واژگونی خودرو در جاده سبزوار - نیشابور با یک فوتی و ۶ مصدوم (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) انفجار مهیب گاز پیک‌نیک در مشهد با یک مصدوم (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) آمار نهایی سفرهای نوروزی سراسر کشور اعلام شد | مشهد و خراسان رضوی در جمع مقاصد برتر و پر تردد آخرین آمار داوطلبان کنکور ۱۴۰۴ اعلام شد درباره توصیه‌های غذایی کارشناس‌نماها در فضای مجازی | تغذیه زرد تشیکل کلاس‌های جبرانی رایگان برای دانش آموزان در پایان سال تحصیلی تشخیص سرطان با نانوداروی "تیلمانوسپت" ایرانی فراخوان وزارت علوم برای جذب امریه در دانشگاه‌ها (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) تصادف ساختگی برای زورگیری پویش کافی نیست؛ راه‌ها را  ایمن کنید مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی: در آخرین روز سال نشان دادیم تأمین اجتماعی ورشکسته و بدعهد نیست پیگیری وضعیت نوبت دهی بیمارستان تأمین اجتماعی مشهد | التیام درد‌های بیمارستان فارابی مشهد عدم پرداخت به‌موقع حق بیمه مشکلات جدی برای بحث درمانی بازنشستگان ایجاد کرده است + فیلم ریزش معدن مهاباد به دلیل بارش باران | یک معدن کار جان باخت (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) اختلال در سامانه ثبت نام وام بازنشستگان | توضیحات صندوق بازنشستگی: بازنشستگان طی روز‌های آتی به سایت مراجعه کنند هدیه نوروزی بازنشستگان بانک تجارت واریز شد (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) اولین توربین بادی سیمانی کشور در زابل نصب شد اورژانس کشور در نوروز بیش از ۲۰۰ هزار ماموریت انجام داد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) | کاهش نسبی دمای روزانه در روز سه‌شنبه شبکه زیرزمینی مخازن سوخت قاچاق در ساحل جزیره قشم کشف و منهدم شد + فیلم افزایش چشمگیر استقبال فرهنگیان از اسکان نوروزی در سال ۱۴۰۴ ویتامین‌ها چطور ما را قوی می‌کنند؟ درد در نواحی مختلف سر ناشی از چیست؟ قاچاقچی حرفه‌ای با ۸۸ کیلوگرم حشیش در مشهد دستگیر شد پبش بینی ۵ روز رگبار باران و ورزش باد شدید از امروز ۱۷ فروردین ۱۴۰۴ میزان داروی تولیدی در کشور پاسخگوی نیاز داخلی نیست فوتی‌های حوادث جاده‌ای در خراسان رضوی ۱۹ درصد کاهش یافت ۳۸۷ هزار مسافر نوروزی از سیاه چادرهای عشایری خراسان رضوی بازدید کردند آغاز ثبت نام وام ۵۰ میلیونی بازنشستگان کشوری از امروز (۱۷ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

خودروهای شوتی ۲۶۹ نفر را به کام مرگ کشاندند

  • کد خبر: ۳۰۷۶۸۵
  • ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۱۹:۱۴
خودروهای شوتی ۲۶۹ نفر را به کام مرگ کشاندند
رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا اعلام کرد که طی ۶ ماهه نخست امسال ۲۶۹ نفر توسط خودروهای موسوم به شوتی جان خود را از دست دادند.

به گزارش شهرآرانیوز، سردار حسین رحیمی در یاداشتی که امروز شنبه منتشر شد، اظهار کرد: طی ۶ ماهه نخست امسال به واسطه حرکات خارج از ضوابط و قواعد خودرو‌های شوتی بیش از ۱۷۷ مورد تصادفات فوتی ثبت شده است که در نتیجه این تصادفات ۲۶۹ نفر جان خود را از دست داده‌اند.

به گفته او، علاوه بر تصادفات فوتی طی این مدت بیش از ۱۸۶ مورد تصادف جرحی به واسطه خودرو‌های شوتی و رانندگی‌های خارج از ضوابط این خودرو‌ها به ثبت رسیده است، تصادفاتی که حدود ۳۲۳ مجروح و مصدوم بر جای گذاشته است.

رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا اظهارداشت که برخی از مصدومین دچار قطع نخاع و در نهایت فلج گردنی و یا معلولیت‌های دائمی شده و به ناچار برای همیشه زمین‌گیر و فلج می‌شوند.

