نزدیک شدن ایران، عربستان و اردن به یکدیگر در سایه بحران‌های دیپلماتیک اسرائیل رئیس قوه قضاییه ویژگی‌ها و مختصات عفو معیاری اخیر را تبیین و تشریح کرد عراقچی: توافق ما با آژانس در سایه شرایط جدید و نگرانی‌های امنیتی ایران است ادعای رئیس جمهور اوکراین: در مناطق مرزی «سومی» پیشروی داشته‌ایم شبکه «حامی و پیرو» عامل بزرگ شدن دولت تخریب گسترده غزه به روایت تصاویر ماهواره‌ای + عکس کره‌شمالی: هسته‌ای بودن ما در قانون ثبت شده و تغییرناپذیر است پزشکیان تهران را به مقصد دوحه ترک کرد (۲۴ شهریور ۱۴۰۴) پاسخ مبهم ترامپ به احتمال درگیری نظامی با ونزوئلا دیوان محاسبات کشور بر فرآیند اجرای بیمه خبرنگاران نظارت خواهد کرد پزشکیان پیش از سفر به دوحه: رژیم صهیونیستی به اکثر کشورهای اسلامی تجاوز کرده است انتقادگسترده از پیش‌نویس مصوبه نشست امروز سران عربی-اسلامی در قطر عراقچی در ایکس: ایران در مقابله با بلایی که منطقه را تهدید می‌کند در کنار مسلمانان ایستاده است دیدار رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح با خانواده فرماندهان شهید جنگ ۱۲ روزه تحمیلی امکان ثبت غیرحضوری اعتراض به جرائم رانندگی فراهم شد تظاهرات هزاران نفر در آنکارا علیه سرکوب مخالفان ترکیه نماینده ادوار مجلس: مذاکره با آمریکا دلیلی بر علاقه به ارتباط با آمریکا نیست ساعت کاری ادارات خراسان شمالی در روز ۲۴ شهریور ماه تغییر کرد + جزئیات هشدار لازارینی: هیچ مکان امنی در غزه وجود ندارد شهادت یک جوان لبنانی در حمله هوایی رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان شهادت ۳۱ خبرنگار در حمله اخیر اسرائیل به پایتخت یمن فعال شدن آژیر‌های خطر در جنوب فلسطین اشغالی حرکت ۸ کشتی «ناوگان پایداری» برای شکستن محاصره غزه فرماندار آمریکایی: شبکه‌های اجتماعی «سرطان» جامعه هستند پیش‌نویس بیانیه پایانی اجلاس کشورهای عربی و اسلامی منتشر شد | نه به اقدام قاطع علیه اسرائیل پیشروی ارتش اسرائیل در سوریه ادامه دارد | رژیم جولانی اقدامی نمی‌کند (۲۳ شهریور ۱۴۰۴) دیدار عراقچی و فواد حسین وزرای امور خارجه ایران و عراق
سرخط خبرها

فقه؛ پرسش‌های تازه، کوشش‌های نو

  • کد خبر: ۳۰۶۴۳۰
  • ۰۱ دی ۱۴۰۳ - ۰۸:۵۴
فقه؛ پرسش‌های تازه، کوشش‌های نو
مرکز تحقیقات اسلامی مجلس، تشکیلات علمی منحصربه‌فردی است که مصوبات نمایندگان مجلس را با سرفصل‌های فقهی تطبیق می‌دهد تا از بروز ایراد در شورای نگهبان جلوگیری شود.

مرکز تحقیقات اسلامی مجلس، تشکیلات علمی منحصربه‌فردی است که مصوبات نمایندگان مجلس را با سرفصل‌های فقهی تطبیق می‌دهد تا از بروز ایراد در شورای نگهبان جلوگیری شود و به‌موازات تقویت پشتوانه علمی، پژوهشی و فنی قوانین، فرایند قانون‌گذاری نیز تسهیل و تسریع شود و با مبانی اسلامی مطابقت دقیق‌تری داشته باشد.

راهبرد ما این است که قلمرو فعالیت‌های کارشناسی و پژوهشی مبتنی‌بر مبانی فقه اسلامی، بیش‌ازپیش در فرایند قانون‌گذاری موردتوجه وکلای ملت قرار بگیرد؛ زیرا به‌جرئت می‌توان گفت که امروزه گرایش و توجه مردم دنیا به دین افزایش یافته است و باید روشن شود که این دین که دنیا را بیدار و هوشیار کرده است، دقیقا چه ایده‌هایی دارد.

امروزه جهان با نگاه دیگری به اسلام می‌نگرد و سؤالات تازه‌ای دارد؛ بنابراین اگر ادعای دین‌داری در این نظام وجود دارد، فقهای ما باید به دقت تبیین کنند که حرف‌ها و ایده‌های این مکتب چیست، چطور بنا دارد نسل جوان را متوجه ارزش‌ها کند و علایق و گرایشات آنها را به‌سمت تعالی برساند.

باید گعده‌ها و کارگروه‌هایی در حوزه‌های علمیه تعریف شود که این مبانی را بیشتر مطالعه کند. این یک واقعیت است که جهان به نظریه ولایت فقیه به‌معنای ماهوی آن یعنی ارجاع مسائل به خبره‌ترین کارشناس آن، به چشم تجلی عینی دموکراسی تمام‌عیار می‌نگرد.

شرط اساسی برای راهگشایی از چالش‌های امروز، آن است که قانون نیز پشتیبانی فقهی کاملی داشته باشد. باور امروز فقها آن است که آیات نورانی قرآن کریم و روایات باید دوباره بررسی شود. فقها می‌توانند با اندیشه‌های متعالی خود نظام حاکمیت قانون در کشور را تقویت کنند و بر‌همین‌اساس، به‌جرئت می‌توان گفت که سفر سه‌روزه به مشهدالرضا (ع) و دیدار با شخصیت‌های برجسته حوزوی و اساتید دانشگاهی، زمینه را تا حد زیادی برای تقویت ارتباط مراکز علمی و حوزه قانون‌گذاری فراهم کرد.

به لطف خدا به برکت آخرین پیگیری‌های انجام‌شده، مقرر شده تا کرسی تدریس فقه قانون‌گذاری و کارگروه مشترک فقه‌التقنین در مدرسه عالی فقاهت ایجاد شود.

علاوه بر این، ایجاد میز تخصصی تقنین در دانشگاه علوم اسلامی رضوی، راه‌اندازی شبکه متمرکز مطالعات حکمرانی اسلامی در میز اندیشه سیاسی دفتر تبلیغات اسلامی و البته برپایی میز اخلاق قانون‌گذاری از منظر اسلام در بنیاد پژوهش‌های آستان قدس رضوی از دیگر‌دستاورد‌هایی است که چشم‌انداز تقویت این پیوند مبارک را روشن‌تر از قبل می‌کند.

در سال جاری، نمایشگاه تخصصی مرکز تحقیقات اسلامی مجلس در محل ساختمان بهارستان برگزار خواهد شد و تلاش ما این است که با مشارکت حوزه علمیه خراسان، مشهدالرضا (ع) میزبان پنجمین کنفرانس بین‌المللی فقه و قانون باشد. پیشنهاد برپایی مدرسه ویژه پارلمانی برای ایجاد آشنایی و توانمندسازی طلاب و فضلای حوزه و دانشگاه و زمینه‌سازی برای نقش‌آفرینی حوزه خراسان در نظام سامان‌دهی فقه‌های مضاف از دیگرمواردی است که در سفر اخیر به مشهدالرضا (ع) به‌دنبال تحقق آن خواهیم بود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->