رئیس کمیسیون عمران، حمل‌ونقل و ترافیک شورای اسلامی شهر مشهد مقدس: سال ۱۴۰۴، سال تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام و اولویت‌دار است مدیرکل راه‌آهن خراسان رضوی: بیش از ۷۰ درصد قطار‌های مسافری کشور در نوروز ۱۴۰۴، در مسیر‌های منتهی به مشهد تردد کردند درباره مجسمه‌های قدیمی ساخته شده توسط غلامرضا رحیم‌زاده‌ارژنگ | تندیس‌های گم‌شده آقای ارژنگ بازدید بیش از ۱۳ هزار نفر از خانه داروغه مشهد در نوروز ۱۴۰۴ تأکید عضو شورای اسلامی شهر مشهد بر اتمام عملیات حفاری خطوط مترو در سال ۱۴۰۴ اسکان موقت و اضطراری بیش از ۹۲ هزار نفر در مشهد در تعطیلات نوروز ۱۴۰۴ هوای کلانشهر مشهد امروز آلوده است (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) نگاهی به حال و هوای شهر مشهد در نوروز ۱۴۰۴ | بهار تمام عیار عزم مدیریت شهری برای زمینه‌سازی و تحقق «سرمایه‌گذاری برای تولید» پایان باشکوه نورنما در مشهد | خاطره‌ای فراموش‌نشدنی از یک جشن خانوادگی برای ۱۵ هزار زائر و مجاور خرابی تاب در شهربازی بوستان غدیر مشهد؛ ۴ مصدوم و تعلیق فعالیت (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) اقدامات فرهنگی و هنری مشهد باید در شأن شهری بین‌المللی باشد | برگزاری رویداد «نورنما» با مشارکت ۲۰۰ هنرمند مشهدی ادامه روند عملیات اجرایی پروژه احداث سطح سوم تقاطع خیام مشهد (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) افزایش حداقلی قیمت بلیت اتوبوس در مشهد تصویب شد (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) جمع‌آوری ۱۴۹۰ تن زباله از منطقه ثامن مشهد در ایام نوروز زائران خروج از مشهد را به ساعات پایانی تعطیلات نوروز موکول نکنند بازگشت محدودیت‌های ترافیکی مشهد به روال عادی از ۱۶ فروردین ۱۴۰۴ شهردار مشهد خبر داد: کاشت ۱۸۰ هزار گل لاله در پارک‌های شهر به مناسبت برگزاری کنگره ۱۸ هزار شهید استان استاندار خراسان رضوی: مشهد در طراحی فضای سبز و پاکیزگی در کشور الگو بوده است | پیش‌بینی حضور ۶.۵ تا ۷ میلیون نفری زائران در مشهد شهردار مشهد مقدس: پروژه اتصال بولوار امام‌خمینی‌(ره) به بولوار نماز تا خرداد ۱۴۰۴ به بهره‌برداری می‌رسد+ فیلم آلودگی هوا در ۵ منطقه کلانشهر مشهد (۱۴ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

این قونیه، بی‌شمس نمی‌شود

  • کد خبر: ۳۰۸۱۰۸
  • ۱۰ دی ۱۴۰۳ - ۱۷:۴۶
این قونیه، بی‌شمس نمی‌شود
آدمیزاد عادت دارد که شهری در شهر بسازد.

آدمیزاد عادت دارد که شهری در شهر بسازد. چینه‌های دیوارهایش را توی دل شهری که بقیه می‌بینند، خشت‌به‌خشت بچیند و بالا ببرد. همین است که آدم همیشه و هم‌زمان در دو یا چند شهر زندگی می‌کند. بی‌اینکه بقیه بفهمند یا این شهرهای تودرتو را ببینند. مثلا تقی‌آباد من، با تقی‌آباد تو، با تقی‌آباد او فرق دارد.

کوچه سراب من با کوچه سراب تو با کوچه سراب او فرق دارد. هرکداممان خشت‌های خودمان را داریم، دیوارهای خودمان را، بوی کوچه‌های خودمان را. دلیلش این است که برای فهمیدن یک شهر، خاطره لازم است. مثلا قونیه برای مولانا دو شهر است، شاید سه‌تا یا حتی بیشتر؛ قبل از آمدن شمس و موقعی که بود و بعد از رفتنش؛ یکی شهر قونیه و یکی بهشت و آخری دخمه‌ای تاریک.

شمس تو اگر در شهر باشد، گرداگرد دیوارها را برایش طواف می‌کنی. حتی اگر ساکن شهر نباشی، فرسخ‌فرسخ را پیاده گز می‌کنی و خودت را به آستانش می‌رسانی.

مشهد، شهر شهرهاست، شمس تابانی در آن خانه دارد که دل مردمان زیادی را برده. تفاوت این شمس با آن شمس این است که غروب ندارد. شمس‌الشموس است. خورشید خورشیدها که از تشعشع آن هزاران مشهد در دل این و آن طلوع می‌کند.

نباشد عیب پرسیدن تو را خانه کجا باشد/ نشانی ده اگر یابیم و آن اقبال ما باشد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->