کشف ۶ هزار میلیارد تومان کالای قاچاق از شوتی‌ها

سردار رحیمی به موضوع قاچاق این خودرو‌ها نیز اشاره کرد و گفت: طی ۸ ماهه سال جاری نزدیک به ۶ هزارو ۵۶۶ میلیارد تومان کالای قاچاق از خودرو‌های شوتی کشف شده است که این موضوع موید تاثیر مخرب این پدیده شوم بر اقتصاد کشور است.

این مقام قضایی «خودرو‌های شوتی را ارابه‌های مرگ» توصیف کرد و گفت: شوتی‌ها متاسفانه در سال‌های اخیر به معضلی تبدیل شده‌اند که به راحتی امنیت و آرامش هموطنان ما را در طول مسیر‌های مواصلاتی به خطر می‌اندازند و با انتقال بار قاچاق مشکلاتی را هم در حوزه اقتصادی به وجود می‌آورند.

البته این نخستین بار نیست که مقامات انتظامی موضوع خودرو‌های شوتی را یک بحران مرگ بار توصیف می‌کنند. تیرماه ۱۴۰۲ جانشین فرمانده انتظامی جمهوری اسلامی در مصاحبه با خبرنگار ایرنا، «با تاکید بر لزوم برخورد جدی با خودرو‌های شوتی گفت: استفاده از این خودرو‌ها در حال تبدیل به بدعت و شیوه‌ای رایج در جابه‌جایی کالای قاچاق است.»

طی سال‌های اخیر پدیده خودرو‌های قاچاق بر یا به اصطلاح شوتی که به حمل کالا‌های قاچاق مبادرت می‌کنند در حال افزایش است. این مسئله در تهران به عنوان مرکز اقتصادی کشور بیش از هر جای دیگر به چشم می‌خورد. این خودرو‌ها که عمدتاً از نوع پژو ۴۰۵، پژو پارس، سمند یا زانتیا هستند، با دستکاری در موتور و تعلیق و استفاده از سرعت بالا اخلالی عینی در نظم اجتماعی، امنیت جاده‌ای و همچنین اقتصاد وارد کرده‌اند.

رواج شوتی سواری طی سال‌های اخیر همراه با چالش‌های اقتصادی و تحریم‌ها به یک مسیری بزرگ برای انتقال کالا و شبکه مویرگی قاچاق تبدیل شده است. شبکه‌ای که از انتقال کالا به جابه جایی اتباع خارجی غیرمجاز نیز گسترش یافته است.

با وجود اینکه اطلاع دقیقی از گردش مالی و تعداد خودرو‌های شوتی وجود ندارد، اما پلیس اعلام کرده است که از ابتدای سال حدود ۲ هزار دستگاه از این خودرو‌ها توقیف شده‌اند.

سردار احمدرضا رادان فرمانده کل انتظامی جمهوری اسلامی اسفند ماه پارسال در همایش پلیس اقتصادی «خودرو‌های شوتی را مصداق ناامنی اقتصادی و اجتماعی» عنوان کرد و گفت: «به دنبال این هستیم که پدیده شوم شوتی‌گری را از بین ببریم و ریشه کن کنیم.»

به نظر یکی از مسیر‌های جلوگیری از جولان خودرو‌های شوتی در کشور برخورد با عاملان دستکاری این خودرو‌ها است. در همین زمینه پلیس راهور که مسئولیت انضباط ترافیکی را در جاده‌های کشور بر عهده دارد با تاکید بر اینکه برخورد با خودرو‌های شوتی در اولویت همه پلیس‌های تخصصی است اعلام کرد که «یکی از برنامه‌های پلیس استفاده از ظرفیت‌های بخش‌های فراجا برای نظارت و برخورد با صنوفی است که اقدام به دستکاری خودرو‌ها و به اصطلاح تبدیل خودرو‌های سواری به شوتی می‌کنند.»

همچنین مدیریت کالا‌های سهمیه ملوانی که به «ته لنجی» معروف هستند و عمده تامین کننده کالای قاچاق خودرو‌های شوتی را تامین می‌کنند نیز از دیگر راهکار‌های مبارزه با پدیده شوم خودرو‌های شوتی دانسته می‌شود.

اما با این حال کارشناسان اقتصادی معتقد هستند که فراهم کردن مسیر‌های قانونی واردات و قاعده‌مند کردن تعرفه‌های کالا‌های وارداتی می‌تواند به عنوان دو راهکار اساسی در ریشه کن کردن اساس فعالیت این خودر‌های حمل کالای قاچاق باشد. به طوری که به طور کامل ماهیت این خودرو‌ها را از بین خواهد برد.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->