اولین نشست خبری سخنگوی وزارت خارجه در سال ۱۴۰۴؛ بقایی: عادی‌سازی شرارت و جنایت در منطقه رواج یافته است ظریف شایعه حضور در تیم مذاکرات هسته ای با آمریکا را تکذیب کرد نتانیاهو فرار کرد | جنایتکار تحت تعقیب آسمان اروپا را از ترس بازداشت دور زد ! ضربه کُشنده به طالبان پاکستان: هلاکت ۱۷ تروریست در عملیات مرزی | ارتش: طرح نفوذ از افغانستان را خنثی کردیم هشدار فوری کارشناس قدس: صهیونیست‌ها در آستانه قربانی در مسجدالاقصی | خطر نابودی در سایه سکوت جهان اسلام بیش از ۶ میلیون اتباع مجاز و غیر مجاز افغانستانی در کشور حضور دارند مقام آمریکایی: حزب الله لبنان باید خلع سلاح شود واکنش تند سخنگوی دولت به مطالب روزنامه کیهان حمله موشکی حماس به بندر اشدود از متصرفات رژیم اشغالگر صهیونیستی در فلسطین واکنش تند سناتور آمریکایی به بازی گلف ترامپ سخنگوی وزارت خارجه از مماشات اروپا در قبال اسرائیل انتقاد کرد ماکرون: اوکراین پیشنهاد ترامپ برای آتش‌بس کامل را پذیرفته است! جزئیات افزایش حقوق سربازان در سال ۱۴۰۴ | حقوق فروردین ۱۴۰۴ سربازان چقدر است؟ سال ۱۴۰۳ بیش از ۳۴۹ هزار خودرو فرسوده اسقاط شد رژیم صهیونیستی مانع ورود واکسن فلج اطفال به غزه می‌شود حملات هوایی آمریکا به استان الحدیده یمن (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) عراقچی: هیچ دوره مذاکراتی برگزار نشده است تحویل دومین سامانه پدافند موشکی آمریکا به تل‌آویو مسکو: اقامت بشار اسد در روسیه تحت شرایط سخت‌گیرانه‌ای انجام می‌شود حضور «پاپ فرانسیس» با ویلچر در مراسم کلیسای واتیکان نتانیاهو: هر تاخیری در برکناری رئیس شاباک فاجعه می‌آفریند رئیس‌جمهور از دستاورد کمیته ملی پارالمپیک در توسعه ورزش زنان تقدیر کرد سازمان همکاری اسلامی خواستار تحقیق درمورد جنایت اسرائیل علیه امدادگران در غزه شد پزشکیان در بازدید وزارت دادگستری: اجرای FATF داخلی، بسیاری از مصادیق فساد را رفع خواهد کرد نخعی‌راد: نباید همه چیز را به مذاکره گره بزنیم تعداد شهدای غزه به ۵۰ هزار و ۶۹۵ نفر رسید (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) رویترز: ایران در برنامه هسته‌ای‌اش تنها آماده مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا است جانشین فرمانده کل ارتش از پایگاه هوایی چابهار بازدید کرد
سرخط خبرها

فقه؛ پرسش‌های تازه، کوشش‌های نو

  • کد خبر: ۳۰۶۴۳۰
  • ۰۱ دی ۱۴۰۳ - ۰۸:۵۴
فقه؛ پرسش‌های تازه، کوشش‌های نو
مرکز تحقیقات اسلامی مجلس، تشکیلات علمی منحصربه‌فردی است که مصوبات نمایندگان مجلس را با سرفصل‌های فقهی تطبیق می‌دهد تا از بروز ایراد در شورای نگهبان جلوگیری شود.

مرکز تحقیقات اسلامی مجلس، تشکیلات علمی منحصربه‌فردی است که مصوبات نمایندگان مجلس را با سرفصل‌های فقهی تطبیق می‌دهد تا از بروز ایراد در شورای نگهبان جلوگیری شود و به‌موازات تقویت پشتوانه علمی، پژوهشی و فنی قوانین، فرایند قانون‌گذاری نیز تسهیل و تسریع شود و با مبانی اسلامی مطابقت دقیق‌تری داشته باشد.

