حادثه در یک شهربازی تهران| ۳۱ نفر نجات پیدا کردند در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش‌های رگباری تا پایان هفته اسکان بیش از ۱۰۲ هزار زائر در فضا‌های آموزشی مشهد | آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «اوتیسم»، درخودماندگی خاموش | از هر ۷۰ نوزاد، یک نفر به اوتیسم مبتلا می‌شود علت تعطیلی دانشگاه‌های یزد در روز‌های شنبه و یکشنبه (۱۶ و ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چیست؟ انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند برقراری ۷۲۸۰۰۰ تماس با اورژانس در نوروز توصیه‌های ایمنی برای سیزده بدر | در این مکان‌ها مستقر نشوید تصادف‌های صبح سیزده‌بدر در مشهد؛ ۱۴ مصدوم در دو حادثه رانندگی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) معرفی ۲۲ هزار مرکز غیر بهداشتی به مراجع قضایی ۱۳ فروردین، بهانه‌ای برای آشتی با طبیعت است | مشهد، پرچمدار ترویج فرهنگ احترام به طبیعت باشد جان باختن ۷۴۷ مسافر نوروزی در ۱۸ روز استقرار ۳۹ آمبولانس و موتورلانس در بوستان‌های خراسان‌رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) گذراندن زمان در طبیعت، فواید بسیاری در حفظ سلامت روان دارد تولد نوزاد با وزن حدود ۴کیلو و ۹۰۰ گرم در قوچان  (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) ورود سامانه بارشی جدید از جمعه (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) ۱۳ فروردین، از افسانه پوریم تا جشن طبیعت ماهی های قرمز را فردا در رودخانه ها رها نکنید!+ویدئو تردد از تهران به شمال ممنوع شد (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) مقصران سانحه واژگونی اتوبوس کرمان _ مشهد شناسایی شدند ماجرای فرود اضطراری هواپیمای کویتی در فرودگاه زاهدان چه بود؟ ترافیک سنگین در جاده‌های شمال (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) شمار جان‌باختگان ناشی از تصادفات در نوروز ۱۴۰۴، به ۷۰۴ نفر رسید (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) پایان گروگان‌گیری پدر آیسان اسلامی بلاگر معروف پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی برای ۱۲ و ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ یک کنشگر محیط زیست: مردم در سیزده‌به‌در، جز ردپا چیزی در طبیعت باقی نگذارند آغاز موج بازگشت مسافران نوروزی | احتمال اعمال محدودیت‌های مقطعی در محور‌های شمالی
سرخط خبرها

علائم پوستی بیماری کووید-۱۹

  • کد خبر: ۳۰۷۶۵
  • ۲۷ خرداد ۱۳۹۹ - ۲۲:۱۶
  • ۱
علائم پوستی بیماری کووید-۱۹
همزمانی گسترش تظاهرات پوستی در سراسر جهان و همه‌گیری جهانی کووید-۱۹ نمی‌تواند اتفاقی باشد.

به گزارش شهرآرانیوز، شناسایی نشانه‌های پوستی کووید-۱۹ که از ماه مارس ۲۰۲۰ مورد توجه جهانی قرار گرفته است اهمیت فراوان دارد. تعدادی از محققان دانشگاه علوم پزشکی تهران در پژوهشی، مقالاتی را که در آن‌ها تظاهرات پوستی کووید-۱۹ بررسی شده است گردآوری کرده‌اند.

 در این پژوهش که توسط  دلارا امیردستمالچی، امیرهوشنگ احسانی، مریم نسیمی، وحیده لاجوردی و پدرام نورمحمدپور انجام شده، آمده است:« در یک مطالعه‌ای که در شهر ووهان چین انجام شد، راش پوستی تنها در ۰.۲ درصد از بیماران ذکر شده است.»

