به گزارش شهرآرانیوز؛ از بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید تا بزرگداشت ۸۰ سالگی پایان جنگ جهانی دوم، اینها مهمترین اتفاقاتی هستند که باید در سال ۲۰۲۵ منتظرشان باشیم:
دونالد ترامپ ۷۸ ساله، پس از زنده ماندن از دو سوء قصد در طول مبارزات انتخاباتی موفق خود در سال ۲۰۲۴، مسنترین فردی خواهد بود که در ۲۰ ژانویه به عنوان ریاست جمهوری آمریکا سوگند یاد میکند.
ترامپ همچنین اولین رئیسجمهور ایالات متحده خواهد بود که پس از مجرم شناخته شدن او در ماه مه ۲۰۲۴ به دلیل ۳۴ فقره جعل سوابق تجاری به منظور پنهان کردن پرداختهای پنهانی که به بازیگر فیلمهای غیراخلاقی انجام شده بود، رئیس جمهور میشود.
ترامپ همچنین دومین رئیسجمهور ایالات متحده خواهد بود که در بیش از یک قرن گذشته در دورههای غیر متوالی به کشورش خدمت میکند.
پس از سقوط دولت ائتلافی آلمان که سوسیال دموکراتهای حامی اولاف شولتز، صدراعظم آلمان (SDP)، حزب سبزها و دموکراتهای آزاد را متحد میکرد، در ۲۳ فوریه انتخابات فدرال فوری در این کشور برگزار خواهد شد.
گرت مارتین، مدرس ارشد سیاست خارجی و امنیت جهانی در واشنگتن دی سی مینویسد: این انتخابات «در یک زمینه چالش برانگیز جهانی برای آلمان برگزار خواهد شد». علاوه بر "جنگ جاری در اوکراین که موقعیت دیپلماتیک و اقتصادی برلین در اروپا را تحت فشار قرار داده است"، آلمان همچنین با رقابت چین و احتمال آغاز جنگ تجاری دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب ایالات متحده، پس از بازگشت به کاخ سفید، مواجه است. همینطور آلمان با دومین سال رکود اقتصادی مواجه است.
نظرسنجیها نشان میدهد که شولز برای باقی ماندن در قدرت باید تلاش زیادی انجام دهد، زیرا او در ۱۶ دسامبر رای اعتماد خود را از دست داد و از محبوبیت پایینی برخوردار است. SDP همچنین با چالشهای مهمی از سوی حزب آلترناتیو برای آلمان (AfD) مواجه است که در ماه سپتامبر به اولین حزب راست افراطی تبدیل شد که در انتخابات ایالتی آلمان از زمان نازیها پیروز شد.
کشورهای سراسر جهان هشتادمین سالگرد پایان جنگ جهانی دوم در سال ۱۹۴۵ را در طول سال ۲۰۲۵ جشن خواهند گرفت.
بریتانیا از همین الان ۱۰ میلیون پوند بودجه برای رویدادهایی به مناسبت روز پیروزی در اروپا (VE) و روز پیروزی در ژاپن (VJ) اختصاص داده است. روز VE در ۸ میروزی است که متفقین رسماً تسلیم شدن آلمان نازی را پذیرفتند در حالی که تسلیم شدن ژاپن در ۱۵ آگوست اتفاق افتاد.
دخالت ژاپن در جنگ زمانی آغاز شد که در دسامبر ۱۹۴۱ به بندر پرل هاربر ایالات متحده حمله کرد و در تلاش برای تسخیر آسیا بود. این کشور همچنین مراسمی برای هشتادمین سال بمباران هیروشیما و ناکازاکی به ترتیب در ۶ و ۹ آگوست خواهد داشت. ایالات متحده اولین بمب اتمی خود را بر روی شهر هیروشیما انداخت که منجر به کشته شدن ۱۴۰ هزار نفر شد، در حالی که دومین حمله اتمی به ناکازاکی باعث کشته شدن ۷۰ هزار نفر دیگر شد. همراه با سایر فعالیتهای یادبود، شهرهای خواهرخوانده هیروشیما و ناکازاکی پانلهایی را در موزه یادبود صلح هیروشیما و موزه بمب اتمی ناکازاکی به نمایش خواهند گذاشت که تلاشهای بازسازی شهرها را توصیف خواهند کرد.
این هشتادمین سالگرد بهعنوان آخرین نقطه عطف مهم در نظر گرفته میشود که شامل جانبازان جنگ جهانی دوم میشود، که اکثر آنها اکنون در دهه ۹۰ زندگی خود هستند.
دوازدهمین دوره بازیهای ویژه المپیک زمستانی که از ۸ تا ۱۵ مارس برگزار میشود، هر دو سال یک بار برگزار میشود و اولین باری است که ایتالیا میزبان این المپیک خواهد بود. حدود ۱۵۰۰ ورزشکار در سنین مختلف که دارای ناتواناییهای مختلف هستند به نمایندگی از ۱۰۲ کشور در هشت رویداد از جمله اسکی آلپاین و صحرایی، اسکیت نمایشی، اسنوبورد و اسکیت سرعت شرکت خواهند کرد.
رویدادها در شهر میزبان یعنی تورین، در شمال ایتالیا، و همچنین شهرها و مکانهای مجاور از جمله Sestriere، یک پیست اسکی در غرب آلپ در نزدیکی مرز فرانسه، Bardonecchia و Pragelato برگزار میشود.
المپیک ویژه زمستانی، تلاش دارد تا علاوه بر نشان دادن تواناییهای ورزشی در مسابقات بینالمللی، در عین حال مشارکت، پذیرش و اتحاد را نیز ترویج میکند. هدف آنها شکستن کلیشهها و تجلیل از استعدادها و دستاوردهای ورزشکاران دارای ناتوانی در صحنه جهانی است.
