گرانی لبنیات ادامه دارد پیش‌بینی قیمت دلار برای پنجشنبه ۲۷ شهریور ۱۴۰۴ قیمت هر کیلو شمش طلا در بورس کالا بعد از یک ماه به ۱۱.۷ میلیارد تومان افزایش یافت (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) پیش‌‌بینی قیمت طلا و سکه پنجشنبه ۲۷ شهریور ۱۴۰۴ نمایشگاه مشهد، آوردگاه ارتباط بی‌واسطه تولیدکننده و خریدار | بیست‌وچهارمین نمایشگاه عرضه مستقیم کالا آغازبه‌کار کرد نظام بانکی چطور ترمزِ جهش تولید مسکن را کشید؟ قانون مالیات بر خانه‌های خالی به بازار مسکن کمک نکرد مدیرکل امور مالیاتی خراسان رضوی: تایید فرم تبصره ۱۰۰ و پرداخت مالیات با پیام‌رسان‌های داخلی ممکن شد قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) | تغییر محسوس قیمت‌ها وزیر جهاد کشاورزی: قیمت گوشت قرمز در اختیار ما نیست و مربوط به بازار است قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) | ثبات قیمت‌ها افزایش ۳۰۰ درصدی قیمت میوه از باغ تا دست مشتری قیمت بلیت هواپیما اوج گرفت (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) افشای راز ۲۰ میلیارد دلاری که در سال گذشته به اقتصاد برنگشت جلسه شورای عالی کار باید فوراً تشکیل شود تا قدرت خرید کارگران جبران شود اتحادیه طلا درباره سکه‌های پارسیان جعلی در بازار هشدار داد سخنگوی صنف جایگاهداران: راهی جز واردات برای تأمین بنزین سوپر وجود ندارد کوچک‌تر‌های بورس به‌ پا خاستند | ازدست‌رفتن حمایت ۲.۶ میلیون واحدی (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) شرط سامانه جامع تجارت برای سرمایه‌گذاران خارجی: به ازای وارد کردن هر خودرو، در ایران ۳۰۰ هزار دلار سرمایه‌گذاری کنید ۹۷ درصد از کارگاه‌های کارگری امن نیستند سکه‌های پارسیان گران شدند (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) + جدول قیمت علت اصلی گرانی گوشت و مرغ، نبود پیش‌بینی در واردات نهاده‌های دامی است قیمت طلا در بازار‌های جهانی امروز (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) اعلام شد ادامه رشد ورود سرمایه‌گذاران جدید به بازار سرمایه تولید وانت‌بار جدید در خراسان رضوی تأییدیه استاندارد گرفت سهم ۴۷ درصدی بیمه‌های تکمیلی از بازار | جیب مردم، قربانی هزینه‌های درمان تالارهای عروسی در حال ورشکست شدن هستند تأمین سوخت ژنراتور‌های تولید برق صنایع با ۳۰ برابر قیمت رشد قیمت طلا به کانال بالاتر در مشهد (۲۶ شهریور ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

انبوه‌سازان لاکچری‌ساز بلای جان بازار مسکن

  • کد خبر: ۳۰۶۷۲۴
  • ۰۲ دی ۱۴۰۳ - ۱۳:۵۸
انبوه‌سازان لاکچری‌ساز بلای جان بازار مسکن
عضو شورای مرکزی نظام مهندسی ساختمان گفت: گرایش انبوه‌سازان به سمت لاکچری‌سازی است.

به گزارش شهرآرانیوز، سعید یزدانیدر واکنش به اظهارات دبیر کانون سراسری انبوه‌سازان مبنی بر این‌که سازمان نظام مهندسی ساختمان مانع تولید مسکن است، اظهار کرد: طبق تعریفی که در تمام جهان پذیرفته‌ایم، انبوه‌ساز شخص حقیقی یا حقوقی است که تولید مسکن انبوه با استاندارد‌های نوین را انجام می‌دهد. ما کاری به کانون انبوه‌سازان نداریم. اما بیایید عملکرد انبوه‌سازان که به نوعی مدعی انبوه‌سازی مسکن در کشور هستند را در طرح‌های تولید انبوه بررسی کنیم.

وی ادامه داد: همانگونه که می‌دانید در ایران اگر از مسکن پاک دهه شصت عبور کنیم، ۳ نوع مسکن داشتیم؛ مسکن مهر در زمان دولت آقای احمدی‌نژاد، اقدام ملی در زمان دولت آقای روحانی و نهضت ملی مسکن در زمان دولت شهید آیت‌الله رئیسی.

