وام مسکن ۲ میلیارد تومانی و ودیعه مسکن ۵۰۰ میلیون تومانی ویژه اعضای هیئت‌علمی پرواز مشهد-کراچی فردا (یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) انجام می‌شود پیش‌بینی قیمت دلار، فردا (یکشنبه، ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) آغاز پیش‌فروش بلیت قطار‌های مسافری خرداد از روز دوشنبه (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) پیش بینی بورس (یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) پیش بینی قیمت سکه و طلا (یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) سرمایه‌گذاری ۴.۳ میلیارد دلاری برای توسعه میدان‌های گازی قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) | دناپلاس توربو یک میلیارد و ۱۶۵ میلیون تومان قیمت خورد قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) | چانگان CS۵۵، به دو میلیارد و ۶۴۰ میلیون تومان رسید وام ودیعه مسکن به مجرد‌ها هم تعلق می‌گیرد؟ درآمد مالیاتی در مدت ۳ سال، ۴برابر شد معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی خبر داد؛ تعیین سهم ۱.۱۴ درصدی خراسان رضوی از رشد ۱۳ درصدی معدن کشور پرداخت ۲۶ همت وام ازدواج و فرزندآوری در خراسان رضوی | بیش از ۵۰ هزار نفر در صف انتظار دریافت وام هستند ترس سهامداران از استراتژی جدید آمریکا | بورس نزدیک به ۵۴ هزار واحد ریخت (۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) درجازدن نرخ طلا در مشهد (۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) وزیر کار: کارگران و کارمندان منتظر افزایش مجدد حقوق باشند قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) | نوسان مثبت دلار در کانال ۸۳ هزار تومان خبر خوش برای کارگران مشهد و خراسان رضوی | قرارداد‌های حجمی از پرداخت مالیات معاف می‌شوند دغدغه های تولیدکنندگان حاضر در نمایشگاه گل و گیاه | از قطعی برق تا تورم لجام‌گسیخته خاموشی سه روز در هفته برق در مشهد قطعی شد | اخطار به مراکز تجاری و بانک‌ها در صورت مصرف برق پس از پایان ساعت کاری مبنای محاسبه گمرکی کالا‌ها در گمرکات مشخص شد + جزئیات تسهیلات جدید تا سقف ۸ میلیارد تومان برای دانش‌بنیان‌های خراسان رضوی پیش بینی رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران از بازار طلا و سکه | وقت خرید طلاست؟ (۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) پرونده حق‌بیمه کارگران مشهد و خراسان رضوی، روی میز دیوان عالی کشور | کم‌وکیف قطع برق به استانداری‌ها واگذار می‌شود قیمت ارز دیجیتال امروز (شنبه، ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) اعلام شد | رشد پرشتاب بیت‌کوین و اتریوم ادامه دارد قیمت امروز میوه و صیفی جات در مشهد (۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) | بادمجان کیلویی چند؟ قیمت طلای جهانی امروز (شنبه، ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) اعلام شد سهام نوزادان ۱۴۰۲ در هاله‌ای از ابهام
سرخط خبرها

وزارت رفاه موظف به بازتعریف یارانه شد

  • کد خبر: ۳۰۸۷۷۰
  • ۱۵ دی ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۴
وزارت رفاه موظف به بازتعریف یارانه شد
سخنگوی دولت معتقد است: ساختار و نظام تعریف شده در دهک بندی یارانه‌ها، بعد از یک دهه نیازمند تغییر است. زیرا شاخص‌های اقتصادی و اجتماعی تغییر کرده و با شاخص‌های یک دهه گذشته نمی‌توان میزان توانایی مالی افراد جامعه را سنجید. از همین رو وزارت تعاون نیز موظف شده است تا با تعریف این شاخص‌ها، افرادی را که توانایی مالی بالایی دارند شناسایی کند تا از فرآیند دریافت یارانه‌ها حذف شوند. اما این اتفاق با کدام منطق صورت می‌گیرد؟

به گزارش شهرآرانیوز، فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت چهاردهم طی یادداشتی نوشت: یک واقعیت مهم برای همه دولت‌ها وجود دارد مبنی بر اینکه منابع دولت‌ها نامحدود نیست. در کنار محدودیت منابع دولت‌ها، سازوکار پرداخت یارانه نقدی هم در همه دولت‌های جهان با هدف حمایت از جامعه پایه‌گذاری شده است. براساس این دو واقعیت، لازم است تا حد امکان بیشترین حمایت از آسیب پذیرترین بخش جامعه صورت بگیرد. این نگاه با رویکرد ارائه یارانه برابر به همه جامعه متفاوت است.

