نجات سرنشینان خودرو واژگون شده در گلبهار خراسان رضوی (۳۰ آذر ۱۴۰۳) انصاری: بهبود شرایط معیشتی و تجهیزاتی محیط بانان در دستور کار است ضرورت تشکیل صندوق ویژه حوادث سوختگی در کشور زمین لرزه در هفتکل خوزستان (۳۰ آذر ۱۴۰۳) واژگونی خودرو ال ۹۰ در نیشابور خراسان رضوی یک کشته و سه مصدوم برجای گذاشت (۳۰ آذر ۱۴۰۳) دیابتی‌ها شب یلدا، این خوراکی‌ها را نخورند افتتاح بخش icu بیمارستان شهید کامیاب مشهد با ظرفیت ۶ تخت (۳۰ آذر ۱۴۰۳) فردا (یکم دی ماه ۱۴۰۳) آخرین مهلت ثبت‌نام در آزمون سراسری ۱۴۰۴ اعلام بخشنامه تغییر ساعت کاری ادارات و مدارس از فردا (یکم دی ۱۴۰۳) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (جمعه، 30 آذر ۱۴۰۳) | هوای مشهد سرد می‌شود فرودگاه طائف عربستان برای نخستین بار میزبان زائران ایرانی شد آیا کلاس درس دانش‌آموزان بعد از امتحانات نوبت اول تعطیل می‌شود؟ علت تاخیر در پرداخت حقوق بازنشستگان چه بود؟ تغییر ساعت کاری کارکنان قوه قضاییه تا پایان بهمن ماه ۱۴۰۳ مه‌گرفتگی و کاهش دید افقی در محور سرخس - مشهد (۳۰ آذر ۱۴۰۳) حضور پررنگ قوهای فریادکش در مازندران تجمل گرایی در «شب چله» و خطر تحریف آیین‌ها افزایش شمار مسمومان حادثه گازگرفتگی در زبرخان خراسان رضوی به ۱۲۰ نفر تخلف آشکار انبوه‌سازان از علل اصلی کمبود مدرسه در سطح کشور است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (جمعه، ۳۰ آذر ۱۴۰۳) | هوای سرد و ناپایدار از خراسان رضوی عبور می‌کند  خوراکی‌های مفید برای شب یلدا کدام‌اند؟ سکوت ستاد مبارزه با قاچاق درباره گم‌شدن ۲۰میلیون لیتر سوخت قتل مسلحانه دلال دلار در شهرک ولی‌عصر به خاطر رفاقت! ۹۵ درصد سقط جنین‌ها در ایران غیرقانونی است یلدای برفی در استان‌های غربی | ورود سامانه بارشی به کشور از امروز (۳۰ آذر ۱۴۰۳) گاز و برق ۱۵ هزار ویلای خالی از سکنه مازندران قطع شد خط قرمز‌های تغذیه در شب یلدا | چه میوه هایی را در شب یلدا نخوریم؟ وحدت حوزه و دانشگاه، لازمه پیشرفت جامعه اسلامی است کوتا‌ه‌ترین توصیه‌ها برای بلندترین شب مروری بر تاریخ جشن شب چله از ایران باستان تا به امروز | شب مرگ اهریمن و زایش خورشید تنقلات سالم برای شب‌نشینی یلدا | شب‌چره‌های زمستانی کلاس‌های درس تمام دانشگاه‌ها با دستور وزارت علوم تا پایان ترم اول ۱۴۰۳ مجازی شد + عکس
سرخط خبرها

۹۵ درصد سقط جنین‌ها در ایران غیرقانونی است

  • کد خبر: ۳۰۶۳۴۴
  • ۳۰ آذر ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۱
۹۵ درصد سقط جنین‌ها در ایران غیرقانونی است
رئیس مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت با اشاره به شیوع بالای سقط جنین در کشور، از غیرقانونی بودن ۹۵ درصد از این موارد خبر داد.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر صابر جباری در نشست بررسی سقط جنین با اشاره به انواع سقط جنین در کشور اظهار کرد: در حال حاضر، سه نوع سقط جنین در کشور شایع است که شامل سقط خودبه‌خودی، پزشکی و عمدی است.

وی با اشاره به درصد شیوع هر یک از انواع سقط جنین در کشور گفت: سهم سقط‌های قانونی و خودبه‌خودی کمتر از ۵ درصد است، در حالی که ۹۵ درصد از سقط‌ها به صورت عمدی و غیرقانونی انجام می‌شود.

