ویدئو | خاطرات آیت‌الله نجم‌الدین طبسی از سیره طلبگی شهید سیدحسن نصرالله توصیه یک رسانه آمریکایی به ترکیه برای سازش با کردهای سوریه خروج نیرو‌های فرانسوی از جمهوری چاد (یکم دی ۱۴۰۳) چین خواستار تعطیلی فوری زندان گوانتانامو شد (یکم دی ۱۴۰۳) شلیک بیش از ۳۷۰ موشک و پهپاد از یمن به سرزمین‌های اشغالی (یکم دی ۱۴۰۳) پزشکیان: هدف علم و دانش، خدمت به مردم است و امید ایران به جوانان خود است | با افراد فرصت طلب و ریاکار به جایی نخواهیم رسید قالیباف: مرکز پژوهش‌های مجلس در ریل گذاری استراتژیک حکمرانی کشور کمک کند | ناترازی انرژی برای ایران، شایسته نیست فقه؛ پرسش‌های تازه، کوشش‌های نو آمریکا پاداش در ازای ارائه اطلاعات از الجولانی را لغو کرد ۱۱ کشته در جریان حمله با خودرو در آلمان|ملیت مهاجم عربستانی است + ویدئو(۳۰ آذر ۱۴۰۳) آمریکا: ایران نباید هیچ نقشی در سوریه داشته باشد حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی به نوار غزه| ۳۱ فلسطینی به شهادت رسیدند (۳۰ اذر ۱۴۰۳) ۱۶ کشته و زخمی در حمله اوکراین به روسیه (۳۰ آذر ۱۴۰۳) روابط دیپلماتیک اتحادیه اروپا با سوریه به پایین‌ترین سطح رسید آمریکا مدعی شد: سرکرده داعش در دیرالزور سوریه را کشتیم (۳۰ دی ۱۴۰۳) عراقچی اوایل سال آینده میلادی به روسیه سفر می‌کند همراهی مردم در «پویش۲ درجه کمتر» به پایداری برق کشور کمک می‌کند احتمال تعویق انتخابات شورا‌های شهر و روستا آیت‌الله علم‌الهدی: شب یلدا، آیین تمدنی ایرانی در نمایش عظمت خانواده است | زن کانون آرامش و تربیت در خانواده تردد و اسکان اتباع در کدام استان‌ها ممنوع است؟ عراقچی: دولت سوریه تحت کنترل ایران و روسیه نبود خبرنگار مطرح آمریکایی فاش کرد: طرح جدید واشنگتن علیه ایران حمله هوایی رژیم صهیونیستی به یک خودرو در کرانه باختری| ۴ فلسطینی به شهادت رسیدند (۳۰ آذر ۱۴۰۳) پرچم اسرائیل از سفارتخانه‌اش در ایرلند پایین کشیده شد بیانیه وزارت خارجه آمریکا درباره تحریم زندان قزلحصار و ۴ نهاد ایرانی رئیس‌جمهور پزشکیان قاهره را به مقصد تهران ترک کرد ویدئو| محمد الجولانی، رهبر گروه تروریستی تحریرالشام در مصاحبه با BBC چه گفت؟ توضیحات سفارت ایران در پاریس در پی جان باختن ۲ تبعۀ ایرانی
سرخط خبرها

فقه؛ پرسش‌های تازه، کوشش‌های نو

  • کد خبر: ۳۰۶۴۳۰
  • ۰۱ دی ۱۴۰۳ - ۰۸:۵۴
فقه؛ پرسش‌های تازه، کوشش‌های نو
مرکز تحقیقات اسلامی مجلس، تشکیلات علمی منحصربه‌فردی است که مصوبات نمایندگان مجلس را با سرفصل‌های فقهی تطبیق می‌دهد تا از بروز ایراد در شورای نگهبان جلوگیری شود.

