به گزارش شهرآرانیوز؛ سفر به استانهای کشور برای بررسی و رسیدگی به چالشهای موجود از نزدیک، یکی از اقدامات برجسته شهید سید ابراهیم رئیسی در طول ۳۳ماه خدمت او به شمار میرود. این رویکرد که بهعنوان یکی از نقاط قوت عملکرد او شناخته میشود، نشاندهنده توجه ویژه به مسائل منطقهای و تلاش برای حل مشکلات مردم از نزدیک بود.
رئیس دولت سیزدهم در مدت فعالیت خود ۴۹سفر استانی انجام داده که ماحصل این سفرها، تصویب حدود ۳۰۰هزار میلیارد تومان بودجه بوده است. در این میان سهم خراسان رضوی یک سفر با مجموع اعتبارات مصوب ۳۲هزار و ۶۱۵ میلیارد تومان است.
حالا سرنوشت مجموعه تعهدات سفرهای استانی رئیسجمهور به خراسان رضوی در دولت سیزدهم چه خواهد شد؟ قبلا نیز این سؤال در نشست خبری شهریورماه سازمان مدیریتوبرنامهریزی استان از رئیس این سازمان پرسیده شد و نتیجه آن، گزارشی خبری با عنوان «سرنوشت نامعلوم بودجه سفرهای استانی» بود که منتشر شد.
اکنون با گذشت حدود چهار ماه، این سؤال را بار دیگر از رئیس سازمان مدیریتوبرنامهریزی استان پرسیدیم. سیدجمالالدین حسینی به شهرآرا گفت: آن بخش از بودجه که مربوط به تعهدات استانی بوده، انجام شده، اما تعهدات ملی همچنان باقی مانده است.
او درباره جزئیات مجموع اعتبارات مصوب سفرهای استانی افزود: از ۳۲هزار و ۶۱۵ میلیارد تومان اعتبار مصوب، ۱۰هزار و ۱۸۹ میلیارد تومان مربوط به سازمان برنامهوبودجه کشور بوده، ۶۳۱میلیارد تومان تعهد سازمان در استان بوده و ۲۱هزار و ۷۳۶ میلیارد تومان مربوط به سایر منابع از جمله مسئولیتهای اجتماعی وزارت نفت، سهم وزارتخانههای مختلف، تسهیلات بانکی و... است.
رئیس سازمان مدیریتوبرنامهریزی استان با تأکید بر اینکه سرنوشت اعتبار این سفرها هنوز تعیین تکلیف نشده است افزود: در این زمینه نامهنگاریهایی انجام شده، اما هنوز پاسخی دریافت نشده است.
حسینی با اشاره به اینکه در میزان پرداخت اعتبارات سفرها هنوز تغییری نداشتهایم اظهار کرد: از مجموع این ارقام، ۱۸هزار و ۲۵۵ میلیارد تومان مانده تعهدات است که بخش مهم آن مربوط به تسهیلات است. بهصورت جزئیتر، باید گفت که از مجموع تعهدات سازمان برنامهوبودجه کشوری حدود ۵۰درصد آن باقیمانده و از سایر منابع ۱۲هزار و ۷۰۵ میلیارد تومان مانده تعهدات داریم.
درباره میزان تخصیص بودجه تملک داراییهای سرمایهای (یا بهقول معروف عمرانی) نیز او اعلام کرد: تاکنون ۱۶.۱درصد از این اعتبارات تخصیص یافته است. با توجه به صحبتهای پیشین او، مجموع بودجه تملک داراییهای سرمایهای در بودجه ۱۴۰۳ معادل ۷ هزار و ۵۰۰میلیارد تومان بوده است که یک حسابوکتاب ساده نشان میدهد که تاکنون حدود هزار و دویست میلیارد تومان از بودجه عمرانی تخصیص یافته است.
رئیس سازمان مدیریتوبرنامهریزی استان افزود: درباره این میزان تخصیص، باید گفت که معمولا تخصیصهای مربوط به بودجههای تملک داراییهای سرمایهای از شهریور آغاز میشود. در سال گذشته نیز اولین تخصیص ما در شهریور بوده است، چون هنوز پروژهها در حال جذب بودجه ۱۴۰۲ هستند. همچنین به گفته او، میزان تخصیص بودجه هزینهای نیز معادل ۸۲.۳ درصد بوده است. (بدیهی است که تخصیص بودجه هزینهای بهروز است.)