به‌نام غیرت ناب مدافعان حرم | گزارش شهرآرانیوز از مراسم تشییع پیکرهای مطهر شهدای مشهدی مدافع حرم در مشهد + فیلم آیت‌الله علم‌الهدی: جوهره اصلی مقاومت، ایمان به خداست | ترویج فحشا، راهبرد دشمن برای تضعیف غیرت انقلابی تولیت آستان قدس رضوی: آموزه‌های قرآن را در زندگی عینیت دهیم آثار اجرای عدالت در کلام فاطمه‌زهرا (س) تلاش با چاشنی علم و عشق | با چه کار‌هایی می‌توانیم به امام عصر (عج) نزدیک شویم نشست ادبی «کلمات ملکوت» در مشهد برگزار شد بخش عمده‌ای از شعر فارسی، شعر آیینی است برفی که بر رکوع نشست بنده خدا، عیسی مسیح (ع) | مروری بر روایات به جامانده از امام رضا (ع) پیرامون پیامبری که مبشر بود کربلای ۴؛ این حماسه ماناست پیکر کارمند شهید سفارت ایران در سوریه، پنجشنبه در مشهد تشییع می‌شود سومین اجتماع بزرگ دختران سلیمانی در مشهد برگزار خواهد شد برگزاری جشن تکلیف دانش‌آموزان مشهدی در حرم مطهر امام‌رضا(ع) + فیلم (۴ دی ۱۴۰۳) برگزاری مراسم وداع با پیکر کارمند شهید سفارت ایران در سوریه، در حرم امام‌رضا(ع) لزوم تعامل و همگرایی دستگاه‌های اجرایی ستاد خدمات سفر خراسان رضوی برای خدمات‌رسانی شایسته به زائران رضوی و مسافران نوروزی رابطه تعقل با سخن گفتن امروز را غنیمت بدان! | درباره جایگاه و اهمیت بهره‌مندی از نعمت عمر در کلام اهل‌بیت (ع) وقتی شیطان با «واجب» ما را از عمل به «اوجب» بازمی‌دارد! ۸ زندانی جرائم غیرعمد به همت خادمان بارگاه منور رضوی آزاد شدند
سرخط خبرها

بخش عمده‌ای از شعر فارسی، شعر آیینی است

  • کد خبر: ۳۰۷۳۱۳
  • ۰۵ دی ۱۴۰۳ - ۲۲:۳۰
بخش عمده‌ای از شعر فارسی، شعر آیینی است
مدیرعامل موسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی گفت: بخش عمده‌ای از شعر فارسی، شعر آیینی است و این که ما شعر آیینی را فقط به شعر دینی و مدح و مرثیه حضرات معصومان و بزرگان محدود کنیم، مرتکب جفا شده‌ایم.

به گزارش شهرآرانیوز، در نشست ادبی «کلمات ملکوت» که امشب (۵ دیماه) با حضور جمعی از شاعران آیینی و علاقمندان به ادبیات آیینی و به میزبانی موسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی در مجتمع فرهنگی امام خمینی (ره) منطقه خواجه ربیع مشهد برگزار شد، «امیرمهدی حکیمی» مدیرعامل موسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی گفت: بر اساس آنچه تفحص کرده‌ام، بخش عمده‌ای از شعر فارسی، شعر آیینی است و این که ما شعر آیینی را فقط به شعر دینی و مدح و مرثیه حضرات معصومان و بزرگان محدود کنیم، مرتکب جفا شده‌ایم. شعر آیینی، بسیار فراتر از این است.

وی افزود: بنا نبود در ادبیات و شعر دینی، فقط به مفاهیمی نظیر روضه خوانی و مدح اهلبیت (ع) بپردازیم. هر چند که این کار نیز افتخار بزرگی است، اما بر اساس آنچه که از حضرت رضا (ع) به ما رسیده که فرمودند اگر مردم زیبایی کلام ما را بدانند از ما تبعیت می‌کنند، آیا می‌توان زیبایی کلام را بدون زیبایی در سخن منتقل کرد؟

حکیمی تاکید کرد: هنر است که آن زیبایی کلام را به زیباترین وجه منتقل می‌کند و اگر شعر آیینی به این نکته نپردازد و در آن به انتقال مضامین قرآن و روایات حضرات معصومان توجه نکند و خود را در دایره مدح و ثنا یا توصیف و ... محدود کند، شعر آیینی مرتکب جفایی بزرگ شده است.

وی افزود: آیا شعرایی مانند سعدی و حافظ، شاعر آیینی نیستند؟ مگر نه این که به استناد به سخن استاد فروزانفر در «سخن و سخنوران» شعر فردوسی در فرم و محتوا وامدار قرآن و روایات است؟ اگر چنین است، پس شعر او گرهی به مذهب و آیین و دین دارد.

حکیمی در پایان ابراز امیدواری کرد که برگزاری اینگونه جلسات، دریچه‌هایی به روی این حوزه باز کند و شعر را درگیر انتقال مفاهیم به جامعه کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->