مرکز تحقیقات اسلامی مجلس، تشکیلات علمی منحصربه‌فردی است که مصوبات نمایندگان مجلس را با سرفصل‌های فقهی تطبیق می‌دهد تا از بروز ایراد در شورای نگهبان جلوگیری شود و به‌موازات تقویت پشتوانه علمی، پژوهشی و فنی قوانین، فرایند قانون‌گذاری نیز تسهیل و تسریع شود و با مبانی اسلامی مطابقت دقیق‌تری داشته باشد.

راهبرد ما این است که قلمرو فعالیت‌های کارشناسی و پژوهشی مبتنی‌بر مبانی فقه اسلامی، بیش‌ازپیش در فرایند قانون‌گذاری موردتوجه وکلای ملت قرار بگیرد؛ زیرا به‌جرئت می‌توان گفت که امروزه گرایش و توجه مردم دنیا به دین افزایش یافته است و باید روشن شود که این دین که دنیا را بیدار و هوشیار کرده است، دقیقا چه ایده‌هایی دارد.

امروزه جهان با نگاه دیگری به اسلام می‌نگرد و سؤالات تازه‌ای دارد؛ بنابراین اگر ادعای دین‌داری در این نظام وجود دارد، فقهای ما باید به دقت تبیین کنند که حرف‌ها و ایده‌های این مکتب چیست، چطور بنا دارد نسل جوان را متوجه ارزش‌ها کند و علایق و گرایشات آنها را به‌سمت تعالی برساند.

باید گعده‌ها و کارگروه‌هایی در حوزه‌های علمیه تعریف شود که این مبانی را بیشتر مطالعه کند. این یک واقعیت است که جهان به نظریه ولایت فقیه به‌معنای ماهوی آن یعنی ارجاع مسائل به خبره‌ترین کارشناس آن، به چشم تجلی عینی دموکراسی تمام‌عیار می‌نگرد.

شرط اساسی برای راهگشایی از چالش‌های امروز، آن است که قانون نیز پشتیبانی فقهی کاملی داشته باشد. باور امروز فقها آن است که آیات نورانی قرآن کریم و روایات باید دوباره بررسی شود. فقها می‌توانند با اندیشه‌های متعالی خود نظام حاکمیت قانون در کشور را تقویت کنند و بر‌همین‌اساس، به‌جرئت می‌توان گفت که سفر سه‌روزه به مشهدالرضا (ع) و دیدار با شخصیت‌های برجسته حوزوی و اساتید دانشگاهی، زمینه را تا حد زیادی برای تقویت ارتباط مراکز علمی و حوزه قانون‌گذاری فراهم کرد.

به لطف خدا به برکت آخرین پیگیری‌های انجام‌شده، مقرر شده تا کرسی تدریس فقه قانون‌گذاری و کارگروه مشترک فقه‌التقنین در مدرسه عالی فقاهت ایجاد شود.

علاوه بر این، ایجاد میز تخصصی تقنین در دانشگاه علوم اسلامی رضوی، راه‌اندازی شبکه متمرکز مطالعات حکمرانی اسلامی در میز اندیشه سیاسی دفتر تبلیغات اسلامی و البته برپایی میز اخلاق قانون‌گذاری از منظر اسلام در بنیاد پژوهش‌های آستان قدس رضوی از دیگر‌دستاورد‌هایی است که چشم‌انداز تقویت این پیوند مبارک را روشن‌تر از قبل می‌کند.

در سال جاری، نمایشگاه تخصصی مرکز تحقیقات اسلامی مجلس در محل ساختمان بهارستان برگزار خواهد شد و تلاش ما این است که با مشارکت حوزه علمیه خراسان، مشهدالرضا (ع) میزبان پنجمین کنفرانس بین‌المللی فقه و قانون باشد. پیشنهاد برپایی مدرسه ویژه پارلمانی برای ایجاد آشنایی و توانمندسازی طلاب و فضلای حوزه و دانشگاه و زمینه‌سازی برای نقش‌آفرینی حوزه خراسان در نظام سامان‌دهی فقه‌های مضاف از دیگرمواردی است که در سفر اخیر به مشهدالرضا (ع) به‌دنبال تحقق آن خواهیم بود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->