تاکید معاون رییس جمهور بر تامین حقوق و آزادی‌های حرفه‌ای خبرنگاران شهید زنده حادثه هفتم تیر در سبزوار به دیار باقی شتافت (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) واکنش دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس به تصمیم تل‌آویو برای اشغال شهر غزه: اسرائیل امنیت و ثبات منطقه را تهدید می‌کند شهادت ۲۶ نفر دیگر در غزه | ۴ نفر بر اثر گرسنگی جان باختند (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) بلژیک سفیر رژیم صهیونیستی را احضار کرد عربستان طرح اشغال غزه را محکوم کرد آیت‌الله علم‌الهدی: خبرنگاران خط مقدم جبهه دفاع از ایران هستند کره شمالی برای مذاکره با آمریکا شرط گذاشت ترکیه به طرح نتانیاهو علیه غزه واکنش نشان داد یکی از رهبران جبهه مردمی فلسطین در لبنان ترور شد عارف: خبرنگاری با سختی‌های متعدد و متنوعی رو‌به‌رو است فریاد ترامپ بر سر نتانیاهو ۳۰ حمله پهپادی اوکراین به روسیه دفع شد (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) رژیم صهیونیستی مدعی شلیک ۲ پهپاد از سمت یمن شد (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) جایزه ۵۰ میلیون دلاری آمریکا برای بازداشت رئیس جمهور ونزوئلا ۱۰ هزار نفر از مردم سوریه از زمان سقوط حکومت بشار اسد کشته شدند (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) کابینه رژیم صهیونیستی با اشغالگری در غزه موافقت کرد (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) سقوط هواپیمای امداد در حومه پایتخت کنیا| ۶ نفر کشته شدند (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) آیا پوتین با زلنسکی دیدار می‌کند؟ تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران اعمال می‌شود (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) حماس: گسترش تجاوز علیه مردم فلسطین آسان نخواهد بود موافقت لبنان با خواسته‌های آمریکا | انحصار سلاح و استقرار ارتش در جنوب لبنان نتانیاهو: قصد سیطره کامل بر غزه را داریم امضای تفاهم‌نامه بین شورای عالی استان‌ها و مجمع شهرداران کلانشهر‌های کشور | هم‌افزایی برای استفاده بیشتر از ظرفیت شورا‌ها + فیلم زاکانی در مشهد: نظام مدیریتی شهری باید بازبینی شود | ۴۵۱ خانوار تهرانی همچنان در هتل اسکان دارند واکنش بی سابقه دولت جدید لبنان به اظهارات عراقچی عراقچی: جمهوری اسلامی ایران خواهان تشکیل نشست فوق‌العاده سازمان همکاری اسلامی جهت رسیدگی به وضعیت فاجعه‌بار غزه است
سرخط خبرها

السودانی هشدار داد: زمزمه‌های تغییر نظامی سیاسی در عراق

  • کد خبر: ۳۰۸۸۲۵
  • ۱۵ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۷
السودانی هشدار داد: زمزمه‌های تغییر نظامی سیاسی در عراق
نخست‌وزیر عراق امروز شنبه درباره تلاش برخی طرف‌ها برای مرتبط کردن تغییر در سوریه با تغییر نظام سیاسی عراق هشدار داد و از ساختار نظامی سیاسی دموکراتیک و قانون‌مند در کشورش حمایت کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، محمد شیاع السودانی نخست‌وزیر عراق در مراسم بزرگداشت شهادت آیت‌الله العظمی سید محمد باقر الحکیم در مبارزه این عالم عالیقدر با دیکتاتوری را ارج نهاد.

وی تصریح کرد: دشمنان عراق نقشه‌های تفرقه‌انگیز و طائفه‌ای را در پیش گرفتند و این مرد بزرگ را به همراه صد‌ها نفر از نمازگزاران در حرم امیرالمومنین (علیه السلام) هدف قرار دادند.

نخست‌وزیر عراق در خصوص تحولات منطقه گفت: بیش از یک سال است که منطقه ما شاهد تحولات محوری بوده که به تغییرات سیاسی تاثیرگذاری منجر شده است.

وی افزود: از آغاز حوادث سوریه، ما تلاش کردیم که عراق را از جانبداری از یک طرف یا گروه دور نگه داریم و انتخاب را به سوری‌ها بسپاریم تا در مورد سرنوشت خود تصمیم بگیرند. برخی تلاش دارند، تغییر در سوریه را با سخن گفتن از تغییر نظام سیاسی در عراق گره بزنند. امری که جای بحثی در آن نیست.

السودانی ادامه داد: ما یک نظام دموکراتیک کثرت‌گرا داریم که همه را در بر می‌گیرد، انتقال مسالمت‌آمیز قدرت را تضمین می‌کند و امکان اصلاح و عدم تعادل‌ها را در زیر چتر قانون اساسی و به صورت قانونی می‌دهد.

وی ضمن اذعان به نیاز به اصلاح امور در زمینه‌های مختلف در کشور، در گفت: هیچکس حق ندارد در هیچ پرونده‌ای اعم از اقتصادی و امنیتی، تغییر و اصلاح را به ما تحمیل کند. ما دارای یک نظام سیاسی بر اساس قانون اساسی هستیم که نماینده همه مردم عراق است.

نخست‌وزیر عراق در ادامه بر اولویت دادن به منافع عالی عراق، تحکیم وحدت و همبستگی میان مردم آن، برای رویارویی با چالش‌ها و ادامه روند دولت‌سازی تاکید کرد.

السودانی افزود که دولتش طی ماه‌های اخیر تلاش کرده که عراق صحنه جنگ نباشد و با مشورت برادران و دوستان و با حمایت مستمر نیرو‌های سیاسی ملی، این مسیر تلاش کرده است.

نخست‌وزیر عراق افزود که بغداد مشتاق است روابطش را با همه کشور‌ها بر اساس اصل (دیپلماسی مولد) بازسازی و مشارکت‌های اقتصادی و توسعه‌ای را آغاز کند. امری که عراق را به نقطه تلاقی منافع تبدیل کند، نه کانون درگیری و برخورد.

وی در خاتمه به رنج مردم غزه و لبنان اشاره کرد و گفت که دولت عراق بار‌ها بر آمادگی خود برای کمک به کاهش رنج‌های مردم غزه و لبنان تاکید کرده و از جامعه جهانی می‌خواهد که در قوانین خود که دیگر قادر به جلوگیری از تجاوز و ظلم نیست، بازنگری کند و به کمک غیرنظامیان غزه و لبنان که در شرایط سخت به سر می‌برند، بشتابد.

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->