وی افزود: حال، بیایید این مسکن‌ها را با آمار و ارقام مقایسه کنیم و ببینیم آیا انبوه‌سازان در کل کشور، بیش از یک درصد از مسکن انبوه را در این سه قالب ساخته‌اند یا خیر؟ اگر چنین نیست و بیشتر از یک درصد بوده، بگویند این واحد‌ها کجا‌ها هستند و کجا این کار را انجام داده‌اند؟ آیا مانند دولت و ملت کمک کرده‌اند و در این پروژه‌ها مشارکت داشته‌اند؟

عضو شورای مرکزی نظام مهندسی ساختمان بیان کرد: متاسفانه، گرایش انبوه‌سازان به سمت لاکچری‌سازی است. اینها به جای انبوه‌سازی، دارند سازه‌های لاکچری می‌سازند، چون درآمد آنجا بیشتر است. یعنی سودی که یک ساختمان لاکچری در نقاط مطلوب شهر، مخصوصاً در شمال شهر و مناطق اقتصادی شهر به ارمغان می‌آورد، بسیار بیشتر از سودی است که ممکن است از تولید مسکن انبوه حاصل شود. به همین دلیل، بسیاری از این دوستان در همین مناطق مشغول فعالیت هستند.

یزدانی یادآور شد: این قاعده در کل کشور نیز وجود دارد و هیچ استثنایی نمی‌توان مشاهده کرد. این نوع ساخت و ساز هم نه تنها مشکلی از مسکن را حل نمی‌کند، بلکه حتی باعث تورم در بخش مسکن هم شده است، چرا که قیمت مسکن در مناطق کمتر برخوردار شهر، تابعی از قیمت مسکن در مناطق لوکس شهر است.

وی در ادامه به مثالی اشاره کرد و افزود: به‌عنوان نمونه اگر در بالای شهر تهران، آپارتمانی ۲۰۰ میلیون تومان باشد، در مرکز شهر ممکن است حدود ۸۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان و در پایین شهر ۵۰ درصد کمتر از این قیمت باشد. این بدین معناست که قیمت‌ها در مناطق مختلف تابعی از قیمت‌های مناطق گران‌قیمت شهر هستند. وقتی انبوه‌سازان بیشتر در مناطق گران‌قیمت شهر سرمایه‌گذاری می‌کنند، عملاً قیمت مسکن را برای کسانی که می‌خواهند تمامی سرمایه زندگیشان را صرف خرید یک سرپناه در مناطق کمتر برخوردار کنند، بالا می‌برند.

عضو شورای مرکزی نظام مهندسی ساختمان تاکید کرد: بنابراین فعالیت برخی از این انبوه‌سازان، متاسفانه نه تنها مشکلی از مسکن کشور ما را حل نکرده، بلکه مشکلی جدید به مشکلات مسکن اضافه کرده است. این مشکل هم چیزی نیست جز افزایش بی‌رویه قیمت‌ها.

تولید مسکن اولویت نیست

دبیر کانون سراسری انبوه‌سازان نیمه ماه قبل درباره عملکرد سازمان نظام مهندسی ساختمان گفته بود: باید یادآوری کنیم شرایط تولید مسکن مدت‌هاست مطلوب نبوده است. سازمان‌های نظام مهندسی ساختمان هم در این مسیر به‌درستی همگام نبوده و مشکلاتی را ایجاد کرده‌اند که باید به آنها رسیدگی شود. متأسفانه، مسائل اصلی در این میان نادیده گرفته شده‌اند.

فرشید پورحاجت با تاکید بر این‌که موضوع تولید مسکن در کشور به‌عنوان محرک اصلی اقتصاد باید در اولویت قرار گیرد، تصریح کرد: متأسفانه، توجه کافی به مسائل تولید نشده و نمایندگان مجلس شورای اسلامی باید به‌طور جدی‌تری به مشکلات این حوزه بپردازند.

دبیر کانون سراسری انبوه‌سازان گفت: قرار است انتخابات هیئت مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور دی‌ماه امسال برگزار شود؛ باید تأکید کرد نباید در این مسائل مداخله می‌کردیم. انتخابات تخصصی کشور در چارچوب تصمیمات تخصصی صورت گرفته و تعویق آن اقدام درستی بود. نباید وقت مجلس و وزرا درگیر مسائل حاشیه‌ای شود.

پورحاجت یادآور شد: سال ۷۴ سازمان نظام مهندسی ساختمان برای توسعه صنعت ساختمان تشکیل شد. سؤال اینجاست که آیا سازمان مذکور در طول این سال‌ها توانسته برنامه‌ریزی موثر برای آحاد جامعه داشته باشد؟ آیا این سازمان در این مدت که وجوه ناصواب را از مردم دریافت کرده، آنها را بازگردانده است؟ این مسائل باید مورد بررسی قرار گیرند و در نهایت باید دید که آیا عملکرد این سازمان قابل دفاع است یا خیر.

وی تصریح کرد: این بحث‌ها نیازمند توجه جدی است، چرا که موضوع مربوط به صنف، حرفه و تخصص است و باید در جهت بهبود وضعیت بنگاه‌های اقتصادی و تولیدی در کشور گام‌های مؤثری برداشته شود.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->