اقلام پروتئینی مورد نیاز ایام محرم ۱۴۰۴ تامین شد بازگشت ۲۰ هزار نفر از حجاج با پرواز‌های بازگشت هما به کشور (۷ تیر ۱۴۰۴) لینک‌های مشکوک با هدف خالی کردن حساب بانکی را چگونه شناسایی کنیم؟ قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۷ تیر ۱۴۰۴) | دلار رشد کرد فرماندار مشهد: سهمیه آرد نانوایی‌های مشهد در صورت نیاز افزایش می‌یابد قیمت دام زنده اعلام شد (۷ تیر ۱۴۰۴) وزارتخانه‌ها و بانک مرکزی برای حمایت از بازار سرمایه اعلام آمادگی کردند ثبت سفارش واردات حبوبات و چای از امروز (۷ تیرماه ۱۴۰۴) آغاز می‌شود پرواز‌های فرودگاه مهرآباد و امام (ره) چه زمانی برقرار می‌شود؟ | فعالیت ایرلاین‌های خارجی در کشورمان به روال قبل برمی‌گردد علت توقف معاملات ۲ شرکت بزرگ خودروساز در بورس امروز چیست؟ (۷ تیر ۱۴۰۴) صادرات نفت ایران به چین شدت گرفت ریزش قیمت طلای جهانی در پی توافق تجاری آمریکا و چین (۷ تیر ۱۴۰۴) بررسی بازار ارز‌های دیجیتال (۷ تیر ماه ۱۴۰۴) شروع ریزشی بورس پس از دو هفته تعطیلی (۷ تیر ۱۴۰۴) + نمای بازار قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد (۷ تیر ۱۴۰۴) | تداوم روند کاهش قیمت میوه تخصیص وام قرض‌الحسنه به واحد‌های تخریب‌شده در حمله رژیم صهیونیستی واریز اعتبار کالابرگ سرپرستان خانوارِ دهک‌های اول تا سوم از امروز (۷ تیر ۱۴۰۴) فریب ادعای هک حساب بانکی را نخورید حقوق خردادماه بازنشستگان نیرو‌های مسلح واریز شد بازار سرمایه از شنبه (۷ تیر ۱۴۰۴) فعالیت عادی خود را از سر خواهد گرفت سقوط ارزش دلار در جهان به پایین‌ترین رقم در ۳ سال اخیر (۶ تیر ۱۴۰۴) سقوط هفتگی ۱۲ درصدی قیمت نفت (۶ تیر ۱۴۰۴) معاون وزیر جهاد کشاورزی خبر داد: تکلیف قانونی برای خودکفایی ۹۰ درصدی در محصولات اساسی تمدید مجدد لغو پرواز‌های داخلی و خارجی در شمال، جنوب و غرب کشور تا ساعت ۱۴ فردا (۷ تیرماه ۱۴۰۴) شرایط استفاده از برق برای استخراج رمزارز در کشور تسهیل می‌شود طلای جهانی در مسیر کاهش قیمت (۶ تیر ۱۴۰۴) ذخایر ارزی و تجارت خارجی کشور مطلوب است | جنگ هیچ مشکلی برای تولید و تجارت کشور ایجاد نکرد افزایش ۰.۶ درصدی نرخ تورم سالانه در خرداد ماه ۱۴۰۴ بیمه مرکزی: سازوکار ارزیابی خسارت خودرو‌های آسیب‌دیده به زودی اعلام می‌شود
سرخط خبرها

رئیس اتاق بازرگانی خراسان رضوی: رویکرد‌های اجرایی در اسناد آمایش سرزمینی دیده شود

  • کد خبر: ۳۰۶۵۰۷
  • ۰۱ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۸
رئیس اتاق بازرگانی خراسان رضوی: رویکرد‌های اجرایی در اسناد آمایش سرزمینی دیده شود
رئیس اتاق بازرگانی خراسان رضوی گفت: ضروری است مطالعات سند آمایش سرزمینی استان خراسان رضوی به دلیل قدیمی بودن آن، مورد بازنگری قرار گیرد. در متن اسناد توسعه‌ای، رویکرد‌های اجرایی باید دیده شود.

به گزارش شهرآرانیوز، محمدرضا توکلی زاده با اعلام این خبر، اظهار کرد: نگارش اسناد توسعه‌ای به تنهایی نمی‌تواند بستری برای رشد و تحول اقتصادی فراهم آورد و توجه به نگاه اجرایی در فرآیند تدوین و اصلاح این اسناد، امری ضروری و اجتناب‌ناپذیر است. ضروری است مطالعات سند آمایش سرزمینی استان خراسان رضوی به دلیل قدیمی بودن آن، مورد بازنگری قرار گیرد. در متن اسناد توسعه‌ای، رویکرد‌های اجرایی باید دیده شود.

ظرفیت‌های بالقوه استان مورد بی‌توجهی هستند

وی افزود: باید توجه داشت که برنامه آمایش در مواردی باید محدودیت‌ها را نیز در کنار ظرفیت‌ها مدنظر قرار دهد. برای مثال در این سند، به برخی پتانسیل‌های مهم استان خراسان رضوی، از جمله موقعیت ویژه مرزی، ظرفیت‌های گردشگری مذهبی به‌واسطه وجود حرم مطهر حضرت رضا (ع) و زیرساخت‌های صنعتی، توجه مطلوبی صورت گرفته است، با این وجود، به نظر می‌رسد که برخی دیگر از ظرفیت‌ها یا حتی چالش‌های بنیادین و راهبردی استان کمتر محور تمرکز بوده است.

رئیس اتاق بازرگانی خراسان رضوی ادامه داد: در بسیاری از استان‌ها از جمله در خراسان رضوی، ایجاد تعادل میان فعالیت‌های انسانی و توسعه‌ای با ظرفیت‌های محیط زیستی و منابع انرژی، موضوع مهمی است که سیاست‌گذار باید برای آن برنامه تعریف کند. یک نکته مهم در مطالعات آمایشی، بزرگی ابعاد آن است درحالی‌که در بعضی بخش‌ها به رویکرد‌های اجرایی‌تر و عملیاتی‌تر و حتی در مواردی، کوچک مقیاس‌تر نیازمندیم.

پیشنهاد‌هایی برای بازنگری سند آمایش سرزمینی

توکلی‌زاده با بیان اینکه نخستین گام برای بازنگری مؤثر، جلب مشارکت گسترده نخبگان علمی، فعالان اقتصادی و نمایندگان بخش خصوصی در این فرآیند اس، گفت: چنین مشارکتی می‌تواند اسناد توسعه‌ای را از گفتمان آرمانی مرسوم خارج کرده و به سمت واقع‌گرایی و اجرایی شدن سوق دهد.

وی افزود: اگر این سند بخواهد افق بلندتری همچون ۱۴۲۴ را مدنظر قرار دهد، قطعاً نیازمند مطالعات تکمیلی است تا مشخص شود که باید برای آینده چه کرد؟ به بیان بهتر، باید یک پیوست و یا مطالعات مبتنی بر آینده‌پژوهی انجام بگیرد و در آن سیر تغییرات در بخش‌های مختلف اقتصادی نیز مدنظر باشند. البته باید توجه داشت که شرایط سیاسی و منطقه‌ای، برنامه‌ریزی‌های بلندمدت را دشوار می‌سازد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->