 در مطالعه‌ی دیگری در ایتالیا، میزان تظاهرات پوستی بر روی ۸۸ بیمار مبتلا به کووید-۱۹ در ۲۰.۴ درصد ( ۱۸ بیمار) ذکر شده که در اکثریت آن‌ها راش‌های ماکول و پاپولار اگزانتماتوس (۷۷.۷ درصد)، سه بیمار با کهیر جنرالیزه و یک بیمار نیز با ضایعات تاولی مشابه آبله مرغان گزارش شده است. در هشت بیمار، شروع علائم پوستی از ابتدای بیماری و در ۱۰ بیمار دیگر علائم پوستی طی بستری در بیمارستان ظاهر شده است. بیشتر ضایعات پوستی در تنه‌ی بیماران و بدون درگیری صورت و مخاطات بوده است. ضایعات، خارش کمی داشته و در کل، ارتباط واضحی بین شدت بیماری و شدت ضایعات پوستی ذکر نشده است.»

 


ببینید: ویدئو/ تأثیر دگزامتازون بر کرونا


 

در این مقاله آمده است:« در ۱۷ مارچ ۲۰۲۰ یک مورد جالب در مجله JAAD گزارش شده که به بررسی یک بیمار تایلندی با تشخیص اولیه‌ی تب دنگی پرداخته است. بیمار در ابتدا بدون تب و علائم تنفسی و تنها با راش پوستی همراه با پورپورا و پلاکت پایین به پزشک مراجعه می‌کند و با توجه به شیوع تب ویروسی خونریزی‌دهنده‌ی دنگی در تایلند، برای بیمار این تشخیص گذاشته می‌شود. پس از گذشت چند روز از شروع علائم پوستی به تدریج بیمار دچار تب و علائم تنفسی می‌شود که با انجام تست PCR، تشخیص بیماری تنفسی کووید-۱۹ برای وی تایید می‌شود. با توجه به این مطالعه، اگرچه علائم پوستی از نشانه‌های شایع بیماری کووید-۱۹ نیست، اما ممکن است بیماران در ابتدای بیماری تنها با راش پوستی و بدون تب و علائم تنفسی به پزشک مراجعه کنند.»

در ادامه‌ی این مطالعه، به مقالات دیگری که در آن‌ها تظاهرات پوستی کووید-۱۹ بررسی شده نیز اشاره شده است.

در بخش دیگری از این مطالعه آمده است:« همزمان با این گزارش‌ها، مطالعه‌ای در قطر، دو فرد مبتلا به کووید-۱۹ بدون علائم تنفسی و تب و تنها با ضایعات پوستی را گزارش کرده است. در این مطالعه، دو فرد جوان بدون سابقه بیماری قلبی و با شکایت اصلی راش‌های ماکولوپاپولر قرمز/ بنفش در سطح دورسال انگشتان دست دو طرف گزارش شده که با توجه به سابقه‌ی مسافرت اخیر به انگلیس بیماران، تست PCR Covid-۱۹ انجام می‌شود که نتیجه آن مثبت بوده است.»

نویسندگان این مقاله می‌گویند:« موارد متعددی از افراد بدون علائم تنفسی و تب، با حمله‌ی حاد ایسکمی در نواحی اکرال به ویژه در کودکان سراسر جهان گزارش شده است که با توجه به فقدان علائم تنفسی و حال عمومی خوب این بیماران و توصیه به خود قرنطینگی، بررسی PCR از نظر کووید-۱۹ انجام نشده است اما همزمانی گسترش این تظاهرات پوستی در سراسر جهان و همه‌گیری جهانی کووید-۱۹ نمی‌تواند اتفاقی باشد و باید به این تظاهرات بالینی و درگیری‌های پوستی توجه بیشتری شود.»

این مقاله‌ی مروری در اولین شماره‌ی یازدهمین دوره‌ی فصلنامه پوست و زیبایی دانشگاه علوم پزشکی تهران منتشر شده است.

منبع:ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۰۴ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۹
0
0
خدا بخیر کنه از دست این ویروس لعنتی
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->