دکتر جباری با اشاره به قانون جوانی جمعیت در بخش مرتبط با سقط جنین، آن را به دو حوزه «پیشگیری» و «فرهنگ‌سازی» تقسیم کرد و افزود: وزارت بهداشت اقدامات متعددی در زمینه پیشگیری و فرهنگ‌سازی در فضای عمومی و حوزه سلامت کشور انجام داده است که از جمله آنها می‌توان به اصلاحِ بخشی از سرفصل‌های درسی رشته‌های بهداشت عمومی، مامایی و تخصص زنان اشاره کرد.

وی در ادامه بیان کرد: مادرانی که به مراکز بهداشت مراجعه و تقاضای سقط جنین می‌کنند، با موضوعات مرتبط آشنا می‌شوند. همچنین، در بخش خصوصی نیز متخصصین زنان و ماما‌ها موظف هستند این آگاهی را به خانواده‌ها ارائه دهند.

رئیس مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت اظهار کرد: بر اساس ماده ۵۸ قانون جوانی جمعیت، وزارت بهداشت موظف است دارو‌های مرتبط با سقط جنین را شناسایی و مشخص کند. این دارو‌ها در سامانه تیتک ثبت شده و تنها از طریق سیستم وزارت بهداشت توزیع می‌شوند. عرضه این دارو‌ها در بازار آزاد یا از طریق قاچاق غیرقانونی است.

دکتر جباری با اشاره به ماده ۵۹ قانون جوانی جمعیت عنوان کرد: وزارت اطلاعات و نیروی انتظامی با همکاری وزارت بهداشت مسئولیت مبارزه با سقط جنین را بر عهده دارند.

وی تأکید کرد: وزارت بهداشت ضابط قضایی در این حوزه نیست، اما با این نهاد‌ها همکاری می‌کند؛ دکتر ظفرقندی نسبت به این موضوع حساسیت ویژه‌ای دارد.

وی با تأکید بر اینکه مشارکت در سقط جنین، تهیه دارو و لوازم مرتبط و دلالی در این زمینه غیرقانونی است، اظهار کرد: در بسیاری از موارد، خود وزارت بهداشت موارد غیرقانونی سقط را گزارش و پیگیری کرده و شماره پرونده را نیز اعلام کرده است.

رئیس مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت افزود: طبق ماده ۵۶ قانون، در صورت کشف ابزارآلات مرتبط با سقط غیرقانونی، باید پروانه مربوطه باطل شود.

وی با اشاره به عوامل مؤثر در سقط جنین خاطرنشان کرد: بر اساس آخرین پیمایش صورت‌گرفته، ۴۱ درصد از افرادی که اقدام به سقط جنین می‌کنند، به دلیل نخواستن فرزند بیشتر، ۲۱ درصد به علت مشکلات اقتصادی و ۲۰ درصد به دلیل بد بودن زمان بارداری، اقدام به سقط می‌کنند.

دکتر جباری دلایل سقط جنین به دلیل نخواستن فرزند بیشتر و زمان بد بارداری را ناشی از اجرای افراطی برنامه‌های تنظیم خانواده در دهه ۷۰ دانست و اظهار کرد که این سیاست‌ها به ایجاد نگرش‌های منفی نسبت به بارداری و فرزندآوری منجر شده است.

رئیس مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت با بیان اینکه سقط جنین از لحاظ اخلاقی، عرفی و فقهی در کشور ما و بسیاری از کشور‌های دیگر ممنوع است، افزود: در حال حاضر در آمریکا نیز به هر دلیلی سقط جنین ممنوع شده است.

دکتر جباری با اشاره به گردش مالی بالای سقط جنین یادآور شد: بخشی از سقط جنین توسط افراد سودجو در گروه پزشکی و بخش عمده آن در حوزه غیرپزشکی صورت می‌گیرد.

وی تصریح کرد: به عنوان مثال، داروی سقط جنین هر ورق ۱۰ تایی آن در سیستم بهداشت و درمان ۶۰ هزار تومان است، اما همین دارو در بازار آزاد و قاچاق، بین ۱.۵ تا ۳ میلیون تومان فروخته می‌شود.

رئیس مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت با بیان اینکه حدود ۶۰ درصد سقط جنین در منزل با استفاده از قرص‌های سقط جنین انجام می‌شود، گفت: ۳۰ درصد سقط جنین در مطب‌ها و ۱۰ درصد در عطاری‌ها و با استفاده از دارو‌های گیاهی صورت می‌گیرد.

وی افزود: حداقل ۲ همت در سال برای سقط جنین مصرف می‌شود و هزینه هر سقط جنین بین ۴ تا ۵ میلیون تومان است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->