راهبرد ما این است که قلمرو فعالیت‌های کارشناسی و پژوهشی مبتنی‌بر مبانی فقه اسلامی، بیش‌ازپیش در فرایند قانون‌گذاری موردتوجه وکلای ملت قرار بگیرد؛ زیرا به‌جرئت می‌توان گفت که امروزه گرایش و توجه مردم دنیا به دین افزایش یافته است و باید روشن شود که این دین که دنیا را بیدار و هوشیار کرده است، دقیقا چه ایده‌هایی دارد.

امروزه جهان با نگاه دیگری به اسلام می‌نگرد و سؤالات تازه‌ای دارد؛ بنابراین اگر ادعای دین‌داری در این نظام وجود دارد، فقهای ما باید به دقت تبیین کنند که حرف‌ها و ایده‌های این مکتب چیست، چطور بنا دارد نسل جوان را متوجه ارزش‌ها کند و علایق و گرایشات آنها را به‌سمت تعالی برساند.

باید گعده‌ها و کارگروه‌هایی در حوزه‌های علمیه تعریف شود که این مبانی را بیشتر مطالعه کند. این یک واقعیت است که جهان به نظریه ولایت فقیه به‌معنای ماهوی آن یعنی ارجاع مسائل به خبره‌ترین کارشناس آن، به چشم تجلی عینی دموکراسی تمام‌عیار می‌نگرد.

شرط اساسی برای راهگشایی از چالش‌های امروز، آن است که قانون نیز پشتیبانی فقهی کاملی داشته باشد. باور امروز فقها آن است که آیات نورانی قرآن کریم و روایات باید دوباره بررسی شود. فقها می‌توانند با اندیشه‌های متعالی خود نظام حاکمیت قانون در کشور را تقویت کنند و بر‌همین‌اساس، به‌جرئت می‌توان گفت که سفر سه‌روزه به مشهدالرضا (ع) و دیدار با شخصیت‌های برجسته حوزوی و اساتید دانشگاهی، زمینه را تا حد زیادی برای تقویت ارتباط مراکز علمی و حوزه قانون‌گذاری فراهم کرد.

به لطف خدا به برکت آخرین پیگیری‌های انجام‌شده، مقرر شده تا کرسی تدریس فقه قانون‌گذاری و کارگروه مشترک فقه‌التقنین در مدرسه عالی فقاهت ایجاد شود.

علاوه بر این، ایجاد میز تخصصی تقنین در دانشگاه علوم اسلامی رضوی، راه‌اندازی شبکه متمرکز مطالعات حکمرانی اسلامی در میز اندیشه سیاسی دفتر تبلیغات اسلامی و البته برپایی میز اخلاق قانون‌گذاری از منظر اسلام در بنیاد پژوهش‌های آستان قدس رضوی از دیگر‌دستاورد‌هایی است که چشم‌انداز تقویت این پیوند مبارک را روشن‌تر از قبل می‌کند.

در سال جاری، نمایشگاه تخصصی مرکز تحقیقات اسلامی مجلس در محل ساختمان بهارستان برگزار خواهد شد و تلاش ما این است که با مشارکت حوزه علمیه خراسان، مشهدالرضا (ع) میزبان پنجمین کنفرانس بین‌المللی فقه و قانون باشد. پیشنهاد برپایی مدرسه ویژه پارلمانی برای ایجاد آشنایی و توانمندسازی طلاب و فضلای حوزه و دانشگاه و زمینه‌سازی برای نقش‌آفرینی حوزه خراسان در نظام سامان‌دهی فقه‌های مضاف از دیگرمواردی است که در سفر اخیر به مشهدالرضا (ع) به‌دنبال تحقق آن خواهیم بود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->