دو خانواده سه نفره را در نظر بگیرید. هر دو خانواده در یک نقطه محروم زندگی می‌کنند و درآمد ماهانه نزدیک به ۳ تا ۶ میلیون تومان دارند. خانواده اول در همان محل باقی مانده و خانواده دوم برای به دست آوردن فرصت‌های شغلی بهتر، نقل مکان کرده و در شرایط دیگر فرصت کارکردن دو نفر از اعضای خانواده برای آنان فراهم می‌شود. با این تغییر درآمد‌های این خانواده به ۲۰ تا ۳۰ میلیون تومان افزایش می‌یابد. طبیعتاً خانواده دوم به ناچار بخشی از این درآمد‌ها را باید از دست بدهد تا فرصت‌های شغلی خود را حفظ کند. هزینه‌هایی مانند حمل‌و‌نقل و اجاره مسکن که در محل زندگی ابتدایی برای این خانواده هزینه چندانی نبود. در این شرایط، یارانه ۳۵۰ هزار تومانی تقریباً ۵ تا ده درصد از درآمد خانواده اول است. اما برای خانواده دوم کمتر از ۲ درصد است. حالا قرار است شما منابع محدود خودتان را بین این دو خانواده تقسیم کنید. اینجا سه تفکر در مقابل هم قرار می‌گیرند. تفکر اول معتقد است به دولت هیچ ارتباطی ندارد تا از این خانواده‌ها حمایت کند. از نگاه این عده، این کار مصداق دخالت دولت در جامعه و بازار است و نباید این کار را بکند. نتیجه این تفکر به گسترده‌تر شدن «نابرابری» در جامعه منجر می‌شود. تفکر دوم معتقد است منابع محدود باید به صورت یکسان به همه پرداخت شود. از نگاه این تفکر عدالت یعنی «برابری». این تفکر برابری‌طلب، در عمل در جوامع کمونیستی با شکست و فروپاشی روبه رو شد. زیرا واقعیتی به نام محدود بودن منابع دولتی را در نظر نمی‌گرفت و توجه نداشت که در این رویکرد آنچه در عمل اتفاق می‌افتد، توزیع فقر خواهد بود.

اما تفکر سوم معتقد است دولت باید بیشترین حمایت را از کسانی انجام دهد که آسیب پذیری بیشتری دارند. مطابق این تفکر، از میان دو خانواده فرضی بحث شده در اینجا، حمایت دولت از خانواده اول می‌تواند به بهبود محسوس کیفیت زندگی او منجر شود، اما همین حمایت در خانواده دوم تأثیر چندانی نخواهد داشت. این وضعیت را در ابعاد بزرگ‌تر هم می‌توان دید.

هیچ دولتی نمی‌تواند مدعی شود می‌تواند فقر را به طور کامل از بین ببرد. منابع و امکانات هیچ دولتی هم به این اندازه نیست که بتواند به لحاظ اقتصادی فقرا را به اندازه مرفه‌ترین بخش جامعه بالا بکشد. بر همین مبنا تلاش دولت چهاردهم این است که «درصد نابرابری» و «میزان نابرابری» را کاهش دهد. برای این منظور وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی درحال تدوین سازوکاری است تا از طریق «آزمون وسع» و با تکیه بر ابزار‌ها و تکنولوژی‌هایی که امروز در اختیار ما قرار دارد، جامعه هدف دقیق‌تری برای حمایت‌های دولتی تعیین کند. از همین رو ۶ شاخص تعریف شده است تا برمبنای آن دهک‌بندی‌ها بازتنظیم شده و کسانی که از درآمد‌های بالاتری برخوردار هستند از دریافت یارانه حذف شوند تا دولت بتواند کمک بیشتری را به آسیب پذیرترین بخش جامعه ارائه کند.

جامعه دیرپای ایرانی هم نشان داده است اگر اطمینان داشته باشد پول و اعتبارات خیریه‌ای که پرداخت می‌کند (یا منافعی که از دست می‌دهد) به دست افراد نیازمندتر جامعه می‌رسد، حتماً در این کار مشارکت و همراهی خواهد کرد.

منبع: ایران

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->