ابهامات حذف دهک‌بندی ایثارگران رفع شد آیت‌الله عبدالله جوادی آملی: رضایت به فعل باطل، هم‌تراز انجام آن است فراخوان ثبت‌نام در «طرح ملی انسان مسئول» ویژه ماه مبارک رمضان، منتشر شد ریزش کاشی‌کاری‌های مسجد تاریخی سید اصفهان چهره سال همایش ملی سلامت معنوی اسلامی شناخته شد علی غلام آزاد، راهی مسابقات بین‌المللی قرآن الجزایر شد وزیر آموزش و پرورش: آسیب‌های دانش‌آموزان و دانشجویان از باورهای اعتقادی متناقض نشئت می‌گیرد درس‌نامه زندگی با آیه‌ها ویژه ماه مبارک رمضان روانه بازار شد رویداد ملی طبا، بستری برای درآمدزایی طلاب آیت‌الله علم‌الهدی: حوزه‌های علمیه خواهران، مولود انقلاب است | ضرورت تقویت رویش‌ها در جریان طلبگی خواهران ۷۲ زندانی حافظ کل قرآن شدند فراخوان انتخاب شعار نمایشگاه قرآن منتشر شد معاون سیاسی سپاه در مشهد: وضعیت سوریه به‌زودی تغییر می‌کند | شگفتانه‌های جدید از قدرت مقاومت در راه است مشهدالرضا (ع)، میزبان گردهمایی اساتید بسیجی حوزه‌های علمیه خواهران | فرهنگ، علم و تبلیغ، سنگر اصلی بسیج تأخیر طولانی پروازهای عمره و مشکلات جدی برای زائران خانه خدا کرونای ترک نماز! بررسی آثار حسادت بر سبک زندگی انسان بر اساس باورهای دینی | آتشی که خرمن زندگی را می‌سوزاند ویدئو | روایتی از طبخ غذا برای آوارگان سوری و لبنانی توسط مشهدی‌ها در آن سوی مرزها فرمانده سپاه امام رضا (ع)، درگذشت همسر شهید برونسی را تسلیت گفت «هُنر گمنامی»؛ رویدادی هنری برای تجلیل از مدافعان امنیت
سرخط خبرها

حواسمان به لقمه‌هایی که برای خود می‌گیریم باشد

  • کد خبر: ۳۰۶۵۷۷
  • ۰۱ دی ۱۴۰۳ - ۱۶:۴۶
حواسمان به لقمه‌هایی که برای خود می‌گیریم باشد
قدیم‌ها ارزش داشت که لقمه‌ها شناسنامه داشته باشد. خیلی ارزش داشت که لقمه، هم حلال به دست آید و هم حلال صرف شود.

قدیم‌ها ارزش داشت که لقمه‌ها شناسنامه داشته باشد. خیلی ارزش داشت که لقمه، هم حلال به دست آید و هم حلال صرف شود. به همین خاطر بود که افراد سرشان را بالا می‌گرفتند و می‌گفتند ما سر سفره پدر بزرگ شده‌ایم. یعنی نطفه لقمه‌ها هم مثل خود افراد مشخص بود. همین هم افراد را صاحب حرمتی می‌کرد که خود به حسن رفتار حریمبانی‌اش می‌کردند.

چند روز پیش از کسی شنیدم، سر سفره پدر بزرگ شده‌ایم که مو را از ماست می‌کشید. گفتم، قابل احترام است این حساب و حسابرسی. محترم است پدری که مو را از ماست می‌کشید. این خیلی خوب است، اما باید توجه داشت که امروزه، لقمه فقط آن نیست که می‌پیچیم و در دهان می‌گذاریم. فقط از جنس کباب لقمه نیست. در نگاه کامل‌تر می‌توان گفت لقمه جنبه‌های متعدد دارد. 

لقمـــــــه می‌تواند لقمه زبان باشد، می‌تواند لقمه زبانِ بدن باشد. همین body language که این روز‌ها از آن فراوان حرف زده می‌شود. از قضا گرفتاریِ این لقمه‌ها فراوان در فراوان‌تر هم هست. بی‌حسابش را مکتوب هم می‌کنیم. حرامش را پُست می‌گذاریم. حواسمان نیست لقمه حرام می‌تواند سوء‌ظن باشد که نگاه ما را نسبت به دیگران تحت‌تأثیر خویی شیطانی تغییر می‌دهد. لقمه حرام می‌تواند در نگاه بسته‌بندی شود و از چشم چنان بجوشد که چشمه‌های جان را بخشکاند. 

این که سر سفره لقمه‌ها پاک باشد بسیار مهم است، اما مهم‌تر این است که حواسمان به همه چیز رفتار و گفتار و حتی اشارت‌هایمان هم باشد. لقمه حرام دیدگان هم تنها به چرای چشم در مزرعه نامحرم خلاصه نمی‌شود، کنایه‌های چشم و ابرو که به تحقیر افراد و تخفیفِ گفته‌هایشان می‌انجامد هم همین حکم را دارد. این لقمه‌ها اگر مراقبت نشود به لقمه روح تبدیل می‌شود. از لقمه‌های آتش و پاره‌های اخگر هم غیرِ آتش نمی‌زاید و جز جهنم نمی‌آفریند. 

ما به یک سیستم محاسباتی تمام‌ساحتی نیاز داریم. چیزی مثلِ «FATF» که با رصد دقیق راه را بر نابایستگی‌ها ببندد. منتهی نه «FATF» غربی‌ها که با استاندارد‌های آنها تنظیم شده است و گاه جای حق و باطل را عوض می‌کند. یک سامانه محاسبه‌گر دقیق که حساب پیچش مو را هم داشته باشد. یک نرم‌افزارِ کلمات و کنایات و رفتار که در جای خود، هم یک ضرورت ایمانی و اخلاقی است. باید مشخص شود کلام از کجا آمده و چه شناسنامه‌ای دارد. 

پشت کنایه‌ها چه هدفی خوابیده است که چشم و ابرو را بیدار می‌کند. باید معلوم باشد کلمات و حتی کنایات کجا ادا می‌شود. برجانشینی کلمات و بهنگامی اشارت، یک نیاز اصلاحی است برای آدم‌ها. به‌ویژه در دنیایی که پلتفرم‌ها و نرم‌افزار‌ها آن را مدیریت می‌کنند. اکسپلور، سلیقه‌ها را جهت می‌دهد. ما به مراقبتی تمام‌ساحتی نیاز داریم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->