آغاز عملیات خانه‌به‌خانه ایمن‌سازی فلج اطفال در مناطق پرخطر کشور (۱۷ دی ۱۴۰۳) تشدید نظارت کارشناسان بهداشت محیط برای مراسم معنوی اعتکاف ماه رجب  رصد دیدارهای مردمی برخی ادارات در گزارش میدانی شهرآرا | سربلند میان مردم ابلاغ مصوبه تثبیت ظرفیت پزشکی و دندان‌پزشکی توسط رئیس‌جمهور ۹ خودرو لوکس خارجی قاچاق در خراسان رضوی کشف شد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی، امروز (دوشنبه، ۱۷ دی ۱۴۰۳) | افزایش انباشت آلاینده‌ها تا روز چهارشنبه پاداش فرهنگیان بازنشسته به زودی واریز خواهد شد ماجراجویی تنهایی در جنوب ایران؛ از جزیره کیش تا قشم ارسال اقلام دارویی از طریق پست ممنوع است مبتلایان به SMA تحت پوشش صندوق بیماران صعب‌العلاج قرار می‌گیرند درباره همایش‌هایی در مشهد که بار مشکلات را کم نمی‌کنند | همایش‌هایی برای نمایش نگاه دولت به سازمان تأمین‌اجتماعی و بازنشستگان آن، نگاه به فرزند ناتنی است آخرین وضعیت نیرو‌های غیررسمی آموزش و پرورش (۱۷ دی ۱۴۰۳) زن خیانتکار مدعی شد فیلم خیانت او کار هوش مصنوعی است حرکت امروز قطار مسافری مشهد – سرخس و بالعکس لغو شد + علت (۱۷ دی ۱۴۰۳) تأثیر منفی آلودگی هوا بر بیماری آلزایمر و سلامت مغز بررسی نقش زنان و مادران در اقتصاد خانواده  ورود سامانه بارشی به کشور طی امروز (۱۷ دی ۱۴۰۳) پوشش ۸۰ درصدی فلورایدتراپی برای سلامت دانش‌آموزان اعتبار جدید برای پرداخت معوقات پرستاران | اضافه‌کار پرستاران با فرمول جدید، از آذر ۱۴۰۳ محاسبه می‌شود حق بیمه مربوط به احتساب سوابق خدمت سربازی چگونه محاسبه می‌شود؟ تصادف در محور نیشابور- مشهد پنج مصدوم برجای گذاشت + جزئیات(۱۶ دی ۱۴۰۳) شب شعر و خاطره «پهلوان قاسم» در مشهد برگزار شد مدارس کدام شهرستان‌ها فردا (دوشنبه ۱۷ دی ۱۴۰۳) غیر حضوری است؟ هزینه ۱۰۰۰ میلیارد تومانی هر روز تعطیلی مدارس انتصاب محمدعلی کریمی به سمت مشاور عالی و سرپرست حوزه مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشور + سوابق توضیحات دادستان رشت در مورد گروگان‌گیری اعضای یک خانواده به مدت ۲ سال رئیس کل دادگستری خراسان رضوی تأکید کرد: لزوم ساماندهی برنامه‌ها و اقدامات حول خدمت بهتر به مردم تأکید وزیر دادگستری بر توسعه مناسبات حقوقی‌قضایی با عربستان سالانه چه تعداد کودک وارد بهزیستی می‌شوند؟ رشد صعودی شاخص تعداد سالمندان کشور، بعد از سال ۱۴۲۰
سرخط خبرها

بطحائی: آینده و بقای ما در گرو گسترش کمی و کیفی تشکل‌های مردمی است | باید حس بی‌اعتمادی بین سازمان‌های دولتی و تشکل‌های مردم‌نهاد از بین برود

  • کد خبر: ۳۰۸۴۳۴
  • ۱۲ دی ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۷
بطحائی: آینده و بقای ما در گرو گسترش کمی و کیفی تشکل‌های مردمی است | باید حس بی‌اعتمادی بین سازمان‌های دولتی و تشکل‌های مردم‌نهاد از بین برود
رئیس سازمان امور اجتماعی کشور گفت: اگر دولت دست نیاز به سمت تشکل‌های مردم‌نهاد دراز می‌کند، برای درمان زخم‌های مختلف اجتماعی نیست؛ آینده و بقای ما در گرو گسترش کمی و کیفی تشکل‌های مردمی است.

به گزارش شهرآرانیوز، سیدمحمد بطحائی در مراسم اختتامیه رویداد «داوطلب اجتماعی، منزلت اجتماعی» استان خراسان رضوی که صبح امروز (۱۲ دی ۱۴۰۳) در استانداری خراسان رضوی برگزار شد، اظهار کرد: گروه‌های مردمی در همه جوامع اصلی‌ترین سازمان‌ها برای حل مسائل اجتماعی هستند؛ البته کارکرد آن‌ها در کشور‌های مختلف متفاوت است. در برخی از کشور‌ها، تمامی فعالیت‌های اجتماعی به سمن‌ها واگذار شده و در برخی از کشور‌ها نیز تشکل‌ها عهده‌دار بخشی از فعالیت‌های اجتماعی هستند.

