه و دانشگاه وجود ندارد و اگر از حوزه و دانشگاه به صورت جدی مطالبه می‌شد، خود به خود این دو نهاد در کنار یکدیگر قرار می‌گرفتند. برای مثال، در نگارش برنامه هفتم توسعه، از نهاد حوزوی دعوت به عمل نیامده است و با وجود آن، حوزه را به انجام امور متعدد فرهنگی مکلف می‌کنند. در مورد دانشگاه‌ها نیز چنین اتفاقی صورت می‌گیرد و مطالبه‌ای از متولیان از دانشگاهیان وجود نداشته است.

وی افزود: علاوه بر این موارد، قرارگرفتن این دو نهاد در کنار یکدیگر نیاز به الزاماتی دارد که ساختارسازی لازم برای آن اتفاق نیفتاده است. تا زمانی که اینگونه آسیب‌ها برطرف نشود، همچنان مجبوریم درباره مباحث ابتدایی وحدت حوزه و دانشگاه گفت وگو کنیم.
مدیر حوزه علمیه خراسان در پایان ابراز امیدواری کرد که فارغ التحصیلان این دانشگاه، گامی در جهت تحقق عملی این موضوع بردارند تا با گذر از موانع، اقدام موثری در این زمینه صورت بگیرد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->