پایان سرخک و سرخجه در ایران؛ تأیید رسمی تا سال ۲۰۲۳ کنکور ۱۴۰۴ در آرامش برگزار شد | شروع ترم نوورودها به تعویق افتاد ۸ هزار نیروی پلیس راهور برای تأمین ایمنی تردد زائران اربعین ۱۴۰۴ آماده‌باش هستند زلزله ۴.۶ ریشتری شاهرود را لرزاند (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز رقابت داوطلبان گروه آزمایشی علوم تجربی در کنکور ۱۴۰۴ راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند ممانعت از پوشش خبری کنکور سراسری ۱۴۰۴ در دانشگاه فردوسی مشهد + فیلم با این صبحانه قند خون خود را پایین بیاورید نقش مادر در تربیت فرزند و اشتباهات رایج مادران ۲ شرور به اتهام درگیری دسته‌جمعی در تهران دستگیر شدند (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ابلاغ ۲۴ راهنمای تجویز دارو و پروتکل درمانی ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان با عقدنامه‌های ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۴ قابل انجام است + جزئیات آیا لکه‌های سفید روی ناخن‌ها نشانه کم‌خونی است؟ کاهش ۵۲ درصدی طلاق در خانواده‌های دارای چهار فرزند به بالا اعتراض داوطلبان آزمون سمپاد درباره لو رفتن سؤالات آزمون ورودی به کجا رسید؟ چیزی به نام وِیپ ایمن وجود ندارد
سرخط خبرها

لزوم ایمن‌سازی شهر در برابر زلزله

  • کد خبر: ۳۰۷۳۵۳
  • ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۲
لزوم ایمن‌سازی شهر در برابر زلزله
سرتاسر جغرافیای کشور در محدوده لرزه‌پذیر کمربند آلپ هیمالیا، مستعد وقوع زمین‌لرزه‌هایی است که در سال‌های اخیر، اثر تخریبی آن را در کشور‌های مجاور از جمله افغانستان دیده‌ایم.

سرتاسر جغرافیای کشور در محدوده لرزه‌پذیر کمربند آلپ هیمالیا، مستعد وقوع زمین‌لرزه‌هایی است که در سال‌های اخیر، اثر تخریبی آن را در کشور‌های مجاور از جمله افغانستان دیده‌ایم و به‌طور‌خاص، در مشهد نیز مصادیقی از این لرزش‌ها هنوز در خاطر مردم وجود دارد.

ریشه مخاطرات این زیستگاه پرخطر شهری هم به‌دلیل دو گسل سنگ‌بست شاندیز و کشف‌رود است که مشهد را محاصره کرده‌اند و علاوه بر این، سیستم گسلی نیشابور نیز ممکن است خطر بالایی برای مشهد ایجاد کند. با تجمیع انرژی در بخش‌های خاصی از این گسل‌ها و در اعماق مختلف زمین، براساس دوره بازگشتی که علم زلزله‌شناسی تعریف می‌کند، می‌توان به‌صورت تقریبی تخمین زد که در آینده احتمالی، مشهد مستعد وقوع زلزله‌های خطرناک خواهد بود. علم زلزله‌شناسی ثابت می‌کند که در این استان، تقریبا هیچ نقطه امنی که بتوانیم بگوییم از زلزله مصون و محفوظ است، وجود ندارد و در این شرایط، باید برنامه‌ریزی‌های حاکمیتی برای مقاوم‌سازی‌ها، آموزش‌ها و ساخت پناهگاه‌ها بیشتر شود. 

برای کارشناسان این حوزه مسلم است که زلزله‌های مخرب اخیر در افغانستان، ارتباط مستقیمی با گسل‌های دوگانه مشهد دارد. در طول زمان، با تغییر موقعیت رهاسازی انرژی گسل از شرق به غرب، شاهد انتقال مبدأ وقوع زمین‌لرزه‌ها از شرق کابل به شمال هرات و به‌تدریج نیشابور و کشف‌رود بوده‌ایم و باور ما این است که در آینده، مشهد در مخاطره بیشتری قرار می‌گیرد. در خراسان رضوی اقدامات گسترده‌ای در حوزه ایمنی از سوی نهاد‌های حاکمیتی صورت گرفته که البته به تصدیق همه کارشناسان، هنوز تا نقطه مطلوب و ایمن‌سازی کامل، فاصله زیادی داریم. 

بنابر گزارش هیئت‌های بازرسی، در نیمه نخست امسال بیش از ۲ هزار‌و ۸۰۰ بازدید تخصصی از بنا‌های در‌معرض‌خطر انجام شده که از این شمار، پانصد ساختمان حائز شرایط بحرانی شناخته شده و اخطار نقص ایمنی دریافت کرده‌اند. اگرچه روند بازدید کارشناسان این حوزه همچنان ادامه دارد، اما با تقریب نسبتا دقیق می‌توان گفت که امروزه ۱۲۸ ساختمان ناایمن با درجه خطرپذیری بسیار بالا در شهر مشهد وجود دارد که در صورت وقوع زلزله بسیارآسیب‌پذیر خواهند بود. 

به‌طور‌کلی، ۷۰‌درصد از مساحت شهرستان مشهد در‌معرض خطر مستقیم و ۳۰ درصد درمعرض آسیب بسیار جدی از زلزله، سیلاب و فرونشست قرار دارد و اگرچه تاکنون بیش از ۷‌هزار تیم سازمان‌دهی‌شده شکل گرفته است، اما باید مقاوم‌سازی بناها، ساخت پناهگاه‌ها و برگزاری مانور‌های زلزله برای آموزش همگانی همچنان به شکل گسترده در دستورکار باشد. به‌هر‌حال، مخاطرات جانی جدی در کمین همشهریان ماست.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->