حادثه در یک شهربازی تهران| ۳۱ نفر نجات پیدا کردند در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش‌های رگباری تا پایان هفته اسکان بیش از ۱۰۲ هزار زائر در فضا‌های آموزشی مشهد | آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «اوتیسم»، درخودماندگی خاموش | از هر ۷۰ نوزاد، یک نفر به اوتیسم مبتلا می‌شود علت تعطیلی دانشگاه‌های یزد در روز‌های شنبه و یکشنبه (۱۶ و ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چیست؟ انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند برقراری ۷۲۸۰۰۰ تماس با اورژانس در نوروز توصیه‌های ایمنی برای سیزده بدر | در این مکان‌ها مستقر نشوید تصادف‌های صبح سیزده‌بدر در مشهد؛ ۱۴ مصدوم در دو حادثه رانندگی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) معرفی ۲۲ هزار مرکز غیر بهداشتی به مراجع قضایی ۱۳ فروردین، بهانه‌ای برای آشتی با طبیعت است | مشهد، پرچمدار ترویج فرهنگ احترام به طبیعت باشد جان باختن ۷۴۷ مسافر نوروزی در ۱۸ روز استقرار ۳۹ آمبولانس و موتورلانس در بوستان‌های خراسان‌رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) گذراندن زمان در طبیعت، فواید بسیاری در حفظ سلامت روان دارد تولد نوزاد با وزن حدود ۴کیلو و ۹۰۰ گرم در قوچان  (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) ورود سامانه بارشی جدید از جمعه (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) ۱۳ فروردین، از افسانه پوریم تا جشن طبیعت ماهی های قرمز را فردا در رودخانه ها رها نکنید!+ویدئو تردد از تهران به شمال ممنوع شد (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) مقصران سانحه واژگونی اتوبوس کرمان _ مشهد شناسایی شدند ماجرای فرود اضطراری هواپیمای کویتی در فرودگاه زاهدان چه بود؟ ترافیک سنگین در جاده‌های شمال (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) شمار جان‌باختگان ناشی از تصادفات در نوروز ۱۴۰۴، به ۷۰۴ نفر رسید (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) پایان گروگان‌گیری پدر آیسان اسلامی بلاگر معروف پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی برای ۱۲ و ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ یک کنشگر محیط زیست: مردم در سیزده‌به‌در، جز ردپا چیزی در طبیعت باقی نگذارند آغاز موج بازگشت مسافران نوروزی | احتمال اعمال محدودیت‌های مقطعی در محور‌های شمالی
سرخط خبرها

تقسیم بندی جدید در رسیدگی به پرونده‌های قضایی با فعالیت دادگاه‌های صلح

  • کد خبر: ۳۰۶۲۷۹
  • ۲۹ آذر ۱۴۰۳ - ۱۳:۲۱
تقسیم بندی جدید در رسیدگی به پرونده‌های قضایی با فعالیت دادگاه‌های صلح
رئیس دادگاه‌های عمومی و انقلاب مشهد معتقد است که با فعالیت دادگاه‌های صلح فقط تقسیمات کاری تغییر می‌کند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ خروجی این دادگاه‌ها، «صلح» است؛ این مختصرترین شرح وظیفه از فعالیت دادگاه‌های صلح است که از نیمه آبان ماه امسال، به عنوان بخش جدیدی در دستگاه قضا مطرح و بعد به‌طور رسمی در شهرستان‌های استان و مشهد فعال شد. رئیس کل دادگستری خراسان رضوی نیز پیش از این درباره این دادگاه‌ها بیان کرده بود که «این دادگاه‌ها طوری عمل خواهند کرد که به تدریج از حجم مراجعه به محاکم بدوی حقوقی و کیفری کاسته شود.»

البته رئیس دادگاه‌های عمومی و انقلاب مشهد معتقد است که با فعالیت دادگاه‌های صلح، نباید این تصویر به وجود بیاید که حجم کاری قوه‌قضائیه کم می‌شود، بلکه تنها موضوع این است که تقسیمات کاری تغییر می‌کند و هیچ بخشی از اختلافات حقوقی و کیفری از تشکیلات قضایی منفک نشده است. سیدحسن حسینی در گفت‌و‌گو با خبرنگار روزنامه شهرآرا، با اشاره به اینکه این دادگاه‌ها به موضوعات کیفری به شیوه حذف دادسرا رسیدگی می‌کنند، اظهار کرد: طبق قانون از آذر ماه امسال قوه قضائیه مکلف به اجرا و تشکیل این دادگاه‌ها در سراسر کشور شد.

طرح ۳۰ درصد از پرونده‌ها در دادگاه‌های صلح

او بیان کرد: با فعالیت این دادگاه‌ها تقسیمات کاری تغییر می‌کند و بخش‌های مختلف قوه‌قضائیه در برهه‌ای، بخشی از کار را انجام می‌دهند بنابراین هیچ باری از دستگاه قضایی کم نشده است. منتهی در این تقسیم کاری پیش‌بینی ما این است که حدود ۳۰ درصد از مجموع پرونده‌های مطروحه شامل حقوقی و کیفری در تشکیلات قضایی در دادگاه‌های صلح مطرح خواهد شد.

اما این به معنای کاهش بار قوه قضائیه نیست، بلکه به معنای طرح موضوعات قضایی و حقوقی در بخش دیگری از قوه قضائیه است. حسینی در پاسخ به این پرسش که آیا برایند فعالیت دادگاه‌های صلح در همین بازه زمانی اندک مشخص است یا خیر؟ افزود: به این دلیل که افتتاح دادگاه‌های صلح در فواصل زمانی متغیری اتفاق افتاد، پس از گذشت سه ماه از زمان تشکیل آنها، قابل ارزیابی است.

تعداد نیرو و امکانات دستگاه قضا افزایش پیدا نکرده است

رئیس دادگاه‌های عمومی و انقلاب مشهد اضافه کرد: همچنین تاکنون دولت و مجلس عملا به تعداد تجهیزات، امکانات و نیروی انسانی دستگاه قضایی اضافه نکرده‌اند؛ علی‌رغم اینکه دادگاه‌های صلح نیز شروع به کار کرده‌اند.

حسینی مأموریت دستگاه قضا را تنظیم روابط حقوقی بین بخش‌های گوناگون دانست و گفت: البته اختلاف فقط بین اشخاص نیست و گاهی ممکن است اختلافات بین بخش‌های مختلف دولتی باشد یا حتی برخی اوقات نیز این نهاد‌ها اختلافاتی با مردم دارند.

او با اشاره به اینکه پرونده‌های قضایی به دو بخش حقوقی و کیفری تقسیم می‌شود. بیان کرد: در پرونده‌های کیفری قانون‌گذار ضمانت اجرا‌ها را باعنوان مجازات‌ها تعیین کرده است و مجازات نیز ممکن است در انواع مختلفی اجرا شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->