«حماسه اکبر» در عرصه میدان شهدای مشهد + فیلم انتظار بدون معرفت راه به کوفه می‌برد واکنش وزیر فرهنگ به بسته شدن مرکز اسلامی هامبورگ + عکس آغازبه‌کار پویش بزرگ مردمی «حرکت» با هدف ترویج سیره اهل‌بیت(ع) در جامعه (۴ مرداد ۱۴۰۳) آغاز مسابقات بین‌المللی «جایزه بریکس قرآن کریم» در کازان + فیلم و تصاویر یک صلوات، کرایه راننده تاکسی بود ز دریای کراماتت شده دامانِ صحرا‌ تر درباره محمدعلی الهامی نیا، قدیمی‌ترین استاد کاشی کاری حرم مطهر رضوی مبارک سفری از بخارا تا مشهدالرضا(ع) بررسی فلسفه و آثار زیارت در متون دینی جزئیاتی از ثبت‌نام زائران اربعین در خراسان‌رضوی (۳ مرداد ۱۴۰۳) | اعزام کاروان‌های عتبات پیش از اربعین متوقف می‌شود افتتاح دومین دوره مدرسه دارالعلم در دانشگاه علوم اسلامی رضوی (۳ مرداد ۱۴۰۳) ۱۴۰۰ مشهدی برای شرکت اردوی راهیان نور مناطق غرب ثبت نام کردند رونمایی از سه نسخه خطی نفیس «اللُهوف سید بن طاووس» در حرم رضوی ساختار‌های اجتماعی باید با فرهنگ رضوی همسو شوند تقدیر از برگزیدگان دومین دوره جایزه بین‌المللی خوش‌نویسی «یاس یاسین» احداث سایه‌بان‌های جدید در مسیر‌های پرتردد حرم‌ امام‌رضا(ع) چرا تولی و تبری شرط نجات است؟
سرخط خبرها

آستان قدس رضوی از نسخ خطی امام صادق (ع) رونمایی کرد

  • کد خبر: ۳۰۷۲۲
  • ۲۷ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۳:۱۶
  • ۱
آستان قدس رضوی از نسخ خطی امام صادق (ع) رونمایی کرد
کتابخانه آستان قدس رضوی از مجموعۀ نسخه‌های خطی نفیس امام جعفر صادق (ع) در گنجینۀ رضوی در فضای مجازی رونمایی کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، مسئول امور مخازن کتب خطی کتابخانۀ مرکزی آستان قدس رضوی گفت: در مخزن کتب خطی آستان قدس رضوی ۱۴۳ نسخۀ خطی مربوط به امام صادق (ع) به زبان‌های عربی و فارسی با موضوع‌های اخبار، احادیث، ادعیه، عقاید، اخلاق و کلام نگهداری می‌شود که "مصباح الشریعه و مفتاح الحقیقه"، "توحید مفضّل" و کتاب "الإهلیلجه" مربوط به قرن ۱۱ هجری قمری، نسخی هستند که در این برنامه معرفی می‌شوند.

 

سیدمحمدرضا فاضل هاشمی در ادامه بیان کرد: قدیمی‌ترین نسخۀ آستان قدس مربوط به امام صادق (ع) کتاب "مصباح‌الشریعه و مفتاح‌الحقیقه" منسوب به ایشان عنوان است؛ این نسخه که در سال ۱۰۴۴ قمری توسط ابن‌خواجۀ مازندرانی کتابت و در سال ۱۳۸۲ خورشیدی توسط حجت‌الإسلام غروی وقف آستان رضوی شده است، دربارۀ سلوک به سوی خداوند و توجه به اوست.



مسئول امور مخازن کتب خطی کتابخانۀ مرکزی آستان قدس رضوی با اشاره به اثر دیگر امام در توحید، ادامه داد: این کتاب را امام صادق (ع) بر "مفضّل‌بن عمر" املا کرد و به خاطر نام روایت‌گر آن، "توحید مفضّل" نام دارد که در ردّ دهریون و اثبات خداوند، جزء بهترین کتاب‌ها به شمار می‌رود و در زمینۀ وجوه حکمت در خلقت گیتی و آشکارکردن اسرار آن است.



هاشمی با بیان این‌که کتابی دیگر منسوب به امام را مفضّل‌بن عمر روایت کرده است، بیان کرد: این اثر که در ضمن بحارالأنوار نیز موجود است، "اهلیلجه" نام دارد و مفضّل که از شاگردان امام بوده، سؤالاتی را از ایشان پرسیده و جواب امام را آورده است. در مقدمۀ بحار آمده که سیاق کتاب‌های توحید مفّضل و اهلیلجه، بر صحت آن‌ها دلالت دارد.



او دربارۀ "اهلیلجه" تصریح کرد: نقل است که در این کتاب، امام دربارۀ شناخت خداوند جل‌ّجلاله به طرزی عجیب و بدیهی با طبیبی هندی مناظره کردند و برای او استدلال آوردند که آن طبیب هندی پس از این مناظره، به الوهیت و یگانگی خداوند اقرار کرد.


برنامۀ رونمایی از این نسخ نفیس، در روز سه‌شبنه ۲۷ خردادماه ۹۹ به دلیل محدودیت‌های کرونایی به صورت غیرحضوری در فضای مجازی و از طریق پورتال کتابخانۀ دیجیتال آستان قدس رضوی برگزار شد.

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۰۱ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۷
0
0
خب‌یک‌نمونه‌هم‌میذاشتین‌می دیدیم!
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->