وی افزود: تجربه نشان داده است برای کاهش آسیب‌های اجتماعی، امور مردم باید به دست خود مردم اداره شود. دولت‌ها باید به این باور برسند و این مهم با سخنرانی و بخشنامه اتفاق نمی‌افتد. سازمان‌های دولتی باید بدانند سمن‌ها در کنار دولت هستند و رقیب آن‌ها نیستند. آمده‌اند کمک کنند تا امور اجتماعی به سامان برسد.

رئیس سازمان امور اجتماعی کشور در ادامه گفت: کارکرد سازمان‌ها و گروه‌های مردم‌نهاد بسیار وسیع شده و همه حوزه‌های اجتماعی به آن‌ها سپرده شده است.

بطحائی با اشاره به طبقه‌بندی سمن‌ها، عنوان کرد: در طبقه‌بندی سازمان‌های غیردولتی، ۳ طبقه انجمن‌های علمی، سازمان‌های مردم‌نهاد موضوعی و سازمان‌ها و تشکل‌های جغرافیامحور نام برده شده که هر یک در جایگاه خود مؤثر هستند. به‌ویژه سازمان‌های مردم‌نهاد جغرافیامحور که در همه موضوعات یک محله وارد می‌شوند و می‌توانند در حوزه اجتماعی خود مؤثر باشند و شورا‌های محلی به گونه‌ای چنین‌کارکردی را ایفا می‌کنند.

توسعه و پیشرفت در گرو ثبات اجتماعی است

رئیس سازمان امور اجتماعی کشور در ادامه خاطرنشان کرد: جامعه اگر به ثبات نرسد، امنیت آن متزلزل می‌شود و اگر امنیت پایدار نباشد، صحبت از توسعه و پیشرفت بیهوده است. اگر به دنبال پیشرفت جامعه هستیم، چاره‌ای نداریم جز اینکه امنیت در جامعه برقرار باشد و این امنیت نیز در گرو ثبات اجتماعی است. همه موارد هم مانند دانه‌های زنجیر، در گرو سرمایه اجتماعی است.

وی افزود: اگر سرمایه اجتماعی کاهش پیدا کند، ثبات اجتماعی دچار خطر می‌شود، در نتیجه امنیت به مخاطره می‌افتد و کیفیت زندگی با مشکل مواجه می‌شود.

بطحائی با تأکید بر اینکه اصلی‌ترین عامل ارتقای سرمایه اجتماعی، تشکل‌های مردم‌نهاد هستند که فاصله میان حکمرانی و مردم را کوتاه می‌کنند، گفت: اگر می‌خواهیم سرمایه اجتماعی افزایش پیدا کند، باید مشارکت آحاد مردم افزایش پیدا کند؛ تجربه دنیا نیز گویای همین مسئله است.

 رئیس سازمان امور اجتماعی کشور خاطرنشان کرد: اگر دولت دست نیاز به سمت تشکل‌های مردم‌نهاد دراز می‌کند، برای درمان زخم‌های اجتماعی نیست؛ آینده و بقای ما در گرو گسترش کمی و کیفی تشکل‌های مردمی است.

اصلی‌ترین چالش اجتماعی، ناهماهنگی و همسونبودن است

رئیس سازمان امور اجتماعی کشور در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در جمهوری اسلامی، مشکل پول و نیروی انسانی و منابع نداریم. اصلی‌ترین چالش ما در حوزه اجتماعی، ناهماهنگی و همسونبودن است. ما در یک پازل مشترک کار می‌کنیم، اما قطعات پازل سر جای خود قرار نمی‌گیرند.

وی با اشاره به دغدغه‌های رهبر انقلاب اسلامی درباره هماهنگی و یکپارچگی میان دستگاه‌ها برای سامان‌بخشی به آسیب‌های اجتماعی، خاطرنشان کرد: از سوی دیگر، از سرمایه مهم آموزه‌های دینی نیز که آرامش‌بخش است و کیفیت زندگی را بالا می‌برد، غفلت کرده‌ایم.

بطحائی با تأکید بر استفاده از ظرفیت عظیم گروه‌های مردم‌نهاد گفت: باید حس بی‌اعتمادی بین سازمان‌های دولتی و تشکل‌های مردم‌نهاد از بین برود. نباید از این واهمه داشته باشیم که تشکل‌ها، جای سازمان‌ها را بگیرند.

وی در ادامه، با اشاره به برخی برنامه‌های دردست‌اجرای سازمان امور اجتماعی کشور گفت: سامانه مشترک برای مدیریت دانش میان تشکل‌ها به‌زودی ایجاد می‌شود و از تجربیات استان‌ها استفاده خواهد شد. از سوی دیگر، به دنبال آن هستیم که خانه سمن‌ها و تشکل‌ها تشکیل شود تا به‌تدریج، کلیه امورات سازمان‌های مردم‌نهاد را عهده‌دار شوند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->