۳فوتی و یک مصدوم در تصادف خونین در محور نیشابور- سبزوار (۲۹ فروردین ۱۴۰۴) اعلام نتایج اولیه آزمون دکتری ۱۴۰۴ پرونده فوت دختر جوان در جنگل بهشهر درحال بررسی پرداخت حقوق بازنشستگان تأمین‌اجتماعی در فروردین ۱۴۰۴ بازدید استاندار خراسان رضوی از پروژه مدرسه ۱۲کلاسه در بولوار توس مشهد | بیش از ۷۰۵ مدرسه تا پایان ۱۴۰۴ در استان ساخته می‌شود + ویدئو بارش برف و باران در جاده‌های خراسان رضوی (۲۹ فروردین ۱۴۰۴) احیای نقش تربیتی سرود، در دستورکار کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان معاون وزیر آموزش و پرورش: هنر، زبان جهانی برای رساندن پیام امام‌رضا(ع) است اختتامیه سیزدهمین جشنواره ملی سرود رضوی در مشهد برگزار شد تمهیدات ترافیکی روز ارتش در مشهد مقدس (۲۹ فروردین ۱۴۰۴) بازدید سرزده شهرآرا از بیمارستان خاتم‌الانبیا(ص) مشهد | بیمارستان چشم‌پزشکی نیاز به دیده‌شدن دارد آیا بیماری هموفیلی قابل درمان است؟  همکاری دستگاه‌های مسئول برای کاهش اثرات گردوغبار در سطح ملی و منطقه‌ای اختصاص ۴۰ چمن مصنوعی برای مدارس شهرستان‌های مشهد و کلات ۲۷۰ هزار قوطی شیرخشک در نیشابور توزیع شد (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) چه عواملی سقط جنین را در کشور به مرز بحران رسانده است؟ شناسایی ۵۰ خانه ثبت ملی و احیای ۱۷ خانه تاریخی در مشهد راه‌اندازی اپلیکیشن «صدقه من» برای تسهیل پرداخت‌های خیریه استرداد متهم خیانت در امانت ۱۲ کیلوگرم طلا به کشور مهلت سنجش سلامت نوآموزان، پایان اردیبهشت ۱۴۰۴ است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۲۸ فروردین ۱۴۰۴) | کاهش دما و بارش برف در مناطق کوهستانی و سردسیر استان دزدی چند‌میلیاردی از برادر وجود ۸ میلیون مددجوی بهزیستی در کشور هشدار سازمان نظام پزشکی درباره قرص‌های لاغری با چاشنی اعتیاد معرفی یک ترکیب معجزه‌گر مؤثر برای چاقی کودکان پزشکی خانواده از روستا‌ها آغاز می‌شود فیش حقوقی فروردین ۱۴۰۴ بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین‌اجتماعی بدون افزایش حقوق صادر شد (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) پیام تبریک رئیس شورای عالی استان‌ها در پی موفقیت و قهرمانی‌های تیم المپیک دانش‌آموزی قتل هولناک زن ۱۸ساله به دست شوهر، بعد از ۴ سال فاش شد ۱۳ درصد افزایش خطر ابتلا به دیابت، با نوشیدن یک لیوان نوشابه تداوم روند کاهش دما در کشور تا شنبه (۳۰ فروردین ۱۴۰۴) | پیش‌بینی بارش برف و باران در خراسان رضوی و ۱۱ استان دیگر
سرخط خبرها

بطحائی: آینده و بقای ما در گرو گسترش کمی و کیفی تشکل‌های مردمی است | باید حس بی‌اعتمادی بین سازمان‌های دولتی و تشکل‌های مردم‌نهاد از بین برود

  • کد خبر: ۳۰۸۴۳۴
  • ۱۲ دی ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۷
بطحائی: آینده و بقای ما در گرو گسترش کمی و کیفی تشکل‌های مردمی است | باید حس بی‌اعتمادی بین سازمان‌های دولتی و تشکل‌های مردم‌نهاد از بین برود
رئیس سازمان امور اجتماعی کشور گفت: اگر دولت دست نیاز به سمت تشکل‌های مردم‌نهاد دراز می‌کند، برای درمان زخم‌های مختلف اجتماعی نیست؛ آینده و بقای ما در گرو گسترش کمی و کیفی تشکل‌های مردمی است.
رضا میرزاده
خبرنگار رضا میرزاده

به گزارش شهرآرانیوز، سیدمحمد بطحائی در مراسم اختتامیه رویداد «داوطلب اجتماعی، منزلت اجتماعی» استان خراسان رضوی که صبح امروز (۱۲ دی ۱۴۰۳) در استانداری خراسان رضوی برگزار شد، اظهار کرد: گروه‌های مردمی در همه جوامع اصلی‌ترین سازمان‌ها برای حل مسائل اجتماعی هستند؛ البته کارکرد آن‌ها در کشور‌های مختلف متفاوت است. در برخی از کشور‌ها، تمامی فعالیت‌های اجتماعی به سمن‌ها واگذار شده و در برخی از کشور‌ها نیز تشکل‌ها عهده‌دار بخشی از فعالیت‌های اجتماعی هستند.

