شنبه و یکشنبه (۱۶ و ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) در یزد به‌دلیل قطع‌بودن آب تعطیل شد انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند برقراری ۷۲۸۰۰۰ تماس با اورژانس در نوروز توصیه‌های ایمنی برای سیزده بدر | در این مکان‌ها مستقر نشوید تصادف‌های صبح سیزده‌بدر در مشهد؛ ۱۴ مصدوم در دو حادثه رانندگی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) معرفی ۲۲ هزار مرکز غیر بهداشتی به مراجع قضایی ۱۳ فروردین، بهانه‌ای برای آشتی با طبیعت است | مشهد، پرچمدار ترویج فرهنگ احترام به طبیعت باشد جان باختن ۷۴۷ مسافر نوروزی در ۱۸ روز استقرار ۳۹ آمبولانس و موتورلانس در بوستان‌های خراسان‌رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) گذراندن زمان در طبیعت، فواید بسیاری در حفظ سلامت روان دارد تولد نوزاد با وزن حدود ۴کیلو و ۹۰۰ گرم در قوچان  (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) ورود سامانه بارشی جدید از جمعه (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) ۱۳ فروردین، از افسانه پوریم تا جشن طبیعت ماهی های قرمز را فردا در رودخانه ها رها نکنید!+ویدئو تردد از تهران به شمال ممنوع شد (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) مقصران سانحه واژگونی اتوبوس کرمان _ مشهد شناسایی شدند ماجرای فرود اضطراری هواپیمای کویتی در فرودگاه زاهدان چه بود؟ ترافیک سنگین در جاده‌های شمال (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) شمار جان‌باختگان ناشی از تصادفات در نوروز ۱۴۰۴، به ۷۰۴ نفر رسید (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) پایان گروگان‌گیری پدر آیسان اسلامی بلاگر معروف پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی برای ۱۲ و ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ یک کنشگر محیط زیست: مردم در سیزده‌به‌در، جز ردپا چیزی در طبیعت باقی نگذارند آغاز موج بازگشت مسافران نوروزی | احتمال اعمال محدودیت‌های مقطعی در محور‌های شمالی پیش‌بینی بارش باران قابل ملاحظه در برخی نقاط کشور (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) کاهش ۱۵ درصدی آمار فوتی‌ها در تصادفات نوروزی خراسان رضوی (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) سه تصادف پیاپی در خراسان رضوی با ۱۶ مصدوم | ۲ مصدوم با بالگرد به بیمارستان منتقل شدند (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) توضیحات رئیس پلیس راهور فراجا درباره حادثه اتوبوس کرمان-مشهد آمار تلفات زلزله میانمار از ۲ هزار نفر عبور کرد بازگشایی دوطرفه جاده کرج - چالوس (۱۱ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

خانواده فاطمی، مقدمه جامعه‌سازی

  • کد خبر: ۳۰۶۶۵۳
  • ۰۲ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۹
خانواده فاطمی، مقدمه جامعه‌سازی
در شرایطی که دشمنان ملت برای گسترش طلاق، عادی‌سازی روابط غیرازدواج و تضعیف این نهاد مقدس تلاش جدی دارند، تقویت این نهاد الهی باید در اولویت همه برنامه‌ریزی‌های فرهنگی باشد.

ذکر فضائل زهرای مرضیه (س) سرفصل هزاران منبر، خطابه و یادداشت است؛ اما در مجال، شایسته است به فراز خاصی از سیره فاطمه اطهر (س) در حوزه خانواده بپردازیم. خانواده فاطمی، نیاز جدی جامعه امروز ماست. در شرایطی که خانواده به‌شدت درمعرض تهدید و تزلزل قرار دارد و دشمنان ملت برای گسترش طلاق، عادی‌سازی روابط غیرازدواج و تضعیف این نهاد مقدس تلاش جدی دارند، تقویت این نهاد الهی باید در اولویت همه برنامه‌ریزی‌های فرهنگی باشد.

من می‌توانم به صراحت ادعا کنم که اگر خانواده درست شد، جامعه ما قطعا درست می‌شود. می‌خواهیم جامعه حس نوع‌دوستی داشته باشد، گذشت کند و به‌سمت تعالی راه یابد، باید خانواده فاطمی و قرآنی و الهی شود. 

هیچ بنایی در اسلام پیش خدا محبوب‌تر از ازدواج نیست؛ زیرا ازدواجی که مقارن با محبت، تکریم، سازگاری، بردباری، احترام متقابل و گذشت باشد، امت‌سازی می‌کند. بحث بنده در این یادداشت در رابطه با اصل معنویت در سیرت فاطمی است که اگر تحقق پیدا کرد و در خانواده‌های ما نهادینه شد، همه فراز‌های دیگر و کمالات اخلاقی همچون وفای به عهد، امانتداری، صداقت و محبت را حاکم می‌کند. 

معنویت یعنی چه؛ یعنی اهمیت‌دادن خانواده‌ها به جنبه‌های غیرمادی و حاکم‌شدن ارزش‌های اسلامی در کانون خانواده و اگر این اصل اجرا شد، هم سلامت روان را به‌همراه می‌آورد و هم سلامت جسم و اقتصاد و روابط اجتماعی را تضمین می‌کند. نباید ما در رابطه با حضرت زهرا (س) منحصر در نمایشگاه مظالم و غربت حضرت باشیم. اگرچه این هم لازم است، اما سیره فاطمی یعنی اخلاق حضرت را نه‌فقط بانوان و مادران بلکه آقایان و پدران هم در رفتار خود لحاظ کنند. 

همین که خانواده‌ها به نماز و روزه و خمس و دیانت، خو کنند، فرزندانی از این نهاد به جامعه صادر می‌شوند که در صورت کسب تخصص، تعهد نیز در آنان نهادینه است. آن وقت این فرزندان نمی‌توانند جامعه را به تعالی برسانند؟ البته که می‌توانند. قرآن کریم به‌صراحت تأکید می‌کند خانواده‌ای که سه روز پیاپی، طعام افطار خود را به مسکین و یتیم و اسیر می‌بخشد، بهشت در انتظار آن است و این نشانه آشکار همین معنویت‌گرایی در خانواده فاطمی است. 

معنویت که حاکم شد و زوجین به سیره زهرای‌اطهر (س) ممارست پیدا کردند، معادترسی برای آنها ایجاد می‌شود و آن زمان است که آقای خانه مال حرام به سفره نمی‌آورد، خانم خانه از خیانت پرهیز می‌کند و نسلی هم که از این نهاد مقدس تربیت می‌شود، ادامه دهنده همین طریقت الهی خواهد بود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->