سونی ویلیامز و بوچ ویلمور، فضانوردان ناسا در اواخر ماه مارس ۲۰۲۵ با فضاپیمای SpaceX Crew Dragon به زمین بازخواهند گشت.
اسپیس ایکس در سال ۲۰۲۰ با همکاری ناسا برای فرستادن دو فضانورد به ایستگاه فضایی بینالمللی (ISS) و نعیین تاریخ بازگشت آنها تاریخ ساز شد و اولین باری است که یک شرکت خصوصی به این موفقیت دست یافته است.
ویلیامز و ویلمور ابتدا در ژوئن ۲۰۲۴ برای یک ماموریت ۱۰ روزه به ایستگاه فضایی بین المللی رسیدند. با این حال، به دلیل مشکلات فنی در فضاپیمای اصلی بوئینگ استارلاینر، آنها مجبور شدند اقامت خود را تمدید کنند، زیرا بازگشت به زمین برای آنها بسیار خطرناک بود. ویلیامز و ویلمور تا زمان بازگشت به خانه به انجام تحقیقات در ISS ادامه خواهند داد.
ژاپن از ۱۳ آوریل تا ۱۳ اکتبر برای سومین بار از سال ۱۹۹۰ میزبان نمایشگاه جهانی (اکسپو) خواهد بود و آنها یک صحنه جهانی را برای کشورها و سازمانها فراهم میکنند تا نمایشگاههای فرهنگی و همچنین نوآوریهای فناوری خود را به نمایش بگذارند. نمایشگاههای قبلی جهانی از اختراعات پیشگامانه مانند تلفن، تلویزیون و اشعه ایکس پرده برداری کردهاند.
"طراحی جامعه آینده برای زندگی ما" موضوع نمایشگاه جهانی ۲۰۲۵ خواهد بود که به بررسی چگونگی ایجاد آیندهای پایدار و رضایت بخش برای همه ما انسانها میپردازد، که با تمرکز بر سه موضوع فرعی: نجات زندگی، توانمندسازی زندگی و اتصال زندگی خواهد بود. این موضوعات فرعی به چالشهای حیاتی جهانی مانند سلامت، رفاه، توسعه پایدار و ارتباط اجتماعی میپردازد و از شرکت کنندگان دعوت میکند تا دیدگاههای خود را برای آینده به نمایش بگذارند.
سایت اکسپو، واقع در جزیره مصنوعی یومهشیما در خلیج اوزاکا، به عنوان یک آزمایشگاه زنده برای کاوش این مفاهیم آینده نگر عمل خواهد کرد. هدف این رویداد تقویت گفتوگو و همکاری جهانی، تشویق به اشتراک گذاری دانش و بهترین شیوهها برای رسیدگی به چالشهای مشترک است.
کشور گابن در آگوست ۲۰۲۵ شاهد اولین انتخاباتی خواهد بود که از زمان پایان سلسله ۵۶ ساله خاندان بونگو، ابتدا توسط عمر بونگو و سپس پسرش علی، در این کشور برگزار میشود.
تنها چند ساعت پس از اینکه کمیسیون انتخابات گابن انتخاب مجدد علی را در اوت ۲۰۲۳ اعلام کرد، اعضای گارد ریاست جمهوری این کشور او را با کودتا سرنگون کردند. این هفتمین کودتا در مرکز و غرب آفریقا از سال ۲۰۲۰ بود.
در نوامبر ۲۰۲۳، حکومت نظامی حاکم وعده داد که انتخابات سراسری را در آگوست ۲۰۲۵ برگزار کند، بدون اینکه تاریخ خاصی را مشخص کند. شهروندان گابنی در ماه نوامبر با اکثریت قاطع به تصویب قانون اساسی جدیدی رای دادند که از جمله، یک دوره هفت ساله ریاست جمهوری را تعیین میکند، اعضای خانواده را از جانشینی رئیس جمهور منع میکند و روسای جمهور را موظف میکند که حداقل یک پدر و مادر متولد گابن و یک همسر گابنی داشته باشند. علی بونگو، که همسر فرانسوی دارد، اکنون از ریاست جمهوری منع شده است، در حالی که انتظار میرود ژنرال بریس اولیوگی نگوما، رهبر حکومت نظامی، نامزد این انتخابات شود.
گابن یکی از اعضای نفت خیز اوپک پلاس با یکی از بالاترین تولید ناخالص داخلی سرانه در آفریقا است.
بیست و نهمین دوره کنفرانس تغییر اقلیم سازمان ملل که در سال ۲۰۲۴ در جمهوری آذربایجان برگزار شد شاهد بود که کشورهای آلایندههای ثروتمند بالاخره موافقت کردند تا سال ۲۰۳۵ حداقل ۳۰۰ میلیارد دلار در سال به کشورهای در حال توسعه کمک کنند تا به انرژی پاک و سازگاری با اثرات تغییرات آب و هوایی کمک کنند. با این حال، این اقدام توسط کشورهای در حال توسعه مورد انتقاد قرار گرفت، چون آنها میگویند که برای مقابله با اثرات این تغییرات به ۱.۳ تریلیون دلار بودجه نیاز دارند.
برزیل از ۱۰ تا ۲۱ نوامبر میزبان COP۳۰ در بلم دو پارا، شهری واقع در حاشیه جنگل آمازون خواهد بود. انتظار میرود برگزاری COP۳۰ در آمازون به جلب توجه به مسائلی مانند جنگل زدایی و حقوق مردم بومی کمک کند.