وی افزود: تجربه نشان داده است برای کاهش آسیب‌های اجتماعی، امور مردم باید به دست خود مردم اداره شود. دولت‌ها باید به این باور برسند و این مهم با سخنرانی و بخشنامه اتفاق نمی‌افتد. سازمان‌های دولتی باید بدانند سمن‌ها در کنار دولت هستند و رقیب آن‌ها نیستند. آمده‌اند کمک کنند تا امور اجتماعی به سامان برسد.

رئیس سازمان امور اجتماعی کشور در ادامه گفت: کارکرد سازمان‌ها و گروه‌های مردم‌نهاد بسیار وسیع شده و همه حوزه‌های اجتماعی به آن‌ها سپرده شده است.

بطحائی با اشاره به طبقه‌بندی سمن‌ها، عنوان کرد: در طبقه‌بندی سازمان‌های غیردولتی، ۳ طبقه انجمن‌های علمی، سازمان‌های مردم‌نهاد موضوعی و سازمان‌ها و تشکل‌های جغرافیامحور نام برده شده که هر یک در جایگاه خود مؤثر هستند. به‌ویژه سازمان‌های مردم‌نهاد جغرافیامحور که در همه موضوعات یک محله وارد می‌شوند و می‌توانند در حوزه اجتماعی خود مؤثر باشند و شورا‌های محلی به گونه‌ای چنین‌کارکردی را ایفا می‌کنند.

توسعه و پیشرفت در گرو ثبات اجتماعی است

رئیس سازمان امور اجتماعی کشور در ادامه خاطرنشان کرد: جامعه اگر به ثبات نرسد، امنیت آن متزلزل می‌شود و اگر امنیت پایدار نباشد، صحبت از توسعه و پیشرفت بیهوده است. اگر به دنبال پیشرفت جامعه هستیم، چاره‌ای نداریم جز اینکه امنیت در جامعه برقرار باشد و این امنیت نیز در گرو ثبات اجتماعی است. همه موارد هم مانند دانه‌های زنجیر، در گرو سرمایه اجتماعی است.

وی افزود: اگر سرمایه اجتماعی کاهش پیدا کند، ثبات اجتماعی دچار خطر می‌شود، در نتیجه امنیت به مخاطره می‌افتد و کیفیت زندگی با مشکل مواجه می‌شود.

بطحائی با تأکید بر اینکه اصلی‌ترین عامل ارتقای سرمایه اجتماعی، تشکل‌های مردم‌نهاد هستند که فاصله میان حکمرانی و مردم را کوتاه می‌کنند، گفت: اگر می‌خواهیم سرمایه اجتماعی افزایش پیدا کند، باید مشارکت آحاد مردم افزایش پیدا کند؛ تجربه دنیا نیز گویای همین مسئله است.

 رئیس سازمان امور اجتماعی کشور خاطرنشان کرد: اگر دولت دست نیاز به سمت تشکل‌های مردم‌نهاد دراز می‌کند، برای درمان زخم‌های اجتماعی نیست؛ آینده و بقای ما در گرو گسترش کمی و کیفی تشکل‌های مردمی است.

اصلی‌ترین چالش اجتماعی، ناهماهنگی و همسونبودن است

رئیس سازمان امور اجتماعی کشور در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در جمهوری اسلامی، مشکل پول و نیروی انسانی و منابع نداریم. اصلی‌ترین چالش ما در حوزه اجتماعی، ناهماهنگی و همسونبودن است. ما در یک پازل مشترک کار می‌کنیم، اما قطعات پازل سر جای خود قرار نمی‌گیرند.

وی با اشاره به دغدغه‌های رهبر انقلاب اسلامی درباره هماهنگی و یکپارچگی میان دستگاه‌ها برای سامان‌بخشی به آسیب‌های اجتماعی، خاطرنشان کرد: از سوی دیگر، از سرمایه مهم آموزه‌های دینی نیز که آرامش‌بخش است و کیفیت زندگی را بالا می‌برد، غفلت کرده‌ایم.

بطحائی با تأکید بر استفاده از ظرفیت عظیم گروه‌های مردم‌نهاد گفت: باید حس بی‌اعتمادی بین سازمان‌های دولتی و تشکل‌های مردم‌نهاد از بین برود. نباید از این واهمه داشته باشیم که تشکل‌ها، جای سازمان‌ها را بگیرند.

وی در ادامه، با اشاره به برخی برنامه‌های دردست‌اجرای سازمان امور اجتماعی کشور گفت: سامانه مشترک برای مدیریت دانش میان تشکل‌ها به‌زودی ایجاد می‌شود و از تجربیات استان‌ها استفاده خواهد شد. از سوی دیگر، به دنبال آن هستیم که خانه سمن‌ها و تشکل‌ها تشکیل شود تا به‌تدریج، کلیه امورات سازمان‌های مردم‌نهاد را عهده‌دار شوند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->