بازدید ۵۷ هزار و ۴۰۰ نفر از گنجینه‌های حرم مطهر رضوی در نوروز ۱۴۰۴ پذیرش طلاب نخبه در مدرسه عالی فقه و اصول امام حسین(ع) + شرایط پذیرش پذیرش رشته فرهنگ و ارتباطات در دانشگاه باقرالعلوم(ع) ادامه پویش «همه هست آرزویم» و نیت ختم صلوات برای فرج امام زمان (ع) تا پایان سال ۱۴۰۴ نمازی با ارزش بی‌شمار | مروری بر آثار و برکات نماز جماعت برگزاری رویداد ملی «سفینةالنجاة۳» با حضور بیش از هزار هنرمند در مشهد استفاده از ظرفیت مساجد در مجازات‌های جایگزین وضعیت اسفناک قرآن‌های تاریخی در موزه ملی ایران آغاز رقابت بزرگ طراحی لباس ورزشی با محوریت هویت رضوی پایان عمره ایرانیان و آغاز زودهنگام برنامه‌ریزی برای حج تمتع تخریب بقیع، زخمی بر دل تاریخ اسلام | ماجرای دو موج تخریب به روایت پژوهشگر تاریخ و تمدن اسلامی «اقتدار در آسمان» و «تبلیغ در بند اسارت» روانه بازار نشر شدند معاون سیما: بدون معارف رضوی، نمی‌توان در رسانه ملی برنامه‌ریزی کرد برنامه‌ریزی برای عمره زمینی از استان خوزستان پیکر سرباز وظیفه، مهدی گلشاهی در حرم امام‌رضا(ع) تشییع شد برگزاری جشنواره قرآنی «رایحه رضوان» با مشارکت گسترده زائران در حرم مطهر امام‌رضا(ع) تشرف حدود ۲ میلیون زائر به بقاع متبرکه خراسان رضوی طی نوروز ۱۴۰۴ مرحله دوم «هدیه‌باران حافظان قرآن کریم» در دهه کرامت ۱۴۰۴ برگزار می‌شود رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران: تعداد مراکز درمانی ایثارگران به ۱۱ هزار مورد افزایش یافت پیکر بیش از ۲ هزار تن از شهدای دفاع مقدس به وطن بازنگشته است
سرخط خبرها

بخش عمده‌ای از شعر فارسی، شعر آیینی است

  • کد خبر: ۳۰۷۳۱۳
  • ۰۵ دی ۱۴۰۳ - ۲۲:۳۰
بخش عمده‌ای از شعر فارسی، شعر آیینی است
مدیرعامل موسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی گفت: بخش عمده‌ای از شعر فارسی، شعر آیینی است و این که ما شعر آیینی را فقط به شعر دینی و مدح و مرثیه حضرات معصومان و بزرگان محدود کنیم، مرتکب جفا شده‌ایم.
رضا میرزاده
خبرنگار رضا میرزاده

به گزارش شهرآرانیوز، در نشست ادبی «کلمات ملکوت» که امشب (۵ دیماه) با حضور جمعی از شاعران آیینی و علاقمندان به ادبیات آیینی و به میزبانی موسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی در مجتمع فرهنگی امام خمینی (ره) منطقه خواجه ربیع مشهد برگزار شد، «امیرمهدی حکیمی» مدیرعامل موسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی گفت: بر اساس آنچه تفحص کرده‌ام، بخش عمده‌ای از شعر فارسی، شعر آیینی است و این که ما شعر آیینی را فقط به شعر دینی و مدح و مرثیه حضرات معصومان و بزرگان محدود کنیم، مرتکب جفا شده‌ایم. شعر آیینی، بسیار فراتر از این است.

وی افزود: بنا نبود در ادبیات و شعر دینی، فقط به مفاهیمی نظیر روضه خوانی و مدح اهلبیت (ع) بپردازیم. هر چند که این کار نیز افتخار بزرگی است، اما بر اساس آنچه که از حضرت رضا (ع) به ما رسیده که فرمودند اگر مردم زیبایی کلام ما را بدانند از ما تبعیت می‌کنند، آیا می‌توان زیبایی کلام را بدون زیبایی در سخن منتقل کرد؟

حکیمی تاکید کرد: هنر است که آن زیبایی کلام را به زیباترین وجه منتقل می‌کند و اگر شعر آیینی به این نکته نپردازد و در آن به انتقال مضامین قرآن و روایات حضرات معصومان توجه نکند و خود را در دایره مدح و ثنا یا توصیف و ... محدود کند، شعر آیینی مرتکب جفایی بزرگ شده است.

وی افزود: آیا شعرایی مانند سعدی و حافظ، شاعر آیینی نیستند؟ مگر نه این که به استناد به سخن استاد فروزانفر در «سخن و سخنوران» شعر فردوسی در فرم و محتوا وامدار قرآن و روایات است؟ اگر چنین است، پس شعر او گرهی به مذهب و آیین و دین دارد.

حکیمی در پایان ابراز امیدواری کرد که برگزاری اینگونه جلسات، دریچه‌هایی به روی این حوزه باز کند و شعر را درگیر انتقال مفاهیم به جامعه کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->